#FRYDENBERG/CARL BERNER, Fougners vei 22
3 700 000,-
Lys, attraktiv og romslig 2-roms toppleilighet med stor, vestvendt balkong | Garasjeplass | Rolig og sentral beliggenhet
 • Prisantydning: 3 700 000,-
 • Fellesgjeld: 225 291,-
 • Omkostninger: 116 940,-
 • Totalpris: 4 042 231,-
 • Ligningsverdi: 1 144 981,-
 • Fellesutgifter: 4085,-

  kabeltv og bredbånd, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, felles strøm, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsfører, regnskap og revisor m.m Herav: Renter: Kr. 854,- Avdrag: Kr. 619,- Driftsutgifter: Kr. 2612,-
Beregnet totalkostnad:
3 700 000,- (Prisantydning) 225 291,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 925 291,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 108 120,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 116 940,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 042 231,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 63 m²
 • Bruksareal: 63 m²
 • Bruttoareal: 70 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1988
 • Gårdsnummer: 126
 • Bruksnummer: 39
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 182598719
 • Sist endret: 16.09.20 08:51
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 61%
  eier sin egen bolig
 • 96%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 42%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 63%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 15%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0084

Adresse og matrikkel

Fougners vei 22, 0571, Oslo, Gnr. 126 bnr. 39 snr. 21 orgnr. 882704432 i Oslo kommune

Eier

Tor Gaute Nesset Patrycja Rozalia Løkken

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det forekommer ikke eiendomsskatt for denne leiligheten.

BRA/PROM

63 / 63 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1988

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Tomt

Areal: 3 779 kvm
Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet, opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder, lekeapparater, sittegrupper og asfalterte internveier.

Beskrivelse

Dette er en flott og romslig 2-roms toppleilighet med vestvendt balkong! Arealeffektiv planløsning og store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys og gir en god atmosfære. Sentral og populær beliggenhet på Frydenberg/Carl Berner med umiddelbar nærhet til "alt" du trenger.
- Balkong på ca. 7,9 kvm med sol fra ca. kl. 11-21
- Romslig og pen stue
- Åpen kjøkkenløsning
- Soverom med stor skyvedørsgarerobe
- Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
- Innvendig bod
- Leiligheten vender mot rolig og pent beplantet hage, skjermet fra trafikk og støy
- Garasjeplass i felles garasjeanlegg

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. og øverste etasje og består av: Entré, bad, kjøkken, soverom og stue. Utgang fra stue til vestvendt balkong på 7,9 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i underetasjen på ca. 5 kvm, samt felles sykkelbod ved hovedetasjen.

Beliggenhet

Frydenberg ligger skjermet og landlig til på Hasle rett ovenfor Carl Berner. Området har vokst fram som en ny og attraktiv bydel midt mellom Økern og Carl Berner. Her får man både byliv og det mer landlige liv på samme sted! Her bor du i et godt etablert boligområde, nær sentrum og samtidig i et meget barne- og familievennlig område. Gangavstand til blant annet Grünerløkka, Tøyen, Sentrum m.m.

Carl Berner er i positiv utvikling med pengeskapsfabrikken og Carl Berner Torg under oppføring. Nyåpnede Carl Berner Passasjen ligger rett ved leiligheten og her finner du blant annet Kiwi, Waynes Coffee, apotek, vinmonopol, hudpleiesalong og blomsterbutikk. På Carl Berner Torg vil det også åpnes Norges mest moderne Coop Mega, i tillegg til ulike caféer og serveringssteder, blomsterbutikk og apotek.

I nærmiljøet finner du også dagligvarebutikker i nærheten er Coop extra, Rema 1000, søndagsåpen Joker og Bunnpris. Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Squeeze, bakeri, apotek m.m. rett nede i gaten. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære og går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet The Nighthawk diner, Südøst, Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Populære utesteder som Ryes, Aku Aku, Blå og Parkteatret byr på god atmosfære. Løren Torg og Hasle Torg ligger i gangavstand fra leiligheten med matbutikker, cafeer, spisesteder m.m. Wayne´s Coffee og Peppes Pizza, Kaffebrenneriet, Dominos Pizza og UMai Sushi er blant noen av dem.

Det er mange flotte grøntområder i nærområdet. Populære Ola Narr / Tøyenparken har du rett i nærheten og er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man folkerike Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva.

Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det kun noen minutters gange til T-banestasjonen (Carl Berner) med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. I tillegg er det noen få meter til bussforbindelse i Grenseveien, samt flere trikk- og bussforbindelser ved Carl Berner-krysset, som bl.a. 20, 21, 28, 31 og 57 bussen samt 17-trikken.

Stue

Lekker og romslig stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. I stuen er det god plass til sofagruppe, tv-seksjon, stort spisebord og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkken.

Kjøkken

Praktisk åpen kjøkkenløsnig. Kjøkkeninnredning fra 2013 med profilerte fronter i lys matt trestruktur og laminert benkeplate. Nedfelt induksjonstopp fra Siemens, innebygget stekeovn fra Electrolux, integrert oppvaskmaskin fra Siemens og frittstående kjøleskap med frysedel og vann/isbitdispenser fra Samsung. Ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget.

Soverom

Romslig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Skyvedørsgarderobe på 2,50 meter med rikelig oppbevaringsplass, skuffer og kleshengerstativ i innredningen.

Bad

Flislagt bad fra byggeår med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Badet ble pusset opp i 1993, innredningen er fra 2002 og frittstående wc er fra 2009. Badet inneholder servantskap med , nedsenket servant og vegghengt speil. Frittstående badekar fra Adora og samt. Oso varmtvannsbereder på ca 198 liter fra 2012.
Avtrekksventil på vegg med mekanisk avtrekk ut av bygget.

Entré

Innbydende entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sko, samt godt med oppbevaring i omkledningsrom.

Balkong

Utgang fra stue til en herlig, vestvendt balkong på ca. 7,9 kvm. Her er det gode møbleringsmuligheter for sittegruppe, grill og planter. Solen har du fra ca. kl 11-21 på sommerstid. Det er lov med elektrisk- og gassgrill.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte MDF plater, samt fliser på bad.
Tak: Malte betong elementer, nedsenket himling med MDF panel og downlights i stue. Platehimling på bad.

Felleskostnader

4 085 pr. mnd. og inkl. kabel-tv/bredbånd, vaktmestertjenester, drift/vedlikehold, felles strøm, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsfører, regnskap/revisor m.m.  

Herav:
Renter: Kr. 854,-
Avdrag: Kr. 619,-
Driftsutgifter: Kr. 2612,-

Etasje

3. og øverste etasje.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles garasjeanlegg (nr.21), som medfølger ved salg.

Sameie har også flere parkeringsplasser på tomten som kan benyttes av beboerne og gjester. Kun en plass per beboer av gangen - se husordensreglene.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 144 981 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 121 930 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av
Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi
pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal,
geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse
satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er
folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Lavblokk over 3 etasjer samt underetasje med felles garasjeanlegg og boder. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige vegger i betong forblendet med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon belagt med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entredør fra 1987 med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer og balkongdør med tre-lags glass fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for nybygg datert 11.07.1990 og ferdigattest for fasadeendring 06.11.2018. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Melding må sendes til styret eller forretningsfører for registrering. For mer informasjon, se vedlagte vedtekter.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og elektriske varmekabler på bad.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og forsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, byggeområde for bolig, forretning, kontor m.m. Det foreligger p.t. planforslag for utbygging av boliger i Hasleveien 30 og 36. Se saksinnsyn for 201110042 hos Plan- og bygningsetaten. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter.

Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1911/900769-1/105  Bestemmelse om veg  
18.08.1911 
Overført fra: 0301-126/39
Gjelder denne registerenheten med flere

1961/2384-1/105  Skjønn  
01.03.1961 
Overført fra: 0301-126/39
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/29019-1/105  Erklæring/avtale  
12.05.1987 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom
Overført fra: 0301-126/39
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/72524-1/105  Erklæring/avtale  
04.11.1987 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-126/39
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiets navn er Sameiet Fougners vei 22. Sameiet består av 23 seksjoner av gnr 126, bnr 39 i Oslo kommune.
Forretningsførselen er utført av Nor Forvaltning AS.

- Sameiet har ingen ansatte
- Sameiet har avtale med Vaktmesterkompaniet om snømåking og strøing av gangvei.
- Sameiet har avtale med Helt Rent AS foretar renhold av fellesareal.
- Sameiet har avtale med Genras AS om plenklipping.
- Sameiet har avtale med Rentokil om skadedyrskontroll.
- Sameiet har avtale med Vinsol om vedlikehold av garasjeport.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne seksjonen utgjør kr. 225 291,- pr. 31.12.2019
Andel fellesformue for denne seksjonen utgjør kr. 175 751,- pr. 31.12.2019

Borettslaget har et lån:
Lånegiver: DNB 12136154131
Lånets totale saldo: 3 996 404,-
Lånetype: Annuitet
Antall terminer: 12
Årlig rentesats: 3,45 %
Dato siste termin: 2038

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Årets overskudd på kr. 151.276,- foreslås tillagt sameiets egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Nye eiere kan bare være fysiske personer.
Dyrehold på balkong er ikke tillatt.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generalforsamlingen skulle avholdes 20.04.2020, men ble avlyst grunnet korona situasjonen. Derfor besluttet styret at årsmøtet 2020 gjennomføres kun ved utsendelse per post med agenda, styrets årsrapport, regnsakap med revisjonsberetning samt tilhørende forslag til protokoll som ble ansett som godkjent av beboerne om styret ikke hørte noe.

I 2018 ble fasaden rehabilitert i regi av sameiet, ref innkalling til årsmøte 2018 og ekstraordinært årsmøte 2017 og 2018 samt protokoller til disse. Arbeidene er i sluttført. Utbedringer og rehabiliteringsarbeider er finansiert med opptak av felles lån.

Felleskostnadene ble sist endret 01.05.2019 med 6 %. Felleskostnadene vurderes løpende ut ifra prisstigning på løpende leverandør avtaler, vedlikeholdsbehov og eventuelle renteendringer på lån. Se for øvrig innkalling til årsmøte med styrets driftsrapport. Det er pr i dag ikke planlagt økning i felleskostnader for 2020.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Husdyrhold

Beboerne plikter å underrette styret om dyrehold.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85988078

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
Fastmontert bose anlegg, taklampe i entré og stue, vaskemaskin og tørketrommel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Det er røykvarsler i leiligheten.
- Leiligheten har et brannslukkningsapparat på 6kg.
- Sikringsskap plassert på vegg ved kjøkken. Automatsikringer. Hovedsikring og måler plassert i hovedtavle i 1. etasje.
- Kabel-TV og internett fra Get. Inkludert i felleskostnadene er internett med hastighet på 15/1 mbps. Det er mulig å kjøpe høyere hastighet via Get for et tillegg i felleskostnadene.
- Det er tillatt å sette fra seg barnevogn i hovedetasjen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.