#KEYSERLØKKA, Finns vei 10
3 300 000,-
Stilren og arealeffektiv 2-r med solrik balkong | Ingen innsyn | Nyere kjøkken | Rolige, grønne omgivelser | Lave omk.
 • Prisantydning: 3 300 000,-
 • Fellesgjeld: 171 586,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 486 721,-
 • Ligningsverdi: 797 947,-
 • Fellesutgifter: 2863,-

  Drift og vedlikehold, kabel-tv, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling lån (kapitalkost. utgjør 1.078,-), forr.førsel, felles forsikring, nedbetaling gjeld, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 2.433,- Trappevask 125,- Kabel-tv 305,-
Beregnet totalkostnad:
3 300 000,- (Prisantydning) 171 586,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 471 586,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 486 721,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 42 m²
 • Bruksareal: 42 m²
 • Bruttoareal: 46 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1951
 • Gårdsnummer: 128
 • Bruksnummer: 42
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 182531022
 • Sist endret: 10.07.20 12:33
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 81%
  eier sin egen bolig
 • 94%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 95%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 35%
  er barnefamilier
 • 18%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-20-0082

Adresse og matrikkel

Finns vei 10, 0575, Oslo, Gnr. 128 bnr. 42, andelsnr. 108 i Keyserløkka øst borettslaget med orgnr. 950158506 i Oslo kommune

Eier

Solfrid Haugli

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - andelseiere og dernest øvrige OBOS-medlemmer har forkjøpsrett. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

42 / 42 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1951

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Forbruk i 2019 var på 5098,55kWh, i gjennomsnitt pr mnd samme år var det på 424,88kWh. Gjennomsnitt pr mnd til nå i 2020 er 399,25kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 44 325 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt på 44 325 kvm. Tomten er pent opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, store plenarealer, sykkelparkering, lekeplass, sittegrupper, trær, busker og annen fin beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en attraktiv 2-roms, beliggende i 2. etasje, i et veldrevet borettslag på populære Keyserløkka. Boligen har trendy fargevalg, arealeffektiv planløsning og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Ingen innsyn og fritt utsyn over de flotte grøntområdene utenfor. Her bor du i rolige omgivelser, samtidig som du har nærhet til alle tenkelige fasiliteter!

- Solrik balkong på ca. 6 kvm
- Romslig og pen stue
- Stilrent kjøkken fra 2018/19 med integrerte hvitevarer
- Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
- Soverom med skyvedørsgarderobe
- Entré med skyvedørsgarderobe
- 3 disponible boder
- Veldrevet borettslag
- Flotte fellesarealer
- P-plasser leies ut etter venteliste
- Lave omk.- ingen dok.avg.
- Kort vei til parker, butikker, serveringssteder, treningssentre, samt både T-bane, trikk, buss og flybuss

Innhold

Leilighet ligger i byggets 2. etasje og består av: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til sydøstvendt balkong på ca. 6 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten én loftsbod med gulvflate på ca. 9 kvm (skråtak), samt to kjellerboder merket 2035, på ca. 1,40 kvm og 6 kvm.

Leiligheten ble opprinnelig bygget som en 1-roms leilighet. Nåværende eier har etablert en åpen kjøkkenløsning i stue. Tidligere kjøkken benyttes
nå som soverom. Soverom er medregnet etter dagens bruk.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt og samtidig svært rolig og usjenert boligområde på Keyserløkka i Oslo. "Høyt og fritt med prektig utsikt over byen og fjorden ligger Keyserløkka. Prosjektet hører til et av OBOS' flotteste. Sentralt, men likevel utenfor storbyens ståk og larm", skrev Arbeiderbladet om Keyserløkka i 1935. Dette stemmer fortsatt i 2019.

Keyserløkka er et av de få, sentrumsnære områdene i Oslo som fortsatt har god plass mellom bygningene og store grønt- og parkområder tilknyttet borettslagene. Her finnes epletrær, flere lekeplasser, sittegrupper og isbane om vinteren. I borettslagets hagelag kan beboere leie en eller to pallekarmer for en liten sum hvert år for å dyrke det man måtte ønske. Hagelaget er åpent for hele borettslaget, og det er ulike bærbusker og frukttrær som alle kan forsyne seg av.

Boligen har gangavstand til høyskoler, offentlig kommunikasjon og et bredt servicetilbud.
Det ligger flere parker og grøntarealer med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i nærmiljøet, som bl.a. Tøyenparken med populære Tøyenbadet (rehabiliteres i disse dager og åpnes igjen i 2023), Botanisk hage, Kampen park og Valle Hovin m.m. Tøyenparken ligger i skråningen vest for høydedraget fra Ola Narr og har flott utsikt mot sentrum og fjorden. Botanisk hage blomster flott på vår- og sommerstid, og har hyggelig café, Handwek Botaniske, i midten av parken som byr på deilig surdeigsbakst og kortreiste matvarer.

Tøyen togstasjon på Gjøvikbanen ligger på Keyserløkka og er en unik mulighet til å ta toget ut i Nordmarka. Kanonhallen kulturhus ligger i nærområdet og har mange konserter og øvrige arrangementer i løpet av året. Vakre Villa Solhaug kan leies til fester og anledninger. Keyserkiosk er et av områdets fasiliteter - en sjarmerende telefonkiosk fra 60-tallet med "bibliotek" for bokbytting.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Bunnpris i Grenseveien, Coop Mega Hasle, Kiwi Hasle, Meny Løren og Lille Tøyen kolonial. For ytterligere servicetilbud har Ensjø og Carl Berner et godt og variert utvalg. Det er også kort vei til Hasle Torg, Tøyen senter, Carl Berners passasjen og Fyrstikktorget. På Løren har Vinslottet nylig åpnet med flere servicetilbud og hyggelige serveringssteder som f.eks. Sugar & Spice, 8 Fish sushi, Hasle linje Gastropub (med shuffleboard, elektronisk dart og fotballkamper på storskjerm). I tillegg er det gangavstand til alle Oslos handlegater med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane, tog og flybuss, hvorav nærmeste bussholdeplass er Einars vei noen få meter unna boligen. Nærmeste jernbanestasjon er på Tøyen, og nærmeste T-banestasjon er på Hasle.
Eiendommen har gangavstand til Hasle barneskole, Frydenberg ungdomsskole og Teglverket skole (1-10 trinn).

Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste er Keyserløkka barnehage som ligger bare en kort gåtur unna boligen.

Entré

Innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av leiligheten. Her er det rikelig oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe (1,28 m bred). Dørcalling med portåpner er plassert ved inngangsdøren. Entréen har flislagt gulv og belysning i tak. Det har nylig blitt installert digital nøkkel på inngangsdøren til borettslaget, og det er mulighet for å installere dette til inngangsdøren til leiligheten også.

Stue

Romslig og pen stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. Det er god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement.

Balkong

Utgang fra stue/kjøkken til en herlig, sydøstvendt balkong på ca. 6 kvm med utsikt over de fine grøntområdene utenfor. Her er det god plass til utemøblement og planter. På balkongen er det sol fra morgenen til ca. kl 16/17 på ettermiddagen. Etter det kan man settes seg på en av de mange grøntområdene rett utenfor blokka og ha sol frem til den går ned. Det er treheller på gulv, manuell markise, samt utvendig belysning og dobbel stikkontakt på vegg.

Kjøkken

Stilren IKEA kjøkkeninnredning fra 2018/19 med hvite, slette fronter og heltre benkeplate. Overskap med belysning og to doble stikkontakter under. Nedsenket oppvaskkum og ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; ventilator fra Silverline med komfyrvakt og kullfilter, stekeovn med induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Det er montert lekkasjevarsler. Synlige vannrør av typen plast med lekkasjevarsler. 120 liters varmtvannsbereder fra 2018 er montert i benkeskap.

Bad

Flislagt baderom som ble oppgradert i regi av borettslaget i 1998. Vegghengt servant med ett-greps armatur med speil på vegg med overlys og enkel stikkontakt. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og ett-greps armatur med hånddusj. Skap på vegg, gulvstående toalett fra Ifö og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling. Stråleovn på vegg.

Soverom

Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe (2 m bred). Soverommet vender, som resten av leiligheten, ut mot rolige omgivelser.

Overflater

Gulv: Parkett i oppholdsrom, fliser i entré og på bad.
Vegger: Malt mur og plateflater. Fliser på bad.
Tak: Malt betong. Trefiberplater på bad. Takhøyde opptil 2,56 meter.

Felleskostnader

2 863 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling lån (kapitalkost. utgjør 1.078,-), forr.førsel, felles forsikring, nedbetaling gjeld, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader 2.433,- Trappevask 125,- Kabel-tv 305,-

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Etasje

2. etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 106 leieplasser i borettslaget, som fordeles etter venteliste. Søknad kan sendes elektronisk via borettslagets hjemmeside: http://www.keyserlokkaost.no/. Det er også tilrettelagt for el-billading, i samarbeid med Grønn Kontakt.

Hver andel kan også få utlevert kort som gjelder 24 t på gjesteparkering (elektronisk ordning for regisrering). Disse skal ikke benyttes av beboere.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 797 947 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 872 609 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Bygget er oppført med grunnmur i murkonstruksjon og betong. Gulv til grunn av betong. Yttervegger av
mur med pusset og malt fasade. Etasjeskillere i betong. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har slett
entrédør fra Nordic med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra ukjent årstall. Nordan balkongdør og vinduer med karmer av
tre og 2-lags glass fra 2010.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 07.01.1953 for eiendommen.  Det foreligger også ferdigattest datert 14.10.2010 for fasadeendring/nye balkonger. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 46 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Det er mulighet for å sette inn peis/vedovn i leiligheten.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2864 av 14.05.1986. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, tomt for offentlig bygning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1991/28187-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 06.06.1991
Vederlag: NOK 5.969.650 KJØPER:Keyserløkka Øst Borettslaget
Org.nr: 950158506

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1953/15336-1/105 Erklæring/avtale 17.11.1953
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

1978/5778-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 13.03.1978
BELØP: NOK 1.119.100
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget
Lnr: 1086915
ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN
Overført fra: 0301-128/42

2001/65257-1/105 ** Nedkvittering 25.10.2001
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 1.050.600

1980/20047-1/105 Skjønn 02.09.1980
Gjelder denne registerenheten med flere

2009/563235-1/200 Pantedokument 03.08.2009
BELØP: NOK 97.017.000
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS
Org.nr: 885621252
Overført fra: 0301-128/42
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1950/2414-1/105 Registrering av grunn 24.02.1950
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:1

1951/3790-3/105 Registrering av grunn 04.04.1951
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:44

1955/990215-1/105 Sammenslått med denne matrikkelenhet: 25.05.1955
gnr 128 bnr 47

1955/11260-1/105 Registrering av grunn 05.09.1955
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:128 Bnr:52

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 267 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Keyserløkka Øst Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950 158 506.

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

- Borettslagets hjemmeside: www.keyserlokkaost.no
- Felles rom i kjelleren hvor en kan sette sykkel og barnevogn
- Kollektivavtale med Get om levering av alle typer digitale signaler
- Det er også onngått avtale med Lynet om levering av datasignaler som et individuelt tillegg til kollektivavtalen med Get
- Inngått kollektiv avtale på Get Safe (brannvarsling)
- Trappevask utføres av Gamle Oslo Servicesentral
- Vaktmestertjeneste ivaretas av Gamle Oslo Servicesentral
- Borettslaget har både velferdsrom og overnattingsrom som er mulig å leie
- Fellesvaskeriene er i Finns vei 5, Økernveien 80 og Einars vei 4,5 og 17, og kan brukes i henhold til gjeldende regler.
- Medlemskontingenten til OBOS er kr 200 pr. andelsleilighet for 2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 171.586,- per 01.06.2020.
Andel formue for denne leiligheten: 36.546,- per 31.12.2019.

Lånenummer: EIKA1-152021434
Type: Annuitet
Restsaldo: 62.777.130,-
Restløpetid: 15 år 5 md.
Terminer per. år: 12
Type rente: Flyt 1,98%
Andel av saldo: 171.586,-
Kapitalkostnader: 1.078,-
Det er ikke IN-ordning.

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

171 586

Andel formue

36 546

Forsikring

Tryg Forsikring, Polisenummer: 6651903

Regnskap

Årets resultat på kr 520 881,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 9 187 445,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.

Borettslaget har fattet et prinsippvedtak, hvor det er mulig å slå sammen andeler uten generalforsamlingens samtykke. Det forutsetter at andelene kan slås sammen uten ombygging som går ut over vanlig forvaltning og vedlikehold. Den den ene leiligheten kan i sin helhet ikke benyttes som utleieleilighet. Det kan tillates å ha en utleiedel. Kjøper (søker) må bære alle kostnader ifm. sammenslåing, dette inkluderer forpliktelser for begge leiligheter som andel gjeld, felleskostnader m.m.

Se også bestemmelser i vedtekter og husordensregler vedr. retningslinjer for andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, samt bygningsmessige endringer.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Tidligere, større vedlikehold og rehabilitering:
2019 Infrastruktur El-bil lading
2019 Påbegynt oppussing oppganger
2018 Oppgradert til Get Safe II
2018 Rehabilitert toalettene i velferdslokal
2017 5-årskontroll brannslokkingsapparater
2017 Renset kanaler utluft kjøkken og bad
2016 Etablert velferdslokale med kjøkken
2016 Get Safe med brannvarsling til sentral
2015 Etablert overnattingsrom
2014 Parsell- og frukthage etablert
2014 Påbegynt treplanen (2014-18)
2013 Uterehabiliteringen ferdigstilt
2012 Vaskeriene rehabilitert
2012 Lekeområder/skøytebane ferdigstilt
2011 Nye avfallsbrønner
2010 Fasaderehab.og nye balkonger ferdigstilt
2009 Utvendig rehabilitering påbegynt
2007 Drenering/oppussing oppganger
2006 Dørtelefonanlegg
2001 Rehabiliteringen av vaskeriene ferdig
2001 Påbegynt utskifting av defekte
2001 Utvidet antall gjesteparkeringsplasser i Finns vei
2000 Takene rehabilitert sammen med pipene
1998 Baderomsrehabilitering
1995 Utrekksledninger fra blokkene til kloakkledning
1994 Avsluttet utskifting av hele det elektriske anlegg

Planlagte oppgaver fremover:
- Taket i Einars vei 17-19 ble undersøkt i desember 2019. Dette ble ikke tatt sammen med de andre takene i 2000, og det viser seg at taket trolig bor legges om. Prioritert oppgave i 2020.
- Utbedring av innmeldte avskallinger/utettheter i belegg på balkonggulv (utføres 2020).
- Skifte av gjenstående røykluker i punkthus (utføres 2020).
- Radonmåling i alle blokker (utføres vinteren 2020/2021).
- Vask av balkongfasadene.
- Vedlikehold av takskjegg og flassende taksten.
- Fornyelse av lekeplassen: Nye lekeapparater og nytt dekke på banen vurderes, samt muligheten for å få plass til treningsapparater for voksne på det samme området.
- Takvinduer på loft i langblokker sjekkes da det et par har løsnet i vindvar.
- Lyspunkter i loft og kjeller vurderes omlagt til ny belysning.
- Fornying av inntaksrommene med gammel teknologi gjennomføres når det oppstår et behov.
- Andre halvdelen av taket over Bunnpris vurderes skiftet.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt i borettslaget, bortsett fra i de tilfeller da det er gode grunner som tilsier at beboeren skal kunne holde dyr og at dyreholdet ikke er til ulempe for borettslagets øvrige beboere. I slike tilfeller må det søkes til styret om godkjennelse av dyreholdet før dyret anskaffes. Med "gode grunner" menes i denne sammenheng at sosiale og velferdsmessige årsaker skal ligge til grunn for en eventuell søknad. Se forøvrig pkt. 29-34 i husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Vaskemaskin på bad
- Taklampe over kjøkkenbord
- Knagg/horn i entré
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vegg i felles trappegang. Hovedsikringens kapasitet er på 40Amp.
- Leiligheten har røykvarslere tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg og brannslukkingsapparat.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Det ble utført arbeid på vann/avløp i leiligheten i forbindelse med flytting av kjøkken i 2018/2019. Vann og avløp ble flyttet fra opprinnelig plassering på gammelt kjøkken, til ny plassering i stue hvor nytt kjøkken ble satt opp. Rørføring langs vegg. Avløp med selvfall. 2 inspeksjonsluker langs vegg. Det ble montert dobbel FlowStop på nytt kjøkken samt montert ny varmtvannbereder (Oso Flexi Express FX, 120 liter) i skap på kjøkkenet. Arbeidene er utført av Bergersen & Bentzen Rørleggerbedrift A/S.
- Vedovnen i leiligheten ble fjernet i 2018, arbeidet utført av Murmester Halili AS.
- Det ble utført arbeid på det elektriske anlegget i leiligheten i forbindelse med flytting av kjøkken i 2018/2019. Følgende arbeid ble utført: fremføring av nye kurser til kjøkken, montering av komfyrvakt, stikk-kontakter samt dimmere til taklamper. Arbeid utført av: BB elektro Bjørn Bakke AS, utført av elektriker/installatør Robin Hansen. Det foreligger samsvarserklæring signert 15.01.2019 av installatør/bemyndiget person Robin Hansen.
- Varmeovn på badet ble montert av en el-kyndig person som ikke er faglært.
- Borettslaget har utført målinger av radon i kjelleren. Verdiene var høyere enn anbefalt. Det ble gjennomført tiltak for å redusere nivået i form av radonsug. Tiltaket har hatt effekt og det verdiene er nå fine.
- Borettslaget har besluttet at belegg på balkong vil fornyes grunnet overflateslitasje.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder.

Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.