#STOVNER, Tante Ulrikkes vei 16A
2 700 000,-
Lys og gjennomgående 3-roms med sydvendt balkong | Garasjepl. | Bad fra 2018 og kjøkken fra 2016 | Varmtv. inkl.| Rolig
 • Prisantydning: 2 700 000,-
 • Fellesgjeld: 559 523,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 274 658,-
 • Ligningsverdi: 806 279,-
 • Fellesutgifter: 6051,-

  Drift og vedlikehold, varmtvann, TV/bredbånd, garasje, festeavgift, vaktmestertjeneste, felles forsikring, trappevask, kommunale avgifter m.m. Herav: Fellesutg. kr 5 465,- Vedlikehold kr. 151,- Fellesutg. likt fordelt kr. 128,- Bilplass kr 307,-
Beregnet totalkostnad:
2 700 000,- (Prisantydning) 559 523,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 259 523,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 274 658,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 70 m²
 • Bruksareal: 73 m²
 • Bruttoareal: 80 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1970
 • Gårdsnummer: 101
 • Bruksnummer: 59
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 182531025
 • Sist endret: 10.07.20 13:55

 

Oppdragsnummer

17-20-0081

Adresse og matrikkel

Tante Ulrikkes vei 16A, 0984, Oslo, Gnr. 101 bnr. 59, andelsnr. 100 i Fossum terrasse borettslag med orgnr. 948517426 i Oslo kommune

Eier

Kjell Thomas Numme Nordmo Carine Numme Nordmo

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja - intern forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten paralellvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

73 / 70 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1970

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 81 014 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal.

Festet, felles tomt på 81 014 kvm for borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker, diverse beplantning, lekeapparater, sittegrupper, internveier belagt med asfalt og felles garasjeanlegg.

Borettslaget fester tomt av Oslo kommune. Festetiden skal være 90 år og regnes fra 01.08.1970. Tomtefesteavgift for 2018 var på kr 872 237,- og betales via felleskostnadene. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen IN-ordning eller sikringsordning.

Beskrivelse

Velkommen til en flott 3-roms, beliggende i 2. etasje i et hyggelig boligområde på Stovner, uten gjennomgangstrafikk og med store, åpne grøntarealer rundt bebyggelsen. Boligen er gjennomgående med arealeffektiv planløsning og store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Flere oppgraderinger er utført i nyere tid og boligen holder en generelt god standard.

- Solrik, sydvendt balkong på 8,5 kvm med grønn utsikt
- Romslig og pen stue (nyoppusset 2015)
- Flott kjøkken fra 2016 med integrerte hvitevarer
- Pent flislagt bad fra 2018 (i regi av brl). - våtromsbevis foreligger (se tilstandsrapport)
- To soverom med garderobeskap
- Romslig entré med adkomst til bod
- Medfølgende garasjeplass
- Varmtvann inkl.
- Kjellerbod
- Svært sentralt med kort vei til barnehage og skoler, Stovner senter, butikker, samt buss/t-bane

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og består av: Entré, bad, bod, to soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til overbygget sydvendt balkong på ca. 8,5 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten én garasjeplass (nr.3109) i nærliggende garasjeanlegg som medfølger ved salg, samt én kjellerbod på ca. 5,5 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et hyggelig borettslag på Stovner, uten gjennomgangstrafikk og med store, åpne grøntarealer rundt bebyggelsen. Her har du nærhet til de fleste nødvendige fasiliteter med bla.a. nærhet til butikker, skoler og barnehager, turområder, Stovner senter, samt et godt kollektivtilbud.

Stovner Senter ligger kun få minutters gange unna. Senteret har blitt oppgradert og utvidet med flere butikker samt spisesteder. I tilknytning til senteret finner man også buss og t-bane. Stovner senter er et naturlig knutepunkt, og en hyggelig møteplass for folk i alle aldre. Her finner du en rekke servicetibud, som matbutikker, interiør- og klesbutikker, vinmonopol, post i butikk, apotek, lege, frisør, bingo m.m.

Boligen ligger i umiddelbar nærhet til marka. I vinterperioden er det opplyste skiløyper til Liastua, Lillomarka og Østmarka.

I tillegg er det gode aktivitetstilbud i området med bl.a. fine tur -og sykkelstier, slalåmbakke, golfbane, tennisbane, fotballbane (kunstgress), svømming og ridesenter. Det er i tillegg store grøntområder rett utenfor og lekeplasser.

For dem som liker innendørs trening, er det flere muligheter i nærområdet - som feks. STOLT Stovner og STOLT Rommen, Fitness24Seven med flere. Høybråten og Stovner IL har et godt idrettstilbud innenfor alpint, basketball, fotball, friidrett, håndball, innebandy, langrenn, orientering og turn. Fra boligen er det kort vei til Stovner Idrettshall og Stovner stadion, samt Rommensletta. Sistnevnte har en stor idrettspark med flere fotballbaner, tennisbane, cricketbane, skøytebane, lekeplass og flott skulpturpark. I tillegg har området flerbrukshall, samt golfbane med treningsgreen, golfkro, proshop og klubblokaler. På Groruddalen golfklubb, som ligger ca. 6 min. unna med bil, finner du for øvrig en populær 9-hulls bane.
Det er også planalgt bygge Stovner bad, like ved Stovner senter.

Entré

Lys og romslig entré med god plass til oppbevaringsløsninger som skap, kommode, hyller etc. Dørcallinganlegg med portåpner er plassert ved inngangsdøren. Fra entréen er det adkomst til en svært praktisk, innvendig bod på ca. 3 kvm med hyllesystem og ekstra lagringsplass.

Stue

Flott stue som ble pusset opp i 2015. Her er et god plass til sofagruppe, TV-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig.

Balkong

Utgang fra stue til en overbygget, sydvendt balkong på ca. 8,5 kvm. Her er det gode solforhold og hyggelig utsyn over grønne fellesarealer. På balkongen er det god plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt).

Kjøkken

Separat kjøkken med pen Epoq-innredning fra 2016 med profilerte fronter og fliser over laminat benkeplate. Godt med skap- og benkeplass. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Mora. Stikkontakter på vegg og belysning under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonstopp fra Electrolux, microbølgeovn og stekeovn plassert i høyskap, ventilator med belysning og kullfilter og oppvaskmaskin fra Bosch. Det er også frittstående kjøleskap fra Samsung. Lekkasjevarsler er montert i benkeskap på kjøkken.

Bad

Pent, flislagt bad som ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2018 (felles rør- og våtromsrehabilitering v/Selvaag prosjekter). Varme i gulv og downlights i himling. Servantskap med skuffer i høyglans hvit utførelse, samt vegghengt speilskap med integrert belysning over. Dusjhjørne med nedsenket dusjsone, innfellbare glassdører og to-greps armatur fra Damixa. Vegghengt toalett fra Villeroy og Boch med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin i hjørne. Avtrekksventil i himling med mekanisk avtrekk ut av bygget. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom 1

Lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Oppbevaringsplass i garderobeskap (ca. 1,50 meter bredt). Begge soverommene er malt i 2020.

Soverom 2

Dette er også et trivelig soverom som egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe (ca 2,0 meter bredt).

Overflater

Gulv: Laminat i oppholdsrom, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte, MDF-panel og tapetserte veggflater, samt fliser på bad.
Tak: Malt betonghimling. Downlights i himling på bad.

Felleskostnader

6 051 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, TV/bredbånd, garasje, festeavgift, vaktmestertjeneste, felles forsikring, trappevask, kommunale avgifter m.m. Herav: Fellesutg. kr 5 465,- Vedlikehold kr. 151,- Fellesutg. likt fordelt kr. 128,- Bilplass kr 307,-

Fellesutgiftene ble sist oppregulert med 15% fra og med 01.01.2020.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Garasjeplass nr. 3109 medfølger leiligheten og betales gjennom de månedlige felleskostnadene. Denne avtalen om eksklusiv bruksrett kan fritt overdras til andre andelseiere i Borettslaget. Andelseier kan fremleie plassen til øvrige andelseiere i Borettslaget.

Borettslaget har gjesteparkering.

Dersom det er behov for en ekstra parkeringsplass er det mulig å leie dette. Det er for tiden ventetid på borettslagets uteområde. Ved henvendelse til styret kan man bli satt på venteliste.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 806 279 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 902 603 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Lavblokk over 3 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein samt felter med pussede murflater. Utfyllende vegger i trekonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon belagt med papp/membran (ikke besiktiget).

Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslenke, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer og balkongdør med to-lags glass fra 1986.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 26.01.1973 for eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 80 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes §10 om brukstillatelse for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og elektriske varmekabler på bad. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-1401, datert 15.06.1967 med tilhørende reguleringsbestemmelser i S-1352 og S-1401. Området rundt er regulert til boliger, friområde, vei, garasjehus, fellesareal (barneinstitusjon), tomt for offentlig bygning m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
0/904814-1/105 Hjemmel til eiendomsrett
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420
Rettighetshavere til festerett

1970/16465-2/105 Hjemmel til festerett 01.10.1970
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Fossum Terrasse Borettslag
Org.nr: 948517426

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

Pengeheftelser i eiendomsrett
1896/900370-1/105 Erklæring/avtale 24.01.1896
AVSTÅELSE AV GRUNN TIL VEGANLEGG TIL OSLO KOMMUNE
OVERFØRT FRA GNR 101 BNR 5
Overført fra: 0301-101/30
Gjelder denne registerenheten med flere

1909/900225-1/105 Erklæring/avtale 01.10.1909
FRAVIKELSESKJENNELSE OVER GRUNNAVSTÅELSE TIL AL GLOMMENS TRESLIPERI
Overført fra: 0301-101/30
Gjelder denne registerenheten med flere

1909/900226-1/105 Erklæring/avtale 01.10.1909
FRAVIKELSESKJENNELSE OVER GRUNNAVSTÅELSE TIL AS GLOMMENS TRESLIPERI
OVERFØRT FRA GNR 101 BNR 5
Overført fra: 0301-101/30
Gjelder denne registerenheten med flere

1924/901123-1/105 Erklæring/avtale 11.01.1924
FRAVIKELSESKJENNELSE I ANL EKSPROPRIASJON AV GRUNN TIL
ELEKTRISKE LEDNINGER
Overført fra: 0301-101/30
Gjelder denne registerenheten med flere

1938/2555-1/105 Erklæring/avtale 08.03.1938
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-101/30
Gjelder denne registerenheten med flere

1951/7955-1/105 Erklæring/avtale 04.07.1951
BEST OM KLOAKKLEDNING
VEDTAK AV OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKREGLEMENT
Overført fra: 0301-101/30
Gjelder denne registerenheten med flere

1951/8141-1/105 Erklæring/avtale 07.07.1951
Bestemmelse om byggeforbud
Dok. tgl. m/dbnr. 8141 - 8152
Overført fra gnr 112 bnr 2
Overført fra: 0301-101/30
Gjelder denne registerenheten med flere

1951/9360-1/105 Erklæring/avtale 10.08.1951
BEST OM KLOAKKLEDNING
VEDTAK AV OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKREGLEMENT
Overført fra: 0301-101/30
Gjelder denne registerenheten med flere

1953/915194-1/105 Elektriske kraftlinjer 24.01.1953
Overført fra: 0301-101/30
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/12269-1/105 Erklæring/avtale 14.09.1967
VEDTAK AV OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKREGLEMENT
KAN IKKE SLETTES U/SAMT FRA OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKVESEN
Overført fra: 0301-101/30
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/15978-1/105 Erklæring/avtale 16.11.1967
RETT FOR OSLO LYSVERKER TIL TRAFOSTASJON
OVERFØRT FRA GNR 101 BNR 32
Overført fra: 0301-101/30
Gjelder denne registerenheten med flere

1968/11310-1/105 Erklæring/avtale 06.08.1968
RETT FOR FREMT UTSK PARSELLER TIL Å LEGGE VANN OG KLOAKKLEDN
OVER HVERANDRES PARSELLER
KAN IKKE SLETTES U/SAMT FRA OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKVESEN
Overført fra: 0301-101/30
Gjelder denne registerenheten med flere

1970/5730-1/105 Erklæring/avtale 07.04.1970
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:101 Bnr:55
RETT TIL Å BENYTTE TILFLUKTSROM

1970/16465-5/105 Festekontrakt - vilkår 01.10.1970
festetid: 90 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 60 000
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT

1980/5565-1/105 ** Nye vilkår 05.03.1980
1972/11962-1/105 Erklæring/avtale 13.07.1972
RETT FOR OSLO LYSVERKER TIL TRAFOSTASJON

1979/17658-1/105 Erklæring/avtale 10.07.1979
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:101 Bnr:105
Bestemmelse om adkomstrett

Pengeheftelser i festerett
1970/16465-5/105 Festekontrakt - vilkår 01.10.1970
festetid: 90 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 60 000
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
Gjelder feste

1980/5565-1/105 ** Nye vilkår 05.03.1980
1973/11402-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 19.06.1973
BELØP: NOK 9.505.800
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget Lnr: 1086915
Gjelder feste

2007/646186-1/200 Erklæring/avtale 15.08.2007
På denne eiendommen befinner det seg forurensede masser.
Bygge- og gravearbeider kan ikke skje uten samtykke fra forurensningsmyndighetene.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra forurensningsmyndighetene.
Gjelder feste

2015/948341-1/200 Pantedokument 14.10.2015
BELØP: NOK 100.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324
Gjelder feste

2016/1200430-1/200 Erklæring/avtale 27.12.2016
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:101 Bnr:55
Rett til å føre jordspyd/skråstag inn på avgivereiendommen
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Ved eventuell fradeling av gnr. 101 bnr. 59 skal ikke avtalen følge med til nyutskilte parseller
Med flere bestemmelser
Gjelder feste

2018/663510-1/200 Pantedokument 18.04.2018 10:24
BELØP: NOK 55.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324
Gjelder feste

2019/202030-1/200 Pantedokument 18.02.2019 08:46
BELØP: NOK 100.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324
Gjelder feste

2020/2026725-1/200 Pantedokument 24.01.2020 10:50
BELØP: NOK 56.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324
Gjelder feste

Grunndata
1968/14826-1/105 Registrering av grunn 05.10.1968
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:101 Bnr:30

1969/990156-1/105 Sammenslått med denne matrikkelenhet: 10.09.1969
GNR.101 BNR.60.

1971/11688-1/105 Registrering av grunn 02.07.1971
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:101 Bnr:70

1979/17657-1/105 Registrering av grunn 10.07.1979
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:101 Bnr:105

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 466 boliger, ett garasjeanlegg, en gulestue og en butikk.

Forretningsførselen er utført av Brækhus Eiendom AS. Styreleder har jevnlig kontakt med forretningsfører.
Selskapets revisor er RSM Norge AS.

- Borettslaget har egen hjemmeside med nyttig info, se: https://www.fossumt.no/
- GET er leverandør av kabel-TV og bredbåndstjenester (grunnpakke inkludert i felleskostnadene)
- Borettslaget har to vaktmestre, og kjøper vaktmestertjenester utenfra kun for ferieavvikling og eventuelle sykemeldinger
- Borettslagets egne vaktmestre leverer brøyting
- Økonomiske løsninger AS leverer renholdstjenester
- Det blir gjennomført hyggelige fellesarrangementer som både gatefest og julegrantenning

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 31.12.2019: kr 559 522,89,-
Andel formue per 31.12.2019: kr 0,-

Langsiktig gjeld:
Borettslaget har per 30.04.2020, en total lånesaldo på kr. 276 664 960,- fordelt på følgende 2 lån:
1) Handelsbanken.
Lånenr. 9492.7023797
Restgjeld per 30.04.2020 er kr. 70 664 960,-
Annuitetslån med rentesats per 29.10.19 lik 2,45 % og betales over 12 terminer i året.
Lånet løper til 2032.

2) Handelsbanken.
Lånenr. 34918
Restgjeld per 30.04.2020 er kr. 206 000 000,-
Lånet har avdragsfrihet frem til 01.02.2021.
Det er et annuitetslån med 12 terminer per år
Rentesats per 24.01.20 lik 2,45%.
Lånet løper til 01.01.2051.
Se borettslagets regnskap med noter for informasjon om borettslagets langsiktige gjeld.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan øke når den avdragsfrie perioden er over den 01.02.2021. Det er borettslagets styre som bestemmer om felleskostnadene skal økes og fra hvilket tidspunkt. Iht. forretningsfører forventes det at felleskostnadene vil øke med ca. 10% når avdragene begynner å løpe.

Andel fellesgjeld

559 523

Forsikring

If Skadeforsikring, polisenummer: SP1462710.1.5.

Regnskap

Borettslagets resultatregnskap for 2018 viste et underskudd på kr 2.485.796,-, som ble godkjent.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Juridiske personer annet enn fysiske personer kan ikke kjøpe andel i borettslaget. Se vedtekter for retningslinjer ang. andelseiers vedlikeholdsplikt m.m. Styret har utarbeidet et skriv med behandlingsregler om bruksoverlatelse ved erverv av andeler, behandlingsregler ved klager på fremleietager, samt et skriv med retningslinjer for overbefolkning av leiligheter. Disse ligger også vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har i fjorårets periode blant annet arbeidet med følgende saker;
- Arrangert dugnad vår
- Komprimatorbil vår
- Montert ny papir konteiner bak blokk 32 og foran blokk 20
- Ferdigstillelse APP løsning til gjeste parkeringen
- VVS prosjektet
- Reparasjon av kantsteiner
- Reparasjon av vann og kloakk
- Reparasjon av vinduer og dører
- Reparasjon av varmtvann
- Reparasjon av tak
- Reparasjon av fiber
- Reparasjon av porter og bommer
- Flere møter med Oslo kommune om barnehagen
- Anbud på nett og TV leverandør
- Anbud på Gartner arbeid
- Anbud på ITV løsning
- Anbud på bommer
- Anbud på betalings automater
- Anbud på vasketjenster
- Anbud på vaktmester vikar
- Ramme avtale på port og heis
- Ramme avtale på parkerings kontroll
- Ramme avtale på strom
- Ny nett side og intranett
- Behandlet klagesaker på naboforhold
- Alminnelig vedlikehold

Det ble vedtatt en omfattende fornyelse av VVS i hele borettslaget i 2017. Prosjektet vil gå over en 3-års periode med oppstart 2017. Denne leiligheten fikk nytt bad i 2018. I forbindelse med prosjektet ble det også satt inn ventilasjonssystem i form av vifter i stue, kjøkken og begge soverom. Arbeidene utføres av Selvaag prosjekter. Det foreligger innkalling og protokoll fra generalforsamlinger fra 2017 og 2018 (med mer info ifb. prosjektet) som kan oversendes om ønskelig. Prosjektet er nå i sluttfasen. Det skal ikke tas opp mer gjeld/felleskostnader ifb. med dette prosjektet nå iht. forretningsfører.
Det har også vært diskutert utskiftning av vinduer i borettslaget (dette er på en 10-års plan, og ikke vedtatt noe her pt.).

Generalforsamling for 2020 er utsatt til august/september. Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Hundehold er tillatt, men kun etter skriftlig søknad til styret i borettslaget, dette gjelder også ved gjenanskaffelse. Søknaden må inneholde opplysninger om det er hund eller katt som ønskes anskaffet. Styret skal gi svar på søknaden senest innen 1 mnd. Styrets avgjørelse skal baseres på vedtatte retningslinjer, brudd på denne bestemmelse kan utgjøre vesentlig mislighold. Hold av katt i borettslaget er forbudt. Der er likevel tillat å holde innekatt. Se nærmere retningslinjer i §9 i vedtektene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken.
Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres. Styret kan nekte samtykke når saklig grunn foreligger.

For å bli godkjent som ny andelshaver må søkeren underskrive og returnere "skjema for godkjennelse av ny andelshaver" og sende til styret@fossumt.no, eller til Fossum Terrasse Borettslag, Tante Ulrikkesvei 32 D, 0984 Oslo.
Kjøper som er godkjent som ny andelseier bes kontakte styret på telefon 22 21 76 80 eller e-post styret@fossumt.no for å avtale tidspunkt for et velkomst- og informasjonsmøte med en representant fra styret.

Diverse

- Diverse sjekklister vedrørende membran, flisarbeider og røropplegg foreligger.
- Samsvarserklæring vedrørende arbeider på bad og ventilasjonsanlegg foreligger (fra 02.10.2019).
- Samsvarserklæring vedrørende arbeider på kjøkken foreligger (fra 12.09.2016).
- Samsvarserklæring vedrørende det elektriske anlegget i leiligheten foreligger. (fra 09.10.2019).
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
- Det er røykvarslere i leiligheten. Brannslukningsapparat med pulver fra 2009. Brannslukkningsapparat gikk ut på dato 04.20 (derav TG3).
- Det er kommunal forkjøpsrett i gården iht. festekontrakt. Denne er allerede avklart og kommunen bekrefter at denne ikke vil benyttes, samt samtykker overdragelse av andelen.
- Det ble avdekket asbest i borettslaget ifb. utskiftning av rør i VVS-prosjektet. Dette blir håndtert etter gjeldende regler for fjerning av asbest. All asbest vil bli fjernet fortløpende samtidig som VVS-prosjektet går fremover.

Iht. egenerklæringsskjema:
- Det er satt inn ventilasjonssystem i form av vifter i stue, kjøkken og begge soverom v/Selvaag prosjekter.
- Takrenne på gulv på terrasse er ikke 100% tett. Borettslaget er informert.
- Selger har observert skjeggkre/sølvkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antallet betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger.
Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.