#GAMLEBYEN, Konows gate 8
3 700 000,-
Delikat og lekker 3-roms fra 2005 | 6m2 balkong | Kvadratsmart | Heis | Ingen forkjøp | Rolig og attraktiv beliggenhet!
 • Prisantydning: 3 700 000,-
 • Fellesgjeld: 283 089,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 3 990 899,-
 • Fellesutgifter: 5958,-

  Inkluderer grunnpakke kabel-tv, trappevask, vaktmestertjeneste, festeavgift, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 700 000,- (Prisantydning) 283 089,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 983 089,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 990 899,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 55 m²
 • Bruttoareal: 62 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1957
 • Modernisert: 2005
 • Gårdsnummer: 233
 • Bruksnummer: 236
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 183616188
 • Sist endret: 04.08.20 15:15
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 89%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 61%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 61%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 16%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-20-0114

Adresse og matrikkel

Konows gate 8, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 236, andelsnr. 42 i Konows gate 8 borettslag med orgnr. 988321540 i Oslo kommune

Eier

Sigve Ånderå Borghild Ånderå

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

2
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1957. Bygget ble gjort om til boliger i 2005.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruk for de siste 12 måneder er ca. 5.034 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.034,- for de siste 12 måneder.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 323 kvm. Eierform: Festet fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Felles bakgård opparbeidet med blant annet asfalterte adkomst-/internveier, plenarealer, busker, trær, hyggelige sittebenker, lekeapparater for de minste og sykkelstativer.

Festet fellestomt på 1.323m². Bortfester er Konows gate 8 Tomt ANS.  Oppsigelse av festeforholdet må gjøres skriftlig og det løper en oppsigelsesfrist på 4 år.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning.
Fellesgjelden kan nedbetales to ganger i året, i juni og desember hvert år.

Beskrivelse

Tiltalende og delikat 3-roms i 3. etasje. Bygget ble gjort om til leiligheter i 2005, så her får du en gjennomgående god standard. Det er store vinduer som slipper inn naturlig lys. Dette sammen med den meget praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en herlig balkong hvor du kan nyte solrike dager! Her har du fordelen av å bo i en sentrumsnær og flott leilighet i Gamlebyen. Det er kort avstand til alt av servicetilbud, samtidig som du er skjermet fra trafikk og kun en kort spasertur fra grønne og rolige omgivelser.

Romslig og lys stue med balkong på 6m2
Lekkert og stilrent kjøkken
Delikate fargevalg
2 store soverom med garderobe
Pent bad med opplegg for vaskemaskin
Lys entré med garderobe
Nydelig bakgård
Kjellerbod på 7,1m2
Ingen forkjøpsrett
Super beliggenhet!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom ,ad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 7,1 m2. Ellers er det felles sykkelparkering, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Ved foten av Ekebergskrenten ligger "Nye Gamlebyen", et meget attraktivt og idyllisk boligområde med en fin kombinasjon av nybygg og historiske bygg. Eiendommen har en svært sentral beliggenhet, godt skjermet fra trafikk, med nærhet til skoler, dagligvare, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i Oslo sentrum. Matbutikk ligger rett  ved boligen, samt nyåpnete pizza-takeaway.

Området er i sterk utvikling og ansees for å være et av de mest attraktive stedene å bo i Gamle Oslo. Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Nye Deichmanske hovedbibliotek ligger like ved Operaen og er en moderne møteplass for utveksling av kunnskap.

Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten. Området har mange spennende tilbud, som f.eks. folkerike Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, Olympen m.m. De siste årene har Oslos mest populære festivaler vært holdt i Tøyenparken rett i nærheten.

Leiligheten ligger tilbaketrukket til i stille gate, med en rekke turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Middelalderparken vil bli gjort dobbelt så står og skal gå fra bebyggelsen i Gamlebyen og helt ned til vannspeilet i Sørenga, når Follobanen er ferdig bygget i slutten av 2022. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier.

Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken m.m. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. anerkjent skulpturpark, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.

For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte Sats sentre samt treningssenter i Kværnerbyen.

Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kaféer, barer og restauranter ligger også godt innen rekkevidde.

Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv, koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk.

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2017/2020. Gulvet er belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren til side, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på ca. 6 m2. Her kan du fint nyte formiddagssola. Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme sommerdager. I tillegg er det hyggelig utsyn fra balkongen. Her er det utelys og stikkontakt som ble oppført i 2015.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent kjøkken fra 2005 som har innredning med hvite og glatte fronter, samt heltre benkeplate med nedfelt rustfri oppvaskkum samt ettgreps kjøkkenbatteri. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Videre har kjøkkenet en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Du har god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. Du finner frittstående hvitevarer som komfyr med induksjonstopp og oppvaskmaskin. Eller det integrert ventilator over komfyren. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er ble malt i moderne farger i 2017/2020 og gulvet er belagt med parkett.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Gulvene er belagt med parkett. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn naturlig med lys i boligen. Ettersom soverommene er svært romslige, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Begge rommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med gulvvarme som ble rehabilitert i 2005 i regi av borettslaget. Baderommet inneholder dusjhjørne med dusjvegger og termostat dusjbatteri, toalett, samt porselensservant med ettgreps servantbatteri montert på bærejern. Over servanten er det veggmontert speil med overliggende lyslist. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du lat du trenger på baderommet.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en smal kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg har entréen et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett. Det er adkomst til leiligheten via trappeoppgang med heis og fellesgang fra Konows gate. Ellers har oppgangen dørcalling. Leiligheten har entrédør mot fellesareal som er i brann- og lydklassifisert (B30 og dB35).

Felleskostnader

Kr. 5 958 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv, trappevask, vaktmestertjeneste, festeavgift, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.

Fordeling av felleskostnader:
Vanlige fellesutgifter kr 3.684,-
Renter kr 927,-
Avdrag kr 1.348,-

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.
 

Byggemåte

Betong grunnmur er i støpte kjellergulv. Yttervegger er i murkonstruksjon som er pusset og malt. Dekker/etasjeskillere i armert betong. 2-lags isolerglass vinduer fra 2000. 3-lags isolerglass vinduer fra 2015. Ett vindu i ett soverom er punktert. Innvendige dører av type: Lyse, lakkerte, profilerte dører fra 2005. Flatt tak tekket med papp/folie.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1962 for eiendommen og ferdigattest for ombygging til boliger datert 2005.
Dokumentene følger vedlagt

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 62 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Separat varmtvannsbereder i kjøkkenbenk på ca. 115 liter fra ca. 2000.
- Sikringsskapet er plassert i entre med automatsikringer. Hovedsikringen sitter i hovedtavle i fellesareal i samme plan.
- Brannslange i kjøkkenbenk. En røykvarsler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.
 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friareal, lek/opphold, vei, fortau, barnehage, spesialområde bevaring, naturområde, byggeområde for bolig, forretning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kongsveien - Konows gate - Sjømannsskolen. Målsettingen med reguleringsplanen er å tilrettelegge for bedre trafikale forhold, spesielt for syklister, langs veistrekningen.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201203416 for mer informasjon.

Eiendommen ligger i et etablert/ nyutviklet boligområde med boligblokkbebyggelse. Nærområdet er under utvikling. Det rives, bygges og rehabiliteres i området, så det anbefales med et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1955/304533-1/105  Erklæring/avtale 22.03.1955 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra Konowsgt.8. Overført fra: 0301-233/236/0/1-43

1988/36895-2/105  Best. om adkomstrett 06.06.1988 
Korrekt dok.nr. er iht gammel grunnbok og pantebokskopi: 36895/1986. Overført fra: 0301-233/236/0/1-43

2006/440679-2/200  Festekontrakt - vilkår 18.09.2006 
gjelder fra dato: 20.06.2005. ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 345.600. Med flere bestemmelser

2015/371340-1/200  Pantedokument 29.04.2015 
BELØP: NOK 210.000.000. Panthaver: DANSKE BANK Org.nr: 977074010. Gjelder denne registerenheten med flere

2015/371340-2/200  Urådighet 29.04.2015 
Rettighetshaver: DANSKE BANK Org.nr: 977074010. Matrikkelenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver. Gjelder denne registerenheten med flere

2015/427283-1/200  Pantedokument 15.05.2015 
BELØP: NOK 300.000.000. Panthaver: FREDENSBORG AS Org.nr: 943582815. Gjelder denne registerenheten med flere
2018/409274-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 08.02.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/408896-1/200
2018/409274-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 08.02.2018 21:00 
veket for: REGISTERENHETEN KAN IKKE DISPONERES OVER UTEN SAMTYKKE FRA RETTIGHETSHAVER 2018/408896-2/200

2018/408896-1/200  Pantedokument 08.02.2018 21:00 
BELØP: NOK 430.000.000. Panthaver: DANSKE BANK Org.nr: 977074010. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/408896-2/200  Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver 08.02.2018 21:00 
Rettighetshaver: DANSKE BANK Org.nr: 977074010. Gjelder denne registerenheten med flere

2006/440679-2/200  Festekontrakt - vilkår 18.09.2006 
gjelder fra dato: 20.06.2005. ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 345.600. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-233/236/0/1-43. Gjelder feste

2006/654520-2/200  Felles pantedok bor.innsk 27.12.2006 
BELØP: NOK 35.000.000. Panthaver: BORETTSLAGET KONOWSGATE 8 Org.nr: 988321540. Panthavere er andelseierne i borettslaget. Gjelder feste
2013/332974-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 25.04.2013 
veket for: PANTEDOKUMENT 2013/284353-1/200
2013/332974-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 25.04.2013 
veket for: PANTEDOKUMENT 2013/284366-1/200
2015/104815-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 04.02.2015 
veket for: PANTEDOKUMENT 2014/989739-1/200

2013/284353-1/200  Pantedokument 10.04.2013 
BELØP: NOK 62.600.000. Panthaver: EIENDOMSKREDITT AS Org.nr: 979391285. Gjelder feste

2013/284366-1/200  Pantedokument 10.04.2013 
BELØP: NOK 16.000.000. Panthaver: BIEN SPAREBANK ASA Org.nr: 991853995. Gjelder feste
2013/734211-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 02.09.2013 
veket for: PANTEDOKUMENT 2013/284353-1/200

2014/989739-1/200  Pantedokument 13.11.2014 
BELØP: NOK 8.000.000. Panthaver: BIEN SPAREBANK ASA Org.nr: 991853995. Uomsettelig. Gjelder feste. Elektronisk innsendt

1955/419170-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten 28.11.1955 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE.

1990/39440-1/105  Seksjonering 29.06.1990 
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 43 SEKSJONER
2006/654271-1/200  Opphevelse av seksjonering 27.12.2006

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Konows gate 8, org.nr. 988 321 540, består av 75 andelsleiligheter.
Styreleder er Nadia Hasani.
Forretningsfører er Eiendomsnøkkelen.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 283.089,- pr. 31-05-20.
Andel fellesformue kr. 10.636,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 3 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 20.598.609,- pr. 31.05.20, og er tatt opp i Eiendomskreditt.
Renten på lånet utgjør 4,15 % pr. 31.05.20. Annuitetslån.
År siste termin: 2053.

Lån 2 utgjør totalt kr. 4.613.816,- pr. 31.05.20, og er tatt opp i Sparebank Bien.
Renten på lånet utgjør 3,73 % pr. 31.05.20. Annuitetslån.
År siste termin: 2033.

Lån 3 utgjør totalt kr. 4.160.226,- pr. 31.05.20, og er tatt opp i Sparebank Bien (balkong).
Renten på lånet utgjør 3,73 % pr. 31.05.20. Annuitetslån.
År siste termin: 2034.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 83519498

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. kr. 22.732,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 127.000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
I tidsrommet mellom kl. 23:00 og kl. 07:00 skal det være ro.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Grunnet tilbaketrekking av ferdigattest for balkongene, har borettslaget vedtatt å oppgradere sokkelleilighetene. Dette er viktig for å bedre lysforholdene for sokkelleilighetene og samtidig få gjort noe med drenering. I den forbindelse har styret fått fullmakt til å ta opp et lån på inntil kr. 3.500.000,-. Lånet fordeles slik at andelseierne belastes det som angår drenering, mens sokkelleilighetene dekker de tiltakene (bl.a. markterrasser) som gjelder de enkelte leiligheter. Lånet er p.t. ikke tatt opp.
På årsmøtet vil det bli tatt opp om borettslaget skal ta opp lån på kr. 200.000,- for nytt lys i korridorene. Dette kan ha innvirkning på andel fellesgjeld og fellesutgiftene.
Ellers jobber styret med p.t. om å få ferdigattest på balkongene , samt å bytte callinganlegg/ringeklokker. Ferdigattesten for balkonger er tilbaketrukket i påvente av utbygging av markterrasser. Utbyggingen er vedtatt i styret/generalforsamling og utføres snarest.
Kjellerboden tilhørende leiligheten har fuktinnslag på bakveggen slik at oppbevaring direkte mot kjellervegg bør unngås. Det er mulig å disponere/få tildelt en annen bod etter behov.
Årsmøtet for 2020 vil være 29.06.20.

Utført arbeid:
- Det er satt 2 nye søppelbeholdere i bakken der sykkelstativet sto før.
- Balkongprosjekt.
- Renset lufteanlegget og kloakksystemet.
- Oppgradert styringsenheten til kloakkanlegget.
- Nytt låssystem.
- Igangsatt forprosjekt i underetasjen, lysgravoppgradering og drenering.
For mer utfyllende liste over utførte arbeider, se vedlagte dokumenter fra forretningsfører i salgsoppgaven.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Tillat etter søknad til styret. Se borettslagets husordensregler § 4 for mer informasjon.

Tilbehør

Integrerte hvitevarer (komfyr og oppvaskmaskin) medfølger handelen. Ikke integrerte hvitevarer som kjøleskap og vaskemaskin, kan medfølge etter avtale med selger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 490,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.