#TØYEN, Magnus` gate 7
3 720 000,-
Attraktiv 2-R mot indre gårdsrom | Kvadratsmart | 3,15m2 balkong og lite innsyn | Heis | V.vann inkl | Rolig miljøgate!
 • Prisantydning: 3 720 000,-
 • Fellesgjeld: 69 149,-
 • Omkostninger: 103 790,-
 • Totalpris: 3 892 939,-
 • Ligningsverdi: 902 826,-
 • Fellesutgifter: 2830,-

  A-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv, vaktmestertjenester, trappevask, vakthold, nedbetaling av lån, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: - Felleskostnader kr 2.630 - A-konto strøm til varmt vann kr 200
Beregnet totalkostnad:
3 720 000,- (Prisantydning) 69 149,41 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 789 149,41 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 970,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 103 790,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 892 939,41 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 52 m²
 • Bruksareal: 52 m²
 • Bruttoareal: 57 m²
 • Etasje: 6
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1989
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 280
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 182120802
 • Sist endret: 07.08.20 14:45
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 50%
  eier sin egen bolig
 • 96%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 65%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 69%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 24%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0109

Adresse og matrikkel

Magnus` gate 7, 0650, Oslo, Gnr. 231 bnr. 280 snr. 89 orgnr. 971280212 i Oslo kommune

Eier

Eirik Soldal Therese Soldal

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1989

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 4.106 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4.106,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 608 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Super bakgård som er opparbeidet med blant annet brosteinsbelagte adkomst-/internveier, grønne plenarealer, busker, trær og pen annen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Attraktiv og delikat 2-roms beliggende høyt og fritt i 6. etasje med lite innsyn. Boligen vender mot indre gårdsrom, så her er det stille og fredelig. Her får du en god planløsning med romslig stue og soverom. De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Sammen med den smarte løsningen sørger dette for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en herlig balkong hvor du kan nyte varme sommerdager og en nydelig kveldshimmel! Her bor du i en rolig miljøgate på Tøyen, samtidig som sentrum og alt av fasiliteter er rett ved!

- Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
- Nordvestvendt balkong
- Moderne kjøkken
- Stort soverom med garderobe
- Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
- Flislagt entré med garderobe
- Heis
- Frodig bakgård med sittegrupper
- V.vann inkl
- Rolig og sentralt

Innhold

Leiligheten ligger høyt og fritt til i 6. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i 7. etasje oppmålt til 4,15 m2. I tillegg er det felles sykkelbod rett utenfor utgangsdøren, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Leiligheten har sentral beliggenhet i et etablert boligområde på Tøyen. Her bor du i en rolig miljøgate som ligger sentralt til med kort vei til alle tenkelige fasiliteter. Tøyen er et meget populært område, med Tøyen torg som det naturlige knutepunktet. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, tyrkisk på Anatolia, cocktailbaren Human Mote, Skatten m.m. Videre finner du vinbaren Brutus, kitsch-baren Gurken Gurken Gurken Gurken og den nyåpnede dumplingsrestauranten The Golden Chimp i nabogatene.

Det er kort vei til en rekke dagligvarebutikker, med Coop, Kiwi og Rema1000 som de nærmeste alternativene. Det er også postkontor og flere grønnsakforretninger få meter unna. Det er kort vei til Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende forretninger og rike utvalg av restauranter og utesteder.

For dem som setter pris på turer i skog og mark, er dette en ypperlig beliggenhet, da turveien i Lodalen er i umiddelbar nærhet. Videre er det kort vei til Sofienbergparken, Botanisk Hage og Kampen park med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet, Sats Elixia, Jordal Amfi med fotballbaner, m.m. For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Naturhistorisk museum eller Munchmuseet. Den store attraksjonen Øyafestivalen, med flere kjente og internasjonale artister, avholdes i Tøyenparken, og ligger kun 5 minutters gange unna. I gangavstand fra leiligheten har du også Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus. Det er også kun 10 minutters gange til Grünerløkka og Carl Berner, samt 15 minutter til sentrum.

Her bor du svært sentralt med kort vei til buss og T-banestasjon på Tøyen. Buss nr. 20 og 37 stanser også i umiddelbar nærhet til boligen.

Stue | Balkong med nydelig kveldsol

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2018. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Sammen med den svært praktiske løsningen sørger dette for en luftig atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på 3,15 m2. Balkongen vender mot nordvest, så her får du en fantastisk kveldsol. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning så du kan nyte varme sommerdager. Balkongen og stuen vender mot den fredelige bakgården, så her er det stille og rolig. På rekkverket er det supre plantekasser for nydelige blomster.

Kjøkken | Moderne innredet

Innerst i stuen er det et moderne og stilrent kjøkken som har innredning med profilerte fronter, vitrineskap, samt benkeplater av tre med nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur fra Damixa. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med gode venner eller familie. Du finner hvitevarer som kjøleskap med frysedel fra LG, oppvaskmaskin fra AEG, Komfyr med induksjonsplatetopp fra Bosch (bare varmluftsfunksjonen fungerer i komfyren), samt ventilator. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene ble malt i delikate farger i 2018 og gulvet er belagt med tre-stavs parkett.

Soverom | Stille og fredelig

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Her er det rom for hjemmekontor eller lesekrok. Hele leiligheten vender mot rolig bakgård eller stille miljøgate, slik at det er fredelig på soverommet. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et garderobeskap på ca. 2 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Badet har blitt oppgradert med blant annet fliser, innredninger og deler av røropplegget. Baderommet inneholder innmurt badekar for et deilig bad med innfellbar dusjdør med kombinert dusj-/badekarbatteri fra Damixa tilkoblet veggmontert hånddusj, toalett fra Gustavsberg (fra 2017) med hylle over, vegghengt servantskap med skuff og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Damixa. Over servanten er det speil, overlys og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig første møte med boligen. Du har naturlig plass til en smal kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du en skyvedørsgarderobe med speildører på 1,4 meter, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene ble malt i delikate farger i 2018, samt er gulvet belagt med pene og praktiske fliser. Det er adkomst via bakgård og nyoppusset ytterganger med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg med video. Sameiet har nylig oppgradert låsesystem med låsebrikker og portåpnere. Leiligheten har swedoor finéert entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Felleskostnader

Kr. 2 830 pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv, vaktmestertjenester, trappevask, vakthold, nedbetaling av lån, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader kr 2.630
A-konto strøm til varmt vann kr 200

Etasje

6 etasje

Garasje / Parkering

Flere beboere eier garasjeplasser i kjelleren som leies ut. Disse leies ut privat, og prisene kan derfor variere. Det averteres ofte for ledige plasser i følge selger.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 902 826 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 250 174 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer samt kjeller. Bygget har støpt gulv mot grunn, samt grunnmur er i bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betongkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein. Tak av trekonstruksjoner tekket med takstein/plater. Leiligheten har dører og vinduer fra byggeår. Balkongdør og vinduer med tre-lags glass og karmer/rammer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 57 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie skal meddeles styret skriftlig for registrering med minst fjorten dagers varsel. Samtykke til utleie kan ikke nektes uten saklig grunn. Utleie med varighet kortere enn 30 dager er ikke tillatt. I tillegg påløper det et flyttegebyr på kr. 3.000,-. Se sameiets vedtekter § 2 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. På badet er det gulvvarme. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør av kobber, forkrommede vannrør og vannrør av type rør-i-rør.
- Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på badet.
- Avløpsrør er av plast.
- Sikringsskap med automatsikringer og automatisk strømmåler plassert i felles gang utenfor leiligheten.
- Brannslange plassert under oppvaskkum på kjøkkenet. Røykvarslere i leiligheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2954. Området forøvrig er regulert til vei, gatetun, byggeområde for bolig, kontor, forretning, bevertning, konferansesenter, klatresenter m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Magnus gate 1 - Tiltaket omfatter bruksendring og ombygging av loft til boligformål, med tilhørende fasadeendringer. Det etableres totalt 4 nye boenheter.

Kolstadgata - Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Innkjøring til Kolstadgata skal være via Kjølberggata inordøst. Utformingen av Kolstadgata for øvrig skal være godt tilrettelagt for myke trafikanter samtidig som det sikrer fremkommelighet for nyttetransport som varelevering og renovasjon
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.

Åkebergveien - Søknad gjelder oppgradering av Åkebergveien. Oppgraderingen går ut på etablering av fortau, gangfelt, ny belysning, sykkelvei og etablering av støttemur som en del av veianlegget. Tiltaket utføres i tråd med gjeldende reguleringsplan.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201716463 for mer informasjon.

Håkons gate 13 A-B - Omsøkt tiltak omfatter bruksendring av barnehagelokalet tilbake til boligformålet, som var den berørte delen av 1. etasjens opprinnelige formål da gården ble byggemeldt.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201801860 for mer informasjon.

Håkons gate 14 - 16 - Boligbygg foreslår å etablere omsorgsboliger i 4 etasjer med en samlet utnyttelse på 1174 m2. Prosjektet følger opp kommuneplanens mål om å bygge varierte boliger for ulike grupper i nærheten av eksisterende tilbud og kollektivtransport. Plan- og bygningsetaten mener at tomten er egnet for omsorgsboliger og er positive til hovedgrepet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201905974 for mer informasjon.

Brinken 39 -  Det søkes om å oppføre rekkehus med 8 boenheter og underjordisk parkeringskjeller, samt rivning av eksisterende garasje.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201617868 for mer informasjon.

Kampengata 10 - 12 - Det søkes om oppføring av tilbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201617868 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1896/900775-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 18.07.1896 
Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser. Overført fra gnr 231 bnr 11. Overført fra: 0301-231/280. Gjelder denne registerenheten med flere

1965/504171-1/105  Erklæring/avtale 12.03.1965 
Bestemmelse om kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra gnr 231 bnr 11. Overført fra: 0301-231/280. Gjelder denne registerenheten med flere

1988/65773-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 28.09.1988 
Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra gnr 231 bnr 11. Overført fra: 0301-231/280. Gjelder denne registerenheten med flere

1988/69410-1/105  Erklæring/avtale 12.10.1988 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Overført fra: 0301-231/280. Gjelder denne registerenheten med flere

1988/88526-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 19.12.1988 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-231/280. Gjelder denne registerenheten med flere

1990/40783-2/105  Pantsettelseserklæring 06.07.1990 
BELØP: NOK 10.000. Panthaver: Sameiet Lnr.: 1089009. Prioritet etter 1.overdr.sum, senere etter 90% av lånetakst uten opptrinnsrett. Pliktig medlemskap i Kongstun boligsameie I, II og III. Gjelder denne registerenheten med flere

1989/50959-55/105  Seksjonering 01.08.1989 
opprettet seksjoner: snr: 89
formål: Bolig
sameiebrøk: 52/6529
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 92 SEKSJONER

2019/435109-1/200  Reseksjonering 11.04.2019 21:00 
snr: 89
formål: Bolig
sameiebrøk: 52/6529
Endring av fellesareal
Endring av tilleggsdel
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Kongstun I, Orgnr.: 971280212 består av 92 seksjoner.
Styreleder er Helene Kvernes Sæther.
Forretningsfører er Brækhus Dege Eiendom AS.

Forbruk av varmtvann avregnes årlig. Overforbruk faktureres og overbetaling refunderes.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 69.149,41,- pr. 03.06.20.
Andel fellesformue kr. 7.530,47,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 2 lån i Sparebanken Øst:
Lånenr. 2223.81.86319, Restgjeld per 31.05.20, kr. 2 389 023,-
Rentesats pr 10.06.20: Nominell rente er 3,80% og effektiv rente 3,92%, 12 terminer per år.
Løpetid: 2034.

Lånenr. 2223.81.86300, Restgjeld per 31.05.20, kr. 6 122 672,-
Rentesats pr 10.06.20 er; nominell rente 4,00% og effektiv rente 4,10%, 12 terminer per år.
Løpetid: 2032.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP786851.2.1.

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et underskudd på kr. 6 029 652,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 1 552 000,- i overskudd. Underskuddet skyldes i all hovedsak reparasjoner, vedlikehold og oppussing.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det er ikke lov å koble seg til kjøkkenvifte på ventilasjonsanlegget.
Det må vises stor hensynsfullhet ved grilling på balkongene.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret vil vurdere behov for utbytting av varmekabler på taket, oppgradering av hovedtavler, utredning av problemer med ventilasjon, samt installasjon av elbilladere i garasjen. Dette er ikke planlagt p.t., så når dette vil utføres samt finansieres er uvisst.

Fokus i 2018 har vært å sluttføre og igangsette avtaler vedrørende oppgradering og modernisering av elektrisk anlegg, ringetablå, callinganlegg, overvåkning av fellesarealer samt adgangskontroll i tillegg til generell oppgradering av fellesarealer inne og ute.

Høsten 2017 ble det montert heldekkende Elotec brannvarslingsanlegg som dekker alle fellesarealer som oppganger, loft garasjeanlegg, søppelrom, styrerom og vaktmesterrom. Anlegget ble satt i drift vinteren 2019. Det er montert ny LED-belysning i ganger i fellesarealer samt i garasjekjeller. Dører inn til loftsboder ble skiftet ut med brannsikre dører våren 2018.

Vår/sommer 2019 vil det bli gjennomført en mer omfattende undersøkelse for å se om det trengs oppdatering/ny membran for å forebygge lekkasjer. Det ble utført reparasjon av taket i Magnus gate 3 i høst/vinter. Styret planlegger å gjennomføre befaring av øvrige tak i sameiet og takterrasser i løpet av høsten/vinteren 2020.

I 2018 startet oppgradering av utearealene i bakgården ved Åkebergveien 28 med beplanting og tilrettelegging for dyrkingskasser mm. Sameiet fikk etter søknad i 2017 tildeling av kr. 52.165,- fra Oslo kommunes prosjekt «Urbant landbruk». Det er opprettet en egen hagegruppe som har utarbeidet en prosjektplan for hvordan midlene skal benyttes til beplantning og tilrettelegging for artsmangfold av planter, insekter og fugler, samt for dyrking av bær/grønnsaker.

Følgende arbeider ble ferdigstilt i 2018:
- Bytte av lamper/lysarmatur i fellesareal og i garasjekjeller.
- Arbeidet med oppussing av innvendige ganger, dører og vinduer i fellesarealer ble sluttført i 2018.
- Flere av takvinduene ble byttet ut.
- Nytt callinganlegg med kamera ble installert av Nordic Security.
- Nye inngangsdører med universell utforming, og med nytt elektronisk adgangskontrollsystem ble installert.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyr som er til ulempe for andre beboere, må ikke holdes i leilighetene. Se sameiets husordensregler § 6 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra egenerklæringsskjemaet:
- Varmeelementet i elektrisk håndkletørker på badet fungerer ikke.
- Kre observert, i all hovedsak på bad. Sannsynligvis skjeggkre (ikke verifisert av sakkyndig). Kun funnet små (nymfer), de største på 5 mm. Etter tiltak med limfeller, koppfeller, manuell fangst og støvsuging observeres de sjeldent.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.
 

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
 

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.