#TORSHOV, Tverrbakken 5
7 000 000,-
Attraktiv 4-R med god standard | Sydvendt balkong m/panoramautsikt | Mulig garasjeleie | Heis | Bad & kjøkken 2013
 • Prisantydning: 7 000 000,-
 • Fellesgjeld: 61 484,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 7 076 619,-
 • Ligningsverdi: 1 585 400,-
 • Fellesutgifter: 3784,-

  Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV og internett fra GET, forretningsførsel, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold
Beregnet totalkostnad:
7 000 000,- (Prisantydning) 61 484,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 061 484,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 076 619,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 98 m²
 • Bruksareal: 98 m²
 • Bruttoareal: 108 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1971
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 320
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 182031310
 • Sist endret: 03.07.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 83%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 23%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 93%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er gift

 

Oppdragsnummer

66-20-0085

Adresse og matrikkel

Tverrbakken 5, 0475, Oslo, Gnr. 225 bnr. 320, andelsnr. 34 i Tverrbakken borettslag med orgnr. 948539101 i Oslo kommune

Eier

Marte Oraug Skogtrø Ane Emilie Sangnes

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det praktiseres forkjøpsrett for beboere i borettslaget, storbyfelleskap og medlemmer i USBL. Forkjøpsretten vil bli paralellavklart.

BRA/PROM

98 / 98 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1971

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 8.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine
felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Borettslaget praktiserer ikke IN-ordning

Beskrivelse

Velkommen til en moderne leilighet med luftige rom, god planløsning, høy standard, fantastisk panoramautsikt og en beliggenhet som har noe å by på for alle og enhver.

Lys og gjennomgående 4-roms andelsleilighet beliggende i veletablert boligområde på Torshov. Leiligheten er svært innholdsrik og smakfullt oppgradert over tid med vaskerom og WC fra 2019, og baderom fra 2013. Et stilrent HTH-kjøkken fra 2013 ligger i delvis åpen løsning med stuen. De tre soverommene vender mot stille blindvei, er av god størrelse og har godt med oppbevaringsplass. Praktisk og innbydende entré med garderobeskap. Herlig og romslig balkong med fantastisk utsikt og god plass til utemøbler.

Den skjermede beliggenheten på Torshov sørger for å gi deg følelsen av å være utenfor byen, midt i byen!
- Meget pen og romslig 4-roms med solrik balkong
- Usjenert beliggenhet
- Sydvendt, solrik balkong på ca. 10 kvm med flott utsyn
- Gjennomgående god standard
- Meget god planløsning
- Pent flislagt bad overflateoppusset i 2013
- Separat vaskerom
- Moderne kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer fra 2013
- Store vindusflater - mye lys
- Heis
- Mulighet for leie av garasjeplass i kjeller
- Meget barnevennlig
- Sentralt
- Kort vei til offentlig kommunikasjon
- Kort vei til parker og grøntarealer
- Godt driftet borettslag

Innhold

Leiligheten ligger i 5. etasje og inneholder: Entré, hall, vaskerom, wc-rom, bad, stue, kjøkken og 3 soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5,4 m2.

Beliggenhet

Populær beliggenhet på Torshov, omringet av grøntarealer og med kort avstand til Grünerløkka.

Området kan vise til mange matvareforretninger som Coop Extra rett i nærheten, samt flere søndagsåpne butikker og kiosker som Deli DeLuca, 7/11 og Bunnpris. I tillegg ligger Strøm Larsen på Torshov - Den siste gjenlevende slakterbutikk i byen.

Området kan også friste med en rekke populære spisesteder og kaféer som Grisen, Albatross, Lasarett vinbar, Caminito, Bruun Larsen, Trikkestallen og Sagene Lunsjbar, alle med uteservering om sommeren.

Det er gangavstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandaker senteret med tilbud som bokhandel, matbutikk med ferskvaredisk, vinmonopol og bibliotek ligger et lite steinkast unna. Det er også gangavstand til Storo Storsenter, Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester.

Det er fine tur- og sykkelmuligheter langs Akerselva ned til byen eller opp til Maridalsvannet. I tillegg er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange parker som Torshovparken, Torshovdalen og Myraløkka. Dette er alle populære parker kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Torshovparken har fine volleyballbaner. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS Sagene, SATS Nydalen, SATS Storo, Fitness 24/7 og Elixia Ringnes park.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med både trikk-, buss- og taxiholdeplasser. Trikk nr. 11, 12 og 13 går fra Torshov til sentrum eller opp mot Storo. Buss nr. 20 fra Vogts gate til Majorstua/Skøyen eller Carl Berner/Galgeberg. Og buss nr. 30 fra Torshovparken til Huk/Bygdøy og Nydalen. Flybussekspressen som går fra Ring 2 er også innen gangavstand.

Entré

Innbydende og romslig entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Entréen har god plass til knagger til å henge av seg yttertøy og praktiske vegghengte skohyller som frigjør gulvplass. Innebygget garderobeskap og plass til kommode for ekstra oppbevaring. Gulvet er belagt med fliser med gulvvarme (2019), malte helsparklede vegger og malt himling med Vox skinnesystem med Vivo spotter (2020). Dørcalling.

Stue

Stuen er åpen og innbydende med god plass til sofagruppe med tilhørende TV-møblement (kabel-tv er inkl. i felleskostnader). Stor spisebordsgruppe finner også sin naturlige plass i tilknytning til kjøkkenet. De store vinduene sørger for å slippe inn lyset og åpner opp rommet. Fra stuen er det utgang til balkongen med fantastisk utsikt over byen. Utsikten kan også enkelt nytes gjennom stue- og kjøkkenvinduene. Parkettgulv, malte helsparklede overflater på vegg og malt himling.

Kjøkken

Moderne kjøkken i stilren utførelse ligger i en smart, delvis åpen løsning mot stuen. Kjøkkenet ble pusset opp i 2013 med innredning fra kvalitetsleverandøren HTH. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps
armatur fra FM Mattsson. Fliser på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer som komfyr med induksjonstopp og mikrøbølgeovn fra Siemens, kjøl/fryseskap fra Siemens, oppvaskmaskin fra Siemens. Ventilator tilkoblet avtrekkskanal fra Røroshetta. Parkettgulv, malte overflater på vegg og himling.

Bad

Delikat flislagt bad av romslig størrelse oppusset i 2013. Badet inneholder vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armaturer fra Tapwell. Speil med overlys over servant. Dusjnisje med glassdør og dusjarmatur fra Mora. Innfliset badekar med dusj og dusjarmatur fra Mora. Varmekabler i gulv og downlights i tak.

Balkong

Fra stuen er det utgang til leilighetens unike sydvendte balkong på ca. 10 m2. Balkongen er stor med god plass til både utemøbler og grill om ønskelig. Fra balkongen er det nydelig panoramautsikt over hele byen. Solen kan man enkelt nyte fra morgen til kveld. Balkongen har utvendig stikkontakt og utebelysning. Det er tillatt å bruke elektrisk grill og gassgrill på balkongen.

Følgende forutsetninger gjelder ved bruk av gassgrill:
- Gassbeholderen, evt. 2 stk., skal alltid oppbevares på balkongen.
- Det skal brukes komposittbeholdere, maks 11 kg størrelse.
- Det skal meldes fra til styret at man bruker gassgrill slik at de har en oversikt over leiligheter hvor det oppbevares gass på balkongen i tilfelle brann.

Vaskerom

Romslig og praktisk vaskerom pusset opp i 2019 med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Innredning med glatte fronter og benkeplate som er praktisk når man bretter klær Nedfelt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Varmtvannsbereder på 108 liter fra 2019 er plassert i benkeskap. Oppheng for tøy i taket. Betonggulv malt med epoxy, malte flater på vegg og himling.

Separat wc

Toalettet ble renovert i 2019 med flislagt gulv med gulvvarme og malte flater på vegg og himling. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur fra tapwell. Speil med belysning. Vegghengt toalett fra Vece.

Soverom

Alle leilighetens rom har en god størrelse og vender inn mot trafikkstille blindvei. Her får du enkelt plass til dobbeltseng med tilhørende møblement i tillegg til godt med oppbevaring i stort garderobeskap. Malt i behagelige fargetoner på vegger og gulv gir en flott atmosfære. Malt parkettgulv, malte overflater på vegg og himling.

Soverom 2 & 3

Begge soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Eventuelt et gjesterom med kontor? Vender mot stille blindvei. Malt parkettgulv, malte overflater på vegg og himling.

Felleskostnader

3 784 pr. mnd. Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV og internett fra GET, forretningsførsel, kommunale avgifter, renhold av fellesarealer og drift og vedlikehold.

Felleskostnader kr 2 771,-
Renter lån kr 75,-
Avdrag lån kr 406,-
Avdrag lån kr 103,-
Renter lån kr 34,-
Renter lån kr 16,-
Avdrag lån kr 379,-

Etasje

5. etasje

Tomt

Pent opparbeidet eiet tomt med velholdt grøntområde med gressplen, beplantning, tørkestativ, sitteplasser og lekeplass. Tomten består også av gjesteparkering og garasjekjeller.

I hagen i Tverrbakken finner du både sitteplasser, grill og lekeplass for små barn. Gården har en "grønn gruppe" som tar seg av hagestell - alle som har lyst kan være med i gruppen.

Garasje / Parkering

I borettslaget er det 62 innendørs parkeringsplasser i 2 kjelleretasjer. Leie av parkeringsplass koster kr 488,- pr. mnd. Garasjeplassene og p-plassene følger ikke leilighetene ved salg.

Det er stor gjesteparkering for borettslaget for de som venter besøk.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 585 400 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 707 440 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over åtte etasjer samt underetasje. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk. Tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 1985. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1985/1994/2008. Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Tverrbakken 1-7 og 11 - Boligblokk - Ferdigattest - 1980
Tverrbakken 1-5 - Nye balkonger - Ferdigattest - 2000

Boligens areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 98 kvm, Bruttoareal: 108 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Saksnummer  201911273 - Østgaards gate 44 - Riving av eksisterende bebyggelse og oppføring av leilighetsbygg.
Det er søkt om å rive eksisterende bygg for å bygge et boligkompleks på fem etasjer på nærliggende tomt. Søknaden er ikke ferdigbehandlet hos plan og bygningsetaten. Se saksbehandling og tegninger på plan og bygningsetatens hjemmesider.

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
1974/504490-1/105  Hjemmel til eiendomsrett   06.03.1974 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Tverrbakken Borettslag  
Org.nr: 948539101

Heftelser
1867/900136-1/105  Bestemmelse om bebyggelse   28.02.1867 
Med flere bestemmelser
Overført fra Tverrbakken 3

1917/912616-1/105  Bestemmelse om bebyggelse   25.10.1917 
ang skur
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra Østgaardsgt 42

1920/901690-1/105  Erklæring/avtale   09.10.1920 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra Østgaardsgt 30

1955/414838-1/105  Bestemmelse om bebyggelse   23.09.1955 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. bilverksted
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra Østgårdsgt 38

1970/500695-1/105  Erklæring/avtale   16.01.1970 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom

1970/510224-1/105  Erklæring/avtale   17.06.1970 
Bestemmelse om kloakkledning

1970/515323-1/105  Refusjonskrav   29.09.1970 
BELØP: NOK 1.423
Panthaver:Oslo Kommune  
Lnr: 1086990

1974/504490-2/105  Forkjøpsrett   06.03.1974 
RETTIGHETSHAVER: BBL UNGDOMMENS SELVBYGGERLAG

1974/520521-1/105   ** Prioritetsbestemmelse   14.11.1974 
veket for: OBLIGASJON 1974/516607-1/105

1975/501741-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.   28.01.1975 
BELØP: NOK 2.419.200
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915

1975/501741-2/105   ** Prioritetsbestemmelse   28.01.1975 
Prioritet etter obl som til enhver tid hefter på e.d. for et
beløp inntil kr 6.210.000 til Husbanken.

1975/501741-3/105   ** Prioritetsbestemmelse   28.01.1975 
Prioritet etter obligasjon til Husbanken, som til enhver tid hviler på eiendommen og evt. andre lån

2000/38713-1/105  Obligasjon   05.07.2000 
BELØP: NOK 7.400.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 1087054

2011/1086418-1/200  Pantedokument   27.12.2011 
BELØP: NOK 4.800.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 73 boliger.
Borettslaget har sin egen hjemmeside: http://tverrbakken.no

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.
Fra 01.11.2020 vil ny leverandør av kabel-tv være NextGenTel. Dette vil skje i forbindelse med at gården blir tilknyttet fiber. Ved overgangen vil kabel-TV utgå av pakken som er inkludert i felleskostnadene. Den enkelte andelseier kan selvsagt bestille dette som et tillegg om ønskelig.

Avfallssortering:
I Tverrbakken borettslag må alle kildesortere avfall. Dette innebærer følgende:
- Papir og papp skal i papircontainerne. Juice- og melkekartonger skylles (og helst brettes og stappes til kubber).
- Restavfall kastes i søppeldunkene i søppelrommene.
- Beboerne oppfordres til å benytte kompostbingene for matavfall.
- Større gjenstander som ikke får plass i søppeldunkene, er beboerne selv ansvarlige for å få fjernet.
- Glass og metall skal til gjenbruksstasjoner.
- Farlig avfall skal til miljøstasjoner.
- Mer informasjon på oppslagstavlen.

Skadedyr:
Hvis man oppdager skadedyr, så som møll, kakerlakk, maur, må det straks meldes fra til styret. Umiddelbar uskadeliggjøring er viktig for å unngå spredning, f. eks. gjennom ventilasjonsanlegget.

Felleslokalet i Tverrbakken 1
Styret disponerer en møblert, liten leilighet som beboerne kan leie for en symbolsk pris til sine overnattingsgjester og til å arrangere private sammenkomster, så som fødselsdagsselskap osv. Beboer som leier felleslokalet, er ansvarlig for at det forlates ryddig og rengjort, og at nøklene straks leveres tilbake etter bruk

Trimrommet i Tverrbakken 3
Trimrommet kan benyttes av alle beboere i borettslaget mot en årlig mindre avgift. Brukerne må sørge for at trimrommet forlates i samme stand og orden som da man startet.

Sykkelparkering
Borettslaget har 2 sykkelrom med totalt 44 plasser i 2-etasjes sykkelstativer. Det ble i tillegg bygget et ekstra sykkelskur på parkeringsplassen i 2016/2017.

Fellesgjeld / lånevilkår

11442026830, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.06.2020: 2.67% pa.
Antall terminer til innfrielse: 21
Saldo per 04.06.2020: 443 696
Andel av saldo: 7 028
Første termin/første avdrag: 01.09.2007 ( siste termin 01.09.2025 )
11442026801, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.06.2020: 2.01% pa.
Antall terminer til innfrielse: 21
Saldo per 04.06.2020: 1 588 542
Andel av saldo: 25 162
Første termin/første avdrag: 01.09.2007 ( siste termin 01.09.2025 )

12122318743, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.06.2020: 3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 22
Saldo per 04.06.2020: 1 849 508
Andel av saldo: 29 295
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 30.09.2025 )

Andel fellesgjeld

61 484

Andel formue

5 152

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88474676

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyr som f.eks. hund eller katt, kan først anskaffes eller medtas etter at søknad er innvilget av styret. Tillatelse blir gitt under forutsetning av at andre beboere ikke sjeneres.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rentedekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Lene Brekken

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.