#NYDALEN/LILLOHAGEN, Birch-Reichenwalds gate 2C
4 950 000,-
Svært fin 3-R selveier fra 2012 som vender mot rolig gårdsrom | Romslig balkong | Garasjeplass + heis | Lave f.kost
 • Prisantydning: 4 950 000,-
 • Omkostninger: 138 820,-
 • Totalpris: 5 088 820,-
 • Ligningsverdi: 1 196 109,-
 • Fellesutgifter: 2898,-

  Herav: Energi 244,- Felleskost. likt 1.389,- Felleskost. brøk 1.100,- Garasje 165,-
Beregnet totalkostnad:
4 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 138 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 088 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 55 m²
 • Bruttoareal: 61 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2012
 • Gårdsnummer: 77
 • Bruksnummer: 346
 • Energimerking:
  B
 • Finnkode: 182685688
 • Sist endret: 10.07.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 99%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 53%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 62%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 25%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-20-0095

Adresse og matrikkel

Birch-Reichenwalds gate 2C, 0483, Oslo, Gnr. 77 bnr. 346 snr. 122 orgnr. 999315917 i Oslo kommune

Eier

Astrid Jogerud Ola Grimstad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2012

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 255 kwh i mnd.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 255 ,- pr. mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Sameiet har felles tomteareal opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, diverse beplantning, sittebenker, sykkelstativer, samt felles sykkelbod og felles smørebod. Det er felles takterrasse i 7.etasje, terrassen er oppmålt til 65 kvm og har felles sittegrupper.

Beskrivelse

Velkommen til Nydalen/Lillohagen og Birch-Reichenwalds gate 2C!

Svært fin og arealeffektiv 3-roms selveierleilighet i nybygg fra 2012. Leiligheten ligger høyt opp i 4.etg og holder en god standard. Store vindusflater slipper inn godt med lys og skaper en god atmosfære. Boligen har en god planløsning, der bla. soverommene ligger i hver sin ende av leiligheten.

Hele leiligheten ligger vendt mot rolig gårdrom, skjermet fra trafikk og støy. Svært populær og barnevennlig beliggenhet med nærhet til alt man trenger.
-Lave felleskostnader inkl. "alt" - Kabel-TV, bredbånd, v.v og fyring.
-Heis
-Delikat, flislagt baderom med oppl. for vaskemaskin og tørketrommel
-Sydvendt balkong på 14 kvm
-Parkeringsplass i lukket garasjeanlegg
-Felles takterasse med utsikt mot Oslofjorden
-Barnehage i sameiet med prioritet for beboerne

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etg og inneholder: Entré, bad, stue/kjøkken og 2 soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 8 kvm samt garasjeplass.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet ved Lillo gård i prosjektet Lillohagen. Beliggende i stille gate, og oppleves som svært skjermet fra trafikk og støy. Området er preget av store, grønne fellesarealer og parkområder, og er derfor også svært barnevennlig.

Prosjektet er tegnet av Arkitekt John Glazebrook fra Arkitekt-firmaet 4B Arkitekter AS. Lillohagen består av boligblokker i moderne arkitektur. Arkitekten har hatt fokus på lys, sol og godt utsyn. Bosetter du deg på Lillohagen får du mange gode bokvaliteter. Stikkord er fin og arealeffektiv planløsning, romslig balkong, balansert ventilasjon med godt inneklima, samt enkel og trappefri adkomst med heis fra inngangspartiet eller garasjeanlegget og opp til leiligheten.

Lillohagen ligger sentralt mellom Sandaker, Storo og Nydalen med Storosenteret, kinosenter, T-banen, trikk og bussforbindelse til sentrum i umiddelbar nærhet. Det er i tillegg et godt utvalg av kafeer og restauranter i nærområdet. Dessuten er det også flere treningssentre. Boligen har en solfylt beliggenhet med et fredelig og grønt, indre tun uten trafikkstøy og med 150 meter til Akerselva Miljøpark. Dette er et grøntområde med flere parkanlegg, og som ligger rett ved Akerselva. Her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter.

Nydalen og Storo ligger i umiddelbar nærhet. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Åpent Bakeri, samt Nydalen Bryggeri og Spiseri. Om sommeren er det deilig å ta et bad ved Nydalen badekulp. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. I tillegg til ODEON - Norges største kinosenter og eneste IMAX sal på Storo.

En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Med Sandaker/Bjølsen/Sagene/Torshov som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er marka, handlegater, særegne butikker, restaurantbesøk, trenings- eller kulturtilbud som frister, her er mulighetene mange.

Restauranter som Mat og Mer, Bjølsen Sushi, La Casa, Sagene Lunsjbar, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen og fiskebutikken Laksen fortjener å trekkes frem. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus med ukentlige teaterforestillinger for barn.

Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpres (200 m unna), SATS Elixia på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Det er meget godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), T-bane (4 og 5 ), diverse bussforbindelser (bl.a. 23, 24, 30, 37, 51, 56, 58), flybuss, samt tog (Grefsen og Nydalen). Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3. Det går også nattbuss og nattrikk.

Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet!

Entré

Trappefri adkomst til leiligheten i 4.etg via heis. Entré oppleves som innbydende og har god plass til oppbevaring av sko og yttertøy i garderobeskap. Det er også plass til skoskap for ekstra oppbevaringsmuligheter. Det er parkett på gulv og tidløse farger på overflatene. Dørcalling med video.

Stue

Romslig stue med store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys til rommet. Rommet har en god planløsning og lar seg enkelt møblere. Det er god plass til sofagruppe, TV-seksjon samt annet ønsket møblement. Utgang til en herlig og romslig balkong. Stuen ligger i åpen løsning til kjøkkenet. Parkett på gulv.

Kjøkken

Tidløst kjøkken med godt med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er fra HTH og har glatte fronter, laminat benkeplate, ventilator, husbrannslange, komfyrvakt, oppvaskkum, opplegg til oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer. Integrerte hvitevarer som komfyr, keramisk topp, og kjøl-og fryseskap. Kjøkkenet ligger i åpen og sosial løsning til stuen. I tilknytning til kjøkkenet er det plass til spisegruppe hvor man kan samle hele familien. Parkett på gulv.

Bad

Pent flislagt bad av god størrelse. Baderommet inneholder dusjhjørne, vegghengt toalett, servant med underskap fra HTH, og overspeil med lys. Praktisk med plass og opplegg for vaskemaskin under benkeskap. Det er nedsenket himling med downlights og ventil tilkoblet avtrekkskanal. Varmekabler i gulv. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en stor balkong på 14 kvm. Balkongen har plass til lounge/sittegruppe, og fungerer som en forlengelse av boligen store deler av året, og gir leiligheten et ekstra luftig og godt preg. Det er stikkontakt og lys på vegg, og det er lov å bruke el/gassgrill.

Soverom

Fra stue kommer du inn til hovedsoverommet. Lyst soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord m.m. Det er godt med oppbevaringsplass i store garderobeskap. Rommet har store vindusflater som sørger for godt med lys. Vendt mot indre gård som sikrer en god natts søvn. Det er parkett på gulv og lune farger på veggene.

Soverom 2

Soverom 2 ligger plassert i andre enden av leiligheten og er også av god størrelse. Rommet kan fint brukes som barnerom, gjesterom eller kontor. Her kan du møblere etter eget ønske og behov. Rommet vender mot indre gård. Parkett på gulv.

Felleskostnader

2 898 pr. mnd. Herav: Energi 244,- Felleskost. likt 1.389,- Felleskost. brøk 1.100,- Garasje 165,-

Etasje

4. etg.

Garasje / Parkering

Det medfølger egen parkeringsplass i lukket garasjeanlegg. Månedlig garasjekostnad kommer i tillegg til felleskostnader for boligen. Det er ikke montert ladeboks men klart til å utføres. Ladesystem og tilkoblingsavgift er betalt.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 196 109 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 305 993 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Hovedkonstruksjon i betong. Fasader med teglsteinsforblending. Vinduer med 3-lags glass i trekarmer. Malt glatt entrédør B30 - 35dB (brann- og lyddør). Dørpumpe. Hev/skyv balkongdør med 2-lags glass i trekarm. Flatt tak, antatt tekket med papp/folie. Felles trappegang med betongtrapper. Betong etasjeskillere.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer og elektrisitet på bad. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente planer som berører eiendommen. Det er mottatt nabovarsel den 09.01.2020 for planlagt fasadeoppussing i Grefsenveien 42A. Omhandler riving av eksisterende balkongløsning som blir erstattet av nye, større og innglassede balkonger.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1997/19355-1/105  Best. om adkomstrett    03.04.1997 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:138  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Overført fra: 0301-77/346
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1997/19355-2/105  Best. om vann/kloakkledn.   03.04.1997 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:138  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann- og avløpsverk.
Overført fra: 0301-77/346
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1997/48276-1/105  Erklæring/avtale   11.08.1997 
Best. om nettstasjon.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Energi Nett A/S.
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 0301-77/346
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/48276-2/105  Erklæring/avtale   11.08.1997 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:138  
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: 0301-77/346
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2011/66321-1/200  Erklæring/avtale    26.01.2011 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Birch-Reichenwalds gate utvides fra Sandakerveien til og langs eiendommen samtidig med bebyggelsen.
Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune.
Overført fra: 0301-77/346
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/1008645-2/200  Bestemmelse om gjerde   27.11.2012 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Overført fra: 0301-77/346
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/1008645-3/200  Best. om vann/kloakkledn.    27.11.2012 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Overført fra: 0301-77/346
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/1008645-4/200  Erklæring/avtale   27.11.2012 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om ledninger
Overført fra: 0301-77/346
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/1038925-1/200  Best. om adkomstrett   06.12.2012 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:409  
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-77/346
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/1038925-4/200  Bruksrett    06.12.2012 
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:409
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-77/346
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2019/468831-1/200  Pantedokument    25.04.2019 21:00 
BELØP: NOK 4.750.000
Panthaver:DANSKE BANK  
Org.nr: 977074010

2020/2354082-1/200  Pantedokument    20.04.2020 15:54 
BELØP: NOK 4.300.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Lillohagen Nedre Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 999315917, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Birch-Reichenwalds Gt 2.
Sameiet består av 1 næringsseksjon (heretter omtalt som "næring eller barnehagen") og 147 boligseksjoner (heretter i fellesskap omtalt som "bolig") gnr. 77, bnr. 346 i Oslo kommune.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

if... Skadeforsikring Polisenummer: 1510913

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 4 851 534. Dette inkluderer kr 156 000 i ekstra fakturering for infrastruktur for el-anlegg for garasjeeierne.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 4 958 612. Dette er kr 179 502 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak to forhold: Økning i kostnader til drift og vedlikehold av bygningsmassen og tekniske installasjoner, samt økning i kommunale avgifter.

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 107 426 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Resultatet inkluderer engangsinnbetaling fra eiere av garasjeplasser for etablering av infrastruktur for el-lading, mens kostnadene for dette ble regnskapsført i 2018. Uten dette ville underskuddet vært høyere.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I følge vedtektene er dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Taklamper, tv-er, klesvaskemaskin og andre ikke-fastmonterte møbler

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,75 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 7 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Oscar André Halsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.