#GRØNLANDSKVARTALENE, Rubina Ranas gate 6
7 700 000,-
Enestående 3(4)-R med privat 44m2 solrik takterrasse | Topp- hjørneleilighet | Heis | Garasjemulighet | Fjernvarme inkl
 • Prisantydning: 7 700 000,-
 • Fellesgjeld: 4 295,-
 • Omkostninger: 206 420,-
 • Totalpris: 7 910 715,-
 • Ligningsverdi: 1 323 550,-
 • Fellesutgifter: 4693,-

  A-konto fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-tv, trappevask, vaktmestertjeneste, vakthold, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Kabel-TV-avgift 249,- Felleskostnader 3 301,- Fjernvarme 1 143,-
Beregnet totalkostnad:
7 700 000,- (Prisantydning) 4 295,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 704 295,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 197 600,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 206 420,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 910 715,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 78 m²
 • Bruksareal: 78 m²
 • Bruttoareal: 86 m²
 • Etasje: 7
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2007
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 459
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 181868745
 • Sist endret: 06.07.20 17:49
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 55%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 56%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 73%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0106

Adresse og matrikkel

Rubina Ranas gate 6, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 459 snr. 52 orgnr. 991655956 i Oslo kommune

Eier

Solveig Simonsen Saastad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

78 / 78 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2007

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3.707 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.707,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 553 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Det er opparbeidede fellesarealer er med betonggulv, plen, hyggelig beplantning, trær og busker. I gårdsrommet finner du Papaya kanvas barnehage.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Enestående og moderne hjørneleilighet i bygg fra 2007, med fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger. Boligen har blitt oppgradert som delikate farger og lekkert kjøkken. Her bor du høyt og fritt til øverst i bygget (7.etg) med en fantastisk utsikt. Det er store vinduer, samt åpne og sosiale rom som sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en solrik og privat takterrasse som du sjeldent har sett maken til. Grønlandskvartalene er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt og rolig med kort vei til "alt".

Romslig stue med varmepumpe
Solrik takterrasse på 44m2 med unik utsikt
Moderne kjøkken fra 2016
2 store soverom med garderobe og walk-in
Mulighet for 4-roms
Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
Mulighet for garasje med el-lader
Heis
Fyring og v.vann inkl
Sjelden mulighet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 7. etasje med heisadkomst og inneholder stue med utgang til takterrasse, kjøkken, 2 soverom hvor det ene har omkledningsrom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5 m2 med en lukket bod på ca. 3 m2. Ellers er det felles sykkelparkering i bakgården, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Samtidig bor du stille til da Rubina Ranas gate ikke har gjennomkjøring og Mandalls gate er en rolig blindgate. Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.

Blokken ligger rett på Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.

Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Tøyenbadet, Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten.

Området vil dra positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området, et steinkast unna. Utbyggingen av Fjordbyen i Bjørvika vil bli det største byutviklingsprosjektet i Oslo siden 1624, da Gamle Oslo brant og sentrum ble flyttet vestover. Området er under stor utvikling og denne leiligheten ligger inntil alt det nye og spennende. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten.
Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.

I underkant av 15 minutters gange fra leilighet finner du Sørenga sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende.

Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, få minutters gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Buss 60,37,70 og 34 kjører gjennom eller forbi Grønland. I tillegg går de fleste busslinjer til Brugata, 5 minutters spasertur fra Grønland sentrum. Trikker kjører forbi Grønland i Schweigaardsgate. Trikk 11,12,13 og 17 stopper i Brugata. Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt ligger ikke langt unna leiligheten. Oslo bussterminal ligger få minutter unna. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Stue | Delikat og luftig

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2017, samt finner du en dekorativ tapet innerst i stuen. Gulvet ble belagt med 1-stavs laminat i 2017 og listene ble malt i 2019. Det er store vindusflater fra flere kanter som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden på 2,47 meter, sørger for en luftig atmosfære. Noen av vinduene har brede karmer med plass til pynt og dekor. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I 2017 ble det montert varmepumpe med aircondition slik at du kan få den temperaturen du ønsker.

Privat takterrasse | Solrikt

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele boligen forlenget med en privat og herlig takterrasse på hele 44 m2! Her får du sol fra morgen til kveld, samt en fantastisk utsikt mot både vest, syd og nord. Du har meget god plass til flere sittegrupper, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager med gode venner. En bedre takterrasse skal du lete lenge etter!

Kjøkken | Moderne og stilrent

Meget moderne og stilrent kjøkken fra 2016 som har innredning med hvite og glatte fronter, samt benkeplater i quartz golden white med oppvaskkum i porselen med ett greps blandebatteri. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Du har god plass til et stort spisebord for å samle gode venner eller familie på et godt måltid. Ellers kan du ta med kaffekoppen rett ut på terrassen og nyte en rolig morgen. Du finner integrerte hvitevarer som komfyr med nedfelt induksjonstopp, ventilator på vegg med avtrekk til kanal, samt kjøl- og fryseskap i høyskapet. Ellers finner du en frittstående oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. I tillegg finner du en lekker kjøkkenøy for ekstra oppbevaring og benkeplass. Veggene er malt i delikate farger og gulvet ble belagt med 1-stavs laminat i 2017.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger fra 2019. Gulvene er belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Begge rommene vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet fikk en walk-in garderobe i 2017 og på soverom to ble det montert garderobeskap i 2019, så her er det meget gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.
Planløsningen er godt tilrettelagt for å kunne etablere en 4-roms planløsning med et ekstra soverom i walk-in closete. Soverommet vil fungere svært godt som barnerom, gjesterom, kontor eller en kombinasjon av disse. Se vedlagte planskisse for alternativ 4-roms planløsning, og kontakt gjerne megler for ytterligere detaljer.

Bad | Alt du trenger på badet

Badet er lekkert, praktisk og romslig. Her får man en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme. Badet inneholder dusjhjørne med innsvingbare dører i glass og veggmontert hånddusj, vegghengt toalett, servantskap fra 2012 med glatte fronter på skuffene, samt to servanter fra 2012 med ett greps blandebatteri. Over servanten ble det montert speilskap i 2012. Videre er det opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. På veggen er det mekanisk ventilasjon med avtrekksvifte.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Et godt førsteinntrykk!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en delikat entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og de moderne materialvalgene. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I 2017 ble veggene malt i delikate farger og gulvet ble belagt med mørke granittfliser. Det er adkomst til boligen fra felles trappegang eller heis.

Felleskostnader

Kr. 4 693,- pr. mnd. Inkluderer a-konto fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-tv, trappevask, vaktmestertjeneste, vakthold, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Kabel-TV-avgift 249,-
Felleskostnader 3 301,-
Fjernvarme 1 143,-

Fellesutgiftene for garasje kommer ved siden av fellesutgiftene for boligen. Se punkt garasje for mer informasjon.

Etasje

7 etasje

Garasje / Parkering

Med boligen er det mulig å kjøpe med en garasjeplass for kr. 400.000,- + ca. 2,6 % i omkostninger. Garasjeplassen ligger i gnr. 530 bnr. 1 med ideell andel 1/318. Felleskostnadene forfaller 2 ganger i året, og er på kr. 2.122,- pr. halvår. Infrastruktur til el-billading er installert i garasjeanlegget, samt på garasjeplassen.

Mobiltelefon kan brukes som carportåpner ved å registrere seg på hjemmesiden til Mobile Gate Control Services, www.mgcs.no. Dette er et supplement til nøkkel/ carportåpner og betales av den enkelte bruker direkte.
Fjernkontroll til porten i Platous gate kan kjøpes hos Hörmann sin leverandør Bygg & Glass AS.
Ved salg må kjøper fylle ut erklæring om konsesjonsfrihet ved erverv av fast eiendom.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 323 550 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 764 779 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk på syv etasjer med lukket felles garasjeanlegg og boder i kjeller. Boligblokken er oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong. Yttervegger er i malte betongflater, trekledning og fasadeplater på fasaden. Grunnmur er i betong. Flat takkonstruksjon. Vinduer er i 2-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for gården datert 26.02.2010. Dokumentet er vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 86 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over sin egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet, eierseksjonsloven og disse vedtektene. Seksjonseieren kan fritt leie ut sin egen seksjon. Styret skal underrettes om utleieforhold. Seksjonseier skal opplyse styret og forretningsfører om leietakers navn og om egen adresse i utleieperioden. Se sameiets vedtekter §§ 2.3 og 6.2 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med fjernvarme og radiatorer. I tillegg finner du en varmepumpe med aircondition i stuen. På badet er det gulvvarme.
Fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Sikringsskap er plassert i entré med automatsikringer. Hovedsikring og strømmåler er plassert i felles tavleskap utenfor inngangsdøren.
- Røykvarsler i entré og stue. 6kg slukkeapparat fra år 2020.
- Vannrør i PEX rør i rør system og avløpsrør i plast.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning m.m. Reguleringsbestemmelse S-4095. Området forøvrig er regulert til gågate/torg, vei, fellesareal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, hotell, allmennyttig formål o.l., uteoppholdsareal, kombinert bebyggelse og anlegg formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Mandalls gate 5 - Det søkes om oppføring av balkonger.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201809832 for mer informasjon.

Ombygging av kryss - Det søkes om ombygging av krysset Grønlandsleiret / Platous gate / Åkebergveien. Hensikten med ombyggingen er særlig å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklister i Platous gate som skal krysse Grønlandsleiret og gjennom dette legge til rette for sykkeltrafikk mellom Bjørvika og Grønland/Tøyen via Nordenga bru og Platous gate.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.

Grønlandsleiret - Oppføring av boligblokk. Tiltaket omfatter oppføring av 12 stykk nye boenheter. Nybyggets 1. etasje vil benyttes til utadrettet virksomhet og adkomst/vestibyle for boligene i 2. - 7. etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Hensikten med planarbeidet er omregulering til et attraktivt byområde, med næring, forretning, tjenesteyting, boliger mv. Deler av bebyggelsen planlegges regulert til bevaring.
I tråd med målsettinger i gjeldende kommuneplan for Oslo om fortetting og økt boligtall i indre by planlegges det for en høyere utnyttelse for området. Det foreslås en fremtidig samlet bygningsmasse (eksisterende og ny) på inntil ca. 70.000 m2 BRA (over bakken).
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2007/669386-4/200  Erklæring/avtale 23.08.2007 
Gjensidig rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/459
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/707217-1/200  Seksjonering 06.09.2007 
opprettet seksjoner:
snr: 13
formål: Bolig
sameiebrøk: 55/2660
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie Teaterkvartalet Bygg 12, Orgnr.: 991 655 956 består av 52 seksjoner.
Styreleder er Bettina Eilertsen.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
Revisjonen er utført av BDO AS.
Utenomhusarealene eies og driftes av DnG Vel.

Sameiet har avtale med Get som leverer kabel-tv tjenester, med muligheter for tillegg for bredbånd, telefoni og digital-tv på egen regning.
Vaktmesterfirma er Vaktmester Andersen AS.
Sameiet har avtale med Proff Security AS vedr. vakthold.
Sameiet har inngått avtale om radiobasert måleravlesning av radiatorer og varmt vann med ISTA. Seksjonseierne mottar en avregningsoppgave etter årsslutt.

De nye Grønlandskvartalene Garasjesameie, Orgnr.: 990 819 092.
Styreleder er Guri Istad.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
Sameiet har inngått avtale med Proff Security om vektertjeneste.
Sameiet har fellesavtale om vaktmestertjenester med samtlige bygg tilknyttet De nye Grønlandskvartalene.
 

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 4 295,- pr. 31.12.19.
Andel fellesformue kr. 23 175,- pr. 31.12.19.

Sameiet har ingen lån p.t.

For garasjeplassen foreligger det ingen andel fellesgjeld/formue eller lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind Forsikring AS Polisenummer: 20598973

Forsikring på garasjeanlegget:
Protector Forsikring ASA
Polisenr.: 1439490

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 111 705,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 64 413,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Navn på ringeklokke bestilles hos vaktmester pr. e-post.
Kulegrill skal ikke benyttes på balkongene. Gass-/elektrisk grill kan tillates dersom det ikke er til sjenanse for naboer.
Dersom garasjen ikke selges til en seksjonseier/andelshaver i De nye Grønlandskvartalene, skal garasjen utlyses på forkjøpsrett, jf vedtektenes pkt 6.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Noen av de vedlikeholdsoppgavene som vil være fremover er: Male trappehusene og kjelleren, samt skaffe LED belysning i kjelleren.

Utført rehabilitering/større arbeider:
2014: Vedlikehold av fasade og inngangsparti innvendig. Installering av målere på radiatorer og varmt vann per leilighet.
2015: Installering at nøkkelkortsystem fra Nordic Security AS.
2017: Installert kameraer og startet vakthold.
2018: Renset ventilasjonsanlegget. Byttet calling-anlegg
2019: Byttet ingangsparti. Fått utebelysning ved inngangspartiet. Fått ekstra beslag på dørene til bodområdene.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Styret skal underrettes ved anskaffelse av dyr. Husdyr skal ikke etterlates alene i leilighetene. Se sameiets husordensregler § 8 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 990,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.800,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Henrik Jensen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.