#LØREN, Lørenvangen 26
3 700 000,-
Lys, fin og moderne 4-R i nyere bygg fra 2016 I Solrik uteplass på totalt ca 40m² I Garasje med elbil-lader I IN-ordning
 • Prisantydning: 3 700 000,-
 • Fellesgjeld: 2 460 000,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 6 175 135,-
 • Ligningsverdi: 1 518 684,-
 • Fellesutgifter: 8495,-

Beregnet totalkostnad:
3 700 000,- (Prisantydning) 2 460 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 160 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 175 135,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 80 m²
 • Bruksareal: 80 m²
 • Bruttoareal: 88 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2015
 • Gårdsnummer: 124
 • Bruksnummer: 257
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 181916901
 • Sist endret: 11.09.20 14:01
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 78%
  eier sin egen bolig
 • 97%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 96%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 96%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 29%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-20-0119

Adresse og matrikkel

Lørenvangen 26, 0585, Oslo, Gnr. 124 bnr. 257 snr. 1, andelsnr. 28 i Gartnerløkka borettslag med orgnr. 816495822 i Oslo kommune

Eier

Sindre Kristensen Grødem Vibeke Munthe-kaas

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

80 / 80 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2015

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Med leiligheten følger en parkeringsplass med elbil-lader (nr. 54) i felles garasjeanlegg i kjeller.

Tomt

Areal: 9 446 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Fellesarealer er pent opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, trær, diverse beplantning, sittegrupper og lekeplass.

I henhold til vedtektene disponerer andelseiere i første etasje hvert sitt avgrensede utomhusareal i tilknytning til boligen. Andelseierne kan ikke etablere gjerde, tak, skillevegger, gulv, markiser eller andre faste innretninger på sitt utomhusareal uten styrets forutgående skriftlige samtykke. Beplantning som overskrider en høyde på 120 cm er ikke tillatt uten styrets forutgående skriftlige samtykke.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger. Se også punktene "Felleskostnader" og "Fellesgjeld / Lånevilkår" for mer informasjon.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til markterrasse og hage, baderom, toalettrom og 3 soverom hvorav hovedsoverommet har utgang til balkong.

Med leiligheten følger en garasjeplass (nr. 54) med elbil-lader i felles garasjeanlegg i kjeller. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et nyetablert og attraktivt boligområde på Løren. Løren har de senere årene hatt en voldsom utvikling, og fremstår i dag som et moderne boområde med nærhet til flere skoler, barnehager, servicetilbud og fasiliteter. Det kollektive transporttilbudet er meget bra, med blant annet nyåpnet T-banestrekning og underjordisk stasjon. I tillegg er det sykkelfelt med forbindelse over Grünerløkka til sentrum, og mot marka langs Trondheimsveien.

Løren har også parkanlegg med Peer Gynt statuer og lekeapparater, samt Kanonhallen som benyttes som kulturhus. Andre grønne lunger i gangavstand er blant annet Torshovdalen, Tøyenparken, Bjerkedalen park, friområder ved Sinsen Hageby og Valle Hovin. Hovinparken, som er under etablering, blir også et fantastisk grøntområde med blant annet vanninnstallasjoner, nye øyer/biotroper og park installasjoner.

Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy.

For den turglade er det ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.

Servicetilbud på Løren:
Løren er et spennende område med stor utvikling. Løren og omegn ligger helt på topp hva gjelder prisutvikling for bolig for hele Oslo, et resultat av god bydelssatsning. Her er et godt utvalg av forretninger og servicetilbud. Særlig bør nevnes den lekre og unike interiørbutikken Houz og den utrolig flotte butikken Blomsterpikene har skapt. God mat og drikke får man på bl.a. Kaffebrenneriet, Sanjay (indisk), Umai Sushi, Peppes, m. fl. Dagligvareforretningene Meny og Rema 1000 i nærheten. Du finner også apotek, bokhandel, frisør, renseri etc. på Løren torg.

I gangavstand fra boligen finner du også treningssenteret STERK som er et totalhelsehus plassert sentralt på Løren. På STERK kan du trene i topp moderne lokaler med det beste utstyret markedet kan tilby. Foruten å være et treningssenter kan også STERK tilby behandling av muskel- og skjelettsystemet i form av kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopat og muskelterapeut.

Lørenparken/Peer Gynt skulpturpark ligger rett ved og er opparbeidet med flotte skulpturer, sittegrupper, lekeapparater og beplantning. Et naturlig møtested og arena for sosiale arrangement på Løren, bl.a. Lørens nabolagsfest og Lørendagen.

Se også nettsiden www.loren.no for mer informasjon og bydelen og de ulike tilbudene.

T-bane og buss:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Lørenvangen og ligger ca. 100 meter fra leiligheten. T-banestasjonen på Løren åpnet i 2016 og er Norges mest moderne T-banestasjon. Her går linje 4 til sentrum via Nydalen, og fra Økern T-bane kan du ta både linje 4 og linje 5 som går via Tøyen til sentrum.

Barnehager og skoler:
Beboerne i Gartnerløkka borettslag har prioritert plass i Espira Gartnerløkka barnehage som ligger i borettslagets bygg.

Espira Gartnerløkka barnehage (1-6 år) - ca. 100m
Brødfabrikken FUS barnehage (1-6 år) - ca. 300m
Espira Spirea barnehage (1-6 år) - ca. 400m

Løren skole (1-7 kl.) - ca. 400m
Sinsen skole (1-7 kl.) - ca. 1,1km
Refstad skole (1-7 kl.) - ca. 1,2km

Frydenberg skole (8-10 kl.) - ca. 800m
Wang ungdomsskole (8-10 kl.) - ca. 10min gangavstand

Kuben videregående skole - ca. 19min gangavstand
Valle Hovin videregående skole - ca. 5min med bil

Entré I Lys og romslig

Trappefri adkomst til leiligheten via felles inngangsparti. Du ønskes velkommen inn i leiligheten i en lys og romslig entré med porttelefon. Her har du god oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap og skoskap, samt god plass til ytterligere kommoder og oppheng. Leiligheten holder en gjennomgående god standard fra 2016 med eikeparkett på gulv, glatte malte overflater og skjult elektrisk anlegg.

Heisadkomst til kjeller hvor det medfølger garasjeplass og bod på ca. 5m².

Stue I Stor, lys og fin

Stor, lys og fin stue med god plass til sofagruppe med salongbord, mediemøblement og spisebord. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en luftig romfølelse. Leiligheten holder seg lun og god på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både á-konto fyring, varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene.

Uteplass I Solrik terrasse og hage

Fra stuen har du utgang til en herlig nordvestvendt markterrasse på ca. 20m². Beliggenheten mot nordvest sørger for svært gode solforhold! Terrassen er overbygd, har terrassebord på gulv og det er montert stikkontakter og utebelysning. Utenfor markterrassen har du også din egen lille hage på ca. 20m² som er opparbeidet med plen og skjermet med hekk. Uteplassen har plass til ulike sittegrupper og grill, og dette er virkelig den perfekte plassen for lange og late sommerdager.

Hele tomten er fellesareal, men iht. vedtektene disponerer leilighetene i 1. etasje hvert sitt avgrensede utomhusareal i tilknytning til boligen.

Kjøkken I Moderne Sigdal-kjøkken fra 2016

Kjøkkenet ligger i en fin og sosial delvis åpen løsning med stuen. Moderne og tidløst kjøkken fra Sigdal som var nytt i 2015. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og benkeplate i treverk med nedfelt oppvaskkum. Både lekkert og praktisk med flotte heksagonfliser i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøleskap med frysedel. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående kjøleskap følger i utgangspunktet ikke i handelen.

Hovedsoverom I Innbydende rom med balkong

Hovedsoverommet er et lyst og innbydende rom god størrelse. Moderne standard med eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater med en blå kontrastvegg. På soverommet er det god plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord og en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe.

Fra soverommet er det utgang til en fin sydøstvendt balkong. Beliggenheten mot sydøst sørger for deilig morgen- og formiddagssol. Balkongen er overbygget, har terrassebord på gulv og rekkverk av glass. God plass til sittegruppe etter eget ønske.

Soverom 2 og 3 I Barnerom, gjesterom eller kontor

Leiligheten inneholder totalt tre soverom. De to andre soverommene passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Lyse fine soverom med samme gode standard som resten av leiligheten. På soverommene er det plass til seng, kontorpult og kommoder. Det er oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap på begge soverommene.

Baderom I Romslig og moderne fra 2016

Romslig og pent flislagt baderom fra 2016. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himling. Moderne baderomsinnredning fra 2019 med benkeplate og ovenpåliggende servant, speil med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin under benkeplaten. Avtrekksventil i himling.

Toalettrom I Praktisk gjestetoalettrom

Leiligheten har også et praktisk ekstra toalettrom. Rommet har lyst belegg på gulv og glatte overflater malt i en fin farge. Vegghengt servantskap med heldekkende servant, speil med belysning over, samt vegghengt toalett. Avtrekksventil i himling.

Felleskostnader

Kr. 8 495,-mnd.
Felleskostnader inkluderer: Á-konto fyring og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og renter på andel fellesgjeld.

Herav:
Kr. 150,- Garasje
Kr. 189,- Eiendomsskatt
Kr. 3 498,- Felleskostnader
Kr. 599,- Á-konto fyring
Kr. 4 059,- Renter på fellesgjeld

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.08.2019.

Det er mulighet for å innfri deler eller hele andel fellesgjeld på lån OBBK01. Dersom kjøper velger å innfri hele sin andel fellesgjeld på dette lånet (kr. 2 460 000,- per 01.05.20), vil felleskostnadene reduseres med ca. kr. 4 059,-, som da vil gi nye felleskostnader på ca. kr. 4 436,-/mnd.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Felleslånet er avdragsfritt til og med 01.07.2021. Estimert endring etter avdragsfrihet er i følge Obos kr. + 4 390,-. Med dagens nivå på felleskostnader vil nye totale felleskostnader etter 01.07.2021 bli ca. kr. 12 885,-.

Etasje

1 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 518 684 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 467 262 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i pussede og malte flater samt liggende kledning. Tilnærmet flatt takkonstruksjonen utvendig tekket med papp/membran. Leiligheten har glatt entrédør av tre med brannklasse B 30 og lydklasse 40dB fra Jeldwen. Balkongdører med karmer av tre med tre-lags glass fra 2014. Vinduer med karmer av tre med tre-lags glass fra 2014.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2018 på oppføring av boligblokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 88 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, baderom, toalettrom og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Garasjeplassen kan leies ut internt i borettslaget.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Á-konto fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Garderobeskap og skoskap i entré
* Skyvedørsgarderobe på hovedsoverom
* Garderobeskap på soverom 2 og 3
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Utvendig stikkontakter og belysning på markterrasse
* Utvendig stikkontakter og belysning på balkong
* Balansert ventilasjon med varmegjenvinner
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
* Felles brannvarslingsanlegg og sprinkleranlegg
* Á-konto fyring og varmtvann inkludert i felleskostnadene
* Kabel-TV og bredbånd fra Get inkludert i felleskostnadene
* Med leiligheten følger en garasjeplass med elbil-lader
* Leiligheten disponerer en kjellerbod
* Heis

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse etter bestemmelsene i S-4722 av 05.06.2013. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Løren er et område som er i stadig utvikling, derfor vil det være byggeaktivitet i området i årene som kommer. Se også punktet "Offentlige planer".

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Løren er et område som er i stadig utvikling, derfor vil det være byggeaktivitet i området i årene som kommer.

Offentlige planer på de nærmeste naboeiendommene:
Lørenvangen 22 - Peter Møllers vei 13 - Lørenvangen 22 og Peter Møllers vei 13. Omregulering av eiendommene fra næring til bolig.
Saksnummer: 201509417 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering for boliger

Lørenvangen 22 - Riving av kontor - og lagerbygg
Saksnummer: 201800839 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Lørenvangen 25 - Omregulere Lørenvangen 25 fra industri med tilhørende anlegg, til boliger og evt. barnehage.
Saksnummer: 201909046
Oppstart av plan: Detaljregulering
Uttalelsesfrist: 14.06.2020

Kvistveien 1 - Bruksendring fra butikk til bolig
Saksnummer: 201501807 - Byggesak
Status: Tilsyn gjennomført

Kvistveien 2 - Tilbygg og påbygg enebolig
Saksnummer: 201915652 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 15.12.2015, dagboknummer 1174329. Rettighetshaver: Gnr: 424, bnr: 5 i Oslo kommune. Bestemmelse om bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold.
* Best. om vann/kloakkledning, tinglyst den 15.12.2015, dagboknummer 1174329. Bestemmelse om anlegg av felles stikkledninger for vann og avløp fra hovedledninger i Lørenvangen frem til eiendommene. Ledningseierne er i fellesskap ansvarlige for ledningenes drift og vedlikehold.
* Pantedokument, tinglyst den 06.06.2016, dagboknummer 500087. Beløp: NOK 116.970.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.
* Pantedokument, tinglyst den 06.06.2016, dagboknummer 500137. Beløp: NOK 77.980.000. Panthaver: Andelseierne i fellesskap, Jf Brl. § 2-11, 1. ledd.
* Seksjonering, tinglyst den 24.12.2015, dagboknummer 1208290. Opprettet seksjoner: Snr: 1. Formål: Samleseksjon bolig. Tillegsdel: Grunn. Sameiebrøk: 4378/5443.

Tinglyst rettigheter på andre eiendommer:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 20.06.2016, dagboknummer 550313. Rettighetsgiver: Gnr: 424, bnr: 5 i Oslo kommune. Bruksrett til areal.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 20.06.2016, dagboknummer 550313. Rettighetsgiver: Gnr: 124, bnr: 46 i Oslo kommune. Bruksrett til areal.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Gartnerløkka Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 816 495 822, og består av 53 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Borettslaget eier seksjon 1 i Gartnerløkka eierseksjonssameie på gnr. 124 og bnr. 257 i Oslo kommune, som er en samleseksjon for borettslagets 53 boliger. I tillegg til boligseksjon eier en barnehage seksjon 2. Eierseksjonssameie har egne vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene.

* Hjemmeside: gartnerlokka.herborvi.no
* Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med OBOS Eiendomsdrift AS.
* Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
* Boligene varmes opp med fjernvarme og avtale er inngått med Hafslund Varme AS om leveranse.
* Techem AS vil stå for leveranse av energiservicetjenester. Dette innebærer måling og avlesing av forbruk varme og varmt tappevann. Det er installert individuelle målere i den enkelte boenhet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207512478  
Type: Annuitet   
Restsaldo: Kr. 74 140 000,-  
Andel restsaldo: Kr. 2 460 000,-   
Andel kapitalkostnader: Kr. 4 059,-
Avdragsfrihet til og med: 01.07.2021  
Estimert endring andel kapitalkostnader etter avdragsfrihet: Kr. +4 390,-
Rest løpetid: 36år 2mnd  
Term. per år: 12   
Type rente: Flyt   
Rente: 1,98%
IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel restsaldo vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Se også punktet "Felleskostnader".

Andel fellesgjeld

Kr. 2 460 000,- per 01.05.2020.

Andel formue

Kr. 12 598,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 3 809 756,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 2 065 065,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 9 682 017,-.
I løpet av 2019 ble det innbetalt kr. 9 736 900,- på IN-ordningen.
Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr. -54 883,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 535 074,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Det er kun tillatt å benytte el- eller gassgrill ved grilling på balkongen. Ved grilling må det tas særskilt hensyn til naboene.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Se vedlagte husordensregler for bestemmelser som gjelder vedrørende dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Sort stue i lampe
* Oppbevaringshylle med tøyposer i gangen

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Helene Molle

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.