#HØYBRÅTEN/HAUGENSTUA, Linjeveien 3D
2 950 000,-
Lys, pen og romslig endeleilighet | Peis | Solrik veranda på 5,8m2 og hage | P-plass | Attraktivt og barnevennlig område
 • Prisantydning: 2 950 000,-
 • Fellesgjeld: 26 443,-
 • Omkostninger: 82 970,-
 • Totalpris: 3 059 413,-
 • Ligningsverdi: 731 749,-
 • Fellesutgifter: 1393,-

  Drift av sameiet, nedbetaling av felles lån, snørydding, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
2 950 000,- (Prisantydning) 26 443,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 976 443,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 150,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 82 970,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 059 413,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 59 m²
 • Bruksareal: 59 m²
 • Bruttoareal: 65 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1950
 • Gårdsnummer: 106
 • Bruksnummer: 110
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 182751672
 • Sist endret: 04.08.20 13:57
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 78%
  eier sin egen bolig
 • 94%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 49%
  har bolig på over 120 kvm
 • 81%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 37%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0110

Adresse og matrikkel

Linjeveien 3D, 1084, Oslo, Gnr. 106 bnr. 110 snr. 4 orgnr. 890474012 i Oslo kommune

Eier

Heida K Johannesdottir

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

59 / 59 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1950

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 6.069 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.069,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 273 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Tomten er pent opparbeidet med gruset innkjørsel, biloppstillingsplasser og diverse beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys, pen og romslig 2-roms endeleilighet i en sjarmerende firemannsbolig. Boligen blir forlenget med en solrik veranda og privat hage hvor du kan nyte solrike dager. I stuen er det peis for kalde dager. Det er store vinduer med brede karmer som slipper inn rikelig med lys fra flere kanter. Sammen med den gjennomgående løsningen sørger dette for en luftig atmosfære. Attraktiv og barnevennlig på Høybråten med nærhet til offentlig kommunikasjon og et stort utvalg av servicetilbud.

- Romslig stue med koselig peis
- Sørvestvendt veranda på 5,8m2
- Privat hage på 32m2
- Pent kjøkken som har godt med skap- og benkeplass
- Sjarmerende tregulv
- Stort soverom med garderobe mot bakgård
- Flislagt bad
- P-plass og gjesteparkering
- Fem romslige boder

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med utgang til veranda, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten et toalettrom i kjeller samt 5 boder. Bodene er oppmålt til 3,8 m2. 5,5 m2. 12,2 m2. 13,3 m2. Siste bod har ikke eier nøkkel til.
 

Beliggenhet

Leiligheten har attraktiv og barnevennlig beliggenhet på Høybråten/Haugenstua med nærhet til offentlig kommunikasjon, barnehager, skoler og et stort utvalg av servicetilbud. Området byr på et godt utvalg av kollektiv transport med blant annet Haugenstua togstasjon som er kort gange fra boligen som tar deg inn til Oslo sentrum på ca. 13 minutter. Haugenstua bussholdeplass noen minutter unna og t-bane stasjon ved Stovner senter.

Det er kort avstand til Stig barneskole, Smedstua barneskole, Haugen barne- og ungdomsskole og Granstangen ungdomsskole. Område har også et godt utvalg av barnehager.

Området har et bredt servicetilbud med dagligvarebutikkene Kiwi, Rema 1000 og Ugur (grønnsaks butikk) i nærheten samt Stovner senter med 87 butikker kun en kort kjøretur unna.

For den aktive er det gode rekreasjonsmuligheter like utenfor døren. I tillegg har området golfbane, kunstgressbane, ridesenter, friidrettsbane, idrettshall, slalåmbakke og treningssenter. Boligen ligger tett mot marka med et bredt utvalg av turveier, fiskevann og lysløyper med gode turmuligheter sommer som vinter.

Stue | Med solrik veranda og hage

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. I år ble det sjarmerende tregulvet slipt. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys fra flere kanter i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig vedovn fra Bærums værk nr 3, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige verandaen på 5,8 m2. Verandaen vender mot sørvest, så her er det rikelig med sol. Videre har verandaen trapp ned til den privat hage på hele ca. 32 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager. Både verandaen og stuen vender mot den fredelige bakgården, så her er det stille og rolig.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Boligen har et lyst og pent kjøkken som har innredning med profilerte fronter, samt benkeplate av laminat med nedfelt rustfri oppvaskkum og ett-greps armatur. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det hvite fliser. Du finner integrerte hvitevarer som stekeovn fra Bosch, koketopp fra Ikea, samt ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Ellers har kjøkkenet et frittstående kjøleskap med fryser fra Bosch. Ettersom kjøkkenet er stort og romslig har du god plass til et spisebord for rolige frokoster. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med belegg.

Soverom | Stille og fredelig

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Gulvet er belagt med sjarmerende tregulv som ble slipt i år. Det er store vinduer som slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommet vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Pent og flislagt

Pent og flislagt baderom med deilig gulvvarme. Baderommet inneholder dusj med hånddusj, toalett fra Ifø og fritthengende servant med to-greps armatur. Over servanten er det speil og vegghengt skap for oppbevaring.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Gulvet er belagt med malt belegg og veggene er malt i rosa. Det er adkomst til leiligheten vie felles hovedentredør. Leiligheten har entredør i brannklasse B 30 og lydklasse 38dB.

Felleskostnader

Kr. 1 393 pr. mnd. Inkluderer drift av sameiet, nedbetaling av felles lån, snørydding, kom. avg. m.m.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger en parkeringsplass og Linjeveien 3D har også en gjesteparkering.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 731 749 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 634 295 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Firemannsbolig over 2 etasjer, samt loft og kjeller. Grunnmur er av betong fundamentert på ukjent byggegrunn. Yttervegger og bærende konstruksjoner er av bindingsverkkonstruksjon utvendig kledd med liggende panel. Yttertak er av saltakskonstruksjon belagt med takstein. Etasjeskillere er av trekonstruksjoner. Vinduer er med karmer av tre, tre-lags glass fra 1990 og 2000. Verandadør er med to-lags glass fra 1975.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
 

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved fremleie plikter sameieren og melde dette skriftlig til styret for registrering. Se sameiets vedtekter § 4 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og en hyggelig peisovn. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Stoppekran for vann er plassert i kjeller.
- Vannrør i plast og synlig avløpsrør i plast. Hovedavløp av støpejern.
- Ca. 76 liter varmtvannsbereder fra 2006 plassert i underskap på kjøkkenet.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang utenfor leilighet.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelse S.4220. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, gangvei, spesialområde bevaring, barneinstitusjon, byggeområde for bolig m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.
 

Offentlige planer

Hesjeveien 4 - Det er søkt om oppføring av ny enebolig med kjeller og rivning av garasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201900478 for mer informasjon.

Høgtunveien 3 - Søknaden omfatter oppføring av tre kjedede eneboliger.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202005691 for mer informasjon.

Høgtunveien 5 - Søknaden omfatter rivning av den eksisterende bebyggelsen i Høgtunveien 5. Formålet med rivningen er å frigjøre plass i forbindelse med oppføring av 2 nye ene- og tomannsboliger som søkes i egne saker parallelt med denne rivesøknaden.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201813968 for mer informasjon.

Høgtunveien 6 - Det søkes om oppføring av enebolig og rivning av garasje.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 202004688 for mer informasjon.

Linjeveien 5 - Det søkes om oppføring av enebolig - Hus 1.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201914514 for mer informasjon.

Linjeveien 5 - Det søkes om oppføring av enebolig - Hus 2.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201914519 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1944/1782-1/105  Erklæring/avtale 25.02.1944 
Bestemmelse om benyttelse. Overført fra: 0301-106/110. Gjelder denne registerenheten med flere

1945/2112-1/105  Bestemmelse om veg 06.04.1945 
Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om kloakkledning. Overført fra: 0301-106/110. Gjelder denne registerenheten med flere

1949/8230-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 05.07.1949 
Overført fra: 0301-106/110. Gjelder denne registerenheten med flere

1949/8231-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 05.07.1949 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-106/110. Gjelder denne registerenheten med flere

1953/12168-1/105  Erklæring/avtale 17.09.1953 
Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-106/110. Gjelder denne registerenheten med flere
 
1960/3142-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 16.03.1960 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:106 Bnr:148. Overført fra: 0301-106/110. Gjelder denne registerenheten med flere

1963/11698-1/105  Best om garasje/parkering 18.09.1963 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-106/110. Gjelder denne registerenheten med flere

1981/6188-2/105  Erklæring/avtale 05.03.1981 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:106 Bnr:276. Bestemmelse om kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-106/110. Gjelder denne registerenheten med flere

2001/16992-1/105  Erklæring/avtale 26.03.2001 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom. Vederlagsfri overdragelse av nødvendig veigrunn til kommunen. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-106/110. Gjelder denne registerenheten med flere

2001/37039-1/105  Erklæring/avtale 29.06.2001 
Bestemmelse om vann/kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Vann- og Avløpsverk. Gjelder fremtidig utskilte parseller av d.e. Overført fra: 0301-106/110. Gjelder denne registerenheten med flere

2001/38933-3/105  Erklæring/avtale 06.07.2001 
Denne seksjon har tilleggsdel - areal. Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere

2001/38933-1/105  Seksjonering 06.07.2001 
opprettet seksjoner: snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 118/1228
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1-9.
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

2001/16996-1/105  Erklæring/avtale 26.03.2001 
Overført fra: 0301-106/110. rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:106 Bnr:110. rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:106 Bnr:110 Snr:1-9. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra Vann- og Avløpsetsaten. Overført fra: 0301-106/110. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Boligsameiet Linjeveien 3, Orgnr.: 890.474.012.
Styreleder er Ståle Hestdal.
Forretningsfører er Obos.
Det presiseres at Obos kun er regnskapsfører for boligselskapet, og avtalen omfatter utelukkende regnskapsførsel og innkreving.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 26.443,- pr. 03.06.20.
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 275.212,- pr. 03.06.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 4,1 % pr. 03.06.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 335,-.
Restløpetiden er 7 år og 8 mnd.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 81148242

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et overskudd på kr. 29 410,-.

Vedtekter / husordensregler

Alle eier selv sin egen bygningsmasse og har ansvar for vedlikehold av denne.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret håper på å få oppført carport over parkeringsplassene for Linjeveien 3A-C iløpet av året.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Ingen restriksjoner ihht vedtektene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,35 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.