#ILADALEN, Maridalsveien 64 A
3 750 000,-
SOLGT - bud gitt direkte til selger
 • Prisantydning: 3 750 000,-
 • Fellesgjeld: 90 623,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 3 855 957,-
 • Ligningsverdi: 933 148,-
 • Fellesutgifter: 2791,-

  Fyring og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 610,-).
Beregnet totalkostnad:
3 750 000,- (Prisantydning) 90 623,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 840 623,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 855 957,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 48 m²
 • Bruksareal: 48 m²
 • Bruttoareal: 53 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1933
 • Gårdsnummer: 219
 • Bruksnummer: 166
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 190279768
 • Sist endret: 19.09.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 59%
  eier sin egen bolig
 • 77%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 67%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 64%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 12%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0134

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 64 A, 0458 Oslo. Gnr. 219, bnr. 166, andelsnr. 49 i Maridalsveien 64 borettslag med orgnr. 948818221 i Oslo kommune

Eier

Maren Wæhler

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

48 / 48 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1933

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har i 2018 og 2019 hatt et årlig energiforbruk på ca. 2 350 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 349 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal og består av en svært hyggelig og solrik bakgård. Pent opparbeidet med store plenområder og asfalterte internveier. Frodig og flott hage med plenområder, busker, trær og diverse beplantning, samt flere hyggelig sittegrupper og murt grillplass. Det er også sandkasse og lekeapparater for de minste. Den idylliske bakgården oppleves som en oase av borettslagets beboere.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, baderom og soverom med adkomst til omkledningsrom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 10m².

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et etablert, rolig og svært hyggelig boligområde ved Iladalen. Her bor tilbaketrukket og rolig til i idylliske omgivelser med lite biltrafikk, og med frodige Ilaparken like ved! Ilaparken er en stor, flott, tilbaketrukket, grønn oase skjermet for biltrafikk og bystøy. En perfekt plass for lange og late sommerdager, grilling, soling og avslapning.

Pulserende Alexander Kiellands plass ligger rett nedi gaten og her har du tilgang til alt av fasiliteter du trenger i hverdagen. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Her finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.

Dagligvarehandelen kan gjøres på søndagsåpen Joker som holder til under 100 meter nedi gaten. Kort gangavstand (et par minutter) til Kiellands Hus som er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega, apotek, Vinmonopolet, blomsterbutikk, skredder og bokhandel. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.

Fra leiligheten er det gangavstand til Sagene og St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Det er også kort gangavstand til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Kort gange unna finner du også Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter.

For den treningsglade er det gangavstand til både SATS, Elixia, Gym Ila, Sagene Squash, Fresh Fitness og ikke minst Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash og Klatreverket. I tillegg til flotte joggemuligheter langs Akerselva og kort vei til Nordmarka. I tillegg til flere fine turmuligheter langs Akerselva, har du idylliske Mølleparken og Kubaparken like ved. I umiddelbar nærhet ligger flotte Ilaparken. Det er også kort vei til grønne lunger som St. Hanshaugen, Birkelunden, Sofienbergparken, Myraløkka, Torshovparken og Torshovdalen.

Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 21-, 33-, 34- og 54-bussen like fra Alexander Kiellands plass, samt  28-bussen fra Vøyenbrua. Her bor du i et fint knutepunkt hvor du enkelt kommer deg rundt i byen eller til marka. Det er også kun 5min å gå til trikkestoppet Biermanns gate hvor du har trikkelinjene 11, 12 og 13. Flybussen har adgang både fra Vøyenbrua og Alexander Kiellands plass.

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høyskolen i Oslo, Arkitekthøyskolen, Westerdals, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og kun en kort busstur eller trikketur unna Handelshøyskolen BI eller Blindern. Flere barnehager og skoler i nabolaget.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil i grønne omgivelser, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Lys, innbydende og romslig entré

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og romslig entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode planløsning og moderne standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med lyse originale tregulv (slipt i 2016), og glatte malte overflater.

I entréen har du god plass til oppheng av yttertøy, samt ytterligere plass til skoskap eller kommoder. Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg.

Stor, lys og fin stue med god standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med lyse originale tregulv (slipt i 2016) og glatte lysmalte overflater. Stuen er romslig med god plass til både stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et stort spisebord. Dette er et hjem hvor du enkelt kan invitere venner og familie på hyggelige selskap!

Den store vindusflaten slipper inn rikelig med naturlig lys i rommet. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,5 meter bidrar til en luftig romfølelse. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2018, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Fra vinduet har du idyllisk utsyn over den hyggelige trehusbebyggelsen i Maridalsveien, samtidig som det også er minimalt med innsyn.

Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Telenor er inkludert i de lave felleskostnadene på kr. 2 791,-/mnd.

Moderne, tidløst og fullt utstyrt kjøkken oppgradert i 2016

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpen og sosialt. Moderne og tidløs kjøkkeninnredning som ble oppgradert med blant annet nye fronter i 2016.

Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er fullt utstyrt med hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Nydelig, lyst og romslig soverom med omkledningsrom

Soverommet er et lyst og nydelig rom av god størrelse. God standard med lyse originale tregulv (slipt i 2016) som harmonere fint med de glatte veggene som er malt i en nydelig grønnfarge i 2020. Også på soverommet har du en stor vindusflate som vender ut mot den idylliske trehusbebyggelsen og rolig gate med minimalt med biltrafikk.

På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder om ønskelig. Usedvanlig god oppbevaringsplass i flott åpen garderobeløsning på totalt hele 3,5 meter. I tillegg har du adkomst til et praktisk omkledningsrom med åpen garderobeløsning med både hyller, skuffer og oppheng. Virkelig en drøm med så mye plass!

Lyst og pent flislagt baderom oppusset i regi av brl. i 2007/08

Leiligheten har et lyst og pent flislagt baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2007/08. Pent baderom med tidløse fliser på gulv og vegger, varme i gulv og downlights i himlingen.

Baderommet er utstyrt med servantskap med ovenpåliggende servant og speil med hylle over, dusjhjørne med innfellbare glassdører og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin i hjørnet.

Felleskostnader

Kr. 2 791,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Telenor, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 610,- av totale felleskostnader.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 933 148 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 359 333 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner hovedsaklig av betong og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 40DB. Vinduer med 2-lags glass fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2008 på rehabilitering av 98 våtrom. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 53 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, baderom, soverom og omkledningsrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Knaggrekke i entré
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Åpen garderobeløsning på 3,5 meter på soverom
* Rullegardin på soveromsvindu
* Garderobeløsning med hyller, skuffer og oppheng i omkledningsrom
* Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i entré
* Røykvarslere og brannslukningsapparat
* Kabel-TV og bredbånd fra Telenor inkludert i felleskostnadene
* Felles varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer bod i kjeller og på loft
* Felles fasiliteter som treningsrom, fellesvaskerier, tørkeloft, mikrobryggeri og snekkerbod

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde-bevaring/boliger etter bestemmelsene i S-2521 av 19.02.1981. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Våghalsen 3 - Bruksendring av kjeller til bolig og fasadeendringer
Saksnummer: 202007545 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Sagveien 24 - Ombygging og bruksendring fra kontor til leiligheter
Saksnummer: 201909873 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Claus Riis' gate 2 - Bruksendring av tannlegekontor til bolig
Saksnummer: 201917918 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 29.04.2020

Maridalsveien 60 - Utbygging av loft
Saksnummer: 202006011 - Byggesak
Status: Søknad under behandling

Sagveien 17 B - Påbygg - Fasadeendring - Innsetting av takvinduer
Saksnummer: 201714824 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt 30.01.2020

Mølleparken 4 - Bruksendring fra kontorlokaler til undervisningslokaler
Saksnummer: 202012686 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Mølleparken 4 - Innvendig ombygging fra kontor til treningsfasiliteter og garderobe
Saksnummer: 201918996 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt 07.02.2020

Kingos gate 11 - Oppføring av boligbygg
Saksnummer: 201905886 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 08.04.1981, dagboknummer 503614. Beløp: NOK 178.350. Panthaver: Andelseierne i borettslaget.
* Pantedokument, tinglyst den 19.06.2019, dagboknummer 699235. Beløp: NOK 25.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Maridalsveien 64 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 818 221, og består av 97 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Hjemmeside: www.maridalsveien64.no
* Maridalsveien 64 Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Rudolfsens Vaktmestertjeneste.
* Borettslaget har en avtale med Aurora Renhold om vask av trappeoppganger.
* Fellesvaskeriene er i kjellerne i oppgang B, F, H og J og kan brukes i henhold til gjeldende regler. Disse er pr dags dato gratis å bruke. Tørkefasiliteter i vaskekjellerne og på samtlige loft.
* Tilgang til treningsrom i oppgang G, felles mikrobryggeri i oppgang E, samt snekkerbod i oppgang D.
* Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK02-98207788627
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 8 510 309,-
Andel restsaldo: Kr. 68 520,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 476,-
Rest løpetid: 13år 7mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,8%

Lånenummer: OBBK03-98207788619
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 2 745 262,-
Andel restsaldo: Kr. 22 103,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 134,-
Rest løpetid: 15år 11mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,8%

Lånenummer: OBBK04-98207788600
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 8 018 115,-
Andel restsaldo: Kr. 0,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 0,-
Rest løpetid: 23år 11mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,8%

Andel fellesgjeld

Kr. 90 623,- per 01.08.2020.

Andel formue

Kr. 8 342,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 4 424 958,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 3 406 996,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 516 550,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 1 037 008,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2019: Utvidelser av balkonger mot bakgård. Rhabilitering av sokkel hele bygget. Nye røykvarslere og slokkeapparater i alle leiligheter. Ny beplantning bakgård.
2018: Nye vinduer for alle leilighetene. Rehabilitert stikkledning avløp. Nytt ekspansjonskar i fyrrommet.
2015: Nye takrenner - Glideskjøter montert.
2014: Nytt låssystem - Ytterdører oppganger.
2013 - 2014: Nye radiatorer i leilighetene.
2012: Brannettersyn gjennomført i alle leiligheter. Nye røykvarslere montert og ettersyn på husbrannslangene.
2012: Forsterking av ytterdører mot innbrudd og utskifting av låsesylindere.
2011 - 2012: Service på flere maskiner i fellesvaskeriene og nonen nye maskiner.
2010: Nytt søppelhus.
2009 - 2009: Byttet til fjernvarme. Baderomsrehabiliteringen ferdigstilt.
2007 - 2008: Våtromsrehabilitering - Rehabilitering og modernisering av alle bad og rørsystemet.
2005 - 2006: Rehabilitering av tak, loft og brannbalk.
2002: Nytt brannsikringsutstyr - Både i alle leiligheter og i fellesarealer.
1999 - 2000: Nytt fyringsanlegg - Montering av varmepumper, elektrokjele og nye varmtvannsberedere.
1999: Asbestsanering - Asbestsanering av isolasjon på røranlegg og kjellerstrekk.
1998: Nye porttelefoner.
1997: Utearalene ombygd / opprustet
1996: Nye lamper og postkasser - Nye lamper i oppganger og portalene.
1995: Pusset opp oppgangene.
1995: Fornyelse av fellesvaskeriene - Nye maskiner, sentrifuger og tørketromler i 4 oppganger.
1994: Nye dører - Nye dører i leiligheter og oppganger.
1989: Reparert brannbalkonger.
1988: Rehabilitering av felles el-anlegg - Skiftet stigeledninger, sikringskap og strømtavler.
1981: Vindusutskifting i leilighetene.

Husdyrhold

Borettslaget har regler for husdyrhold i husordensreglene. Det er i utgangspunktet ikke lov å holde hund eller utekatt. Disse reglene er vedtatt av en tidligere generalforsamling, så både styret og andelseierne må forholde seg til disse reglene. Det skal søkes til styret om husdyrhold, på eget skjema. Dette skjemaet er samtidig en egenerklæring beboeren må undertegne for eventuelt å kunne innvilges å holde husdyr. Søknadsskjemaet fås ved henvendelse til styret. Lufting av husdyr tillates ikke i bakgården.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen, minimum kr. 37.500,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Rebecca M. Madland

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.