#SENTRUM, Ebbells gate 5A
4 000 000,-
Gjennomgående 4-roms midt i sentrum med generøs takhøyde | To bad | Luftebalkong | Klassisk bygård renovert i 2006
 • Prisantydning: 4 000 000,-
 • Fellesgjeld: 1 589 141,-
 • Omkostninger: 8 110,-
 • Totalpris: 5 597 251,-
 • Ligningsverdi: 1 772 928,-
 • Fellesutgifter: 9610,-

  Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, forretningsførsel, kabel-tv/bredbånd grunnpakke, renhold av fellesarealer, vaktmestertjenester, renter og avdrag m.m.
Beregnet totalkostnad:
4 000 000,- (Prisantydning) 1 589 141,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 589 141,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 300,- (Medlemsskap BRL pr. person) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 110,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 597 251,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 84 m²
 • Bruksareal: 84 m²
 • Bruttoareal: 96 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1892
 • Modernisert: 2006
 • Gårdsnummer: 208
 • Bruksnummer: 178
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 185550875
 • Sist endret: 03.08.20 10:39
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 29%
  eier sin egen bolig
 • 79%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 59%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 70%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-20-0134

Adresse og matrikkel

Ebbells gate 5A, 0183, Oslo, Gnr. 208 bnr. 178, andelsnr. 7 i Ebbells gate 5 borettslaget med orgnr. 990031517 i Oslo kommune

Eier

Per-olav Koteng

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei, det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

84 / 84 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1892

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 453 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Sykkelparkering i bakgård.

Beliggenhet

Ebbells gate ligger midt i sentrum med Torggata rett ved og kort gange til Oslo S. Youngstorget ligger et par minutter fra boligen og huser noen av de mest trendy stedene i Oslo. Torggata Botaniske er velkjent for sine fantastiske drinker og gode stemning. Tilt er en retro bar med flipperspill og shuffleboard. Dette er bare noen av de flotte serveringsstedene området byr på.  Dette er boligen for deg som ønsker å bo sentralt til med nærhet til alt Oslo sentrum kan tilby. Det er gangavstand til St. Hanshaugen, Grünerløkka, Bislett, Fredensborg, Grønland og Tøyen.

Torggata som ligger like ved er velkjent for sine prisvinnende konsepter innen restauranter, barer og utesteder. Her finner man alt en kan tenke seg av snadder. I motsatt retning kommer man til en grønn lunge som heter Kristparken. Dette er et yndet sted for tur og rekreasjon.

For hyggelige søndagsturer kan en spasere i naturskjønne omgivelser langs Akerselva opp forbi Nydalen og Frysja, samt videre innover mot Maridalsvannet eller nedover elven til Bjørvika og Operaen. Nærområdet kan også by på fotballbaner, basketballbaner, lekeplasser, bowlinghall, minigolf, skateramp og treningssentre.

Om man reiser med kollektiv transport har området mye å by på. Det går buss fra Hausmanns gate. Buss nummer 34 tar deg til Tåsen eller til Ekeberg hageby. Buss nummer 54 tar deg til Tjuvholmen eller Kjelsås. Fra Hammersborggata går det en mengde bussruter og fra Storgata går trikk nummer 11, 12, 13 og 17. Det er også gangavstand til Oslo sentralbanestasjon som er Oslos største knutepunkt for kollektiv transport.

Entré

Når du trer inn i leiligheten er det en lys og åpen entre som møter deg. Entréen knytter rommene sammen på en fin måte og du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy.

Stue

Stuen er romslig med lysmalte overflater, eikeparkett på gulv og en generøs takhøyde. Den gode takhøyden sammen med de store vindusflatene gir rommet et lyst og luftig preg. Stuens utforming gjør den også meget enkel å innrede med både sofagruppe og spisestue. Perfekt for sosiale soner.

Kjøkken

Kjøkkenet er fra ca. 2006 og har hvite, glatte fronter og overskap med fronter i glass. Laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum og avrenningsplate. Over benkeplaten er det fliser som gjør rengjøringen enkel, og over kokesonen er det installert ventilator med kullfilter. Hvitevarer som koketopp, stekeovn og kjøleskap med fryser medfølger.

Fra kjøkkenet er det utgang til en luftebalkong på ca. 1 kvm. Balkongen er orientert mot nordøst og har rom for et hyggelig cafésett.

Bad

Badet er fra ca. 2006, har fliser på vegger og gulv, samt varme i gulv. Baderomsinnredningen består av servant med skuffeseksjon under, speil, toalett, dusjhjørne med skyvedører og nisjé med plass til vaskemaskin og skapplass over. Her får du alt du trenger på et bad.

Boligen har i tillegg et ekstra wc-rom som er meget praktisk ved flere i husstanden eller ved gjester. Wc-rommet har fliser på gulv og vegger. Innredningen består av vegghengt toalett, servant med skapinnredning under og speilskap over. Gulvvarme og downlights i himling.

Soverom

Boligen har hele 3 soverom av gode størrelser og som har malte flater i lyse farger. Gulvene er belagt md en eikeparkett. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene og to rom er vendt inn mot rolig bakgård. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. To av rommene har skyvedørsskap og ett garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med 3 soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Felleskostnader

9.610,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, forretningsførsel, kabel-tv/bredbånd grunnpakke, renhold av fellesarealer, vaktmestertjenester, renter og avdrag m.m.

Herav:
Felleskostnader kr. 3.023,-
Avdrag kr. 3.962,-
Kabel TV kr. 417,-
Renter kr. 2.208,-

Telenor er leverandør av kabel-tv/bredbåndstjenester.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 772 928 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 382 541 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur i tegl/naturstein. Yttervegger i teglstein, hulmur - utvendig slemmet. Fasade mot gate har trekninger, ornamenter og konsoller. Vinduer og balkongdør med isolerglass fra 2006, karm og ramme i tre. Hvit glatt entredør antatt fra renoveringsperioden uten synlige spesifikasjoner. Yttertak i trekonstruksjon. Takstmannen har ikke inspisert yttertaket. Trapper med smijernsrekkverk mellom etasjene. Etasjeskillere i trebjelkelag.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger en bygningsanmeldelse datert 30.03.1894.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 96 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken, stue, wc og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet. Varmekabler i wc og bad.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Gården er bygget i 1870 og står på Byantikvarens "Gule liste" over verneverdige eiendommer i Oslo.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde bevaring (bolig/industri/forretning og kontor) etter bestemmelsene i S-3360, datert 26.05.1993.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2006/453835-1/200  Felles pantedok bor.innsk 25.09.2006 
BELØP: NOK 9.453.800. Panthaver:Nåv/Fremt. Andelseiere I Br.L. Ebbelsg.5. Lnr: 10005241. Nåværende og fremtidige andelseiere i Borettslaget Ebbellsgate 5, representert ved forretningsfører.

2014/750432-1/200   ** Mortifikasjon 05.09.2014 
Autorisert kopi utstedt. Saksnr. 14-089996TVI/BRON
2014/750432-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 05.09.2014 
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2014/180509-1/200

2014/180509-1/200  Pantedokument ved bytte av bank 04.03.2014 
BELØP: NOK 30.408.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006

1875/900242-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten 21.10.1875 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA STORGT 35B - UTGÅTT

1876/900058-2/105  Registrering av grunn 16.05.1876 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:179

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Ebbells gate 5 har organisasjonsnummer 990031517 og består av 21 boliger og ingen næringslokaler. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl og revisor er KPMG.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12127494094, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 26.06.2020: 1.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 107
Saldo per 26.06.2020: 25.401.803,-
Andel av saldo: 1.589.141,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2017 (siste termin 30.12.2046)
In-ordning: Nei.

Forutsatt at man har skattbar inntekt så får man på lik linje som et vanlig boliglån skattefradrag på andelens fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

1 589 141 pr. 26.06..2020

Andel formue

62 811 pr. 31.12.2019.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 82617341

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er pt. ingen større vedlikeholdsprosjekter på gang i borettslaget.

Gårdens fasade, samt gården ble rehabilitert i 2006.

De viktigste hendelsene i 2019 var:
- Nytt nøkkelfritt callinganlegg fra Defigo
- Ny leverandør av vaktmestertjenester og trappevask
- Bytte av brannslukkere

Husdyrhold

Det er i prinsippet tillatt å holde husdyr i den utstrekning dette ikke sjenerer naboene. Av hensyn til at enkelte er overfølsomme på grunn av allergier o.l., må de som har planer om å anskaffe husdyr imidlertid underrette styret på forhånd for å få en formell tillatelse/registrering.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 13.390,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eiendomsmeglerfullmektig
Linus Juell

Ansvarlig megler:
Henrik Jensen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.