#VÅLERENGA, Opplandgata 13
3 550 000,-
Lys, pen og romslig 2-R med utsyn til Vålerengaparken | Flere oppgraderinger | Fantastisk bakgård | Rolig og sentralt!
 • Prisantydning: 3 550 000,-
 • Fellesgjeld: 100 473,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 665 608,-
 • Ligningsverdi: 915 939,-
 • Fellesutgifter: 4107,-

  Vaktmestertjenester, trappevask, grunnpakke kabel-tv/internett (GET), drift av laget, nedbetaling av lån, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 550 000,- (Prisantydning) 100 473,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 650 473,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 665 608,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 52 m²
 • Bruksareal: 55 m²
 • Bruttoareal: 60 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1995
 • Gårdsnummer: 232
 • Bruksnummer: 235
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 182742931
 • Sist endret: 15.09.20 15:57
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 71%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 47%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 73%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 19%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0120

Adresse og matrikkel

Opplandgata 13, 0657, Oslo, Gnr. 232 bnr. 235, andelsnr. 23 i Opplandgata og smålensgata brl borettslag med orgnr. 971069872 i Oslo kommune

Eier

Ilni Rekstad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

55 / 52 m²
 

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1995

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 6.452 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.452,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 473 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Fantastisk bakgård med hyggelige sittegrupper, grill og hengekøye hvor du kan nyte solrike dager. Bakgården er pent opparbeidet med plen, internveier og pen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen IN-ordning.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er tolv måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 2-roms i delikate farger. Her er det store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Sammen med den svært praktiske planløsningen sørger dette for en luftig atmosfære. Fra vinduene får du hyggelig utsyn til Vålerengaparken. Eiendommen har en meget sentral og populær beliggenhet, men likevel tilbaketrukket i grønne og rolige omgivelser på idylliske Vålerenga

- Lys og romslig stue med gode møbleringsmuligheter
- Stilrent og lekkert kjøkken
- Stort soverom med garderobe
- Delikat baderom med opplegg for vaskemaskin
- Trivelig entré tilknyttet innvendig bod
- Rimelig parkering i garasjeanlegg (400 pr.mnd)
- Fantastisk bakgård
- Vålerenga park som nærmeste nabo

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue, kjøkken, soverom, bad, innvendig bod og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en bod med utvendig adkomst, oppmålt til ca. 5m2. Ellers har laget en praktisk og låst fellesbod for sykler, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral og populær beliggenhet, men likevel tilbaketrukket i grønne og rolige omgivelser på idylliske Vålerenga. I nærmiljøet finner du Vålerenga kirke og park og Jordal idrettspark. Området består av fargerike bygårder og trehusbebyggelse. Her får man en følelse av at man bor i en småby midt i byen! Det er kort gangavstand til skoler, barnehager og kollektivtrafikk. Det er også kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter, svømmehall og badeplass med mer.

Videre er det flotte turområder i området med Vålerengaparken, Kampen Park, og Middelalderparken som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Vålerengaparken ligger rett utenfor døra. Alnaelva har en idyllisk tursti langs elvebredden mot sentrum eller mot Lillomarka hvor man har utallige turmuligheter både sommer og vinter. En kort tur med 20-bussen tar deg til Tøyenbadet.

Mot Helsfyr er Valle Hovin og Valhall Arena som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. Området byr også på flere treningsstudioer som SATSElixia på Kampen og i Bjørvika, Fresh Fitness på Grønland, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng i gangavstand.

Fra boligen har du alle hovedstadens fasiliteter som butikker, kafeer, spisesteder og parker i nærheten. Kjente restauranter- og kafeer som kan nevnes fra nærområdet er Smia, Kampen Bistro, Javelin Kafé, Vålerenga Vertshus og Pizzeria la Pietra (Ingeborgsgate 4), der pizzaene stekes i en av de eldste steinovnene i byen. Galgen ligger i Strømsveien og er et familievennlig og uformelt spisested med god mat og stort utvalg av øl. Alle stedene har kvaliteter som gjenspeiler Vålerenga: sjarm og godt miljø. Ønsker man litt enkel middag en dag har man Galgeberg Sushi og Dr. Pizza i samme gård.

Fra boligen spaserer man lett til alle byens fasiliteter. Det er kun få meter bort til bussholdeplass. Her kan du også hoppe på de grønne bussene, som fører deg til for eksempel Ikea på Furuset eller Lørenskog og Lillestrøm. Gode reisemuligheter med buss nr. 20 og 37, samt T-bane fra Ensjø, Grønland eller Tøyen T-banestasjon.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig som ble overflatebehandlet i 2016. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett som ble slipt i 2016. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. I tillegg får du meget hyggelig utsyn over Vålerengaparken. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent og lekkert kjøkken som har innredning med overskap og slette fronter fra 2013, samt heltre benkeplate som ble slipt og oljet i år med nedsenket oppvaskkum og ett-greps armatur. Over benkeplaten er det plate av rustfritt stål og glass, samt tre doble stikkontakter over benkeplaten. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med gode venner eller familie. Inn til kjøkkenet ble det satt opp plexiglass med svarte rammer i år. Du finner integrerte hvitevarer som Zanussi stekeovn med keramisk koketopp, Flexit ventilator tilkoblet ventilasjonskanal og kjøleskap med fryser del fra IKEA. Ellers er det frittstående oppvaskmaskin fra Bosch. I år ble veggene malt i delikate farger og gulvet er belagt med fliser.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Gulvet er belagt med tre-stavs parkett som ble slipt og lakkert i 2016. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat baderom som har flislagt gulv med gulvvarme og i 2012 fikk veggene panelplater av MDF. I år ble veggene og himlingen overmalt. Baderommet inneholder dusjkabinett med skyvedører av glass og dusjarmatur, toalett fra IDO, servantskap med glatte fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra IKEA. Over servanten er det veggmontert speil med overlys. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. På veggen er det avtrekksventil til ventilasjonskanal og stikkontakt.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg er entréen tilknyttet boligens innvendige bod, så her er det godt med lagringsplass. Veggene ble malt i freshe farger i år og gulvet er belagt med fliser. Det er adkomst via felles bakgård med callinganlegg. Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 40dB fra byggeår.

Felleskostnader

Kr. 4 107 pr. mnd. Inkluderer vaktmestertjenester, trappevask, grunnpakke kabel-tv/internett (GET), drift av laget, nedbetaling av lån, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har garasjeplasser som leies ut etter ventelister. De som ønsker plass kan ta kontakt med styret. Det koster kr. 400,- pr mnd., samt et etableringsgebyr.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 915 939 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 297 380 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.
 

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer og loft. Grunnmur er i betong og bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Utvendige fasader med stående panel. Takkonstruksjon av saltakskonstruksjon belagt med takstein. Vinduer med karmer av tre, og 3-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1999 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 60 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør hovedsaklig av typen kobber, med stoppekran i benkeskap på kjøkken.
- Synlige avløpsrør av typen plast.
- Oso 120 liters varmtvannsbereder fra 1994 montert i benkeskapet på kjøkkenet.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vegg i bod. Hovedsikring og strømmåler er plassert på felles tavle i korridor 1. etasje.
- Leiligheten har røykvarslere og brannslukkingsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, gangvei, trafikkområde, tomt for offentlig bygning, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Vålerenggata 8 B-F - Mellom eksisterende trappehus skal det etableres vinterhager på takets midtre del. Resterende deler av takflaten skal brukes til takterrasse.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201817519 for mer informasjon.

Opplandgata 2 - Tidligere bevaringsverdig trehus er revet, og forslagsstiller foreslår to alternative utbygginger. Plan- og bygningsetaten anbefaler at murgården bevares og at ny bebyggelse i større grad tilpasses bebyggelsen i området, og nabobebyggelsen spesielt.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201417185 for mer informasjon.

Strømsveien mellom Enebakkveien og Ensjøveien - Søknaden omfatter omstrukturering av sykkelfelt, flytting av bussholdeplasser, etablering av innsnevringer som fartsreduserende tiltak og oppstramming av krysset mellom Strømsveien og Enebakkveien. Tiltakene skal etableres i påvente av en mer omfattende og helhetlig oppgradering av Strømsveien.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201907495 for mer informasjon.

Turbinveien 2 - 4 - KB Næring foreslår å omregulere Turbinveie n 2 - 4 fra forretning og kontor og spesialområde bevaring forretning til  høyskole/kontor/bevertning samt bevaring. Planforslaget legger til rette for en bebyggelse med variert volumoppbygging med et tårn på 10 etasjer i vest, og et lavere volum på 3 etasjer i midtpartiet mot den bevaringsregulerte delen øst i planområdet. Planforslaget legger også til rette for en oppgradering av deler av gang/trappeforbindelsen langs planområdets vestre del som går videre under jernbanesporene til Vålerenga.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201715801 for mer informasjon.

Brynsbakken - Bane NOR foreslår å omregulere Brynsbakken fra offentlig trafikkområde (jernbane), spesialområde bevaring (bolig) og byggeområde for industri, til samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (veg, fortau, gang/-sykkelveg, trasé for jernbane), grønnstruktur (friområde, park). Hensikten med planen er å legge til rette for økt kapasitet på jernbanenettet i og rundt Oslo. Forslaget omfatter etablering av to ny spor samt omarbeiding av eksisterende spor.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714401 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1877/923606-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 13.08.1877 

1903/900531-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 08.01.1903 

1965/516235-1/105  Erklæring/avtale 30.09.1965 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1965/516326-1/105  Erklæring/avtale 01.10.1965 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra gnr 232 bnr 236

1992/3497-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 20.01.1992 
KAN IKKE AVLYSES UTEN SAMTYKKE FRA OSLO VANN- OG AVLØPSVERK.

1995/2180-1/105  Obligasjon 13.01.1995 
BELØP: NOK 14.795.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank. Lnr.: 1087054

1995/5532-1/105  Obligasjon 01.02.1995 
BELØP: NOK 9.205.000. Panthaver: Andelseierne I Brl. Til Sikkerhet For Innsk. Lnr.: 1143589

2017/92612-1/200  Pantedokument ved bytte av bank 31.01.2017 
BELØP: NOK 800.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Uomsettelig. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Opplandgata Og Smålensgata Brl, org.nr. 971.069.872, består av 36 andelsleiligheter.
Styreleder er Arne Sangnæs.
Forretningsfører er Obos.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Borettslaget har avtale med Vaktmester Andersen.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 100.473,- pr. 12.06.20.
Andel fellesformue kr. 22.249,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 3.902.589,- pr. 12.06.20, og er tatt opp i Husbanken.
Renten på lånet utgjør 2,01 % pr. 12.06.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 2.139,-.
Restløpetiden er 4 år og 6 mnd.

Lån 2 utgjør totalt kr. 656.144,- pr. 12.06.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,05 % pr. 12.06.20. Annuitetslån?
Kapitalkostnad er kr. 0,-.
Restløpetiedn er 15 år og 8 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 88945257

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 942 578,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 885 998,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planer om å rehabilitere sokkel mot Opplandgata som er inkludert i budsjettet for 2020.
Det utredes også for elbillading. Dette er på et tidlig stadie og økonomisk omfang er derfor ikke kartlagt.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Rens av ventilasjonskanaler. Oppgradering av grunnmur Opplandgata.
2018: Oppgradering av bakgård. Nye skumapparater i leiligheter, nye røykvarslere og skumapparater i alle oppganger.
2017: Maling av fasade/utskiftning råteskader. Nye elektriske porter.
2016: Borettslaget har oppført balkonger for andel 3 til 10 i Smålensgata.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt.

Tilbehør

Alle bilder, 2 stykk fastmontert hvite smijerns hyller i stue, vaskemaskin, persienner i 3 stykk vinduer, skap/skuffer i entré og hylleseksjon innvendig bod medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.
 

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.