#HØYENHALL, Manglerudveien 5
3 200 000,-
Innflyttingsklar 3-roms | Peis | 7,3m2 solrik balkong | Usjenert | Rolige omgivelser | Forkjøpsrett avklart
 • Prisantydning: 3 200 000,-
 • Fellesgjeld: 895 021,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 4 110 355,-
 • Ligningsverdi: 893 176,-
 • Fellesutgifter: 5404,-

  A-konto varmtvann, vaktmestertjenester, trappevask, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, nedbetaling av lån, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: - Felleskostnader 4.859,- - Balkongtillegg 545,-
Beregnet totalkostnad:
3 200 000,- (Prisantydning) 895 021,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 095 021,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 110 355,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 63 m²
 • Bruksareal: 63 m²
 • Bruttoareal: 71 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1950
 • Gårdsnummer: 148
 • Bruksnummer: 227
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 182124671
 • Sist endret: 24.09.20 16:03
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 89%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 96%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 24%
  er barnefamilier
 • 27%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-20-0096

Adresse og matrikkel

Manglerudveien 5, 0678, Oslo, Gnr. 148 bnr. 227, andelsnr. 137 i Manglerud borettslag med orgnr. 950526181 i Oslo kommune

Eier

Jan Stenmoe

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

63 / 63 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1950

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 6.240 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.240,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 8 247 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet tomt med asfalterte internveier, plenarealer, trær, prydbusker og diverse beplantning. I tillegg finner du hyggelige sittegrupper på tomten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen IN-ordning.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er tolv måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Lys og delikat 3-roms i byggets 3.etasje med nymalte overflater fra i år. Det er store vinduer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående planløsningen og den gode takhøyden sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en solrik balkong med hyggelig utsyn, hvor du kan nyte sommeren. Borettslaget har gjennomført et omfattende prosjekt med nye yttertak, piper, fasader, drenering og uteområder.

Boligen ligger tilbaketrukket til på Høyenhall med fantastiske turmuligheter og kort vei til sentrum.

 
- Romslig stue med peis og 7,3m2 sydøstvendt balkong
- Tidløst kjøkken fra 2004 og rikelig med skapplass
- To store og gode soverom
- Delikat bad fra 2006 med opplegg for vaskemaskin
- Entré med garderobe
- Tre boder
- Mulighet for garasjeplass
- Buss og T-bane rett ved boligen

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten tre boder, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og sentralt boligområde på Manglerud i Oslo kommune, med nærhet til fantastiske tur- og rekreasjonsområder. Fra eiendommen er det gangavstand til T-bane, og nærhet til innholdsrike kjøpesenter. Du bor innenfor bomringen, med kort vei til Oslo sentrum og den nye Fjordbyen.
Fra boligen er ikke veien lang til Manglerud idrettspark med ishall, kunstgressbane og golfsimulator.

Det er heller ikke langt til populære treningssentre på både Manglerud og Ryen. For koselige søndagsturer anbefales en tur til Svartdalsparken, med vill og vakker skog, kulturminner og tursti med hengebro over Nygårdsfossen. Naturskjønne Østensjøvannet er også et meget populært turområde i bydelen med over 200 forskjellige fuglearter.

Fra Østensjøvannet er det et antall sykkelstier og turstier som tar deg innover i marka, der spesielt Nøklevann er verdt en visitt. Ved Rustadsaga finnes en liten sandstrand med flytebrygge, der det er fint å sette ut kano. Ekeberg med vakre Ekebergsletta ligger i fin sykkelavstand. Her finner du ridesenter, minigolf, dyrepark, idrettsanlegg og ikke minst Ekebergparken skulpturpark.

Det er en rekke dagligvarebutikker i området, blant annet Coop, Kiwi, Meny eller Rema 1000. Kiwi og Bunnpris på Ryen er søndagsåpne. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Manglerud senter et totaltilbud av varer og tjenester (ca. 60 butikker). Bryn Senter med sine 42 butikker ligger en kort kjøretur unna, og det samme gjør Lambertseter senter - et moderne senter med en rekke butikker, koselige spisesteder og kino.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane, hvorav nærmeste holdeplass er Manglerud T-bane og som ligger kun en rusletur fra boligen. Herfra kan du nå sentrum på 12 min. Det er bussholdeplass rett i nærheten og i tillegg går det ekspressbuss som tar deg til Oslo S.

Eiendommen har gangavstand til Manglerud barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Stue | Med peis og balkong

Stuen er lys og romslig. Nymalt i år. Gulvet er belagt med en varm tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående planløsningen og gode takhøyden på 2,55 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig stålpeis med glassdør, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige og sydøstvendte balkongen på 7,3 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager med gode venner. I tillegg får du svært hyggelig utsyn fra balkongen og stuen. På balkongen er det både markise og stikkontakt.

Kjøkken | Tidløst

Tidløst og lekkert kjøkken fra 2004 som har innredning med profilerte fronter og benkeplate av tre med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Mellom benkeplatene og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Du finner integrerte hvitevarer som stekeovn og platetopp fra Smeg, samt vegghengt ventilator. Ellers har kjøkkenet frittstående oppvaskmaskin fra Siemens. Veggene ble malt i lyse farger i år, samt er gulvet belagt med tre-stavs parkett.

2 soverom | Lun og koselig atmosfære

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger i år. Gulvene er belagt med tre-stavs parkett. Det er store vinduer med brede karmer som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Rommene har god plass til garderobeskap som vil sørge for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Det ene rommet vender mot fredelig friområde, så her er det stille og rolig. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på baderommet

Delikat og flislagt baderom fra 2006 som er praktisk og romslig. Her får man en behagelig start på dagen med deilig gulvvarme i gulvet. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Hansgrohe tilkoblet hånddusj, vegghengt toalett fra Porsgrund tilkoblet sisternekasse fra Grohe, samt vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur fra Hansgrohe. Over servanten er det vegghengt speil. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights og avtrekksventil.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Godt med oppbevaringsplass

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg er entréen tilknyttet boligens garderobe så her er det godt med oppbevaringsplass. Veggene ble malt i lyse farger i år og gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Det er adkomst via felles trappeoppgang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har glatt entrédør fra Swedoor i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull.

Felleskostnader

Kr. 5 404 pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, vaktmestertjenester, trappevask, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, nedbetaling av lån, drift av laget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader 4.859,-
Balkongtillegg 545,-

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Faste parkeringsplasser finnes ved Manglerudveien 1 - Svartdalsveien 54, ved siden av vaktmestergarasjen og ved Steinborgveien 42-44.
Månedsleien er kr. 250,- og vil bli innkrevd over husleien.
Borettslaget har 61 garasjer, alle med ladepunkter for el-biler.
49 av disse finner du ved siden av barnehagen, med innkjøring fra Magnefaret. Depositum på disse er kr. 50 000,- og mnd. leien er kr. 350,-.
12 garasjer befinner seg foran Steinborgveien 42-44. Depositum på disse er kr. 65 000,- og mnd. leien er kr. 350,-.
Ekstrakostnad pr. mnd. for tilgang til ladepunktet, er kr. 200,- pr. mnd.
Ved kontraktinngåelse av parkeringsplasser og garasjeleie påløper det et engangsgebyr på kr. 700,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 893 176 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 215 433 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn er av betong. Grunnmur er i bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein. Yttervegger i pussede og malte flater. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 1949 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 71 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet og en hyggelig peis. På badet er det gulvvarme. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør av kobber og forkrommede rør. Synlige avløpsrør i plast.
- Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i trappeoppgangen.
- Røykvarsler og brannslukkingsaparat i pulver.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelse S-441. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, byggeområde for bolig m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Solfjellshøgda 23 - Det søkes om å etablere et nytt helsehus, bestående av 142 korttidsplasser, med tilhørende funksjoner og utomhusområder. Helsehuset etableres i fire etasjer med hovedinngang og forplass mot Solfjellshøgda. Parkering ligger stort sett under terreng.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201719183 for mer informasjon.

Magnefaret 22 - Søknaden omfatter oppføring av en enebolig i Magnefaret 20. tiltaket er del av et fortettingsprosjekt som omfatter endringer på eksisterende hus (Hus A - saksnummer 201911161) og oppføring av enda en enebolig (Hus C - 201911166).
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201911162 for mer informasjon.

Lundveien 9 A - Søknaden omfatter riving av eksisterende garasje og bolig, som er en del av en tomannsbolig. Tiltaket innebærer oppføring av ny bolig med samme fotavtrykk som eksisterende bolig.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201903494 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1981/4599-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 17.02.1981 
BELØP: NOK 463.400. Panthaver:Andelseierne I Borettslaget Lnr: 1086915. ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN. Gjelder denne registerenheten med flere
1985/10568-1/105   ** Forhøyelse 21.02.1985 
FORHØYET TIL NOK 785,800
2000/59972-1/105   ** Diverse påtegning 12.10.2000 
Mortifisert 3/10-2000 i sak nr.1402A
2001/22215-1/105   ** Nedkvittering 24.04.2001 
Beløpet er nedkvittert til: Beløp: NOK 754.300. Gjelder: 301-148-186-0-0 anr 0 aktiv. 301-148-227-0-0 anr 0 aktiv. 301-148-231-0-0 F anr 0 aktiv
2002/52877-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 15.08.2002 
veket for: PANTEDOKUMENT 2002/52873-1/105
2005/10796-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 16.02.2005 
veket for: PANTEDOKUMENT 2005/10795-1/105
2005/80927-1/105   ** Forhøyelse 25.11.2005 
FORHØYET TIL NOK 757,700

1986/43020-2/105  Rettigheter iflg. skjøte 16.07.1986 
Bestemmelse om veg. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. Gjelder denne registerenheten med flere

2002/52873-1/105  Pantedokument 15.08.2002 
BELØP: NOK 23.240.000. Panthaver:Den Norske Stats Husbank Lnr: 6067486. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/486460-1/200  Bestemmelse om bebyggelse 28.02.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven

2020/2397910-1/200  Pantedokument 30.04.2020 09:21 
BELØP: NOK 187.000.000. Panthaver:OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Manglerud Borettslag, org.nr. 950.526.181, består av 224 andelsleiligheter.
Styreleder er Morten Hermansen.
Forretningsfører er OBOS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Borettslag vant OBOS sin bærekraftpris for 2020!

Laget har egen hjemmeside: www.manglerudborettslag.no

Borettslaget har avtale med Karlsens Vaktmestertjenester AS.
Borettslaget har avtale med Ark service AS.
Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
Borettslaget har egne vaskerier.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 895.021,- pr. 14.05.20.
Andel fellesformue kr. 32.133,- pr. 31.12.19.

Borettslaget har 4 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 9.162.621,- pr. 14.05.20, og er tatt opp i Husbanken.
Renten på lånet utgjør 3,56 % pr. 14.05.20, med fast rente.
Kapitalkostnaden er kr. 536,-.
Restløpetiden er 7 år og 5 mnd.

Lån 2 utgjør totalt kr. 19.103.588,- pr. 14.05.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,85 % pr. 14.05.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 528,-.
Restløpetiden er 16 år.

Lån 3 utgjør totalt kr. 5.861.434,- pr. 14.05.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,85 % pr. 14.05.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 133,-.
Restløpetiden er 20 år og 2 mnd.

Lån 4 utgjør totalt kr. 161.825.521,- pr. 14.05.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,85 % pr. 14.05.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 1.962,-.
Restløpetiden er 38 år og 11 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87808209

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et underskudd på kr. 57 386 880,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 41 625 500,- i underskudd. Underskuddet skyldes i hovedsak større vedlikehold.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Andelseier som fører avtrekk fra kjøkkenventilator ut gjennom noen av ventilene, vil bli erstatningsansvarlig for eventuelle skader og utbedringer dette medfører.
Det skal være ro i leiligheten mellom kl. 2300 og kl. 0600.
Grilling med kullfylt grill er ikke tillatt på verandaen.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har gjennomgått en stor rehabiliteringsfase som går på blokker/ute-område og hadde et budsjett på 159 millioner.

Bygningsmassen er nå ferdig og arbeide som ble utført var:
1. Innvendig piperehabilitering og nye piper over tak
2. Omtekking av tak, med utbedring av alle gjennomføringer og nytt gesimsbeslag
3. Ny ventilert kledning på fasade (bedre isolerte vegger), med nye nedløp, takrenner, vannbrettbeslag osv.
4. Utbedring/nye inngangstak, nye inngangsdører og nytt callinganlegg
5. Utskiftning av alle vinduer i fellesområdene, samt stedvis vindusutskiftning i leiligheter
6. Drenering og isolering av grunnmur, samt utbedring av setningsskader i mur
7. Oppussing av trapperom med belysning
Det er noen reklamasjonsarbeider som skal utføres.

På uteområdete arbeides det med:
1. Nye lekeplasser, oppholdsarealer, gangveier etc. og ny utendørs belysning. Styret håper at dette punktet vil bli ferdig ila august i år.
2. Oppgradering av borettslagets parkeringsplasser og ny asfalt i området. Vedr. parkeringsplassene venter styret på svar fra Plan- og bygningetaten.

Større vedlikehold og rehabilitering som er utført:
2018-19: 61 nye garasjer med El-billadning er satt opp og i bruk. Ny park med avdekket fjell, vanndammer, beplanting og sitteplasser er ferdig.
2018: Påbegynt å male oppganger. Malt alle vaskeriene. Byttet postkasser i alle blokkene. De resterende gamle vinduer/ balkongdører i leilighetene ble byttet. Vinduer på fellesområder som loft/ kjeller er byttet. Påbegynt å bytte til led- lys i alle fellesområder med sensor. Drenering av uteområde for å få bukt med alt overvannet med tilhørende drensbasseng er ferdig. Ferdig med å drenere rundt: Manglerudveien 1-15, 2-16, Steinborgveien 30-44 og Svartdalsveien 46 - 54. Alle blokker er dermed drenert på nytt.
2017: Oppstart av vedlikeholdsprosjektet på blokker og utomhusområdet. Piper, tak ned til undertak, nye takrenner, ny bekledning, nye innepiper,
vindusutskiftning, oppussing fellesområder, nye lys inne og ute, bortledning av overvann til basseng. Nytt utvendige områder, nye lekeområder. Byttet alle brannvarslere i leiligheter/fellesområdene til nye gjennom GET Safe. Brannvarslere er knyttet opp mot en vaktsentral. Drenere rundt blokkene i Manglerudveien 2 - 16. Satt opp nye avfall stasjoner.
2016: Bytte av dører på loft og i kjellere til brannsikre dører. Tatt ned og bygget opp mur ved vaktmestergarasjen. Oppgradert 4 P- plasser til EL- bil plasser. Reparert og byttet ut steiner ved inngangspartiene ved Manglerudveien 2-16.
2014: Drenering av Steinborgveien.
2012: Legging av varmekabler i alle takrenner med unntak av Svartdalsveien 50 og over inngangen til butikken.
2011: Utskiftning av vinduer og verandadører eldre enn 1990. Vinduer og verandadører nyere enn 1990 ble malt utvendig.
2010: Oppgradert lekeplassen, og drenert i området rundt uteplassen til kommunal kum.
2009: Malt fasade i Steinborgveien. 42-44. Drenering av området rundt lekeplassen.
2008: Installasjon av ventilasjonsluker i samtlige leiligheter. Montering av optiske røykvarslere.
2006-2007: Malt fasader i Manglerudveien 2-16, drenert/oppgradert utenfor Manglerudveien 1 a-c og Svartdalsveien 50-54, oppussing av vaktmestergarasje,- kontor/-bad.
2005-2006: Total rehabilitering av våtrom, samt installasjon av felles varmtvann. Drenering.
2004: Påbegynt drenering av borettslagets bygninger, samt påbegynt sliping og lakkering av borettslagets loftsarealer.
2003-2004: Maling av fasader. Oppgradering av felles uteareal iht utomhusplanen.
1999-2000: Rehabilitering (nye balkonger). Ombygging av antenneanlegget.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, etter Styrets tillatelse. Se lagets husordensregler § 14 for mer informasjon.

Tilbehør

Kjøleskapet medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.