#ALEXANDER KIELLANDS PLASS / SCHULTZERHAUGEN, Maridalsveien 33 M
5 250 000,-
Gjennomført og smakfullt oppusset 3-R i Schultzehaugen I Nydelig balkong og parkmessig bakggård I Heis I "Alt" ink.
 • Prisantydning: 5 250 000,-
 • Omkostninger: 141 570,-
 • Totalpris: 5 391 570,-
 • Ligningsverdi: 1 084 794,-
 • Fellesutgifter: 4654,-

  Fyring og varmtvann (fjernvarme), kabel-tv og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Beregnet totalkostnad:
5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 141 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 391 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 66 m²
 • Bruksareal: 66 m²
 • Bruttoareal: 73 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1958
 • Modernisert: 2004
 • Gårdsnummer: 218
 • Bruksnummer: 228
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 181920451
 • Sist endret: 03.07.20 14:31
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 59%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 83%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 54%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 17%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0108

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 33 M, 0175, Oslo, Gnr. 218 bnr. 228 snr. 46 orgnr. 986934626 i Oslo kommune

Eier

Madelene Frejd Erik Bjureus

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

BRA/PROM

66 / 66 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1958

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 527 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Sameiet har tilgang til en stor parklignende bakhage med sittegrupper, grill, frukttrær, plenareal og lekeplass. Hagen er inngjerdet med låst port og er kun disponibel for Schultzehaugen sine beboere. Dette er virkelig en fantastisk oase og den perfekte plassen for lange og late sommerdager!

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje (heisadkomst) og inneholder:
Entré, kjøkken, stue med utgang til balkong, baderom, to soverom og omkledningsrom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6m².

Beliggenhet

Maridalsveien 33 M har en fantastisk beliggenhet i et veletablert og rolig bomiljø på populære Chultzerhaugen. Både leiligheten og den flotte parkliknende hagen utenfor vender mot Akerselva og skjermer derfor for byens kjas og mas.

Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen.

Få meter fra boligen finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre. Åpent Bakeri er verdt å navne. Dette er områdets desidert beste cafe med nydelig bakst, frokost og lunsj. Om kvelden byttes bakevarene med herlig pizza fra Lofthus Samvirkelag.

Flotte grøntarealer i nærområdet, som blant annet Ilaparken og parken på St. Hanshaugen. Hyggelige turområder er det langs hele Akerselva, som ligger rett i nærheten av leiligheten. Her kan man enten gå opp til Maridalen eller helt ned til sentrum i naturskjønne omgivelser. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet SIO (Vulkan), SATS (Ringnes Park), Icon, Pilates Room og Fitness24seven.

Nærmeste matbutikk er Rema 1000 og det ligger en døgnåpen Deli De Luca ikke langt unna. De beste delikatesser finner man på Mathallen som ligger kun et par minutter fra leiligheten.

Fra leiligheten er det gangavstand til St. Hanshaugen med blant annet Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Ca. fem minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Enda nærmere ligger Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter. Gangavstand også til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter. Kort vei til Majorstuen med eksklusive butikker, utesteder med mer.

Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 21-, 33-, 54- og 34-bussen. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass (linje 11, 12 og 13).

Man kan gå koselige turer langs Akerselva, besøke spennende kafeer og restauranter eller ta seg en tur på Ringen Kino (ca. 5 minutters gange). Det er også godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av boligen. Kiellands Hus er et trivelig lite nær-senter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop mega med ferskvaredisk, Vinmonopolet og bokhandel. Her kan du også få en god kopp kaffe eller oppfriskende smoothie hos Kaffe & Juice, eller et smakfullt og sunt måltid hos House of Sushi. ( se www.kiellandshus.no for mer informasjon). Ringnes Park ligger 5 minutters gange unna, med Meny, frisør, blomsterbutikk, kino og Jonoe sushirestaurant.

Like i nærheten ligger også Vulkan, som er et nytt og spennende byutviklingsområde med Mathallen (se www.mathallenoslo.no) utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell med mer (se www.vulkanoslo.no).

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO med flere.

Nærmeste barnehage er populære Læringsverket. Barnehagen ligger 1 minutt fra leiligheten.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Lys entré med adkomst til omkledningsrom

Du tar deg opp til leiligheten i byggets 3. etasje via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys entré, og du få umiddelbart et positivt inntrykk av den fine leiligheten. Leiligheten holder en gjennomgående god og oppgradert standard med lys eikeparkett fra 2019, og glatte overflater malt i fine, lyse farger i 2020.

Fra entréen har du adkomst til et svært praktisk omkledningsrom av god størrelse. Her har du god plass til sko og yttertøy i åpen garderobeløsning. Praktisk med lekker String-hylle på vegg som medfølger i salget.

Lys og åpen stue med god oppgradert standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og åpent rom. God og oppgradert standard med lys eikeparkett fra 2019 og glatte overflater malt i en nydelig lys grønnfarge i 2020. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,76 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

I stuen har du god plass til en stor sofagruppe med salongbord, samt naturlig plass til mediemøblement og tv. På vinterstid holdes leiligheten god og lun med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann, kabel-tv og bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene.

Privat og veldig hyggelig balkong på ca. 8m²

Fra stuen har du utgang til din egen herlige og solrike oase som er perfekt for lange og late sommerdager. Balkongen er på ca. 8m² og har god standard med terrassebord i overflatebehandlet impregnert tre på gulv som var nytt i 2019. God plass til sittegrupper etter eget ønske og behov. Balkongen er overbygget og beliggenheten i hjørnet gjør at du sitter lunt og skjermet med lite innsyn.

Pent, tidløst og fullt utstyrt kjøkken

Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt. Her har du også plass til et spisebord som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig samlingspunkt.

Pen og tidløs kjøkkeninnredning med lyse profilerte fronter og heltre benkeplate som ble slipt ned, pigmentert og oljet i 2019. Det er praktisk med mørke mosaikkfliser i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Lekkert hovedsoverom med eksklusiv glassvegg

I stuen har du adkomst til hovedsoverommet via en påkostet og lekker glassvegg fra 2019 med tykt isolerglass, sorte metallsprosser og glassdør. Utrolig smakfullt og lekkert, men også smart da du få gleden av ekstra lys og en bedre romfølelse.

Soverommet har samme gode og oppgraderte standard med lys eikeparkett og slette overflater som var nymalte tidligere i år. Skikkelig gjennomført med vinduer malt i sort for å få en rød tråd med glassveggen med sorte sprosser.

Soverom II - Barnerom, gjesterom eller kontor

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard som resten av leiligheten med lys eikeparkett på gulv og glatte lysmalte overflater. På soverommet har du plass til seng og annet ønskelig møblement som kontorpult eller kommoder.

Lyst, romslig og pent flislagt baderom fra 2004

Leiligheten har et lyst og pent flislagt baderom av god størrelse. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme og hvite fliser på vegger. Moderne baderomsinnredning med hvite glatte fronter og mørk benkeplate i granitt med ovenpåliggende servant i porselen. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og gulvmontert toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (vaskemaskinen medfølger i handelen).

Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Parkmessig lukket hage for beboerne

Beboerne har tilgang til en stor parklignende bakhage med sittegrupper, grill, frukttrær, plenareal og lekeplass. Hagen er inngjerdet med låst port og er kun disponibel for Schultzehaugen sine beboere. Dette er virkelig en fantastisk oase og den perfekte plassen for lange og late sommerdager!

Felleskostnader

Kr. 4 654,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann (fjernvarme), kabel-TV og bredbånd fra Get,  trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er garasjeanlegg i kjeller hvor det er muligheter for å leie/kjøpe parkeringsplass i etter kapasitet. Det er også flere andre garasjeanlegg i området hvor det tidvis er muligheter for leie/kjøp.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3 600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 084 794 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 905 258 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført i 1958 som er omfattende renovert i 2004. Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong. Yttervegger er pusset mur og fasadeplater på fasaden. Grunnmur i betong. Flat takkonstruksjon. Vinduer i 2-lags glass fra år 2003. Brannsertifisert entrédør med sikkerhetslås og kikkehull.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1958 på sosialbygg, samt ferdigattest fra 2007 på tilbygg og påbygg samt bruksendring til leiligheter. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 73 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, baderom, to soverom og omkledningsrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Tidligere bod er i dag innredet som omkledningsrom og dermed medregnet i boligens primærareal, det er ukjent om det er søkt bruksendring på dette.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent med at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at leiligheten kan leies ut som én boenhet. Utleie meldes normalt til styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Åpen garderobeløsning og fastmontert String-hylle i omkledningsrom
* Hvitevarer på kjøkken
* Utvendig stikkontakt på balkong
* Vaskemaskin på baderom
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i omkledningsrom
* Røykvarsler og brannslukningsapparat (nytt i 2020)
* Fyring med fjernvarme og varmtvann inkludert i felleskostnadene
* Kabel-TV og bredbånd fra Get inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer bod i kjelleren
* Heis i bygget

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for allmennyttig formål bolig/kontor/sosial virksomhet etter bestemmelsene i S-3063 av 10.05.1989. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Maridalsveien 37 C - Bruksendring av stallbygning til leiligheter - Tilbygg
Saksnummer: 201803692 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Darres gate 1 A og 1 C - Bruksendring av loft til to boenheter
Saksnummer: 201310238 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse

Darres gate 4 - Riving del av eksisterende bygg og oppføring av boligblokk
Saksnummer: 201713436 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om endring

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:

Andel i realsameie:
* Opprettelse av realsameie, dagboknummer 912843. Denne matrikkelen har 1/209-andel i gnr: 218, bnr: 116 i Oslo kommune.

Heftelser:
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 09.09.2003, dagboknummer 56768. Rettighetshavere: Gnr: 218, bnr: 229-232 og gnr: 518, bnr: 2 i Oslo kommune.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.09.2003, dagboknummer 56768. Gjensidig bruk av grunn for rep. og vedlikehold.
* Best. om vann/kloakkledning, tinglyst den 09.09.2003, dagboknummer 56768. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 16.03.2004, dagboknummer 18413. Rettighetshavere: Gnr: 218, bnr: 229 og gnr: 518, bnr: 2 i Oslo kommune. Vedr. ventilasjon for rep. og vedlikehold.
* Urådighet, tinglyst den 18.03.2004, dagboknummer 19364. Salg og annen overdragelse av seksjon i sameiet kan ikke skje uten at selgers/hjemmelshavers ideelle andel i garasjesameiet på gnr 518 bnr 2 overdras samtidig.

Grunndata:
* Seksjonering, tinglyst den 16.03.2004, dagboknummer 18339. Opprettet seksjoner: Snr: 46. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 657/66498. Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 10,12,13 og 15-18.

Rettigheter:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.09.2003, dagboknummer 56768. Rettigheter på gnr: 218, bnr: 116 i Oslo kommune. Samme rettigheter og plikter til fellesarealet.
* Bruksrett, tinglyst den 09.09.2003, dagboknummer 56768. Rettigheter på gnr: 218, bnr: 230, snr: 1-63 i Oslo kommune. Bruksrett til tils. 18 boder.
* Best. om garasje/parkering, tinglyst den 09.09.2003, dagboknummer 56768. Rettigheter på gnr: 518, bnr: 2 i Oslo kommune.
* Best. om garasje/parkering, tinglyst den 09.09.2003, dagboknummer 56768. Rettigheter på gnr: 518, bnr: 2 i Oslo kommune. Bruksrett til tils. 33 parkeringsplasser.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 09.09.2003, dagboknummer 56768. Rettigheter på gnr: 218, bnr: 230, snr: 1-63 i Oslo kommune.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 16.03.2004, dagboknummer 18413. Rettigheter på gnr: 218, bnr: 116 i Oslo kommune. Rett til ventilasjonsrom. Bestemmelse om adkomstrett for rep. og vedlikehold.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.07.2004, dagboknummer 46267. Rettigheter på gnr: 218, bnr: 116 og gnr: 218, bnr: 229, snr: 1 i Oslo kommune. Bestemmelse vedrørende aggregat i ventilasjonsrom.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Schultzerhaugen 5 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986 934 626, og består av 128 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Hjemmeside: www.schultzehaugen5.no
* Oslo Bygårdsdrift v/ Kenneth Punnerud ivaretar renhold av fellesarealer
* Den daglige drift og løpende vedlikehold i sameiet utføres av Espen Lie Eiendomsservice
* Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester

Sameiet er en del av prosjektet Schultzehaugen som består av totalt 6 bygg med til sammen ca 211 leiligheter og et garasjesameie. Selskapet er forpliktet til å være med i Schultzehaugen Vel. For info om vel: www.schultzehaugen.com

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.

Ligningsposter per 31.12.2019:
Andel fellesgjeld: Kr. 0,-
Andel fellesformue: Kr. 35 738,-

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 5 597 652,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 5 078 061,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 540 621,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 3 305 932,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold/rehabilitering:
2019-2020:
* Maling: Oppganger og trappeløp fikk nye lysere farger på vegger og tak i forbindelse med utskifting av takarmatur.
* Utskiftning av gammel lysarmatur: Samtlige armaturer i korridorer og trappeløp er byttet ut. Alle lampene har nå LED belysning og har der det er hensiktsmessig fått installert bevegelsesdetektorer. Kjeller og bodområde har fortsatt eldre belysning.
* Utskiftning av porttelefon: Porttelefonanlegg ble skiftet ut i oppgang M.
2016-2017:
* Utskiftning av heiser: Begge heiser i sameiet er skiftet i 2016/2017
2012-2013:
* Oppussing av oppgang M: Korridorene i M ble høsten 2013 pusset opp og malt etter at alle rørsjaktene var lukket.
* Tiltak mot rørlekkasjer: Til sammen 4 sjakter har blitt åpnet, mens firmaet Aqua Power har gjennomgått 15 av 23 rørstammer med kamera. Det er ikke registrert nye
lekkasjer etter de som er utbedret, og styret besluttet derfor at det på nåværende tidspunkt ikke åpnes flere sjakter. Det ble satt i gang lukking av sjaktene samt
oppussing av ganger og korridorer i oppgang M.
* Oppgradering av brannvarslingsanlegg med direkte kobling til brannvesenet.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge vedtektene tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
* Hvitevarer på kjøkken og bad (vaskemaskinen vil ikke bli erstattet med en ny dersom den ryker innen overtakelse)
* Knagger og hyller på bad, i entre (inkludert String-hyllen)
* Spotlights og lamper montert på skinner medfølger

Medfølger ikke:
* Øvrige fastmonterte lamper
* Fastmonterte hyller i stue og på soverom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Helene Molle

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.