#SINSEN / ROSENHOFF, Båhusveien 22
3 150 000,-
Lys, pen og arealeffektiv 2-roms med rolig og sentral beliggenhet | Nyere kjøkken og bad | Vv./fyring inkl.| Lave omk.
 • Prisantydning: 3 150 000,-
 • Fellesgjeld: 133 673,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 298 808,-
 • Ligningsverdi: 724 490,-
 • Fellesutgifter: 2943,-

  Varmtvann og fyring v/fjernvarme, TV og bredbånd fra Get, renter og avdrag, trappevask, vaktmestertjenester, forr.førsel, felles forsikring, komm. avg. m.m. Herav: Renter og avdrag 772 Trappevasktillegg 59 Fjernvarme 282 Felleskostnader 1830
Beregnet totalkostnad:
3 150 000,- (Prisantydning) 133 673,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 283 673,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 298 808,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 36 m²
 • Bruksareal: 37 m²
 • Bruttoareal: 42 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1936
 • Gårdsnummer: 83
 • Bruksnummer: 150
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 182110827
 • Sist endret: 14.07.20 09:14
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 66%
  eier sin egen bolig
 • 24%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 87%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er gift
 • 49%
  har høyskoleutdanning

 

Oppdragsnummer

17-20-0078

Adresse og matrikkel

Båhusveien 22, 0573, Oslo, Gnr. 83 bnr. 150, andelsnr. 15 i Borettslaget Båhusveien 20-28 med orgnr. 956817943 i Oslo kommune

Eier

Sebastian Reed

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja, intern forkjøpsrett for beboerne. Denne paralellvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

37 / 36 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1936

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

2388 kWh / 3996,04 kr (2019).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 239 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

2 239 kvm eiet fellestomt. Felles tomt for borettslaget opparbeidet med gressplen, prydbusker og diverse beplantning. Plenen utenfor har gode solforhold fra tidlig til sent. Borettslaget har også fellesvaskeri, samt biloppstillingsplasser på tomt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og romslig 2-roms, beliggende fint til i 2. etasje i et hyggelig nabolag på Sinsen/Rosenhoff. Her bor du svært sentralt, men likevel tilbaketrukket med utsikt over grøntarealer. Leiligheten har arealeffektiv planløsning, god standard, fin takhøyde og store vinduer som slipper inn mye naturlig lys!

- Lys og pen stue
- Stilrent kjøkken fra 2014
- Lekkert flislagt bad fra 2015, oppgradert i regi av brl.
- Våtromsbevis på bad (se tilstandsrapport)
- Opplegg for vaskemaskin i innvendig bod
- Soverom med skyvedørsgarderobe
- Innbydende entré
- Kjellerbod
- Varmtv/fyring ved fjernvarme inkl.
- Kabel-TV/bredbånd fra GET inkl.
- 21 p-plasser som leies ut etter venteliste
- Beboerparkering
- Vedtatt fasadeoppussing
- Kort vei til buss, trikk, t-bane og flybuss, butikker, grønne parker, treningssentre og serveringssteder

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 2. etasje og består av: Entré, stue/kjøkken, bad, soverom og innvendig bod.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 4,5 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Sinsen/Rosenhoff, like ovenfor Carl Berners plass og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Torshov, Tøyen, Sentrum m.m.

I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er Kiwi (2 stk), Rema 1000, søndagsåpen Joker og Bunnpris. Flere gode spisesteder og take-away restauranter i umiddelbar nærhet.

Det er gangavstand til Rodeløkka med sine sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et lite stykke til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Südøst, Munchies, Bass, Txotx, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Populære utesteder som Aku Aku, Blå og Parkteatret byr på god atmosfære.
Det er heller ikke mange minutter til Torshov med alle hyggelige serveringssteder og fasiliteter som finnes her.

Det er mange flotte grøntområder i nærområdet. Torshovdalen har store grøntområder mellom Torshov og Rosenhoff. Her er det mye aktivitet året rundt, og parken er fredet for utbygging. Torshovparken ligger også en liten spasertur unna, og er perfekt for grilling, ballspill og late sommerdager. Her finner man lekeplasser, volleyballbane og utvendige treningsfasiliteter. Populære Ola Narr / Tøyenparken er også i nærheten, og her arrangeres Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Botanisk Hage blomstrer flott på vår- og sommerstid. Videre finner man folkerike Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer. Forøvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva.

For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet SATS, Fresh Fitness og Bare Trening.

Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-baner i alle byens retninger. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass som ligger rett ved leiligheten. Herfra går også trikkelinje 17. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt.

Entré

Lys og arealeffektiv entré med adkomst til alle leilighetens rom. Plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner plassert ved inngangsdøren. Fra gang/stue er det adkomst til en svært praktisk bod, med ekstra oppbevaringsplass, samt opplegg for vaskemaskin.

Stue

Romslig og pen stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og annet ønsket møblement. Store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys, samt god takhøyde som gir en luftig og behagelig atmosfære. Åpen løsning mot kjøkken.

Kjøkken

Stilren IKEA kjøkkeninnredning fra 2014 med glatte fronter og fliser over hvit, laminat benkeplate. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur, samt stikkontakter på vegg over kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr med nedfelt keramisk platetopp, komfyrvakt, ventilator med kullfilter og oppvaskmaskin. Plass til frittstående kjøleskap/fryser. Vannstoppventil er montert i kjøkkenbenk.

Bad

Lekkert flislagt baderom fra 2015, som ble oppgradert i regi av borettslaget ifb. felles rør- og våtromsrehabilitering. Flislagt gulv heksagon-fliser og gulvvarme, samt downlights i himling. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur fra Rubitor, samt speilskap med belysning og stikkontakt over servant. Dusjnisje med buede glassdører og dusjarmatur fra FM Mattsson. Vegghengt toalett fra Grohe og mekanisk avtrekk i himling. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom

Luftig og lyst soverom med plass til dobbeltseng, samt rikelig oppbevaringsplass stor skyvedørsgarderobe. Soverommet vender, som resten av leiligheten, ut mot rolige omgivelser.

Overflater

Gulv: En-stavs parkett, laminat, malte tregulv, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater, samt fliser på bad.
Tak: Malte flater. Downlights i himling på bad. Takhøyde opptil 2,66 meter.

Felleskostnader

2 943 pr. mnd. Varmtvann og fyring v/fjernvarme, TV og bredbånd fra Get, renter og avdrag, trappevask, vaktmestertjenester, forr.førsel, felles forsikring, komm. avg. m.m. Herav: Renter og avdrag 772 Trappevasktillegg 59 Fjernvarme 282 Felleskostnader 1830

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget eier 21 biloppstiilingsplasser, som leies ut etter venteliste hos styret. Per 11.06.2020 er det ingen ledige plasser, men det er ingen på venteliste heller. Leie koster kr 300,-/mnd. Biloppstillingsplassen følger ikke leiligheten ved overdragelser. Oppsigelse av plass og interesse for parkeringsplass må meldes styret skriftlig.

Det er 6 kommunale ladepunkter for el-bil/hybrid, like ved leiligheten.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 724 490 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 608 162 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og murkonstruksjon. Pusset og malt fasade. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 1988.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av boligblokk datert 21.04.1939. I tillegg foreligger ferdigattest for rehabilitering av bad datert 18.09.2015. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 37 kvm, Bruttoareal: 42 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

En andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre uten samtykke fra borettslaget.

Med godkjenning fra styret kan en andelseier overlate bruken av hele boligen til andre for inntil tre år, dersom andelseieren selv, ektefellen eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det, eller dersom vedkommende ikke fyller kravene til å være andelseier.

En andelseier kan ellers med styrets godkjenning overlate bruken av hele boligen til andre dersom:
1) Andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdannelse, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner.
2) Et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle, eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseierens ektefelle.
3) Det gjelder bruksrett som noen har krav på etter eksteskapsloven §68 eller husstandsfellesskapsloven §3 annet ledd.

Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det.
Har laget ikke svart på søknad om godkjenning av bruken innen en måned etter at søknaden er kommet frem til laget, er brukeren å anse som godkjent. Andelseier som har overlatt bruken av boligen til andre, er fremdeles ansvarlig for bruken av boligen overfor laget, og plikter derfor å gi styret melding om hvor man er å få tak i.

Søknadsskjema for fremleie kan du få ved henvendelse til OBF på telefon: 22122340.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet fjernvarme. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Varmtvann og oppvarming er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, byggeområde for forretning, kontor, parkering, fellesområde - lek og opphold m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1990/47424-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 08.08.1990
Vederlag: NOK 11.500.000
KJØPER:Båhusv 20-28 Borettslaget
Org.nr: 956817943

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1935/909772-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 04.10.1935
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

1936/6275-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 03.06.1936
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/65270-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. 30.10.1990
BELØP: NOK 3.600.000
Panthaver:A/L Oslo Og Omegn Boligforvaltning
Lnr: 1090985

1995/55489-1/105 ** Diverse påtegning 06.10.1995
Mort.sak 227/95
Autorisert kopi utstedt

2015/139372-1/200 Pantedokument 16.02.2015
BELØP: NOK 14.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324

Grunndata
1935/900599-1/105 Registrering av grunn 28.06.1935
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:123

1939/9075-3/105 Registrering av grunn 24.06.1939
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:271
EIENDOMMEN ER GATEGRUNN

1939/9075-4/105 Registrering av grunn 24.06.1939
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:83 Bnr:272
EIENDOMMEN ER GATEGRUNN

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Båhusveien 20-28. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 956 817 943, ligger i bydel Grunerløkka og har adresse: Båhusveien 20, 22, 24, 26 og 28. Borettslaget består av 67 andeler.

Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning i henhold til kontrakt. Revisjonen er utført av Hedemark Revisjonsbyrå AS.

- Vaktmesterens navn er Per-Børge Moltubakk
- Trappevask utføres av eksternt firma
- Borettslaget har inngått avtale med GET om levering av kabel-tv og bredbånd
- Det er også lagt inn 500 Mbit/s fiber med tilnærmet null nedetid via Lynet Fiber for bredbånd (egen avtale må tegnes)
- Borettslaget har fellesvaskeri og tørkeskap

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 133 673,- per 04.06.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 22 556,- per 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 83987154732, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 04.06.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 216
Saldo per 04.06.2020: 9 830 331,-
Andel av saldo: 133 673,-
Første termin: 01.06.2015
Første avdrag: 01.06.2016 ( siste termin 01.06.2038 )

Andel fellesgjeld

133 673

Andel formue

22 556

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 54568479

Regnskap

Resultatet av driften for 2018, inklusive finansielle inn- og utbetalinger, gir et overskudd på kr. 267 954,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hver andelseier kan bare eie en andel, og kun fysiske personer kan være andelseiere.

Se vedtekter for bestemmelser og retningslinjer vedr. vedlikeholdsplikt og bygningsmessige arbeider.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er blant annet blitt gjort følgende vedlikehold i perioden:
- Gjennomgang av elektrisk anlegg
- Utbedra avvik etter el-kontroll
- Vaskeri
- Beising av ytterdører
- Midlertidig reprasjon av fasade ved park.plassene
- Montert grill på uteområdet
- Skiftet røykvarselere samt brannslokningsapparat i leilighetene

Generalforsamlingen 2019 har vedtatt full fasadeoppussing. I tillegg ble det vedtatt å starte endelig søknadsprosess rundt mulighetene for montering av balkonger (dette gjelder sannsynligvis ikke denne leiligheten). Arbeidene vil medføre økning i fellesgjeld/felleskostnader. Fasaderehabiliteringen fordeles på alle andeler utifra størrelse på leiligheten, men det er kun de andelene som får balkong som dekker balkongutbyggingen. Per dags dato er det ikke planlagt noe spesifikk husleieøkning.

Når resultat av søknadsprosessen foreligger vil det bli innkalt til en ekstraordinær generalforsamling der kostnadsoversikt, anbud, kostnadsfordeling osv. vil bli presentert, samt avholdt avstemming om videre prosess. Status pt. er at det er satt en stopp i prosessen pga. Byantikvarens frysning av Sinsenbyen - styret er usikre på når prosjektet kan komme igang igjen.

Årets generalforsamling vil avholdes digitalt den 25.06.2020.
Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I følge vedtektene er det ikke tillatt å holde hund i borettslaget.
Annet husdyr må ikke holdes uten spesiell tillatelse av styret, som når som helst kan tilbakekalles.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Vaskemaskin
- Kjøleskap
- Fritthengende hylle over kjøkkenbord
- Knaggrekke gang/entré
- Taklamper stue/soverom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven.
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til cm@schalapartners.no eller SMS: 93 42 42 85 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i oppgang. Hovedsikringens kapasitet er 32A. Leiligheten har delvis skjult/åpent elektrisk anlegg.
- Leiligheten har brannvarslere, og håndholdt brannslukker.

Ref. egenerklæringsskjema:
- Totalrenovering av bad i 2015 inkl. nytt soilrør, membran, fliser og inventar. Oppgradert rør til kjø kken og vaskemaskin i bod slik at Sans Bygg er totalleverandør av alt rørarbeid i leiligheten.
- El-anlegg for kjøkken og stue, samt nytt sikringsskap ble oppgradert i forbindelse med nytt kjøkken i 2014. Arbeider utført av KW Elektro, Bjørn Kaiser & Seweryn Bartosz Baran. Samsvarserklæring eksisterer.
- Foretatt radonmåling. Verdi oppgitt fra egen inneklimastasjon 3bq m^3.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås.
Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 13 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Christopher Morgenstierne

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.