#TORSHOV, Hegermanns gate 6 B
4 900 000,-
Strøken 3-roms hjørneleilighet over 2 plan I Moderne med høy standard I Renovert 2014 I Klassisk Torshovgård I Peis
 • Prisantydning: 4 900 000,-
 • Fellesgjeld: 111 448,-
 • Omkostninger: 13 754,-
 • Totalpris: 5 025 202,-
 • Ligningsverdi: 1 087 661,-
 • Fellesutgifter: 3486,-

  Kabel-TV fra Telenor, fiber fra Lynet (50/50MB), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 439,-).
Beregnet totalkostnad:
4 900 000,- (Prisantydning) 111 448,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 011 448,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 944,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 13 754,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 025 202,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 75 m²
 • Bruksareal: 76 m²
 • Bruttoareal: 86 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1921
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 99
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 179138695
 • Sist endret: 03.09.20 14:13
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 54%
  eier sin egen bolig
 • 31%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 45%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 14%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0096

Adresse og matrikkel

Hegermanns gate 6 B, 0478, Oslo, Gnr. 225 bnr. 99, andelsnr. 47 i Torshov kv 4 borettslaget med orgnr. 941299563 i Oslo kommune

Eier

Marie Bevan Kristen Edward Bevan

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Intern forkjøpsrett for de øvrige andelseierne i borettslaget. Forkjøpsretten parallellavklares.

BRA/PROM

76 / 75 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1921

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har hatt et energiforbruk på ca. 13 000 kwh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 900 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2021

Tomten festes av Oslo kommune. Festetiden er 70 år regnet fra 1951. Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år etter konsumprisindeks/markedsverdi/avtale. Festeavgiften var i følge regnskapet kr. 73 266,- i 2019 og dekkes av felleskostnadene. Festeavtalen ligger vedlagt.

Tomten er fellesareal. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte/steinlagte adkomstveier, gressplen, trær, diverse beplantning, sittegrupper og lekeplass. Felles låst sykkelskur i bakgården.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet.

Innhold

Leiligheten har innhold over to plan:
1. etasje: Entré, stue, kjøkken, baderom, soverom og innvendig bod.
Kjeller: Soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6,8m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 4m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt på Torshov, en av de mest populære bydelene i sentrale Oslo!

Det som gjør Torshov så perfekt er følelsen av å bo i et svært hyggelig og grønt område, samtidig som du har alt du behøver av hovedstadens fasiliteter rundt deg. Rett i nærheten har du blant annet Trikkestallen, Grisen, Nieu og Soria Moria med både teater og restaurant (Cosmopolite jazzscene og Torshovteatret). Grünerløkka ligger 5-10 minutter unna med sitt yrende uteliv og spisesteder. Rett i nærheten ligger idylliske Lilleborg- hvor populære Villa Paradisio åpner i løpet av våren 2020.

Kiwi er kanskje den aller nærmeste matbutikken, men du har også Torshov Torg med Rema 1000, apotek og postkontor et par minutter unna. Søndagshandelen kan gjøres på Bunnpris. Koselige kafeer har du også rett i nærheten. For å nevne noen har du Kaffebrenneriet, Backstube og Caminito. I tillegg finner man koselige nisjebutikker som Mary Indiana og Konstabel som tilbyr mote og interiør i populær skandinavisk stil. Man må heller ikke glemme Strøm Larsen, en av hovedstadens siste gjenlevende slakter og Mustang Sally som tilbyr klær og et nydeligutvalg av blomster.
Ferskvaredisk og vinmonopol ligger på Sandaker senter rett oppi bakken og en kort gåtur eller trikketur tar deg til Storo storsenter med alt man behøver av forretninger og servicetilbud.

Leiligheten og bygården ligger rett ved friområdene Torshovparken og Torshovdalen som egner seg godt til pikniker, soling og rekreasjon. I tillegg ligger også blant annet Akerselva i gåavstand fra leiligheten. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, tennisbane, beachvolley, minigolf og flere treningssentre (Myrens Sportssenter med klatreveggen, Sats Sagene, Sats Storo, Sats Nydalen, Sats og Ringnes Park). Skøytebane vinterstid ved Torshovparken.

Det er et godt kollektivtilbud på Torshov med flere buss- og trikkeforbindelser. Nærmeste bussmuligheter er 20 til Majorstua/Skøyen fra busstoppet Torshov, 30 til Nydalen/Bygdøy gjennom sentrum fra busstoppet Torshovparken, 21 til Aker Brygge/Helsfyr gjennom St.Hanshaugen og Bislett fra Sannergata, og 28 til Fornebu/Helsfyr fra Vogts gate. Trikk 11, 12 og 13 går alle like utenfor fra trikkestoppet Torshov og ned til Oslo S. Det er flere bysykkelstativ i nærheten hvor man kan leie sykler om våren og sparkesykler finner du på ethvert hjørne. Flybussekspressen går til Gardermoen hver halvtime fra busstoppet Vogts gate.

Lys og innbydende entré med adkomst til bod/vaskerom

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin klassiske sjarm. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med flotte originale tregulv og glatte malte overflater.

I entréen er det hentet frem original teglstein som står i fin kontrast til de ellers lyse og moderne overflatene. Plass til sko og yttertøy i nisje med åpen garderobeløsning.

Fra entréen har du også adkomst til en praktisk innvendig bod. Her har du opplegg for vaskemaskin, varmtvannsbereder fra 2012 og god oppbevaringsplass. Det er montert lekkasjevarsler.

Stor, lys og nydelig hjørnestue med moderne vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et stort, lyst og sosialt rom. God standard med originale tregulv og glatte lysmalte overflater. Beliggenheten på hjørnet og med flere store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys. Alle vinduene var nye i 2012 og de brede vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,9 meter bidrar til en fantastisk romfølelse. Stuen er enkel å møblere med en stor sofagruppe med salongbord og mediemøblement. Den moderne vedovnen varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt setter den rette stemningen.

Svært hyggelig spisekjøkken med moderne innredning fra 2015

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og delvis åpen løsning med stuen. De nydelige tregulvene og den ene veggen som har synlig original teglstein gir rommet særpreg og en hyggelig atmosfære. Ved den store vindusflaten har du naturlig plass til et stort spisebord som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig samlingspunkt. 

Moderne og tidløs kjøkkeninnredning fra IKEA som var ny i 2015. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og heltre benkeplate av eik og ask. Den gode takhøyden er godt utnyttet med takhøye skap langs den ene veggen. Kjøkkenet er utstyrt med stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Lyst og nydelig soverom med stukkatur og rosett i himling

Fra entréen har du adkomst til et svært lyst og fint soverom av god størrelse. Her har du flere klassiske og lekre detaljer som originale tregulv og himling omkranset med stukkatur og en flott rosett i midten. Den store vindusflaten slipper inn godt med lys og også her har du den gode takhøyden på ca. 2,9 meter. På soverommet er det god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og kontorpult eller kommoder. Flott plassbygget skyvedørsgarderobe med usedvanlig god oppbevaringsplass.

Stort oppholdsrom på 17m² med tregulv og gulvvarme

I hjørnet av stuen har du en hvit vindeltrapp som leder til underetasjen som har et areal på 17m². Etasjen ble innredet i 2017 og holder en gjennomgående høy standard (ferdigattest foreligger). Selgerne har valgt å bruke denne etasjen som et stort og flott soverom. Det er lagt lignende tregulv for å få en gjennomgående standard i leiligheten, og det er deilig gulvvarme under. Dette rommet er som stuen beliggende på hjørnet og får godt med lys fra to vindusflater. Du har rømningsvei ut til fellesarealer.

Svært innbydende og delikat flislagt baderom fra 2014

Leiligheten har et moderne og innbydende baderom som ble pusset opp i 2014. Baderommet har delikate grå fliser på gulv og vegger, varme i gulv og downlights i himling. Moderne og tidløs baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speil med belysning over. Dusjhjørne med mosaikkfliser på gulv, innfellbare glassdører og både hånd- og regnfallsdusj. Baderommet er også utstyrt med vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin i den innvendige boden i entréen.

Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Felleskostnader

Kr. 3 486,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV fraTelenor, fiber fra Lynet (50/50 MB), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 439,- av totale felleskostnader.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 087 661 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 915 581 pr. 31.12.19

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk bygård over fire etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av naturstein. Yttervegger av mur og teglstein. Fasader utført i pussede og malte flater. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Takkonstruksjonen er utført i valmtaks form utvendig tekket med takstein. Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkehull, brannklasse B 30 og lydklasse 40 dB fra Swedoor. Vinduer med karmer av tre med tolags glass fra 2012. Branndør i stål fra Hellbergs med brannklasse Ei 60 og lydklasse 35 dB, montert i kjeller med utgang til tilstøtende bod arealer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2012 på nye vinduer og balkongdører, samt ferdigattest fra 2018 på bruksendring av kjeller til rom for varig opphold. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 75m², Bruksareal: 76m², Bruttoareal: 86m²

U . etasje/kjeller:
Primærrom: 17m², Bruksareal: 17m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom.

1. etasje:
Primærrom: 58m², Bruksareal: 59m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedovn plassert i stue. Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme i underetasjen og på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Vedovn i stue
* Varmtvannsbereder på 120 liter fra 2012 og opplegg for vaskemaskin i innvendig bod
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Felles brannvarslingsanlegg og brannslukningsapparat
* Leiligheten disponerer bod i kjeller og på loft

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 16.12.1924, dagboknummer 993690. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Festekontrakt, tinglyst den 26.01.1955, dagboknummer 401321. Festetid: 70år. Årlig avgift NOK 870. Pant for forfalt festeavgift. Bestemmelser om forkjøpsrett. Med flere bestemmelser. Tinglyst med nye vilkår den 19.03.1963, dagboknummer 504323. Diverse påtegning, tinglyst den 19.03.1963, dagboknummer 504323. Pant frafalt i 63.1 M2.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 27.02.1997, dagboknummer 12564. Bruk av gårdsrom. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om garasje/parkering. Plikt til å utarbeide eiendommen etter komm. krav (30 år). Med flere bestemmelser
* Pantedokument, tinglyst den 18.10.2007, dagboknummer 839719. Beløp: NOK 13.400. Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere, Jf. § 2-11, 1. Ledd.
* Pantedokument, tinglyst den 29.04.2019, dagboknummer 482818. Beløp: NOK 8.410.000. Panthaver: OBOS-Banken AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Torshov Kvartal IV Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 941 299 563, og består av 71 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207783412
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 8 235 356,-
Andel restsaldo: Kr. 111 448,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 439,-
Rest løpetid: 29år 9mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,3%

Andel fellesgjeld

Kr. 111 448,- per 01.04.2020.

Andel formue

Kr. 28 076,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF Skadeforsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 2 713 494,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 6 292 723,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2019 på kr. -3 782 754,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 1 843 159,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2020: Fasaderehabilitering.
2013: Brannsikringsarbeid.
2012: Nye vinduer og balkongdører.
2011: Malt oppganger, trapper og gelendere.
2009: Nye ringetablå.
2007: Overflatebehandling av vinduer & balkong.
2002: Oppgradering av gårdens strømanlegg.
2001: Vaskeri oppusset.
1996: Omfattende ytre vedlikehold. Oppussing av fasader, tak og gårdsrom.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter følgende regler:
* Styret skal underrettes skriftlig ved anskaffelse av dyr.
* Dyr må ikke være til sjenanse for andre beboere.
* Ekskrementer som dyr etterlater seg på borettslagets område må fjernes umiddelbart.
* Det er ikke tillatt å lufte dyr på borettslagets område.
* Brudd på reglene kan føre til at vedkommende blir nektet dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke:
* Takhengt lampe med lyskuler i stue
* Takhengt "stang-lampe" med lyskuler i kjellerrom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,85 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Erik Danielsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.