#TORSHOV, Bentsebrugata 5
3 800 000,-
Lys og koselig 2-R leilighet i klassisk bygård | Peis | Lave felleskost. | Fantastisk bakgård | Veldrevet borettslag
 • Prisantydning: 3 800 000,-
 • Fellesgjeld: 162 121,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 3 969 931,-
 • Ligningsverdi: 998 850,-
 • Fellesutgifter: 2390,-

  Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV med bredbåndsmulighet fra GET, trappevask, vaktmestertjeneste, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold
Beregnet totalkostnad:
3 800 000,- (Prisantydning) 162 121,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 962 121,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 969 931,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 52 m²
 • Bruksareal: 52 m²
 • Bruttoareal: 57 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1919
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 20
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 182012441
 • Sist endret: 06.07.20 17:45
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 54%
  eier sin egen bolig
 • 31%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 45%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 14%
  er gift

 

Oppdragsnummer

66-20-0065

Adresse og matrikkel

Bentsebrugata 5, 0476, Oslo, Gnr. 225 bnr. 20, andelsnr. 39 i Torshov kv 2 borettslaget med orgnr. 953144069 i Oslo kommune

Eier

Simen Thorbjørnsrud

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1919

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 8.411 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 337 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2021, Festeavgift: 66186

Tomten er fellesareal.

Veldig pent opparbeidet bakgård med grøntarealer, asfalterte stier, sittegrupper og grillplass.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beskrivelse

Vi har fått gleden av å presentere en gjennomgående og svært koselig 2-roms leilighet. Leiligheten har en god takhøyde, store klassiske vinduer, peisovn og meget gode lysforhold. Dette er en svært sjarmerende og attraktiv leilighet beliggende i klassisk gård på Torshov med nærhet til alt området har å by på!

Leiligheten er lys og romslig og inneholder stue med hyggelig peisovn som varmer godt, stort spisekjøkken med godt med skap- og benkeplass, soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap og et pent flislagt bad.

Borettslaget er veldrevet med solid økonomi da de leier ut nærlingslokalet til Espresso House for kr 750.000,- per år.

- Klassisk 2-roms leilighet
- Stort separat kjøkken
- Vinduer fra 2013
- Fellesvaskeri
- Peisovn i stue
- Koselig bakgård med sittegrupper
- Svært rolig og hyggelig beliggenhet

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 2.etasje. Leiligheten består av entré, stue, kjøkken, bad og soverom.

Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca 10 m2.

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt på Torshov, en av de mest populære bydelene i sentrale Oslo!

Det som gjør Torshov så perfekt er følelsen av å bo i et svært hyggelig og grønt område, samtidig som du har alt du behøver av hovedstadens fasiliteter rundt deg. Rett i nærheten har du blant annet Trikkestallen, Grisen, Tyren og Soria Moria med både teater og restaurant (Cosmopolite jazzscene og Torshovteatret). Grünerløkka ligger 5-10 minutter unna med sitt yrende uteliv og spisesteder. Rett i nærheten ligger idylliske Lilleborg- hvor populære Villa Paradisio åpner i løpet av våren 2020.

Kiwi er kanskje den aller nærmeste matbutikken, men du har også Torshov Torg med Rema 1000, apotek og postkontor et par minutter unna. Søndagshandelen kan gjøres på Bunnpris. Koselige kafeer har du også rett i nærheten. For å nevne noen har du Kaffebrenneriet, Backstube og Caminito. I tillegg finner man koselige nisjebutikker som Mary Indiana og Konstabel som tilbyr mote og interiør i populær skandinavisk stil. Man må heller ikke glemme Strøm Larsen, en av hovedstadens siste gjenlevende slakter og Mustang Sally som tilbyr klær og et nydeligutvalg av blomster.

Ferskvaredisk og vinmonopol ligger på Sandaker senter rett oppi bakken og en kort gåtur eller trikketur tar deg til Storo storsenter med alt man behøver av forretninger og servicetilbud.

Leiligheten og bygården ligger rett ved friområdene Torshovparken og Torshovdalen som egner seg godt til pikniker, soling og rekreasjon. I tillegg ligger også blant annet Akerselva i gåavstand fra leiligheten. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, tennisbane, beachvolley, minigolf og flere treningssentre (Myrens Sportssenter med klatreveggen, Sats Sagene, Sats Storo, Sats Nydalen, Sats og Ringnes Park). Skøytebane vinterstid ved Torshovparken.

Det er et godt kollektivtilbud på Torshov med flere buss- og trikkeforbindelser. Nærmeste bussmuligheter er 20 til Majorstua/Skøyen fra busstoppet Torshov, 30 til Nydalen/Bygdøy gjennom sentrum fra busstoppet Torshovparken, 21 til Aker Brygge/Helsfyr gjennom St.Hanshaugen og Bislett fra Sannergata, og 28 til Fornebu/Helsfyr fra Vogts gate. Trikk 11, 12 og 13 går alle like utenfor fra trikkestoppet Torshov og ned til Oslo S. Det er flere bysykkelstativ i nærheten hvor man kan leie sykler om våren og sparkesykler finner du på ethvert hjørne. Flybussekspressen går til Gardermoen hver halvtime fra busstoppet Vogts gate.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og fin entré med plass til sko og yttertøy. Når du entrer leiligheten forstår du fort gleden av sjarmen som hører med i en klassisk leilighet. I borettslaget er det montert felles brannvarslingssystem og i sikringsskapet utenfor døren er det automatsikringer. Malt panel på veggene, fliser på gulv og malt himling.

Stue

Stuen er romslig og lun med store klassiske vinduer som gir optimale lysforhold. Her er det god plass til sofagruppe, salongbord og TV-seksjon. Det er fantastisk takhøyde på ca. 2,77 meter som gjlør rommet åpent og luftig. Pipeløpet ble rehabilitert i 2011 og i stuen er det en flott peisovn som varmer godt. Kabel-tv med bredbåndstilknytning fra Get er inkludert i månedlige felleskostnader. Parkettgulv, nymalte overflater på vegg i 2020 og malt himling.

Kjøkken

Kjøkkenet er av god størrelse og har god plass til spisebord. Store klassiske vindusflater sørger for gode lysforhold. Gode arbeidsforhold i form av mye benkeplass og godt med oppbevaringsplass i skap og skuffer.  Kjøkkeninnredningen inneholder: Innredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur fra Grohe. Fliser på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer. Induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser fra Zanussi. Ventilator i overskap med kullfilter fra Røros Hetta. Varmtvannsbereder på 116L fra 2012 plassert under kjøkkenbenk. Parkettgulv, nymalte overflater på vegg i 2020  og malt himling.

Bad

Pent baderom med flislagte gulv og flislagte/malte vegger. Vegghengt servantskap i slett hvit utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Fonte. Skap med speildører og belysning over servant. Dusjhjørne med dusjforheng og dusjarmatur fra Oras. Gulvstående toalett Vegghengt sisterne. Mekanisk avtrekksventil i himling. Varmtvannsbereder på ca 110L fra ukjent eksakt årstall er plassert over himling på bad.

Soverom

Stort og lyst soverom. Det er god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, medfølgende garderobeskap og kontorpult om ønskelig.. Stor vindusflate som vender ut mot rolig bakgård sørger for en god natts søvn. Parkettgulv, nymalte vegger i 2020 og malt himling.

Felleskostnader

2 390 pr. mnd. Inkludert er betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV med bredbåndsmulighet fra GET, trappevask, vaktmestertjeneste, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold

Renter og avdrag kr 79,-
Renter og avdrag kr 874,-
Felleskostnader kr 1 387,-
Dugnadsbidrag kr 50,-

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 998 850 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 595 859 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 3.etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Yttervegger av
murkonstruksjon utvendig pusset og malt. Etasjeskillere i trekonstruksjoner. Yttertak i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein (Ikke
besiktiget).Leiligheten har profilert entredør av tre i brannklasse B30 med kikkehull. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra 2013.
Oppvarming med elektrisitet kombinert med vedfyring

Ferdigattest / brukstillatelse

Hegermanns gate 5 A-B - Våningshus - Exdok (uattestert) - 1917
Hegermanns gate 5 A-B - Installasjon av brannalarmanlegg - Ferdigattest - 2017
Hegermanns gate 5 A-B - Dusj 1 etg. - Ferdigattest - 1972
Hegermanns gate 5 A - Kjeller - Ferdigattest - 1984

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 57 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Peisovn i stue.

Utstyr

- Kabel-TV fra GET
- Fiber Bredbånd er installert i borettslaget. Den enkelte andelseier kan tegne abonnement hos Lynet Internett.
- Dørcalling
- Det ble installert sammenkoblet brannvarslingsanlegg i alle leiligheter i 2016.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
1917/900264-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 19.04.1917
Vederlag: NOK 0
KJØPER:OSLO KOMMUNE
Org.nr: 958935420


Rettighetshavere til festerett
1955/401318-20/105 Hjemmel til festerett
26.01.1955
Vederlag: NOK 0
KJØPER: Torshov Kv 2 Borettslaget
Org.nr: 953144069

Pengeheftelser i festerett
1955/401318-30/105 Festekontrakt - vilkår 26.01.1955
festetid: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1 035.-
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
Gjelder feste

1993/22378-1/105 Obligasjon til husbanken
BELØP: NOK 3.783.000
Panthaver: Den Norske Stats Husbank
Lnr: 1087054
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

1999/52148-5/105 Erklæring/avtale 20.09.1999
Plikt til utbedring etter kommunen. krav (30 år)
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/direktør for Bolig- og eiendomsetaten
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

2011/835342-1/200 Pantedokument 13.10.2011
BELØP: NOK 7.800.000
Panthaver: HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/707483-1/200 Pantedokument 23.08.2013
BELØP: NOK 9.200.000
Panthaver: HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
 

Borettslag

Borettslaget Torshov Kv II:

Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 953 144 069, ligger i bydel Sagene i Oslo og har adresse:
•Bentsebrugata: 1, 3, 5 og 9
•Hegermanns gate: 1, 3 og 5A, 5B
•Vogts gate: 46

Borettslaget eier bygningsmassen knyttet til de ovennevnte adresser, og består av 70 andelsleiligheter. Tomten er festet med Oslo Kommune som bortfester.

•Hjemmeside: www.torshovkvartal2.no
•Facebook-side: Torshov Kvartal 2

Borettslaget eier et næringslokale og inngikk leieavtale med Espresso House i 2016. Leien var kr. 750.000,- kroner og indeksreguleres hvert år.

Hver andelseier kan bare eie en andel, og kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslaget har to egne fellesvaskeri som er lokalisert i henholdsvis Bentsebrugata 3 og Hegermanns gate 3.

Det er felles brannvarslingsanlegg i borettslaget.

Vedlikehold:
Borettslagets bygningsmasse er fra 1919 og krever stadig vedlikehold. Bygningene står på Byantikvarens gule liste over verneverdige områder, og det legger en del begrensninger på hva borettslaget kan gjøre av forandringer. Vedlikeholdsarbeidet pågår kontinuerlig og vaktmester er viktig i dette arbeidet. Det er også viktig at beboerne melder fra om feil og mangler. OBF Teknisk utarbeidet i 2013 en tilstandsrapport og konklusjonen på denne er at bygningsmassen har en gjennomgående god kvalitet. Ferdigstillelse av fasadeoppussing og utskifting av vinduer har ytterligere forsterket dette.

Høsten 2014 foretok OBF Teknisk en omfattende brannsikkerhets-gjennomgang av alle fellesområder, med påfølgende rapport og utbedringsliste. Som nevnt under punkt 19 er disse arbeidene fullført.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 162 121,- pr. 01.06.20.

Lånenummer: 11404785 5, Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.06.2020: 2.04% pa.
Antall terminer til innfrielse: 1
Saldo per 04.06.2020: 18 917
Andel av saldo: 236
Første termin/første avdrag: 01.11.2009 ( siste termin 01.08.2020 )


Lånenummer: 94927024572, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 04.06.2020: 2.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 250
Saldo per 04.06.2020: 12 967 130
Andel av saldo: 161 885
Første termin/første avdrag: 20.04.2016 ( siste termin 20.03.2041 )
Ingen særfordelte lån: Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet.

Andel fellesgjeld

162 121

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 76959692

Regnskap

Inntektene i 2019 var totalt på kr 3 283 195,-

Utgiftene i 2019 var totalt på kr 2 220 516,-

Resultatet av driften for 2019, inklusive finansielle inn- og utbetalinger, gir et overskudd på kr 832 739,-

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Styret kan gi tillatelse om dyrehold etter at naboer har fått uttalt seg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Lene Brekken

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.