# MIDT PÅ GRÜNERLØKKA, Markveien 46 C
4 750 000,-
"Bo gratis" med skattefrie leieinntekter* | 2-roms med balkong + hydeldel i 2.etg vendt mot indre gårdsrom
 • Prisantydning: 4 750 000,-
 • Fellesgjeld: 178 732,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 4 936 741,-
 • Ligningsverdi: 1 005 825,-
 • Fellesutgifter: 4379,-

  inkl. felleskostnader, vaktmester, kabel-tv, internett, avdrag, renter, dugnadsbidrag
Beregnet totalkostnad:
4 750 000,- (Prisantydning) 178 732,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 928 732,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 936 741,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 56 m²
 • Bruksareal: 56 m²
 • Bruttoareal: 62 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1914
 • Modernisert: 2007
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 186
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 180231363
 • Sist endret: 20.09.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 51%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 88%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

16-20-0087

Adresse og matrikkel

Markveien 46 C, 0554, Oslo, Gnr. 228 bnr. 186 snr. 1, andelsnr. 205 i Markveien 46 borettslag med orgnr. 891520972 i Oslo kommune

Eier

Siv Kristin Thoresen Jo Arne Ovesen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

56 / 56 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1914

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser 19.05.2020 siste 12 måneders energiforbruk til 14251 kwh.

Tomt

Areal: 519 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomt opparbeidet med asfaltert adkomst, steinbelagt område, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper og sykkelparkering. Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning.

Beskrivelse

En sjelden anledning midt på Grünerløkka: 2-roms med balkong og hybeldel. Markveien 46 C har en svært attraktiv beliggenhet.

Leiligheten ligger i Markveien, som av mange regnes som bydelens mest populære gate. Her er det yrende folkeliv og godt med handelsmuligheter. Det er kort vei til alt du måtte trenge av servicetilbud, kafeteriaer, barer og restauranter. Flere parker og den idylliske delen av Akerselva rett i nærheten.

Leiligheten og bygården ble renovert i 2007. Den inneholder både hoveddel (39m2) med balkong og hybeldel (17m2). Ved utleie av hybeldel er det mulighet å få skattefrie leieinntekter hver eneste måned!*

Leiligheten har svært god intern beliggenhet i byggets 2.etg og er vendt mot indre gårdsrom. På den ene siden av bygget har du alt av hva Grünerløkka har å tilby av servicetilbud, nisjebutikker og trivelige spisesteder. På andre siden av bygget har du leiligheten med rolig bakgårdsidyll.

Innhold

2.etg adkomst via entré til hoveddel og hybeldel.
Hoveddel: gang, bad, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom. Utgang til balkong.
Utleiedel: gang, bad, stue med kjøkkenløsning.

Standard / Innhold

Leiligheten og bygården ble renovert i 2007.

Leiligheten inneholder gang/entré som tar deg inn i leiligheten.

Hoveddel: 2-roms med balkong
Entré/Gang: Du blir tatt velkommen av en lys avlang gang hvor du har dørcalling for leilighetens hoveddel. Her kan du henge fra deg klærene før gangen fører deg videre til baderommet eller videre inn i stuen.

Baderom: Delikat og romslig bad fra 2007. Her har du flislagt bad i lyse farger. Gulv med gulvvarme. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap i hvit slett utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Speil med belysning og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med skyvedører i glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Frittstående toalett fra Gustavsberg. Naturlig avtrekksventil i himling. Vannrør av plast. Synlige avløpsrør av plast. Opplegg for vaskemaskin.

Stue: Romslig stue med plass til sofa og spise-/kjøkkenbord. Stuen har godt med vindusflater og utgang til balkong. Lyse fargevalg. Balkongen er en fin forlengelse av stuen på sommerstid. Lite innsyn inn i leiligheten fra andre beboere, og vendt mot fredelig og rolig omgivelser i indre gårdsrom. Åpen kjøkkenløsning.

Kjøkken: Åpen kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredning med hvite slette fronter i høyglans. Benkeplate av tre. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur fra Oras. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Frittstående hvitevarer. Stekeovn med keramisk platetopp og oppvaskmaskin fra Electrolux. Kjøleskap med fryser fra Siemens. Varmtvannsbereder er plassert i benkeskap. Ventilator i overskap. Vannrør av plast. Synlige avløpsrør av plast.

Soverom: Svalt soverom vendt mot indre gårdsrom. Her har du et soverom med rolig intern beliggenhet. Lite/Ingen innsyn. Plass til dobbelseng og garderobeskap. På soverommet er det et hulrom godt egnet som oppbevaring/lagringsplass.

Balkong: Utgang fra stue til østvendt balkong. Balkongen er vendt mot rolig omgivelser i indre gårdsrom.

Hybeldel: 1-roms
Entré/Gang: Fin entré hvor du har god plass til å henge fra deg klær og yttertøy før du går videre inn i leiligheten.

Stue/kjøkken: Vindusflater i flere retninger byr på gode lysforhold. I stuen er det god plass til f.eks hengekøye, sovesofa, seng eller annet ønskelig møblement. Lyst fargevalg på vegger, parkett på gulv.
Kjøkkenløsning med kjøkkeninnredning med hvite slette fronter i høyglans. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur fra Oras. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer. Nedsenket keramisk platetopp. Kjøleskap fra IKEA. Ventilator i overskap. Vannrør av plast. Synlige avløpsrør av plast.

Baderom: Baderom fra 2007. Et pent og delikat bad med dusjkabinett og opplegg vaskemaskin. Det er flislagt gulv med gulvvarme. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap i hvit slett utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Speil med belysning og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med skyvedører i glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Frittstående toalett fra Gustavsberg. Naturlig avtrekksventil i himling. Vannrør av plast. Synlige avløpsrør av plast.

Felleskostnader

4 379 pr. mnd. inkl. felleskostnader, vaktmester, kabel-tv, internett, avdrag, renter, dugnadsbidrag

Felleskostnader: 3.370,-
Avdrag: 454,-
Renter: 475,-
Dugnadsbidrag: 80,-

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Det er flere parkeringsplasser til kjøp/leie i området.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 005 825 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 620 970 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og bærende vegger av murkonstruksjon/teglstein. Utvendige fasader i pussede og malte flater. Etasjeskillere av tre. Yttertak av saltaksform utvendige tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slette entrédører med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2007. Oppvarming med elektrisitet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1914. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest fra fasadeendring og arbeider datert 2012.

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 62 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut hele leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Utleie av hybeldel/utleie av del av egen bolig er tillatt og skattefritt.
Det følger bestemmelser for når leieinntekter ved utleie av egen bolig er skattefritt: For at leieinntektene skal kunne være skattefrie må leieforholdet vare minst 30 dager og utleieverdien av den utleide delen av din bolig må være lavere enn tenkt leieverdi fra den delen du selv bor i.

Hybeldel er ikke en selvstendig boenhet/utleieenhet, men del av egen bolig.

For deg som kjøper av Markveien 46C vil leieinntekter ved utleie av hybeldel vil være skattfrie når du selv bebor hoveddelen. Selger opplyser at hybeldel har vært leid ut for kr. 9.700 kr / mnd. Dette gir årlig skattefrie leieinntekter på 116.400,-.

* "Bo gratis": (Avhengig av lånesituasjon) Med leieinntekter som dekker store deler av renter/avdrag har man lave bokostnader.

For nærmere regler om utleie og/eller skatt bes interessenten henvende seg til megler eller skatteetaten.

Ved bruksoverlating:
Bruksoverlating skal ikke skje uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknad må sendes skriftlig til styret.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmtvann fra varmtvannsbereder.

Løpende kostnader

Elektrisitet, innboforsikring mm.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1917/912633-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
OVERFØRT FRA: 0301-228/186
Gjelder denne registerenheten med flere


1918/912575-1/105 BESTEMMELSE OM GJERDE TINGLYST
Bestemmelse om vannledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Nordregt.18b.
OVERFØRT FRA: 0301-228/186
Gjelder denne registerenheten med flere


1918/912576-1/105 BESTEMMELSE OM GJERDE TINGLYST
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 0301-228/186
Gjelder denne registerenheten med flere


1952/413008-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 0301-228/186
Gjelder denne registerenheten med flere


2009/832642-1/200 FELLES PANTEDOK BOR.INNSK TINGLYST
PANTHAVER:Fellesskap Av Innskyter Jr Brl §2-11, 1. Ledd
Lnr: 10026120


2013/389864-1/200 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST
VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2012/404036-1/200


2017/1144972-1/200 PRIORITETSBESTEMMELSE TINGLYST
VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2017/671294-1/200


2017/671294-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST
BELØP: NOK 6.192.000
PANTHAVER:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324


Grunndata:

2008/900752-1/200 SEKSJONERING TINGLYST
SNR: 1
FORMÅL: Samleseksjon bolig
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 846/1074

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget er seksjon 1 i Sameiet Markveien 46 (78,77 %).
Borettslaget ble stiftet 10.07.2007.

Borettslaget består av 20 enheter, og har ingen næringslokaler.
Markveien 46 Borettslag U.A er et frittstående borettslag. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 891 520 972, med Gnr 228 og Bnr 186 i Oslo. Forretningsførselen er utført av Oslo og Omegn Boligforvaltning AS. Revisjonen er utført av BDO AS.

Borettslaget har egen vaktmester. Vaktmesterens navn er Per Hagen og er å treffe på e-post hagenper@live.no tlf. 99 56 47 10. Vaktmestersentralen/portneren ivaretar oppgavene knyttet til rydding, snømåking, daglig drift, og løpende vedlikehold.

Borettslaget er forsikret gjennom sameiet Markveien 46.

KABEL-TV OG BREDBÅND
Laget har kollektiv avtale med GET for Kabel-TV tjenester og bredbånd.

RENHOLD via Tornado Renhold AS

Andel i sameie:
Borettslaget eier 846/1074 deler av Sameiet Markveien 46. Det er her bokført en tilsvarende andel av dette sameiets egenkapital som andel i sameie. Tilsvarende utgjør borettslagets andel av sameiets gjeld kr 99 413,-. Ansvaret er solidarisk. Kun andelen av egenkapitalen til sameiet bokføres i borettslagets regnskap. Sameiets totale bokførte gjeld er kr. 126 207,-.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 83987171319, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 09.05.2020: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 268
Saldo per 09.05.2020: 5 677 518
Andel av saldo: 178 732
Første termin/første avdrag: 01.08.2017 ( siste termin 01.09.2042 )

Andel fellesgjeld

178 732

Andel formue

32 680

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret gjennom sameiet Markveien 46.

Regnskap

Inntektene i 2019 var totalt på kr. 850 224,-
Utgiftene i 2019 var totalt på kr. 630 000,-
Resultatet av driften for 2019, inklusive finansielle inn- og utbetalinger, gir et overskudd på kr. 61 130,-
Overskuddet for 2019 foreslås overført til opptjent egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2019: OPAK gjennomgikk bygningsmassen på nytt mhp arbeidet som ble utført 2017. Konklusjonen er at bygningsmassen ikke er tilført skader fra arbeid på nabokvartal.

2018: ble fasade mot nabokvartal pusset

2017: Porttelefon ble byttet ut. OPAK dokumenterte bygget mhp sprekker før byggearbeider på nabokvartal startet opp. Dette som dokumentasjon mot eventuelle sprekker- og setningsskader på eiendommen fra byggeprosjekt på nabokvartal.

2013: Større brannsikringstiltak utført av utbygger

2013: Tak stall byttet

2013: Div feil og mangler utbedret av utbygger
Det avholdes stort sett dugnad årlig hver vår i borettslaget

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Fastmonterte gjenstander og integrerte hvitevarer følger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Selger har ikke bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysninger i denne salgsoppgaven. Det kan derfor eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Interessenter oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt #Feil!Object variable or With block variable not set!¤|settinntekst_inkludert evt fellesgjeld]. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr #Feil!Object variable or With block variable not set!¤. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anders Sveen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.