#ILADALEN, Colletts gate 64
3 600 000,-
Lys, pen og romslig 2(3)-R hjørneleil. I Nydelig utsikt over byen I Vestvendt luftebalkong I Lave felleskost inkl. "alt"
 • Prisantydning: 3 600 000,-
 • Fellesgjeld: 137 912,-
 • Omkostninger: 12 348,-
 • Totalpris: 3 750 260,-
 • Ligningsverdi: 904 118,-
 • Fellesutgifter: 3112,-

  Fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 756,-).
Beregnet totalkostnad:
3 600 000,- (Prisantydning) 137 912,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 737 912,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 12 348,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 750 260,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 49 m²
 • Bruksareal: 49 m²
 • Bruttoareal: 54 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1933
 • Gårdsnummer: 219
 • Bruksnummer: 31
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 189517413
 • Sist endret: 22.09.20 10:28
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 15%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 53%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 12%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-20-0178

Adresse og matrikkel

Colletts gate 64, 0460, Oslo, Gnr. 219 bnr. 31, aksjebrevnr. 419-421 i Iladalen 1 As borettslag med orgnr. 931539469 i Oslo kommune

Eier

Karine Stigen Fjeld

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

49 / 49 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1933

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 572 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Fellesarealer er opparbeidet med busker, beplantning, sittegruppe, steinlagte områder og asfalterte internveier. Aksjeselskapet har parkeringsplasser for gjesteparkering som disponeres av styret.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til luftebalkong, kjøkken, baderom og soverom med omkledningsrom/kott.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 8m² (takhøyde på ca. 3,32m), samt en loftsbod med gulvareal på ca. 10m².

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et etablert boligområde på toppen av Iladalen i bydel Sagene. Her bor du med idylliske Ilaparken er nærmeste nabo! Ilaparken er en stor, flott, tilbaketrukket, grønn oase skjermet for biltrafikk og bystøy. En perfekt plass for lange og late sommerdager, grilling, soling og avslapning.

Pulserende Alexander Kiellands plass ligger rett nedi gaten og her har du tilgang til alt av fasiliteter du trenger i hverdagen. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen. Her finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre.

Kiellands Hus er et trivelig lite nabolagssenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Her finnes blant annet Coop Mega, apotek, Vinmonopolet blomsterbutikk, skredder og bokhandel. En god kopp kaffe eller nydelige, dagsferske bakervarer finnes hos Åpent Bakeri på Tranen. Etter klokken 16 blir bakeriet til Lofthus Samvirkelag som serverer kanskje byens beste Pizza. På Alexander Kiellands plass finnes også flere andre gode restauranter og flere hyggelig uteserveringer på sommerstid.

Fra leiligheten er det gangavstand til Sagene og St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Det er også kort gangavstand til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Kort gange unna finner du også Vulkan, med Mathallen, BAR Vulkan, konsertscene og restauranter.

For den treningsglade er det gangavstand til både SATS, Elixia, Gym Ila, Sagene Squash, Fresh Fitness og ikke minst Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash og Klatreverket. I tillegg til flotte joggemuligheter langs Akerselva og kort vei til Nordmarka. I tillegg til flere fine turmuligheter langs Akerselva, har du idylliske Mølleparken og Kubaparken like ved. I umiddelbar nærhet ligger flotte Ilaparken. Det er også kort vei til grønne lunger som St. Hanshaugen, Birkelunden, Sofienbergparken, Myraløkka, Torshovparken og Torshovdalen.

Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet i form av 28-, 34- og 54-bussen like utenfor, i tillegg til 21- og 33-bussen fra Alexander Kiellands plass og 37-bussen fra Sagene. Et fint knutepunkt hvor du enkelt kommer deg rundt i byen eller til marka. Flybussen har adgang både fra Arkitekt Rivertz plass og Alexander Kiellands plass.

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høyskolen i Oslo, Arkitekthøyskolen, Westerdals, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og kun en kort busstur eller trikketur unna Handelshøyskolen BI eller Blindern. Flere barnehager og skoler i nabolaget.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil i grønne omgivelser, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Lys, innbydende og romslig entré

Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode planløsning. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med mørk slitesterk laminat på gulv og glatte overflater sparklet og malt i en lys gråfarge i 2019.

I entréen har du god oppbevaringsplass i plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Inni skyvedørsgarderoben er det originale tregulv som det antas at ligger under gulvet og som kan hentes frem igjen om ønskelig.

Lys og romslig hjørnestue med nydelig utsikt over byen

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med mørk slitesterk laminat på gulv og glatte overflater malt i en lysgrå farge i 2019. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. I stuen har du også en fin plassbygget bokhylle for oppbevaring og dekor.

Beliggenheten på hjørnet i byggets 4. etasje og med to store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys. Alle vinduene i leiligheten var nye i 2004, og det er brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,56 meter bidrar til en god og luftig romfølelse. Her har du gode lysforhold og nydelig utsikt over byen, samtidig som det ikke er noe innsyn!

Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Get er inkludert i de lave felleskostnadene på kr. 3 112,-/mnd.

Hyggelig vestvendt luftebalkong med svært gode solforhold

Fra stuen har du utgang til en solrik vestvendt luftebalkong. En koselig uteplass på ca. 1,35m² med plass til en stol eller benk. Beliggenheten i høyden og mot vest sørger for svært gode solforhold med sol fra ca. klokken 14 til solnedgang på sommerstid.

Her sitter du høyt og solrikt med nydelig utsikt over byen, samtidig som det er usjenert.

Stort og lyst separat kjøkken med spiseplass

Leiligheten har et stort og lyst separat kjøkken med spiseplass. Rommet ble pusset opp i 2019 med nytt gulv og veggflatene ble sparklet og malt. Også på kjøkkenet har du en stor vindusflate mot syd som slipper inn deilig lys og den samme flotte utsikten over byen.

Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse profilerte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysdel som medfølger i handelen. Svært praktisk kjøkkenøy på hjul som gir både ekstra skap- og benkeplass, samt en hyggelig spiseplass.

Selgerne har satt stor pris på å ha et separat kjøkken, men dersom du ønsker en mer åpen løsning er det flere tilsvarende leiligheter som har åpnet opp veggen inn til stuen.

Fint, lyst og luftig soverom med praktisk omkledningsrom

Leiligheten har et lyst og fint soverom av god størrelse. Samme gode standard som resten av leiligheten med mørk slitesterk laminat på gulv og glatte overflater malt i 2019. Også på soverommet har du to vindusflater som slipper inn rikelig med lys, samtidig som det ikke er noe innsyn.

Den gode størrelsen på rommet gir plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Fra soverommet har du adkomst til et svært praktisk omkledningsrom med god oppbevaringsplass. Her har du plass til klær i åpen garderobeløsning med skuffer og oppheng, samt ytterligere oppbevaringsmuligheter til støvsuger, strykebrett osv.

Lyst og moderne flislagt baderom med Våtromsbevis

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av aksjelaget i 2008. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen. Baderommet er utstyrt med vegghengt servant, speilskap med belysning over, dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Felleskostnader

Kr. 3 112,-mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 756,- av totale felleskostnader.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Aksjelaget har noen gjesteparkeringsplasser som er bestemt til gjesteparkering og eventuell korttidsparkering. Besøkende må plassere utfylt parkeringslapp synlig i bilens frontrute. Lapper finnes på oppslagstavlen utenfor vaskekjelleren. Bruk av andre lapper vil medføre kontrollavgift.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 904 118 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 254 825 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk på 6 etasjer med kjeller og loft. Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner i murkonstruksjoner. Etasjeskillere i betong. Yttervegger er teglstein/ pusset og malt mur på fasaden. Grunnmur mur/betong. Saltakkonstruksjon i tre. Trevinduer. Vinduer i 2-lags glass fra år 2004. Brannsertifisert dør med sikkerhetslås og kikkehull.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2009 på rehabilitering av bad, samt ferdigattest fra 2013 på 17 varmepumper. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 54 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue, kjøkken, bad, soverom og omkledningsrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i aksjelaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Skyvedørsgarderobe med speilfronter i entré
* Plassbygget bokhylle i stuen
* Hvitevarer på kjøkken
* Åpen garderobeløsning i omkledningsrom
* Innvendige persienner til alle vinduer (disse er demontert ifm. oppussingen i 2019 og ligger i bod, men følger med)
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Røykvarsler, brannslukningsapparat (nytt i 2020) og brannslange i kjøkkenskap
* Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnadene
* Grunnpakke kabel-TV og bredbånd inkludert i felleskostnadene
* Søppelsjakt i oppgangen for husholdningsavfall
* Leiligheten disponerer bod i kjeller og på loft
* Innredet gjesterom i kjeller som kan benyttes av beboerne
* Fellesvaskerier i nr. 74 og 76

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring (boliger) etter bestemmelsene i S-4179 av 26.10.2005.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Søren Jaabæks gate 1 - Etablering av parkøkologisk senter - Iladalen
Saksnummer: 202010023 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Søren Jaabæks gate 1 - Håndtering av overvann - Etablering av vannrenner og grunne rør - Ilaparken
Saksnummer: 201921003 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Uelands gate - Rehabilitering av nedstigningstårn
Saksnummer: 202010470 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Lovisenberggata 15 med flere - Dialogfase etter offentlig ettersyn - Tjenesteyting - Helse, pleie, omsorg med mere
Saksnummer: 201711927 - Reguleringssak

Lovisenberggata - Midlertidig forbud mot tiltak
Saksnummer: 201805348 - Reguleringssak

Lovisenberggata 15 D, E og F - Oppføring av sykehjem
Saksnummer: 201916512 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Lovisenberggata 15 B - Tilbygg - Lovisenberg Diakonale Høgskole
Saksnummer: 201803584 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om endring

Lovisenberggata 21 K-M - Riving av boligblokk og uthus
Saksnummer: 201409516 - Byggesak
Status: Endret tillatelse gitt

Lovisenberggata 21 F-J - Bruksendring fra lager til parkering - Korona
Saksnummer: 202005553 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligselskapet har legalpant for sine krav mot aksjonæren etter bestemmelse i borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På aksjelagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 25.05.1934, dagboknummer 910729.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 18.10.1934, dagboknummer 910730. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
* Obligasjon, tinglyst den 02.01.1947, dagboknummer 300008. Beløp: NOK 237.300. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 09.12.1986, dagboknummer 80830. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Pantedokument, tinglyst den 04.09.2008, dagboknummer 717006. Beløp: NOK 237.300. Panthaver: OBOS Eiendomsforvaltning AS. Tinglyst på nytt etter fristen, opprinnelig tinglyst: 02.01.1947.
* Pantedokument, tinglyst den 10.11.2008, dagboknummer 913428. Beløp: NOK 18.500.000. Panthaver: OBOS BBL.
* Pantedokument, tinglyst den 24.05.2013, dagboknummer 415729. Beløp: NOK 23.690.000. Panthaver: OBOS BBL.

Vei/vann/avløp

Adkomst til aksjelagets eiendom fra offentlig vei. Aksjelagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Aksjelag

Iladalen I A/S er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 931 539 469, og består av 135 leiligheter knyttet til aksjer, i tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Boligaksjeselskapet har avtale om vaktmestertjeneste med Gårdpass AS.
* Boligaksjeselskapet har parkeringsplasser for gjesteparkering. Post 1 ivaretar parkeringsreglene. 1 parkeringsplass disponeres av styret.
* Fellesvaskeriet ligger i kjeller v/ Colletts gate 74/76, og skal brukes i henhold til gjeldende regler.
* Get er aksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 2OB928-98207366854
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 18 601 608,-
Andel restsaldo: Kr. 137 912,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 756,-
Rest løpetid: 17år 11mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 03.08.2020: 1,95%

Andel fellesgjeld

Kr. 137 912,- per 01.07.2020.

Andel formue

Kr. 43 240,- per 31.12.2019.

Forsikring

Aksjelagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt aksjeeier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 5 141 586,-.
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 3 981 030,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2019 på kr. 655 386,-.

Aksjelagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2019 kr. 2 456 404,- og viser aksjelagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

* Det er kun tillatt å benytte elektrisk grill på balkongene.
* Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig.
* Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i aksjer.
* Aksjeboligselskapets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Dersom styret i aksjeboligselskapet ikke godkjenner kjøper og dette ikke skyldes forhold på selgers side, må aksjene eventuelt videreselges for kjøpers regning og risiko.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det pågår planlegging av balkongutbygging på byggets bakside (syd-øst) mot Iladalen park etter at det ble vedtatt på generalforsamling 26.04.2018. Dette gjelder p.t. ikke salgsobjektet som vender mot vest, men i følge selger skal det søkes om muligheter til dette også. På dette tidspunkt foreligger ikke nødvendige godkjenninger fra offentlige myndigheter, det er kun avholdt en forhåndskonferanse med Plan- og Bygningsetaten (referat fra møtet ligger vedlagt i salgsoppgaven). Aksjelaget jobber med å innhente tilbud på arbeidet, og om tilbudet blir godkjent, vil søknadsprossesen hos kommunene settes i gang. Dersom det blir balkongutbygging vil det antageligvis finansieres med et lån som blir fordelt mellom de enkelte enhetene som får balkonger.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2018: Oppgradering takterrasser - I Tårnblokk
2017 - 2018: Oppussing av oppganger
2017 - 2017: Utskifting av vinduer på loft i tårnblokk
2017 - 2017: Nye postkasser
2017 - 2017: Nye avtrekksvifter til bad og kjøkken - Utbytting av avtrekksvifter til bad og kjøkken i (Collettsgate 64,68,74-84)
2017 - 2017: Etablert et styrerom
2017: Etablert et soverom i kjeller - Soverom til utlån for beboernes gjester i kjeller
2016: Nye avtrekksvifter - Nye avtrekksvifter til bad og kjøkken i Collettsgate 66,70 og 72.
2016: To stk nye vaskemaskiner- Gjelder fellesvaskeri
2015: Nytt callinganlegg
2013 - 2013: Innstallering av varmepumpe - 21.08.12 - Vedtak om innstallering av varmepumpe med varme fra jord - fattet på ekstraordinær generalforsamling. Prosjektet har blitt finansiert gjennom oppsparte midler og låneopptak.
2010: Ny fyrkjele og brannvarslere - Montert ny fyrkjele kostnad 1,1 mill. Alle leiligheter har fått installert 2 stk brannvarslere (en ionisk og en optisk).
2009: Piper, branndører og vannrensesystem - Reparert 2 piper (over tak) fra fyrrommet i G.gt. 13. Skiftet ut branndører i kjellergangene. Montert vannrensesystem for radiatorvannet.
2008 - 2009: Rehabilitering av røranlegg og våtrom- Utført av AF Byggfornyelse AS. Kostnad kr 19,5 mill.
2007: Oppgradering av fyrrom - Montert ny el kjel og fullført montering av Heatline automatisk energioppfølgingssystem.
2007: Vaktmesterleilighet pusset opp.
2006: Fasaderehabilitering.
2004: Maling av oppganger.
2003: Alle kjellervinduer er blitt skiftet ut.
2001: Tak - Griffenfeldtsgt. 13 15 fikk nytt takbelegg, taksluk på taket og ny dør opp til taket.

Husdyrhold

Husdyr tillates med styrets samtykke. Dyrehold til sjenanse for andre beboere er ikke tillatt. Ved lufting skal dyr holdes i bånd og avføring fjernes

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
* Taklamper i stue, gang og soverom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen, minimum kr. 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Rebecca M. Madland

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.