#RODELØKKA/GRÜNERLØKKA, Stockholmgata 14
4 290 000,-
Lekker og moderne 2-roms endeleilighet fra 2014 | Balkong på 12 kvm | Heis | Garasje* | Ettertraktet beliggenhet
 • Prisantydning: 4 290 000,-
 • Omkostninger: 114 320,-
 • Totalpris: 4 404 320,-
 • Ligningsverdi: 1 134 258,-
 • Fellesutgifter: 2821,-

  Drift og vedlikehold, varmtvann, fjernvarme (akonto), kabel-tv, bredbånd, vaktmestertjeneste, renhold, forr.førsel, forsikringer, kommunale avgifter m.m. Herav: Akonto brensel 323 Felleskostnader 2 183 Kabel-TV-avgift 195 Bredbåndsavgift 120
Beregnet totalkostnad:
4 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 500,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 114 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 404 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 53 m²
 • Bruksareal: 53 m²
 • Bruttoareal: 58 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2014
 • Gårdsnummer: 227
 • Bruksnummer: 598
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 177496573
 • Sist endret: 03.07.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 17%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 35%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 83%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-20-0061

Adresse og matrikkel

Stockholmgata 14, 0566, Oslo, Gnr. 227 bnr. 598 snr. 11
Orgnr. 913411625 i Oslo kommune

Eier

Hege Bjøndal

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Det har ikke vært eiendomsskatt på leiligheten i 2020, ref. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

53 / 53 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2014

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Forbruk i 2019: 4554.87 kWh. Totalkostnad forrige år, inkludert nettleie var kr 6376,45,-. For kun kraften var det kr 2991.87,- i 2019. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 607 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt: 607 kvm. Fellesområder er pent opparbeidet med internveier, sittegrupper, sykkelparkering, trær, prydbusker, parsellkasser og annen pen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en særdeles pen og moderne 2-roms selveierleil. med super beliggenhet på Rodeløkka/Grünerløkka! Leiligheten ligger fint til i 2. etasje (med heisadkomst), og tilhører et veldrevet sameie. Bygget er fra 2014 og boligen holder en generelt god standard. Arealeffektiv planløsning og store vindusflater skaper gode innvendige lysforhold!

- Romslig og pen stue
- Sydøstvendt balkong på ca. 12 kvm
- Stilrent kjøkken fra Drømmekjøkkenet med hvitevarer som følger
- Flislagt bad med våtromsbevis (se tilstandsrapport)
- Soverom med garderobe
- Innbydende entré med garderobe
- Varmtvann/akonto fjernvarme inkl.
- TV/bredbånd inkl.
- Hyggelig bakgård
- Mulighet for kjøp av p-plass*
- Ingen gjeld og lave felleskostn.
- Perfekt for par, single eller som utleieobjekt
- Tilbaketrukket i enveiskjørt gate, og samtidig nærhet til "alt"!

Innhold

2-roms endeleilighet beliggende i byggets 2. etasje (med heisadkomst). Leiligheten består av: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom. Utgang fra stue til balkong på ca. 12 kvm.

Leiligheten disponerer i tillegg en bod i kjeller på ca. 5 kvm.

Beliggenhet

Stockholmgata er en rolig, enveiskjørt og attraktiv gate på Rodeløkka/Grünerløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter.

Leiligheten ligger i nærheten av hyggelige Sofienbergparken med flotte grøntområder, lekeplasser og sittegrupper. Det er gangavstand til Oslo sentrum, samt kort og trygg gangvei til skoler og barnehager. Boligområdet er i stor utvikling med flere nybygg i tillegg til at det er kort vei til sjarmerende Rodeløkka med trange gater og sjarmerende småhusbebyggelse.

Like ved leiligheten ligger de hyggelige nabolagskaféene KaffeLykke og Art Bar med unike lokaler. For matelskere finner du den eksklusive restauranten Hot Shop som absolutt er verdt et besøk. Vegg i vegg fra restauranten finner du også den nyåpnede cocktailbaren, Dæl, som serverer kreative og friske drinker.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder.
Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, Sats/Elixia og stor Meny-butikk.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Torshovdalen med treningsapparater, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park.

Det er få minutters gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis). Schous kulturstasjon har øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole.

Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner (alle byens linjer). Trikk og buss forbindelse fra Trondheimsveien, Olaf Ryes plass, Schous plass og Thorvald Meyers gate. Nærmeste trikkestopp er Birkelunden. Fra Københavngata busstopp kan du ta buss 20, 21 og 28, eller buss nr 30 fra Dælenenga. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10-15 minutters gange til Oslo sentrum.

Entré

Meget innbydende entré som gir et velfortjent godt førsteinntrykk av boligen. Skyvedørsgarderobe på ca. 1,50 meter, samt skohylle og hattehylle. Callinganlegg med videooverføring. Downlights i himling.

Stue

Lekker og romslig stue med store vindusflater og adkomst til balkong som gjør rommet ekstra lyst og luftig. I stuen er det god plass til sofagruppe, tv-seksjon, stort spisebord og annet ønsket møblement. Åpen løsning mot kjøkken.

Balkong

Utgang fra stue til den herlige, sydøstvendte balkongen på ca. 12 kvm. Her er det god plass til både lounge, sittegruppe, grill og planter. Solen har du fra ca. kl 10-14/15 på sommerstid. Det er montert stikkontakt og belysning på vegg. Balkongen er overbygd med terrassebord på gulvflate.

Kjøkken

Stilrent kjøkken fra Drømmekjøkkenet med hvite, glatte fronter og benkeplate av tre. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur. Overbelysning og stikkontakter over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående kjøleskap med fryser fra Whirlpool, integrert oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp fra Whirlpool, samt ventilator i overskap. Komfyrvakt tilkoblet platetopp.

Bad

Pent flislagt bad fra byggeår med romslig størrelse, varme i gulv og downlights i himling. Servant med ett-greps armatur fra Hansa, underskap, samt innfelt speil med belysning og stikkontakter over. Vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse fra Geberit. Dusjhjørne med skjermende glassdør og dusjarmatur fra Hansa tilkoblet hånddusj. Avtrekksventil i himling. Det er opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom

Luftig og pent soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Skyvedørsgarderobe på 2,70 meter med rikelig oppbevaringsplass, med hyller, skuffer og kleshengerstativ i innredningen.

Overflater

Gulv: 3-stavs parkett, samt fliser med gulvvarme på bad.
Vegger: Malte flater, samt fliser på bad. Malt vegger i stue og entré/gang i 2019. Malt soverom i 2016.
Tak: Malte flater. Downlights på bad og i entré.

Felleskostnader

2 821 pr. mnd. Drift og vedlikehold, varmtvann, fjernvarme (akonto), kabel-tv, bredbånd, vaktmestertjeneste, renhold, forr.førsel, forsikringer, kommunale avgifter m.m. Herav: Akonto brensel 323 Felleskostnader 2 183 Kabel-TV-avgift 195 Bredbåndsavgift 120

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Eier har en parkeringsplass i oppvarmet garasjeanlegg som selges separat. Denne kan kjøpes for kr 350.000,-. Det er også muligheter for å leie parkeringsplasser i garasjeanlegget. Hele anlegget er kablet for lading, men det er ikke etablert ladeboks i tilknytning til eiers parkeringsplass. Kostnaden for dette var ca. kr 25 000,- når det ble gjort i regi av garasjesameiet. Ved overføring av parkeringsplass meldes det fra til styret/forretningsfører, og det vil tilkomme dokumentavgift, tinlysingsgebyr, samt et administrasjonsgebyr iht. gjeldende prisliste.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 134 258 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 083 329 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer samt 2 underetasjer. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur bærende vegger og skillende dekker av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget).

Dører og vinduer fra byggeår. Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull og dørpumpe. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre, i hovedsak med tre-lags glass. To-lags glass på soverom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 19.02.2013 for oppføring av eiendommen. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Skriftlig melding må sendes til styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet fjernvarme. Akonto fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Det er også balansert ventilasjon som sørger for godt inneklima.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Bygningen er vernet som kulturminne (tidligere Gul Liste fra Byantikvaren i Oslo).

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, kontor, bevertning og allmennyttig formål (grendehus, kultur og undervisning) etter bestemmelsene i S-4465 av 23.09.2009. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, barnehage og undervisning, byggeområde for industri, uteoppholdsareal, friområde m.m. Det rives, rehabiliteres og bygges nytt i området.
Reguleringssak i Marstrandgata 10: Detaljregulering - Barnehage- og boligformål - Chokoladefabrikken. Man kan lese mer om saken på plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201313557
Reguleringssak i Marstrandgata 9: Dialogfase - Oppføring av leilighetsbygg med næring. Man kan lese mer om saken på plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201802140

Om Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bymiljøetaten har utarbeidet en konseptvalgutredning for gater og byrom på Grünerløkka, som legger overordnede føringene for hvordan disse endringene skal skje. I hovedsak skal det være fokus på å tilrettelegge for fotgjengere og syklister. Du kan lese mer om konseptvalgutredningen for Grünerløkka her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/konseptvalgutredning-grunerlokka/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter.
Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

2014/66325-13/200 Erklæring/avtale 23.01.2014
Gjensidig bruksrett til uteoppholdsareal for gnr. 227 bnr. 253, bnr. 308, bnr. 309, bnr. 596 og bnr. 598
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-227/598
Gjelder denne registerenheten med flere

2014/66325-14/200 Erklæring/avtale 23.01.2014
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/garasjeanlegg for gnr. 227 bnr. 253, bnr. 308, bnr. 309, bnr. 596, bnr. 598 og gnr. 527 bnr. 5
Overført fra: 0301-227/598 Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2014/109718-1/200 Seksjonering 07.02.2014
opprettet seksjoner: snr: 11
formål: Bolig
sameiebrøk: 53/2011
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 33 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.

Forretningsførsel utføres av Oslo og Omegn Boligforvaltning (OBF), og revisjon utføres av BDO.

- Sameiet har avtale med Canal Digital om kabel-tv og bredbånd
- ISS Vaktmestertjenester utfører vaktmestertjenester
- Trappevask utføres ukentlig på fellesområder

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ikke fellesgjeld.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP767808

Regnskap

Resultatet av driften for 2018, inklusive finansielle inntekter og kostnader, gir et overskudd på kr 157 120,-. Overskuddet for 2018 foreslås overført til annen egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Se retningslinjer for sameiernes og sameiets vedlikeholdsplikter i vedtektene.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har i perioden særlig hatt fokus på:
- Oppfølging av reklamasjonssaker knyttet til sameiet.
- Opptølging av servicekontrakter med fokus på å ivareta sameiets økonomi og interesser på en best mulig måte.
- Kontakt med de øvrige styrene i Chokoladefabrikken.
- Møter med seksjonseiere som har pågående reklamasjonssaker mot utbygger.
- Styret i sameiet har sammen med de andre styrene i Chokoladefabrikken en pågående reklamasjonssak med utbygger da styret mener at brannanlegget ikke er tilfredsstillende. Dette er etter samtaler med Oslo Brann- og redningsetat som har gitt tilbakemeldinger til styrene etter utrykning. Denne saken vil følges opp videre.
- I tillegg har styret hatt to møter med seksjonseier som ønsker å bygge en ekstra etasje. Saken vil eventuelt bli lagt fram på et ekstraordinært årsmøte når den er ferdig utredet.

Sameiet setter av det som er anbefalt til fremtidig vedlikehold hvert år. Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere. Spesielle husdyr utover hund, katt, fugl og fisk skal godkjennes skriftlig av styret i hvert enkelt tilfelle. Dyreeier plikter å fjerne alle dyrets etterlatenskaper på sameiets område. Det er båndtvang på sameiets fellesareal. Eier er ansvarlig for å hindre at dyret gjør fra seg på fellesarealer eller beveger seg inn på private områder, som markterrasser.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Kombimaskin på bad
- PH-lampe i stue
- Stringhyller i stue

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i skyvedørsgarderoben i entré, hovedbryter på 40A. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Røykvarsler tilknyttet felles sentral. Leiligheten har sprinkleranlegg og brannslukkingsaparat i skum fra 2019.

Iht. egenerlæringsskjema:
- Ved ekstremt kraftig nedbør i juni 2019 rant det vann langs en vegg i kjellerarealet. Bod (til denne leiligheten) var ikke berørt/tilknyttet gjeldende vegg. Bodarealene er ikke plaget av fukt eller lukt.
- Ved ekstremt kraftig nedbør i juni 2019 rant det noe vann inn gjennom pakningen i et av vinduene i stuen. Dette har ikke skjedd før eller siden, og regn treffer ikke vinduet direkte ettersom det er overbygg på balkongen. Dette går på byggets fasade, og saken følges opp av sameiet. Dette er et punkt på årsmøte 2020, som ikke er gjennomført pdd.
- Drift og vedlikehold (kontroller) av ventilasjon- og sprinkleranlegg ivaretas av sameiet. Det gjennomføres bla. årlige kontroller av sprinkleranlegg i hver leilighet i deres regi.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Kjerstin Falkum

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.