# SAGENE, Sandefjordgata 3A
4 300 000,-
Lys og luftig 3-roms toppleilighet med balkong på 11,2 kvm | Varmtvann inkl. | Fantastisk utsikt | Ingen forkjøpsrett!
 • Prisantydning: 4 300 000,-
 • Fellesgjeld: 154 947,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 4 462 757,-
 • Ligningsverdi: 1 004 401,-
 • Fellesutgifter: 3778,-

  Drift og vedlikehold, fyring, varmtvann, trappevask og renhold, vaktmestertjenester, internett fra GET, nedbetaling av fellesgjeld, felles forsikring, felles strøm inkl. vaskeri, forretningsførsel, festeavgift, kommunale avgifter m.m
Beregnet totalkostnad:
4 300 000,- (Prisantydning) 154 947,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 454 947,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 462 757,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 53 m²
 • Bruksareal: 53 m²
 • Bruttoareal: 58 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1940
 • Gårdsnummer: 221
 • Bruksnummer: 180
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 182079643
 • Sist endret: 10.07.20 15:31
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 52%
  eier sin egen bolig
 • 16%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 94%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 28%
  er barnefamilier
 • 17%
  er gift

 

Oppdragsnummer

16-20-0120

Adresse og matrikkel

Sandefjordgata 3A, 0464, Oslo, Gnr. 221 bnr. 180, andelsnr. 4 i Sandefjordgata 3 Borettslag med orgnr. 951921181 i Oslo kommune

Eier

Kjersti Knudsen Aarrestad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei - Borettslag praktiserer ikke forkjøpsrett.

BRA/PROM

53 / 53 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1940

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger: 3500 kWh i året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 189 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal, opparbeidet med gressplen,
prydbusker og diverse beplantning. Asfalterte internveier, sykkelparkering og sittegrupper.

Borettslaget fester tomt av Oslo kommune, og festetiden gjelder i 80 år fra 1989. Festeavgift på 82 560,- (betales via felleskostnadene). Festeavtalen utløper 01.09.2069. Festekontrakt ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder: Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom. Utgang fra stue og soverom 2 til sydvestvendt brannbalkong på ca 11,2 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten to boder; en kjellerbod på ca 3,5 m2 og en loftsbod med gulvareal på ca 5 m2. Beboere har også tilgang til to fellesvaskeri (dette er gratis å bruke), sykkelparkering i bakgården. Det er også låsbare garasjer tilgjengelig for barnevogner som kan lånes gratis ved å spørre styret.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og skjermet beliggenhet på Sagene, med kort vei til det meste Oslo har å by på! Fra bygården har du gangavstand til Bjølsen, Nydalen, Torshov og Grünerløkka med alt dette innebærer. Området er kjent for et rikt utvalg av caféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Nord Bjølsen Bakeri, Trikkestallen, Grisen, Kokosbollefabrikken og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Flere matvarebutikker i nærheten hvorav Rema 1000, Coop Extra, søndagsåpen Joker og Sagene Frukt og Grønt ligger få minutter fra gården.

Sagene og området rundt er i konstant positiv utvikling og vekst med flere nye kaféer, nisjebutikker og større prosjekter som gagner befolkningen i området. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2, er kun noen få minutters gange eller en kort sykkeltur fra leiligheten.

Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I 2018 åpnet landets største og mest moderne kino på Storo hvor den største skal ha IMAX-teknologi.

Det er et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater. Cosmopolite er en viktig scene i norsk kulturliv med både jazz, verdensmusikk, soul, rock og blues. HVASKJER på Soria Moria består av barer, spillehall, konsertscener og en vedfyrt grillrestaurant. Det Andre Teatret på Lilleborg har improvisasjonsteater som hovedfokus.

Flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren.

Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. På Vøienvolden gård finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, og ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass. Bydelen har også en rekke store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og populære Eventyrfabrikken ved Myraløkka. For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia kun noen minutter fra leiligheten, SATS Elixia på Storo og Nydalen, Evo Fitness Nydalen, CrossFit Oslo i Nydalen, Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov - med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.

God offentlig kommunikasjon med buss nr. 20 (Galgeberg/Skøyen), 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby), 37 (Helsfyr/Sentrum) og 54 (Kjelsås/Aker Brygge).

Alle busser stopper kun noen få meter fra leiligheten. Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov. Flybussen til Oslo lufthavn har bussavgang fra Vøyenbrua. Fra samme sted går også buss 28 (Fornebu/Helsfyr) og regionale busser. Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Velkommen til et nabolag og en bydel som byr på noe for alle og enhver!

Entré

Entré av god størrelse med plass til avheng av yttertøy og plassering av sko. Lysmalte veggflater og parkett på gulv. Det har nettopp installert nytt callinganlegg som går til mobiltelefonen (defigo app). Denne appen gjør at du kan låse opp inngangsdøra og kjellerdøra uten nøkkel, og slippe inn bud o.l hvis du ikke er hjemme.

Stue

Leiligheten har en svært lys og luftig stue, med lysmalte overflater og parkett på gulv. Her får du lys inn fra tre sider gjennom store vinduer. Rommet har en smart planløsning med flere muligheter, og plass til både sofagruppe og spisegruppe til små og store anledninger. Herfra har du dør ut mot sydvestvendt balkong med gode solforhold.

Kjøkken

Leiligheten har åpen kjøkkenløsning mot stue. Innredningen består av glatte fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum, komfyr med keramisk topp, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med fryser. Det er lagt fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Ventilator i overskap med kullfilter. Gulvflate belagt med parkett.

Bad

Romslig og pent flislagt bad fra 2007 med gulvvarme. Badet har nedsenket himling med downlights, vegghengt servantskap, skap med speildør belysning, badekar med dusjforheng og dusjarmatur, samt vegghengt toalett.

Balkong

Utgang fra stue og soverom 2 til brannbalkong på ca 11,2 kvm. Balkongen er sydvestvendt med supre solforhold og hyggelig utsikt over nabolaget. Solen har du fra ca. kl 11:00 til ca. kl 21-22 på sommerstid. Det er plass til utemøbler, samt grill og planter - her kan du nyte sommerhyggen og måltidene utendørs.

Soverom

Lyst og pent soverom med plass til seng og nattbord. Stort garderobeskap med god oppbevaringsplass. Gråmalte overflater parkett på gulv.

Soverom 2

Soverom 2 er opprinnelig en del av stuen, eier har delt av dette til ett ekstra soverom. Rommet er romslig og har utgang til balkong.

Felleskostnader

3 778 pr. mnd. Drift og vedlikehold, fyring, varmtvann, trappevask og renhold, vaktmestertjenester, internett fra GET, nedbetaling av fellesgjeld, felles forsikring, felles strøm inkl. vaskeri, forretningsførsel, festeavgift, kommunale avgifter m.m
Herav:
Felleskostnader 3.575,-
Internett 203,-

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er offentlig elbillader rett ved gården.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 004 401 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 615 844 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5.etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger i murkonstruksjon utvendig forblendet med teglstein. Yttertak i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein/takplater(ikke besiktiget). Leiligheten har entredør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Vinduer og balkongdører med karmer av tre, og to-lags glass fra 2014. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 12.06.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1936. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger også ferdigattest for rehabilitering av baderom i borettslaget fra 2007. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad
og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med radiatorer tilkoblet varmesentral. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, byggeområde for bolig, friområde, tomt for offentlig bygning (Dronning Louises daghjem), trafikkområde m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1939/302204-3/105  Bestemmelse om bebyggelse  
27.04.1939 
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
 
1939/302204-4/105  Festekontrakt - vilkår  
27.04.1939 
festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 3,009
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
 
1991/17608-1/105   ** Diverse påtegning  
10.04.1991 
Nye vilkår: Årlig festeavgift kr. 65.524,-.Kommunen har 1.pr
pant for skyldig avgift de 3 siste år. Festetiden forlenget
m/80 år fra1.9.1989. Fl. best.
 
1940/300027-1/105  Erklæring/avtale  
04.01.1940 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Pengeheftelser i festerett

1939/302204-4/105  Festekontrakt - vilkår  
27.04.1939 
festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 3,009
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste
 
1991/17608-1/105   ** Diverse påtegning  
10.04.1991 
Nye vilkår: Årlig festeavgift kr. 65.524,-.Kommunen har 1.pr
pant for skyldig avgift de 3 siste år. Festetiden forlenget
m/80 år fra1.9.1989. Fl. best.
 
1980/502871-1/105  Obligasjon  
07.02.1980 
BELØP: NOK 75.060
Panthaver:SANDEFJORDGATA 3 BORETTSLAG  
Org.nr: 951921181
Gjelder feste
 
1989/70906-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
16.10.1989 
veket for: OBLIGASJON 1989/70907-1/105
 
1994/23633-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
06.05.1994 
veket for: OBLIGASJON 1994/23636-1/105
 
1996/54656-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
01.10.1996 
veket for: OBLIGASJON 1996/54655-1/105
 
2000/51072-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
05.09.2000 
veket for: OBLIGASJON 2000/51071-1/105
 
2007/967215-2/200   ** Transport av panthaver  
26.11.2007 
Fra:Ellestad Arne  
Lnr: 1115501
Til:SANDEFJORDGATA 3 BORETTSLAG  
Org.nr: 951921181
 
2006/12099-1/105  Pantedokument  
17.02.2006 
BELØP: NOK 15.300.000
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag  
Lnr: 1087116
Gjelder feste
 
2007/967215-1/200  Obligasjon  
26.11.2007 
BELØP: NOK 159.100
Panthaver:Ellestad Arne  
Lnr: 1115501
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av OBLIGASJON 502871/1980
Gjelder feste
 
2014/608719-1/200  Pantedokument  
21.07.2014 
BELØP: NOK 2.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder feste
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
1939/301238-2/105  Registrering av grunn  
04.03.1939 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:221 Bnr:57

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 81 andelsleiligheter. Sandefjordgata 3 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 951921181, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Sandefjordgata 3 A-F.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

- Se borettslagets hjemmeside: www.sandefjordgata3.no
- Vaktmester Andersen AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget
- Lave omkostninger, ingen dokumentavgift
- Ingen forkjøpsrett
- Borettslaget har en kollektiv avtale på internett (100/20) med Get.
- To fellesvaskeri i gården og disse er gratis å bruke.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 154 947,- pr. 08.06.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 25 831,- pr. 31.12.2019

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: EIKA2-152038490
Type: Annuitet
Restsaldo: 9.203.479,-
Restløpetid: 18 år 3 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente pr. 08.06.20: Flyt 1,85%
Kapitalkostnader: 707,-

Lånenr: OBBK01-98207391697
Type: Annuitet
Restsaldo: 1.659.627,-
Restløpetid: 19 år 7 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente pr. 08.06.20: Flyt 1,85%
Kapitalkostnader: 121,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

154 947

Andel formue

25 831

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6606797

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 3.208.891. Dette er kr 46 609 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak reduksjon av felleskostnadene da man gikk over til kun å ha internett. Andre inntekter består i hovedsak av inntekter fra Hafslund for transformator.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 2.484.180. Dette er kr 18.385 lavere enn budsjettert.

Resultat:
Årsresultatet for 2019 er kr 440 445 og fremkommer i resultatregnskapet. Dette foreslås overført til egenkapital. Dette beløpet tar ikke hensyn til avdrag på langsiktig lån som var på 448 266. Se oversikten disponible midler.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser pr. mail følgende:
- Borettslaget er i prosess om mulig salg av loftet til utbygger. Saken skulle behandles på generalforsamling, men det gikk ikke pga corona. Saken planlegges behandles på ekstraordinær generalforsamling til høsten. Det er åpent om avtalen blir vedtatt eller avvist. Om avtalen avvises vil rehabilitering av taket måtte utføres ila noen år. Om det blir salg av loftet vil fellesgjeld/utgifter reduseres. Om det IKKE blir salg estimerer vi en økning. - Portrommet skal pusses opp ila året. Dette har en kostnadsramme som faller under normal drift.
- Rotter i søppelrom oppdaget i 2019. Årsaken var at mye søppel samlet seg på bakken i søppelrommet. Søppelrommet ble revet (derav tilstanden på portrommet nå). Det er fortsatt noen rotter, men skadedyrfirma er på saken og det er under kontroll. Borettslaget har byttet til åpen søppelløsning, slik at det ikke samler seg søppel på bakken.

Selger opplyser følgende:
Styret har foreslått å bygge ut loftet til nye leiligheter og samtidig rehabilitere taket (og drenere kjelleren). Salget av loftsarealet + flere leiligheter å dele fellesutgiftene på vil redusere felleskostnadene med 25 % og redusere fellesgjelden. Hvis denne planen avvises må det tas opp lån for å rehabilitere taket (og etter hvert drenere kjelleren). Borettslaget har imidlertid god økonomi, og har spart opp midler over flere år som vil dekke deler av denne kostnaden. Hvis taket bygges ut vil dette gjennomføres oppgang for oppgang slik at støyen ikke blir rett over ev kjøpere hele byggeperioden.
For mer informasjon og beskrivelse av prosjektet, se: https://www.sandefjordgata3.no/search/label/Tak-prosjektet

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.
Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det må underrettes styret om anskaffelse av husdyr. Det er ikke tillat å lufte hunder på borettslagets eiendom. Katter kan luftes i bånd, så lenge de ikke gjør fra seg på eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle skap og alle hvitevarer medfølger. Det meste av andre møbler kan selges/gis bort hvis kjøper er interessert, unntatt stor seng og TV-benk

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, markedspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anders Sveen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.