#FROGNER, Fraunaveien 1A
3 480 000,-
Moderne 3-roms fra 2018 | Vestvendt balkong | Garasje m/ lader* | 2 min til Frogner togstasjon!
 • Prisantydning: 3 480 000,-
 • Fellesgjeld: 16 255,-
 • Omkostninger: 98 590,-
 • Totalpris: 3 594 845,-
 • Ligningsverdi: 833 059,-
 • Fellesutgifter: 2995,-

  Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, husforsikring, vaktmestertjenester, vask av fellesområder (trapper, ganger), gartnertjenester, drift av garasjeanlegg, snømåking, søppeltømming, øvrige kostnader (regnskap, forretningsfører m.m.)
Beregnet totalkostnad:
3 480 000,- (Prisantydning) 16 255,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 496 255,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 770,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 98 590,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 594 845,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 73 m²
 • Bruksareal: 84 m²
 • Bruttoareal: 93 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2018
 • Gårdsnummer: 273
 • Bruksnummer: 220
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 177336433
 • Sist endret: 04.07.20 11:01
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 84%
  eier sin egen bolig
 • 92%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 77%
  har bolig på over 120 kvm
 • 35%
  er barnefamilier
 • 43%
  er gift

 

Oppdragsnummer

71-20-0016

Adresse og matrikkel

Fraunaveien 1A, 2016, Frogner, Gnr. 273 bnr. 220 snr. 3 orgnr. 920639879 i Lillestrøm kommune

Eier

Astrid H Svaan Bjerkenes Glenn Karlsen S Bjerkenes

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

84 / 73 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2018

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk for 2019 var ca. 6.273 kWh. På sommeren omtrent 400-450 kWh/mnd og på vinteren ca. 550-650 kWh/mnd.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 5 268 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Beliggenhet

Boligen ligger meget sentralt til, midt i Frogner sentrum i Sørum kommune. Her finner du alt du trenger i hverdagen, med blant annet matbutikk, apotek, helsetjenester, idrettsanlegg, spisesteder m.m.I tillegg åpnet en ny moderne barne- og ungdomsskole i 2016, og det er tilgang til flere barnehager i gangavstand fra boligen. De nærmeste er Brusletta og Frogner barnehager.

Frogner IL har et toppmoderne idrettsanlegg som sto ferdig i 2017 med flerbrukshall, kunstgressbane, klatrevegg og treningsrom.

I nærområdet finnes flere friluftsområder. Du har blant annet Vardefjellet og Romerikeåsen som byr på flere flotte turløyper. For de som er glad i å fiske er det flere steder langs Leira som innbyr til denne aktiviteten.

Frogner ligger mellom Oslo og Gardermoen med enkel forbindelse med bil, buss eller tog. Togstasjonen ligger i umiddelbar nærhet til boligen med avganger retning Oslo S/Drammen og Jessheim/Dal to ganger i timen. Det tar kun 12 minutter til Lillestrøm og 25 minutter til Oslo S.

Entré

Entréen er flislagt med gulvvarme og har downlights i himling. Det er rom for å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy på knagger eller i garderobeskap.

Stue

Flott stue med store vinduer som sørger for godt med naturlig sollys inn. Det er montert regulerbar lysskjerming på vindu for solskjerming. Vinduene har i tillegg god støydemping, og jernbanen høres knapt. Gulvflatene er belagt med parkett, ellers lysmalte flater.

Kjøkken

Tidløst kjøkken i hvit utførelse med laminat benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Mellom over- og underskap er det skylleplate og belysning. Det er montert en integrert oppvaskmaskin, kombiskap, komfyr og nedfelt platetopp. Over platetoppen er det tilkoblet ventilator.

Bad

Pent, flislagt bad med god størrelse og gulvvarme. Innredningen består av et underskap med servant, speil, lys, stikk på vegg, vegghengt toalett og en dusjsone med innfellbare glassvegger. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel i hjørnet.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en meget hyggelig innglasset balkong. Balkongen er på ca. 8 kvm og kan fungere som en forlengelse av stuen store deler av året. Gode solforhold med sol fra ca. 14:00-20:00 på sommerstid. I tillegg er det sol på uteområdet fra soloppgang og til ca. 19:00 avhengig av årstid. Her kan du enkelt innrede med møbler, planter etc. Gulvet ble beiset april 2020.

Soverom

Boligen har to lyse soverom. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng med nattbord på hver side og skrivepult ved vindu. Det er godt med oppbevaringsplass i stort garderobeskap. Det andre soverommet egner seg utmerket som barnerom. Det følger også her med garderobeskap og begge rommene er vendt mot rolige omgivelser.

Felleskostnader

2.995 pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, husforsikring, vaktmestertjenester, vask av fellesområder (trapper, ganger), gartnertjenester, drift av garasjeanlegg, snømåking, søppeltømming, øvrige kostnader (regnskap, forretningsfører m.m.)

Herav:
Felleskostnader kr. 2.995,-

Dersom kjøper ønsker å kjøpe med garasjeplass tilkommer:
Garasjeplass kr. 190,-

Internett leveres av HomeNet og TV leverandør kan velges ut fra tre
leverandører (Riks TV, Viasat eller SnapTV). Seksjonseiere velger alternativ og bestiller via HomeNet.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Garasjeplass med el-billader i oppvarmet garasjeanlegg selges separat for kr. 225.000,-
(nr. B-5).

Sameiet har også gjesteparkering. Det finnes en APP som seksjonseier/leietaker kan benytte for å registrere gjesteparkering.
Seksjonseiere som selger eller leier ut sin garasjeplass/leilighet plikter å melde dette til styret.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 833 059 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 999 012 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/ mur. Det er bindingsverk i mellomliggende fasadefelter. Leilighetene har adkomst via svalgang, felles oppgang og heis. Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med sikkerhet ved visuell kontroll. Det er grunn til å tro at bygningen er fundamentert på faste masser med betong såler. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur i bindingsverk som utvendig er kledd med fasadeplater og panel. Vinduer med 3 lags isoler glass fra byggeår og 1- lags glass på innglasset balkong.

Selger opplyser om at det er noen mindre hakk/merker i parketten på barnerommet og en mindre skade på en gulvlist i gangen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.09.2019 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 93 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken/stue og to soverom.
Sekundærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong og bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Styret skal underrettes om hvem som bor i boligen ved utleie.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet sentralvarme anlegg. Sameiet er tilkoblet fjernvarme. Gulvvarme på bad og entré.

Løpende kostnader

Bystyret i Sørum har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. sameiet  v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Sørum kommune.

Eiendomsskatt for denne seksjonen i 2019 utgjør kr. 719,-.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i reguleringsplan for Kirkebakken. Planen er datert 31.03.08, sist rev 11.02.10.

Det er planlagt bygging av rekkehus på nabotomten, i retning kirken.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert tre servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon (2017) og bestemmelser om vedlikehold av anlegg/ ledninger, samt overvann, spillvann og fordrøyningsanlegg.

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Sørum kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Kirkebakken Boligsameie har organisasjonsnummer 920639879. Forretningsfører BORI BBL. Revisor er statsautorisert revisor SLM Revisjon AS,Lillestrøm.

Sameiet består av 73 boligseksjoner og 1 næringsseksjoner (garasjeanlegg), fordelt på 3 bygninger.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 03.04.2020: 16.255,-.
Andel fellesformue pr. 03.04.2019: 4.624,-.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 62018169709, Nordea Bank Norge ASA LÅN
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 03.04.2020: 3.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 162
Saldo per 03.04.2020: 945.154,-
Andel av saldo: 16.256,-
Første termin/første avdrag: 01.11.2018 (siste termin 01.10.2033)

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 87643530

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Dyr skal alltid føres i bånd på sameiets område.

Tilbehør

Bad: Hvitevarer medfølger ikke.
Stue: Taklampe over spisestue og veggklokke medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,85% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 3.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eiendomsmeglerfullmektig
Jannik Holm

Ansvarlig megler:
Terje Rindal

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.