#ENSJØ, Malerhaugveien 34C
5 790 000,-
Lys, familievennlig og moderne 4-roms fra 2013 | Solrik terrasse | Garasjeplass | Varmtv/fyring inkl.| Sentralt og rolig
 • Prisantydning: 5 790 000,-
 • Fellesgjeld: 4 054,-
 • Omkostninger: 155 170,-
 • Totalpris: 5 949 224,-
 • Ligningsverdi: 1 499 859,-
 • Fellesutgifter: 4824,-

  Drift og vedlikehold, TV, bredbånd, akonto varmt tappevann og fyring, vaktmester, renhold, nedbetaling gjeld, felles forsikring, forr.førsel, komm.avg m.m. Herav: Bredbånd 72,- Felleskostnader 3.410,- A-konto tappevann 955,- TV 237,- Garasje 150,-
Beregnet totalkostnad:
5 790 000,- (Prisantydning) 4 054,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 794 054,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 146 350,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 155 170,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 949 224,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 84 m²
 • Bruksareal: 87 m²
 • Bruttoareal: 95 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2013
 • Gårdsnummer: 130
 • Bruksnummer: 204
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 175368374
 • Sist endret: 03.07.20 13:09
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 68%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 71%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 22%
  er barnefamilier
 • 27%
  er gift

 

Oppdragsnummer

17-20-0053

Adresse og matrikkel

Malerhaugveien 34C, 0661, Oslo, Gnr. 130 bnr. 204 snr. 53 orgnr. 912499529 i Oslo kommune

Eier

Brede Alexander H Kvisvik Camilla Norbakk Sævereide

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Eiendomsskatt for 2020: kr 598,- iht. eiendomsskattelistene.

BRA/PROM

87 / 84 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2013

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 591 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt: 4591 m². Tomten er pent opparbeidet med plenområder og annen fin beplantning, sittegrupper, belysning, asfalterte og hellelagte internveier. Her er det tilrettelagt for mye utendørs hygge!

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til en moderne og lekker 4-roms selveierleilighet, med skjermet og sentral beliggenhet på Malerhaugen/Ensjø! Bygget er fra 2013 og boligen holder en generelt god standard. Gjennomgående og arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som slipper inn rikelig med lys. Dette er en perfekt familieleilighet med god størrelse på alle rom og grøntarealer rett utenfor døren.

- Romslig og pen stue
- Terrasse med ettermiddags- og kveldssol, samt fin utsikt mot bl.a. Holmenkollen
- Stilrent kjøkken
- Pent flislagt bad og separat toalettrom
- Tre gode soverom
- Innvendig bod på ca. 3 kvm, samt kjellerbod
- Garasjeplass
- Akonto varmtvann og fyring (fjernvarme) inkl.
- TV og bredbånd fra GET inkl.
- Heis i bygget
- Balansert ventilasjon som sørger for godt inneklima
- Barnevennlig og spennende område under utvikling!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og består av: Entré, innvendig bod, bad, wc-rom, tre soverom, samt stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til markterrasse.

I tillegg disponerer leiligheten én garasjeplass i felles garasjeanlegg, samt én bod. Felles sykkelbod i sameiet.

Beliggenhet

Boligen har en meget sentral og populær beliggenhet. Området er i stor utvikling og er blitt attraktivt for både unge, voksne, eldre, par og barnefamilier. Sykkel og gangveier, frodige parker, og et godt kollektivtilbud! Dette bidrar til at du bor sentrumsnært, mens du har flotte opparbeidede grøntområder i umiddelbar nærhet. Du finner "alt" du måtte trenge innen kort avstand, og hvis du trenger utvidet tilbud tar T-banen deg til sentrum på få minutter.

Bare fem minutter med T-banen fra Oslo sentrum er Ensjøbyen i ferd med å ta form. Det har blitt svært populært å bo her, ikke bare fordi det er så nært byen, men også fordi Ensjøbyen er en grønn og levende bydel med gateliv og rekreasjon - og med mange spennende planer. Ensjø er et suverent knutepunkt for deg som reiser kollektivt til jobb. Fra den nye T-banestasjonen går det hele fire T-banelinjer. Ta bussen fra terminalen på Helsfyr og du kommer deg til både sentrum og Oslo Lufthavn.

Ensjøbyen er virkelig en liten "by" med alt du trenger i hverdagen. Allerede er det dagligvareforretninger, caféer og andre serveringssteder. I tillegg er det planlagt kino, gallerier, teater og konsertsaler. Det er flere barnehager i nabolaget og det er planlagt ny barneskole i Grenseveien med plass til 840 elever, som står ferdig til skolestart 2020.

Område kan blant annet by på flere bakerier (boulangerie M / Nabobakeriet / 2 x baker hansen), Asia Rett hjem, Safe as milk, Pizzabakeren og flere andre hyggelige serveringssteder (også take-away). I Gladengveien finner du en stor bruktbutikk; M&E Second Hand. På Fyrstikktorget på Helsfyr finner du det meste du trenger i hverdagen. Ellers er det nærhet til Hasle torg og Tøyen torg med ytterliggere servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi, Rema1000, Joker m.m. Det er også kort vei til flere unike steder som Kampen Bistro eller Smia.
Smia er en skjult perle med flott uteservering og restaurant med sine legendariske 3-rettere, mens Kampen Bistro er kjent for sin gode mat, jazzmusikk, den store sommeråpne terrassen eller for de mange intimkonsertene som jevnlig holdes her.

Det er flere grønne friområder i nærhet som er populære bruksområder sommer som vinter. Flotte tur- og rekreasjonsområder, samt idrettsanlegg like i nærheten som Tøyenparken med Tøyenbadet, Valle Hovin, Intility arena, Jordal Amfi, idylliske Alnaelva omringet av urskog, Middelalderparken i Gamlebyen, Vålerenaparken og ikke minst Kampen park. Tøyenbadet vil stenges i 2020, rehabiliteres og gjenåpnes i 2023. Det er planlagt at det åpnes et midlertidig erstatningsbad på Økern i perioden hvor Tøyenbadet er stengt.

Dette er en flott beliggenhet for de som ønsker å bo sentralt, med nærhet til alt.
Kombinasjonen avgodt utbygd infrastruktur, kort vei til sentrum og flere tur- og rekreasjonsområder gjør dette til et perfekt boområde for mennesker i alle aldre. Bydel Ensjø har i de senere år hatt en total oppgradering med nye gårder, totalrenovering av eksisterende bygg, og endring fra "næringsby" til boligområde. Les mer om dette spennende prosjektet på www.ensjobyen.no.

Entré

Meget romslig, arealeffektiv og innbydende entré som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Her er det god plass til ønskede oppbevaringsløsninger som garderobe, kommode, skoskap etc.

Stue

Leiligheten har en lys og fin stue med god plass til stor og hyggelig sofagruppe. Praktisk løsning med kombinert kjøkkenbenk og bok-/tv-hylle mot stue som også fungerer som et fint skille mellom sonene. Det er også god plass til spisestue med plass til mange gjester rundt bordet. Store vindusflater og adkomst til terrassen som bidrar til gode innvendige lysforhold og en luftig atmosfære. Lameller på de to store vinduene i stua, samt plissegardin på verandadør. Dørcalling med portåpner er plassert på vegg mot entré. Fra stuen er det adkomst til den praktiske boden på ca. 3 kvm. med ekstra lagringsplass.

Kjøkken

Stilrent kjøkken fra byggeår med hvite, slette fronter og fliser over benkeplate i treverk. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Stikkontakter på vegg og belysning under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med ventilator med avtrekk ut av bygg, nedfelt induksjonstopp og innebygget stekeovn fra Electrolux, samt innebygget oppvaskmaskin fra Whirlpool. Komfyrvakt er montert. Det er også plass til frittstående kjøleskap/fryser (dette medfølger ikke).

Terrasse

Utgang fra stue til steinlagt terrasse med god plass til utemøblement, grill og planter (elektrisk grill og gassgrill er tillatt). Uteplassen er nordvestvendt og har solen til langt på kveld på vår/sommer/høst. Flott utsikt over området, samt mot bl.a. Holmenkollen og Tryvannstårnet. Terrassen er overbygget og har skjermende vegger mot nabo. Det er montert stikkontakt og utelys.  Utenfor terrassen ligger en velholdt og pen hage som er en del av sameiets fellesareal. Hagen er inngjerdet og ligger på et hevet nivå ift. resten av fellesarealene.

Bad og separat toalettrom

Pent flislagt bad fra byggeår med varme i gulv og belysning i tak. Nedsenket servant i komposittmateriale med ett-greps armatur fra Oras. Vegghengt servantinnredning med god oppbevaringsplass under servant, samt overskap, speil med belysning og stikkontakt over. Dusjhjørne med innfellbare dører og to-greps armatur fra Oras. Veggengt hylle og benkeplate med praktisk opplegg for vaskemaskin under.

Separat, flislagt toalettrom med  vegghengt servant i porselen med ett-greps armatur fra Oras med speil over. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit.

Soverom 1

Meget lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng. Vegghengt hylle over seng. Åpen garderobeløsning med rikelig oppbevaringsplass med hyller, skuffer og kleshengerstativ i innredning. Det er plissegardiner på alle tre soverommene.

Soverom 2

Pent og trivelig soverom som egner seg ypperlig som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Det er god plass til stor seng, skrivepult, eller kommode.

Soverom 3

Dette er også et lyst og fint soverom med mange innredningsmuligheter. God plass til seng og øvrig møblement. Oppbevaringsplass i garderobeskap.

Overflater

Gulv: Tre-stavs parkett, samt fliser med gulvvarme på bad og toalettrom.
Vegger: Malte veggflater. Fliser på bad og toalettrom.
Tak: Malt betonghimling, samt nedsenket platehimling.

Felleskostnader

4 824 pr. mnd. Drift og vedlikehold, TV, bredbånd, akonto varmt tappevann og fyring, vaktmester, renhold, nedbetaling gjeld, felles forsikring, forr.førsel, komm.avg m.m. Herav: Bredbånd 72,- Felleskostnader 3.410,- A-konto tappevann 955,- TV 237,- Garasje 150,-

Etasje

1. etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger garasjeplass i felles, lukket garasjeanlegg.
Garasjeseksjonen har gnr 130, bnr 204, snr 84 med ideell andel 1/67. Felleskostnader for garasjeplassen faktureres separat ved siden av fellesutgiftene (Felleskostnaden for garasjeplassen er kr. 150,- pr. mnd og er opplyst i oppgitte felleskostnader).

Det er mulig å koble til ladeboks for el-bil. Det må kobles opp til eget strømanlegg og installeres av sertifisert elektriker.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 499 859 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 399 492 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer, samt to underetasjer med boder og felles garasjeanlegg. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong og stålkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon belagt med papp/ membran(ikke besiktiget). Utvendige fasader pussede murflater, og utfyllende felter i treverk. Leiligheten har slett, grønn entrédør med kikkehull og Brannklasse EI30 og lydklasse 35db. Vinduer og balkongdør med to-lags glass
fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 10.12.2013 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 95 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ethvert bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets styre/forretningsfører med opplysning om hvem som er ny leietaker. Se sameiets vedtekter § 3 for mer informasjon.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg, samt elektriske varmekabler på bad. Akonto varmtvann/fyring er inkludert i felleskostnadene. Balansert ventilasjon som bidrar til godt inneklima.

Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer akonto på vegne av Techem sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering av akontobeløp skjer årlig. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningsskjema til Techem Norge AS. Skjemaet kan lastes ned fra Techem sine sider http://www.techem.no. For spørsmal om innhenting av målerdata i forbindelse med eierskifte, kontakt Techem på: Telefon 22 02 14 59 eller e-post: kundeservice@techem.no.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-4140 av 20.04.2005. Området forøvrig er regulert til boliger, friområde, vei, annet veiareal, byggeområde for bolig, industri, kontor, forretning, bevertning, offentlig bygning, allmennyttig formål (skole), offentlig eller privat tjenesteyting m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Nybyggingsaktivitet:
Etter en del år med byggeaktivitet tett på sameiet, ser det nå ut til at det roer seg noe ned. Ensjøhøyden (Stålverksveien 1) er ferdigstilt og eierne har flyttet inn. Sameiet har nå fått 133 nye naboleiligheter. Lillebergsvingen (Grenseveien 69) er i sluttfasen og nye eiere forventes å flytte inn i løpet av 2020. Styret i sameiet er tilfreds med løsningene knyttet til bekkedraget og gangstiene. Det har bidratt til å gi en noe mer sømløs overgang mellom nabotomtene. Dette har vært en prosess med kommunen som er eier av dette prosjektet og Veidekke som entreprenør.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Grenseveien 71 - Bestilling av oppstartsmøte. Forslagsstiller foreslår å etablere boligbebyggelse i 3-7 etasjer i kvartalsbebyggelse. Eksisterende garasjeanlegg fra Jarlsberg mineralvannfabrikk foreslås bevart. Det etableres uteoppholdsareal i midten av kvartalsbebyggelsen, samt forhager mot nabobebyggelse og vei.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201906491 for mer informasjon.

Malerhaugveien 15, Ensjø - Omregulering fra industri til boligformål. Malerhaugveien 15 AS foreslår å omregulere Malerhaugveien 15 fra industri til boligbebyggelse, fortau, annen veggrunn - grøntareal og friområde for fremføring av Sentral tverrforbindelse. Forslaget innebærer regulering av boligbebyggelse på 4 til 6 etasjer. Det foreslås en utnyttelse på 7 500 m2 BRA, som tilsvarer ca. 81 boliger.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201412919 for mer informasjon.

Malerhaugveien 20 - Detaljregulering - Oppføring av boliger. Bunde Eiendom AS foreslår å omregulere Malerhaugveien 20 fra industri til kombinert formål bolig, forretning, barnehage, bevertning, uteareal, gatetun og park. Det foreslås å legge til rette for oppføring av boligblokker på 5-7 etasjer i en hestesko-form. Etablering av boliger forutsetter etablering av barnehage. Foreslått maks BRA bolig er 8835 m2 som tilsvarer ca. 100 boliger.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201509247 for mer informasjon.

Malerhaugveien 25 - Rivning av eksisterende bebyggelse.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201920052 for mer informasjon.

Gladengveien 12 - 14 - Detaljregulering - Omregulering fra industri til boligformål. Gladengveien 14 AS foreslår å omregulere Gladengveien 12-14 fra industri til bolig, gatetun og næring. Regulert barnehage i gjeldende reguleringsplan foreslås også videreført. Planforslaget legger til rette for ny bebyggelse i 5 etasjer med inntrukket 6. etasje. Det foreslås også rekkehus på 3,5 etasjer mot grøntdraget Vestre bekkedrag. Planforslaget sikrer at det opparbeides et allment tilgjengelig gatetun gjennom planområdet i tråd med VPOR for Ensjø.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201708971 for mer informasjon.

Grensesvingen 7 - 9 og Grenseveien 97 - Bestilling av oppstartsmøte - Bolig og næringsbebyggelse. Forslagstiller ønsker å omregulere planområdet fra kontor og industri til bolig og næringsbebyggelse. Forslaget innebærer en rivning av all eksisterende bebyggelse, og oppføring av bygg i varierende høyder, fra 4-16 etasjer.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201718510 for mer informasjon.

Grenseveien 69 A-B , Malerhaugveien 36-38. Oppføring av to boligblokker.
Planstatus: Endret tillattelse gitt. Se saksnr.: 201618610 for mer informasjon.

Ensjøveien 16 - 22 - Detaljregulering - Omregulering til bolig, forretning og kontor. Det er ønsker å omregulere Ensjøveien 16-22 fra hhv. industri og grønnstruktur med kombinert formål til bolig/forretning/kontor og grønnstruktur med hovedvekt på omregulering til boligbebyggelse i henhold til overordnede planer. De ønsker å oppføre omkring 270 leiligheter totalt fordelt på flere bygningsvolumer, samt barnehage.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201508726 for mer informasjon.

Karoline Kristiansens vei 1 - 9 - Fyrstikktorget - Dialogfase - Bolig, kontor, næring og hotell. Tomten ønskes regulert til bolig, næring, kontor, handel og hotell. Prosjektet som skisseres er å bygge på den gamle bebyggelsen på Fyrstikktorget samtidig som man ønsker å bygge to høyhus på området. Det opplyses at hoveddelen av bebyggelsen vil få en høyde på 6-7 etasjer. Men det ene tårnet vil ha en høyde på 24 boligetasjer. Og det andre tårnet/hotellet vil ha en høyde på 13 etasjer.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201703173 for mer informasjon.

Ved Innspurten 2 - Grenseveien 84 - Planforslag for detaljregulering - Bolig og næring. Vålerenga Kultur- og Idrettspark (VKIP) foreslår å omregulere Innspurten 2 fra Friområde til Bolig, Forretning, Kontor, Bevertning, Offentlig eller privat tjenesteyting. Hensikten er å legge til rette for oppføring av et bolig- og næringsbygg i 6-12 etasjer.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201605965 for mer informasjon.

Fredrik Selmers vei 2, 3 og 5 - Utvikling av næring og bolig. Helsfyr kontorbygg AS, Skanska AS og Gasmann Eiendom AS har på oppfordring fra Plan- og bygningsetaten inngått samarbeid om å utarbeide felles planforslag for Helsfyr øst for Grenseveien, for å legge til rette for en samlet god løsning for fremtidig bystruktur i området. Planarbeidet utløser krav om konsekvensutredning og planprogrammet for Helsfyr legges til grunn for utredningsarbeidet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201716171 for mer informasjon.

Ensjø - Tiedemannsparken. Prosjektet omfatter opparbeidelse av Tiedemannsparken del 3 som ligger sør for allerede opparbeidede deler av parken.
Planstatus: Rammetillatelse gitt - venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201816378 for mer informasjon.

Ensjø - Prosjektet omfatter opparbeidelse av friområde FR 5 og nedre del av FR 6 på Ensjø. Friområde 5 er en sentral tverrforbindelse fra Tidemannsparken til Stålverksparken. Her skal det legge ny trasse for Hovinbekken og ny gangvei.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201907391 for mer informasjon.

Bertrand Narvesens vei 8 - Oppføring av boligbygg. Søknad om rammetillatelse for nybygg av 4 boligblokker med underliggende p-anlegg for
Bertrand Narvesens vei 8, felt G.
Planstatus: Igangsettelsestillatelse gitt. Se saksnr.: 201716637, 201716640, 201716638 og 201716639 for mer informasjon.

Fyrstikkalléen 1 - Opparbeidelse av fortau og annet vegareal
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201913286 for mer informasjon.

Rolf Hofmos gate 2 - 10 - Oppføring av boliger. Det omsøkte tiltak er en del av Felt B1 som består av tre bygg, hus M, N og O, plassert rundt den bevaringsverdige Levahn-bygningen, som bygges om og får et nytt tilbygg mot syd. Tiltaket er bygget til dels over felles parkeringskjeller for felt S1, B1 og B2 (behandlet i saks. nr 201704807).
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201710525 for mer informasjon.

Rolf Hofmos gate 18 - Søknaden omfatter rivning av et næringsbygg. Bygget skal rives for å gjøre plass til midlertidig parkering for bebyggelse i felt S1.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201607538 for mer informasjon.

Rolf Hofmos gate 20 - Ensjø tyngdepunkt felt B1. Det søkes om rivning av deler av bygning. Formålet med rivningen er å legge til rette for utbygging/ombygging av 3. etappe for Felt B1.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201708889 for mer informasjon.

Rolf Hofmos gate 20 - Ensjø tyngdepunkt felt B1. Det omsøkte tiltak er barnehagens lekeplass som inngår på Ensjø torg felt B1 som er en del av det sentrale gårdsrommet, plassert mellom hus I, J og Jevahns. Planstatus: Rammetillatelse gitt - venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201717461 for mer informasjon.

Ensjø torg og t-bane - Opparbeidelse av torg og park. Søknaden omfatter etablering av torg og dam på Ensjø torg, like ved T-banen.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201804016 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

2010/107561-1/200  Erklæring/avtale  11.02.2010 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Malerhaugveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde
Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune
Overført fra: 0301-130/204
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/145738-1/200  Elektriske kraftlinjer  19.02.2013 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 0301-130/204
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/771868-1/200  Best. om adkomstrett  12.09.2013 
Bestemmelse om allmenn ferdsel mellom Malerhaugveien og friområde
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune orgnr. 958935420
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/850145-1/200  Erklæring/avtale  07.10.2013 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:130 Bnr:102  
Rett til å benytte seg av spillvannsledning
Bestemmelse om vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2013/541310-1/200  Seksjonering   01.07.2013 
opprettet seksjoner:
snr: 53
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 88/5856
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 83 leilighetsseksjoner og en garasjeseksjon, totalt 84 seksjoner. Malerhaugveien 34 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 912499529, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Malerhaugveien 34 A-F, Gårds- og bruksnummer: 130/204.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er EY.

- Hjemmeside: http://malerhaugveien34.no/
- Bygårdsservice AS utfører vaktmestertjenester og renhold i sameiet
- Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester
- Barnevogner som er i daglig bruk kan settes i sykkelbod

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 3.908,- per 01.03.2020.
Andel fellesformue kr. 2.462,- per 31.12.2019.

Spesifikasjon av lån:
Lånenr: OBOS01-98207465879
Type: Annuitet
Restsaldo: 249.229,-
Restløpetid: 5 år 10 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt 4,80%
Andel av saldo: 3.908,-
Kapitalkostnader: 65,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU, Polisenummer: 201820.1.

Regnskap

Årsresultatet for 2019 viste et overskudd på kr 68 119,-, fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 159 907,-. Se øvrig info i årsberetningen og regnskapet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Se vedtektene og husordensregler med retningslinjer for sameiers og sameiets vedlikeholdsplikt m.m.
Alle beboerne skal ha like type postkasseskilt. Ved innflytting i Malerhaugveien 34 Sameie sender OBOS Eiendomsforvaltning ut bestillingsblankett for postkasseskilt til alle beboerne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Kameraovervåkningen ble satt i drift i 2018.
Samtlige beboere har fått installert AMS målere.
Det er gjennomført service av ventilasjonsanlegget.
Ellers ble lekeplassen oppgradert i 2017 og adgangskontrollsystemet i 2015.

Planer fra årsmøte 18.03.2019 og fra 24.03.2019:
- I 2015 godkjente sameiermøtet individuell avlesning av både fyring og varmtvann og Techem ble valgt som leverandør. Styret valgte da å utsette denne implementeringen. Det er nå planlagt å gå over til individuell måling av varmtvann/fyring. Dette trådte i kraft fra og med 2020.
- Styret fikk på årsmøte i 2019 fullmakt til å opprette et garasjeutvalg og etablere vedtekter og husordensregler for bruk av garasjehuset. Seksjon nummer 84 (Garasjen) er nå opprettet som et eget garasjesameie under malerhaugveien 34 sameie. Forslag til vedtekter for dette sameiet vil bli fremlagt under garasjesameiemøtet.
- Det ble vedtatt at styret innhenter priser og lager et kostnadsestimat for montering av takrenner på balkongene. Hvordan kostnaden skal bli fordelt blant seksjonseierne vil man vedta på et ekstraordinært sameiermøte.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men skal ikke skape urimelig sjenanse hos naboene. Det er videre båndtvang på sameiets område. Se sameiets husordensregler § 11 for mer informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- Kjøleskap
- Vaskemaskin
- Vegghengt TV

Følgende tilbehør medfølger i handelen:
- Oppvaskmaskin
- Komfyr og induksjonstopp
- Garderobeskap på begge soverom
- Oppbevaringshyller i kjellerbod
- Plissegardiner på soverommene, samt verandadør og lameller i stue

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Sikringsskap plassert i bod med automatsikringer og hovedsikring på 63 Amp.
- Røykvarsler tilkoblet felles varslingsanlegg. Sprinkleranlegg med sprinklerhoder i alle rom. Brannslange i benkeskap på kjøkken. Brannslukningsapparat med pulver fra 2013.
- Selger har observert skjeggkre i boligen og bygget, og dette er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antallet betydelig.
Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder.

Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Steffen Usterud

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.