#ST.HANSHAUGEN, Colletts gate 12 B
6 300 000,-
Gj.gående og rålekker 3-roms I Eksklusivt oppusset i 2016 I Solrik balkong I Klassisk preg I Peis I Mulig garasjeleie!
 • Prisantydning: 6 300 000,-
 • Fellesgjeld: 146 000,-
 • Omkostninger: 13 926,-
 • Totalpris: 6 459 926,-
 • Ligningsverdi: 1 380 174,-
 • Fellesutgifter: 2720,-

Beregnet totalkostnad:
6 300 000,- (Prisantydning) 146 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 446 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 538,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 3 538,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 13 926,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 459 926,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 70 m²
 • Bruksareal: 70 m²
 • Bruttoareal: 77 m²
 • Etasje: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1929
 • Gårdsnummer: 217
 • Bruksnummer: 52
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 190550267
 • Sist endret: 22.09.20 16:14
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 52%
  eier sin egen bolig
 • 2%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 30%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 91%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-20-0137

Adresse og matrikkel

Colletts gate 12 B, 0169, Oslo, Gnr. 217 bnr. 52 orgnr. 933541924 i Oslo kommune

Eier

Karen Tangen Vattekar Ørjan Bjørnstad

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

70 / 70 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet
 

Byggeår

1929

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers strømforbruk har vært ca. kr. 10.000,- i året.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Beskrivelse

Velkommen til St.Hanshaugen og Colletts gate 12 B!

Vi har fått den store gleden av å presentere en rålekker og utrolig hyggelig 3-roms leilighet beliggende rolig til i en klassisk bygård.

Leiligheten skiller seg ut med sin gjennomførte høye standard hvor samtlige rom ble renovert i 2016 med nytt bad, kjøkken,rør-opplegg, el-anlegg, nye overflater, mm. Leiligheten har i tillegg en meget funksjonell planløsning med gode romstørrelser, to yttervegger med vinduer som slipper inn godt med lys, en solrik balkong vendt ut mot bakgård og en moderne peis som varmer godt. Denne må oppleves!

- Rålekker 3-roms nyoppusset i 2016
- en-stavs eikeparkett
- HTH kjøkken med kvalitets hvitevarer
- Integrerte høyttalere i himling på kjøkken og bad
- Nytt el-anlegg i hele leiligheten. Elko + dimmere og kontakter i alle rom
- Leiligheten er støyisolert med 5 cm. i alle himlinger, ikke bad
- Eksklusive lister og nye innerdører
- Solrik balkong ut mot bakgård
- Svært åpent og luftig utsyn
- Moderne peis i stue
- Mulighet for garasjeleie m/el-billader
- Svært god planløsning
- Lave felleskostnader og ingen dok.avgift!

Innhold

Leiligheten inneholder: entré, stue, kjøkken, baderom, to soverom og utgang til balkong.

Leiligheten disponerer i tillegg én bod i kjeller på 4 kvm og én bod på loft på 6 kvm gulvareal.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veletablert og meget attraktivt boligområde på St.hanshaugen. Området er ypperlig for den som vil bo rolig og usjenert, men samtidig ha gangavstand til alt av hovedstadens fasiliteter. Her finner du populære handlegater, kaféer, uteliv, samt god offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet.

Rett i nærheten finner du de populære parkene Stensparken og St. Hanshaugen park. Nærhet til Bislett Stadion og St. Hanshaugen park med flotte grøntområder, turstier, festplass og damanlegg. Idioten ligger også i nærheten og er svært populær om sommeren med mulighet for grilling og solbading i idylliske omgivelser med fantastisk utsikt. Ikke langt unna finnes turområder langs Akerselva som byr på god rekreasjon i idylliske omgivelser, året rundt. I tillegg er det gangavstand til Frognerparken med populære Frognerbadet og vakre Vigelandsparken.

Det ligger ellers flere treningssenter i nærområde, som f.eks. Fitness Xpress og SATS, i tillegg til Bislett Bad & Trening, samt Bislett stadion. Sistnevnte har fotballbane, stort utendørs friidrettsanlegg og innendørs løpebane i proffe omgivelser. Gangavstand til Litteraturhuset og mye av byens kulturliv.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Coop Extra, Coop Mega med ferskvaredisk eller på Kiwi. Boligen har umiddelbar nærhet til en rekke trendy kaffebarer, populære bakerier og hippe spisesteder, samt gangavstand til noen av hovedstadens mest attraktive handlegater.

I nærområdet finner du populære Raw, Åpent bakeri, Godt Brød, Gutta på Haugen og designbutikken Eske Interiør og Design. På drøye kvarteret når du blant annet Nye Bogstadveien, Hegdehaugsveien, Majorstuen og Ullevål. Det er ellers gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høgskolesenteret, Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen, Blindern og BI og adressen sogner til Bolteløkka skolekrets. Se mer informasjon om barnehager og skoler lenger ned i prospektet.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk, hvorav nærmeste trikke- og busstopp er Bislett som ligger få meter fra boligen, det samme gjør 21-bussen. I gangavstand finner du også Colletts gate (37-bussen). Sentrum kan også enkelt nås til fots og med sykkel. Med bil tar det ca. 5 min til Majorstuen, 5 min til Ullevål, 8 min til Oslo S og 40 min til Oslo Lufthavn.

Entré

Leiligheten har en innbydende entré som gir deg et svært godt førsteinntrykk. Nydelig en-stavs parkettgulv og vegger malt i en nøytral og stilren farge. Plass til å henge av seg yttertøy og plassere sko. Brann- og lydklassifisert entrédør samt dørtelefon med åpner.

Stue

Lys, åpen og svært koselig stue med nydelige klassiske vinduer, god takhøyde og lyst, flott en-stavs parkett. Stuens gode takhøyde i kombinasjon med store vindusflater skaper en luftig og meget god romfølelse. Rommet fremstår i tillegg enkelt å innrede med flere gode møbleringsmuligheter. Her har du god plass til en stor sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. I stuen finner du i tillegg en moderne peis (ny i 2016) som varmer godt og bidrar til en lun og koselig atmosfære. Ingen direkte gjenboere sørger for at innsyn ikke er en sjenerende faktor. Her kan du enkelt nyte rolige og skjermede omgivelser.

Kjøkken

Leilighetens separate og romslige kjøkken er fra 2016 og inneholder en meget funksjonell løsning med gode arbeidsforhold i form av masse benk- og skapplass. Kjøkkeninnredningen er fra kvalitetsleverandøren HTH, fremstår godt vedlikeholdt og inneholder slette fronter, laminat benkeplate, underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur og uttrekk fra Grohe. Videre inneholder kjøkkenet integrerte hvitevarer av høy kvalitet som induksjonstopp og stekeovn fra Miele, oppvaskmaksin fra Gram og kjøleskap med fryser fra Whirlpool. Komfyrvakt montert på vegg og lekkasjestopper montert under oppvaskkum. Kjøkkenet er av god størrelse og har plass til en romslig spisegruppe i form av langbord. Den gjennomgående løsningen sørger også for godt med naturlig lys. Integrert høyttaler montert i himling på kjøkken.

Bad

Nydelig og renovert baderom fra 2016 som holder en høy standard. Toppmoderne material- og fargevalg gir en god følelse. Badet inneholder flislagte gulv med varme, flislagte vegger, vegghengt servant med ett-greps armatur og stort innfelt speil på vegg. Videre inneholder badet vegghengt høyskap med slett front, dusjhjørne med innfellbare glassdører samt dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett og opplegg/plass til både vaskemaskin og tørketrommel i egen nisje. Badet fremstår meget gjennomført og holder en høy standard. Integrerte høyttalere i himling på bad.

Våtromsbevis: takstmann har gitt badet våtromsbevis. Beviset bekrefter at våtrommet i boligen kvalifiserer for en utvidet forsikringsdekning i en tidsbegrenset periode - uten tillegg i prisen. Dette betyr også at du får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom.

Balkong

Leiligheten har en koselig østvendt balkong. Her har du plass til et hyggelig cafésett, eventuelt to lounge-stoler. Solen kan du enkelt nyte fra tidlig morgen til ettermiddag (ca. kl. 14.30). Fra balkongen har du et åpent og luftig utsyn ut mot borettslagets hyggelig tomt, lite innsyn og ingen direkte gjenboere.

Soverom

Leiligheten har et soverom av svært god størrelse. Har har du plass til dobbeltseng, nattbord og ikke minst rikelig med oppbevaringsplass i en stor skyvedørsgarderobe på hele 3,5 meter. Også her finner du kvaliteter som store vindusflater, god takhøyde og lyst parkettgulv. Rommet er malt i en behagelig og tidsriktig fargetone som skaper en god følelse og sørger for at rommets dype vinduskarmer kommer godt frem. Soverommet ligger vendt ut mot en rolig gate, godt skjermet for sjenerende trafikk og støy. Her kan du derfor enkelt nyte stille og rolige omgivelser. Nydelig utsyn ut mot grønne og frodige omgivelser.

Soverom 2

Soverom 2 er også av god størrelse med god plass til seng, garderobeskap og eventuelt en liten kontorinnredning. Rommet fremstår lyst og innbydende og har utgang til leilighetens hyggelige balkong. Vegger/himling malt i en behagelig fargetone gir en god følelse.

Felleskostnader

kr. 2.720,- pr. mnd. Herav: kabel-TV fra Get, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, renter og avdrag på andel fellesgjeld, øvrige fellesutgifter.

Fordeling felleskostnader:
Felleskostnader: 2.270,-
Kabel-TV: 450,-

Vedtak om innbetaling av engangssum for å sørge for egenkapital til aksjelaget etter oppkjøp av garasjeanlegg m.m. Vedtatt på møte august 2020. Skal betales over 2-3 måneder. Snakk om en sum på ca 10.000 kroner.

Etasje

2. etasje

Tomt

Areal: 994 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, trær, prydbusker og diverse beplantning. Sittegrupper, lekeapparater og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Aksjelaget eier flere garasjeplasser i bakgården. Nåværende eier leier garasjeplass med el-billader. Det er pt ingen på liste og mulighetene for å overta eiers leie av plass er stor.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 380 174 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 968 626 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjelleretasje. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av treverk og murkonstruksjoner. Utvendige pussede overflater. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongdør med to-lags glass fra 2005. Vinduer med to+1 lags glass fra 1983. Oppvarming med elektrisitet og vedovn i stue.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Aksjelaget følger borettslagsloven når det gjelder utleie. I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner. Varmekabler i baderomsgulv. Peis i stue.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeleilighet tilhørende Collettsgate 12 A/S beliggende i bydel St.hanshaugen. Aksjelaget består av 19 leiligheter.
Obos er lagets regnskapsfører.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr. OBOS02-98207524824
Restsaldo: 484.799,-
Restløpetid: 16 år 1 mnd
Rente: Flyt 2,85%
Andel restsaldo: kr. 19.433,-
Andel kapitalkost. kr. 126,-

Lånenr.: OBOS03-98207632627
Restsaldo:1.863.751,-
Restløpetid: 27 år 2 mnd.
Rente: Flyt 2,85%
Andel restsaldo: kr. 74.743,-
Andel kapitalkost: kr. 329,-

Lånenr.: 3OB940-98207363464
Restsaldo: 1.271.617,-
Restløpetid: 11 år 4 mnd.
Rente: Flyt 2,85%
Andel restsaldo: 50.994,-
Andel kapitalkost: 442,-

Andel fellesgjeld

146 000

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 85285540

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: taklampe begge soverom, taklampe stue og knaggrekke i entré.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Lene Brekken

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.