# TØYEN VED BOTANISK HAGE, Heimdalsgata 28A
3 400 000,-
Lys og delikat 2-r med takhøyde opp mot 3,3 meter | Romslig og gjennomgående | Vedovn | Varmtvann inkl | | IN-ordning
 • Prisantydning: 3 400 000,-
 • Fellesgjeld: 244 344,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 3 652 154,-
 • Ligningsverdi: 846 917,-
 • Fellesutgifter: 3645,-

  varmtvann, kabel-tv/bredbånd (Canal Digital), andel felleskost, nedbetaling fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring mm.
Beregnet totalkostnad:
3 400 000,- (Prisantydning) 244 344,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 644 344,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 652 154,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 48 m²
 • Bruksareal: 48 m²
 • Bruttoareal: 53 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1892
 • Modernisert: 2006
 • Gårdsnummer: 229
 • Bruksnummer: 19
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 180603079
 • Sist endret: 06.07.20 14:07
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 61%
  eier sin egen bolig
 • 97%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 73%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 63%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

16-20-0057

Adresse og matrikkel

Heimdalsgata 28A, 0561, Oslo, Gnr. 229 bnr. 19, andelsnr. 1 i Borettslaget Heimdalsgata 28 med orgnr. 874384542 i Oslo kommune

Eier

Anniken Flinder

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett. Konferer med megler vedrørende forkjøpsretten.

BRA/PROM

48 / 48 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1892

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 5903 kWh pr. år.

Tomt

Areal: 574 kvm, Eierform: Fellestomt
Felleseiet tomt. Inngang fra gateplan til brosteinsbelagt bakgård opparbeidet med sittebenker, sykkelstativ, busker, trær og annen beplantning.

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Det ble på ordinær generalforsamling foreslått innføring av IN-ordning på lån.
" Det tillates individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning), såfremt nedbetaling skjer ved regnskapsårets utgang (dvs. desember), og andelshaver selv dekker kostnader knyttet til nedbetaling (f.eks administrajonsgebyr) - Vedtaket ble godkjent.

Beskrivelse

Et par kvartaler nedenfor idylliske Botansik hage finner du Heimdalsgata 28. En lys og fin leilighet i tilbaketrukket gate som ligger mellom Tøyen og Grünerløkka. Her bor du sentralt, samtidig tilbaketrukket til med kort vei til de stemningsfylte bydelene.
Leiligheten er gjennomgående med store vinduer og dype vinduskarmer.
Leiligheten er romslig og har en god planløsning. Stuen er det naturlige oppholdsrommet. Her har du god plass til en stor hjørnesofa med tilhørende møblement og plass til spisebord. Stuen drar nytte av alle vindusflatene i leiligheten, og har godt med naturlig lys. Takhøyde på hele 3,30 meter og praktisk plassert vedovn i stuen bidrar også til den herlige romfølelsen.
Delvis åpen kjøkkenløsning med vindu mot bakgård. Soverom er også av god størrelse og vendt mot bakgården.

Standard / Innhold
ENTRÉ/GANG: Lys og fin avlang entré med god takhøyde og god plass til oppbevaring. Varme i gulv. Adkomst via lukket bakgård med dørcalling. Det er god plass til å sette fra seg og henge fra seg yttertøy. Lys og fin skyvedørsgarderobe i entré med mål på ca. 2,1 meter.

STUE: Romslig og fin stue. Det er nivåforskjell fra entré/gang, kjøkken og soverom og ned til stuen via tretrapp. Dette sørger for at stuen får en suveren takhøyde på hele 3,3 meter. Leiligheten er gjennomgående og stuen drar nytte av alle vindusflatene i leiligheten. Dette gir en utrolig god romfølelse og godt med naturlig lys. Her føles det virkelig hjemmekoselig. God plass til stor hjørnesofa, sofabord, mediebenk og annet møblement. Det er også god plass til spisebord i stuen. Det er også vedovn i stuen, med praktisk beliggenhet i rommet.
Stuen noe utenom det vanlige, og et naturlig oppholdsrom i leiligheten!

KJØKKEN: Praktisk kjøkken med god skap- og benkeplass i delvis åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet har gode lysforhold med vindu mot bakgård. IKEA kjøkkeninnredning fra 2006. Avtrekk ut av bygget er praktisk slik at du får matosen ut fra leiligheten.
Innredning med slette fronter i matt brun utførelse. 3 stk overskap med frostet glass. Benkeplate i laminert utførelse med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Nedfelt keramisk platetopp og innebygget stekeovn. Ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget. Innebygget oppvaskmaskin fra UPO. Integrert kjøleskap med frysedel fra Whirlpool. Synlige vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast. Flislagt gulv med gulvvarme. Malte veggflater. Nedsenket platehimling med downlights.

ROMSLIG BAD: Romslig flislagt bad. Vindu (nytt 2019) på bad gir god lufting og ventilasjon. Vaskemaskin og tørketrommel plassert i nisje. Vannrør av typen rør-i-rør. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på vegg i bad. Badet har i senere år blitt oppgradert med servantskap med servant og armatur samt toalett. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Dusjnisje med nedsenket dusjsone, glassdør og to-greps armatur. Frittstående toalett fra Porsgrund.

Gulvflater med en stavs parkett. Flislagt gulv med gulvvarme i entré/ gang og kjøkken. Malte veggflater. Malte himlingsflater. Nedsenket platehimling med downlights i entré/gang og kjøkken.

SOVEROM: Soverom med bahegelig farger vendt mot bakgård og rolige omgivelser. Eget hjørne på soveværelse godt eget for skapplass. God plass til dobbeltseng, nattbord med mer. Dype vinduskarmer fungerer også fint til lampe, interiør og pynt.

ANNET:
Leiligheten har slett entredør med dørpumpe, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer i stue med 2-lags glass fra fra 2005 og 2019. Vinduer med to-lags glass på soverom og kjøkken fra 1985. Vindu på bad med to-lags glass fra 2019.

Dype vinduskarmer i leiligheten gir et godt preg, ekstra flate til blomster, planter, pynt og interiør.

Takhøyder er målt på tilfeldige steder i leiligheten: Entré/ gang: 2,75 meter. Bad: 2,74 meter. Soverom: 2,2,78 meter. Kjøkken: 2,76 meter. Stue: 3,3 meter.

Elektrisk oppvarming. Felles varmtvann. Flislagt gulv med gulvvarme i entré/gang, kjøkken og bad. Ellers parkett på gulv.

SELGER OPPLYSER OM FØLGENDE UTBEDRINGER BØR GJØRES I LEILIGHETEN:
Selger opplyser at viften på kjøkkenet ikke fungerer. Ovnen fungerer kun på en funksjon.

Innhold

2- roms leilighet beliggende i byggets 1 etasje. Adkomst via portrom til bakgård med felles inngangsparti. Felles callinganlegg. Leiligheten består av entré, baderom, kjøkken, stue og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten to boder. En kjellerbod på ca. 7,3 m2 og en bod på loft med skråtak og gulvflate på ca. 4 m2.

Beliggenhet

Heimdalsgata 28A ligger et par kvartaler nedenfor idylliske Botanisk hage. Dette er et trivelig og populært boligområde mellom Tøyen, Grünerløkka og Grønland. Grünerløkka ligger like i nærheten med urbant byliv, spennende butikker, flere hyggelige spisesteder samt fine parker. Grünerløkka som ligger en liten gåtur unna er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Blant noen restauranter i området som er verdt et besøk finner vi: Villa Paradisio, The Nighthawk Diner, Aku Aku, Südøst, Delicatessen, Parkteateret og mange fler. Det finnes flere dagligvareforretninger i området som Rema 1000, Coop Extra og Grønland basar. Gangavstand til nyrehabiliterte Tøyen Torg, der man finner bakeri, cocktailbar, Postokontoret, Nord & Natt, sushi, thai, tyrkisk og grønsakshandel foruten apotek, bibliotek og kulturhus. I tillegg ligger Handwerk i Botanisk Hage og Grådi i kort gangavstand fra leiligheten. Umiddelbar nærhet til Dattera til hagen med superfin bakgård, Bar brutus og Oslo Mek.

Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen. Her finner du Dansens Hus med bar og uteservering, BAR vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Scandics Bar, BLÅ og flere spennende spisesteder på Mathallen, samt flere delikatesseforretninger.

Det er flere park- og friområder i nærheten, som Botanisk Hage, Tøyenparken, Sofienbergparken og ikke minst Akerselva. Her kan nyte late dager i parken, eller ta en tur langs Akerselva der du finner gang- og sykkelstier som fører helt opp til Maridalsvannet i nord. Går du i retning sør, kommer du til Bjørvika hvor du kan besøke Operaen eller den nyetablerte badeplassen på Sørenga - et flott tilskudd til Oslobeboerne. Ønsker du litt annerledes aktivitet finner du også Tøyenbadet, Munchmuseet eller Naturhistorisk museum i nærheten. SATS/Elixia og EVO treningssenter ligger i kort avstand fra leiligheten.

Det er kort vei til offentlig kommunikasjon med T-bane, buss- og trikkelinjer som går i alle byens retninger. Nærmeste holdeplass er Tøyenkirken. Gode trikkmuligheter ved Heimdalsgata eller Tøyengata. Det er ca. 16 minutters gange til Oslo S, Flytoget, og starten av Karl Johan. Grønland t-bane ligger ca. 6 minutters gange unna og Tøyen T-bane ca. 10 minutter.

Standard / Innhold

ENTRÉ/GANG: Lys og fin avlang entré med god takhøyde og god plass til oppbevaring. Adkomst via lukket bakgård med dørcalling. Det er god plass til å sette fra seg og henge fra seg yttertøy. Lys og fin skyvedørsgarderobe i entré med mål på ca. 2,1 meter.

STUE: Romslig og fin stue. Det er nivåforskjell fra entré/gang, kjøkken og soverom og ned til stuen via tretrapp. Dette sørger for at stuen får en suveren takhøyde på hele 3,3 meter. Leiligheten er gjennomgående og stuen drar nytte av alle vindusflatene i leiligheten. Dette gir en utrolig god romfølelse og godt med naturlig lys. Her føles det virkelig hjemmekoselig. God plass til stor hjørnesofa, sofabord, mediebenk og annet møblement. Det er også god plass til spisebord i stuen. Det er også vedovn i stuen, med praktisk beliggenhet i rommet.
Stuen noe utenom det vanlige, og et naturlig oppholdsrom i leiligheten!

KJØKKEN: Praktisk kjøkken med god skap- og benkeplass i delvis åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet har gode lysforhold med vindu mot bakgård. IKEA kjøkkeninnredning fra 2006. Avtrekk ut av bygget er praktisk slik at du får matosen ut fra leiligheten.
Innredning med slette fronter i matt brun utførelse. 3 stk overskap med frostet glass. Benkeplate i laminert utførelse med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Nedfelt keramisk platetopp og innebygget stekeovn. Ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget. Innebygget oppvaskmaskin fra UPO. Integrert kjøleskap med frysedel fra Whirlpool. Synlige vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast. Flislagt gulv med gulvvarme. Malte veggflater. Nedsenket platehimling med downlights.

ROMSLIG BAD: Romslig flislagt bad. Vindu (nytt 2019) på bad gir god lufting og ventilasjon. Vaskemaskin og tørketrommel plassert i nisje. Vannrør av typen rør-i-rør. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på vegg i bad. Badet har i senere år blitt oppgradert med servantskap med servant og armatur samt toalett. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Dusjnisje med nedsenket dusjsone, glassdør og to-greps armatur. Frittstående toalett fra Porsgrund.

Gulvflater med en stavs parkett. Flislagt gulv med gulvvarme i entré/ gang og kjøkken. Malte veggflater. Malte himlingsflater. Nedsenket platehimling med downlights i entré/gang og kjøkken.

SOVEROM: Soverom med bahegelig farger vendt mot bakgård og rolige omgivelser. Eget hjørne på soveværelse godt eget for skapplass. God plass til dobbeltseng, nattbord med mer. Dype vinduskarmer fungerer også fint til lampe, interiør og pynt.

ANNET:
Leiligheten har slett entredør med dørpumpe, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer i stue med 2-lags glass fra fra 2005 og 2019. Vinduer med to-lags glass på soverom og kjøkken fra 1985. Vindu på bad med to-lags glass fra 2019.

Dype vinduskarmer i leiligheten gir et godt preg, ekstra flate til blomster, planter, pynt og interiør.

Takhøyder er målt på tilfeldige steder i leiligheten: Entré/ gang: 2,75 meter. Bad: 2,74 meter. Soverom: 2,2,78 meter. Kjøkken: 2,76 meter. Stue: 3,3 meter.

Elektrisk oppvarming. Felles varmtvann. Flislagt gulv med gulvvarme i entré/gang, kjøkken og bad.
Ellers parkett på gulv.

SELGER OPPLYSER OM FØLGENDE UTBEDRINGER BØR GJØRES I LEILIGHETEN:
Selger opplyser at viften på kjøkkenet ikke fungerer. Ovnen fungerer kun på en funksjon.

Felleskostnader

3 645 pr. mnd. varmtvann, kabel-tv/bredbånd (Canal Digital), andel felleskost, nedbetaling fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring mm.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 846 917 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 048 900 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt loft og kjeller. Støpt plate mot grunn. Grunnmur av tegl. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Bærende konstruksjoner av mur. Yttervegger i murkonstruksjoner utvendig pusset og malt. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Leiligheten har slett entredør med dørpumpe, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer i stue med 2-lags glass fra fra 2005 og 2019. Vinduer med to-lags glass på soverom og kjøkken fra 1985. Vindu på bad med to-lags glass fra 2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Heimdalsgata 28 - Rehabilitering forbygning - Ferdigattest - 1988.pdf
Heimdalsgata 28 - Bruksendr næring til to leil 1 etg - Ferdigattest - 2006.pdf
Heimdalsgata 28 - Bod for barnevogner - Sluttnotat (henlagt uten ferdigmelding) - 2013.pdf

Boligens areal

Primærrom: 48 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 53 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene or utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme i entré, kjøkken og på bad.

Løpende kostnader

elektrisitet, innboforsikring mm.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1874/900353-1/105 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE TINGLYST
Bestemmelse om benyttelse

1989/41640-1/105 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:18
:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:45
:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:90
:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:96
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2006/518479-1/200 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. TINGLYST
BELØP: NOK 2.375.100
PANTHAVER:Andelseierne I Borettslaget, Jfr. Lov Om Brl
Lnr: 10005685

2018/659069-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST
BELØP: NOK 2.000.000
PANTHAVER:DNB BANK ASA
Org.nr: 984851006

2019/1057246-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST
BELØP: NOK 4.000.000
PANTHAVER:DNB BANK ASA
Org.nr: 984851006

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Heimdalsgata 28 orgnr. 874384542 i Oslo kommune, består av 14 andeler.

Det har vært leid inn vaktmestertjenester av Gamle Oslo Servicesentral AS og renhold to ganger i måneden av GOS AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

I forbindelse med rehabilitering av fasade ble det i 2019 tatt opp nytt lån. Tidligere lån ble refinansiert. Totalt kr. 3.900.000.

Lånenr. 1213.86.96462
Lånegiver: DNB
Rente 30.09.2019 var 3,50%
Fellesgjeld i form av lån pr 30.09.2019 3.880.400

Ifølge informasjon gitt av styreleder er effektiv rente på lån 2.793% pr. 28.05.2020.

Andel fellesgjeld

244 344

Andel formue

13 429

Forsikring

If Polisenummer: SP611604

Regnskap

Regnskapet for 2018 viser årsresultat -1.345.543,- og er hovedsakelig årsak for utførte arbeider i gården.
Egenkapital per 31.12.2018 viste kr. 371.381,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Gjort av arbeider i 2019:
Oppganger:
Avretting og forsterking av alle trappetrinn + nytt vinylbelegg
Nye trappeneser
Flislegging av alle trappereposer
Maling av trapperom, vinduskarmer og dører,
Utskifting av alle lamper til led-lamper, og skifte av sensor til bevegelsessensor,
Maling/lakkering av rekkverk, opptrinn og trappevanger, maling av postkasser

Belysning:
Utskifting av alle utelamper

Dører:
Nye inngangsdører til begge oppganger
satt inn opprinnelig vindu over inngangsdør hvor det en periode har vært murt igjen.

Vinduer:
Utskifting av totalt 12 vinduer. Kun vinduer med råte, fuktskader, og som slapp inn vann ble skiftet. Vindu på bad ble skiftet i andel 1.
Alle vinduer på forside A og bakside B er malt.

Portrom:
Bortimot full utskifting av puss,
utskifting av frostskadde murstein
maling med diffusjonsåpen i ny farge
utskifting av ventiler mot kjeller
montering av metallbeslag bak søppelcontainere
lakkering av port mot gate.

Blikkenslagerarbeider:
Utskifting av vindusbeslag forside A, 1. etasje A mot gård + bakside B
Utskifting av tak over bodkjerne, bakside B-bygget
Utskifting av takrenner forside A + bakside B
Utskifting av taknedløp langs bodkjerne bakside A
Taknedløp forlenget til kummer for å lede vann bort fra fasader

Fasader( **)på fasader som er renovert ) :
bortimot full utskifting av puss på fasade mot gate,
bortimot full utskifting av puss på nederste del av fasade(ca. t.o.m overkant dør)
full utskifting av puss på bakside B-blokk,
full reparasjon av gesims forside A + bakside B,
flekkutbedring gesims bakside A
punktvis utskifting av frostskadde murstein**
maling i ny farge**
utskifting av ventiler alle mot loft** + 2 mot kjeller
full sikring og reparasjon av setningsskade over portrom på bakside B
utskifting av alle
utskifting av fuge mot naboborettslag (Heimdal 2 Borettslag)

2018
Kjeller:
Utbedring av fundamenter, utskifting av gulv i hvor nødvendig, utskifting siste stykke opprinnelig soilrør under kjellergulv fra fallstammer i bygget til kommunalt ledningsnett, installering av avfuktere, reetablering av boder med nye brannsikre skillevegger og dører. Brantetting i etasjeskille hvor nødvendig og utbedring av felles el-installasjoner.
Etablering av kum ved første portrom med tilkobling på det kommunale nettet for å lede vann bort fra fasadene.
Callinganlegg: Nye callingtelefoner i alle leiligheter + nye callingtavler ved port og innganger til oppgangene.

2016:
Nye felles varmtvannsberedere i begge bygg
Kontroll og rens av alle rør

2012:
Oppussing av pipeløp (glidestøp)Foreløpig planlagt av større tiltak - 2020/2021
- Reperasjon av fuktskade på fasade mot nabo
- Reperasjon av puss under gesims på bakside A

Borettslaget har tatt opp nytt lån i 2019. Totalt kr 3.900.000,- Gammel gjeld ble refinansiert.
Dette i forbindelse med rehabilitering av fasaden som gjennomføres 2019/2020.

Styreleder informerer at det vil bli en utvidelse av både fellesgjeld og fellekostnader knyttet til nedbetaling av lån, samt en mindre justering knyttet til indeksregulering av våre faste utgifter.

Dette skyldes at det i 2019/2020 har vært gjennomført en renovering av fasadene. Underveis i renoveringen har det oppstått uforutsette nødvendige tilleggskostnader. Arbeidet er akkurat ferdigstilt, og borettslaget venter på sluttoppgjør fra Entreprenør. Det er i gang en tvistesak med entreprenør, og borettslaget skal møtes til dialogmøte etter mottatt sluttoppgjør.

Husdyrhold

Dyrehold kan tillattes etter søknad til styre, iflg. borettslagets vedtekter.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt #Feil!Object variable or With block variable not set!¤|settinntekst_inkludert evt fellesgjeld]. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr #Feil!Object variable or With block variable not set!¤. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anders Sveen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.