# STORO / NYDALEN, Grefsenveien 51
2 800 000,-
Lys og arealeffektiv 2-R hjørneleilighet med utsikt I Nyere kjøkken og bad I Heis I "Alt" inkl. i felleskostnadene
 • Prisantydning: 2 800 000,-
 • Fellesgjeld: 172 114,-
 • Omkostninger: 8 585,-
 • Totalpris: 2 980 699,-
 • Ligningsverdi: 706 501,-
 • Fellesutgifter: 3600,-

  Fyring og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 1 265,-).
Beregnet totalkostnad:
2 800 000,- (Prisantydning) 172 114,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 972 114,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 300,- (Medlemsskap BRL) -------------------------------------------------------- 8 585,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 980 699,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 33 m²
 • Bruksareal: 33 m²
 • Bruttoareal: 36 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1961
 • Gårdsnummer: 76
 • Bruksnummer: 97
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 182000657
 • Sist endret: 02.07.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 58%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 56%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 20%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-20-0122

Adresse og matrikkel

Grefsenveien 51, 0485, Oslo, Gnr. 76 bnr. 97, andelsnr. 33 i Grefsenv 51 Borettslag med orgnr. 948609541 i Oslo kommune

Eier

Marianne Stahlsberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av USBL, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

33 / 33 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1961

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har hatt et årlig strømforbruk på ca. 3 007 kWh i gjennomsnitt per år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 603 kvm, Eierform: Fellestomt

Opparbeidet fellestomt med asfalterte gangveier, spredt beplantning med trær, planter og prydbusker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod på ca. 1,9m².

Tilgang til gratis fellesvaskeri og felles terrasse med sittegrupper.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på Storo, med nærhet til populære områder som Nydalen, Grefsen, Torshov og Sagene, samt store friområder og Akerselva.

Borettslaget er lokalisert i et område som er og har vært i sterk positiv utvikling. Svært gode kollektivmuligheter fra boligen. Gangavstand til holdeplass på Storo med T-bane (linje 4 og 5), trikk (11, 12, 13), buss (55, 56) og tog-forbindelser! T-banen tar kun 10 minutter til Oslo Sentrum! Kort vei til flybussen samt 22 og 23-bussen på ring 3.

Nydalen og Storo ligger begge noen få minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Åpent Bakeri, samt Nydalen Bryggeri og Spiseri. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc.
I nærheten finner du restauranter som Åpent Bakeri, Jewel of India, Sagene Lunsjbar, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen bare noen trikkestopp unna. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus med ukentlige teaterforestillinger for barn.

Flere dagligvarebutikker i nærområdet (Coop, Rema 1000, Kiwi). Nyåpnede Nærbutikken Storo rett på utsiden av døren.

I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.

Av treningstilbud finner du bl.a. Fitness24Seven (i nabobygget), FitnessXpress, SATS Elixia på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Nye Nordpolen barne- og ungdomsskole åpnet høsten 2012 og huser ca. 840 elever. For øvrig ligger Nydalen videregående skole samt Lilleborg skole (barneskole) i nærområdet. Fernanda Nissens Skole åpnet høsten 2016. Det er flere barnehager i nærområdet. Espira Grefsen Stasjon barnehage åpnet høsten 2016 med fortrinnsrett for beboere i sameiene på Grefsen Stasjon.

Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet!

Lys og praktisk entré

Du tar deg opp til leiligheten i byggets 4. etasje via trapperom med heis. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys og praktisk entré. Entréen har flislaminat på gulv og malte overflater. God oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Lys og fin hjørnestue med utsikt

Stuen er det naturlig oppholdsrommet i leiligheten og er et lyst og fint rom. God standard med lys parkett på gulv og lysmalte overflater. Beliggenheten på hjørnet sørger for rikelig med naturlig lys fra to himmelretninger. Du forstår fort gleden av å bo høyt med nydelig utsikt over byen og mot fjorden, samtidig som det ikke er noe innsyn. I stuen har du plass til sofagruppe med salongbord og annet ønskelig møblement som et spisebord eller mediemøblement. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med sentralfyr til radiatorer. Både fyring, varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene.

Moderne og tidløst kjøkken

Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen. Moderne og tidløs kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med fliser i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøleskap med frysedel. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen, frittstående kjøleskap medfølger i utgangspunktet ikke.

Lyst og koselig soverom med garderobeskap

Leiligheten har et lyst og koselig soverom med plass til dobbeltseng. To vindusflater med samme flotte utsikt som i stuen. Du har god oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Innbydende og moderne flislagt baderom fra 2013

Svært innbydende baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2013. Baderommet har moderne fliser på gulv og vegger, varme i gulv og downlights i himling. Baderomsinnredning med heldekkende servant og speilskap med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin, samt tilgang til gratis fellesvaskeri.

Felleskostnader

Kr. 3 600,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring og varmtvann, kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 1 265,- av totale felleskostnader.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 18 parkeringsplasser og 7 garasjeplasser som kan leies. Garasje- og parkeringsplasser tildeles etter boansientet etter at det har vært oppslag om ledige plasser på borettslagets infotavle ved inngangspartiet. Borettslaget har også 3 parkeringsplasser for gjester (parkeringsbevis får man av styret).

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 706 501 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 543 402 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over ti etasjer samt loft og to u.etasjer. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger av mur og teglstein. Fasader utført i pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med papp/membran. Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkehull, brannklasse B 30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass samt enkelt glass fra 1988.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1963 på høyhus, ferdigattest fra 2008 på fasadeendring og ferdigattest fra 2014 på rehabilitering av 76 bad. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 33 kvm, Bruksareal: 33 kvm, Bruttoareal: 36 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med sentralfyr til radiatorer. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektrisk gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Garderobeskap i entré
* Garderobeskap på soverom
* Integrerte hvitevarer på kjøkken
* Innvendig solskjerming på alle vinduer
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom
* Felles brannvarslingsanlegg og brannslange i kjøkkenskap
* Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnadene
* Kabel-TV og bredbånd fra Get inkludert i felleskostnadene
* Leiligheten disponerer bod på loft
* Heis
* Gratis fellesvaskerier
* Felles sykkelgarasje
* Felles terrasse med sittegrupper

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Grefsenveien 49 - Riving av boligblokk
Saksnummer: 201715037 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Grefsenveien 49 - Oppføring av boligblokk
Saksnummer: 201715042 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Storo T-banestasjon - Oppføring av gangbro
Saksnummer: 201804509 - Byggesak
Status: Søknad avslått

Grefsenveien 42 A-C - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202006386 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Grefsenveien 26 - Bruksendring av loft til kontor og fasadeendringer
Saksnummer: 201900617 - Byggesak
Status: Endret tillatelse gitt

Stamnett - Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Vitaminveien - Detaljregulering - Opparbeidelse av gate
Saksnummer: 201816207 - Reguleringssak
Sakstype: Forslag - Detaljregulering

Vitaminveien 6 - Reguleringsplan til politisk behandling - Bolig, næring og park
Saksnummer: 201608223 - Reguleringssak
Status: Planforslag

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 07.07.1916 med dagboknummer 900737.
   Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn.
* Bestemmelse, tinglyst den 04.07.1936 med dagboknummer 7887.
   Bestemmelse om vann/kloakkledn. med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 27.09.1943 med dagboknummer 7289.
   Bestemmelse om kloakkledning.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 08.06.1960 med dagboknummer 6782.
   Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 18.08.1960 med dagboknummer 9816.
   Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglementet.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 28.09.1960 med dagboknummer 11875.
* Obligasjon, tinglyst den 10.12.1963 med dagboknummer 16390. Beløp: NOK 630.900.
   Panthaver: Bbl Ungdommens Selvbyggerlag.
   Forhøyet til NOK 645.900, den 26.10.1989 med dagboknummer 73802.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 11.04.1985 med dagboknummer 19624.
   Byggeforbud på nærmere angitt avstand.
* Pantedokument, tinglyst den 01.07.2002 med dagboknummer 42912.
   Beløp: NOK 6.300.000. Panthaver: DNB Bank Asa.
   Beløpet er nedkvittert til NOK 1.860.000, den 19.05.2004 med dagboknummer 33829.
* Pantedokument, tinglyst den 20.08.2003, dagboknummer 51494. Beløp: NOK 4.600.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank.
* Jordskifte, tinglyst den 08.04.2013, dagboknummer 272858. Jordskiftesak 0200-2010-006 Grefsen Stasjonsby.
* Pantedokument, tinglyst den 01.08.2013 med dagboknummer 641861.
   Beløp: NOK 12.000.000. Panthaver: DNB Bank Asa.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Borettslaget Grefsenveien 51 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 609 541, og består av 76 leiligheter og 3 næringslokaler. Forretningsførselen er utført av Boligbyggelaget USBL.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 114864473, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 08.06.2020: 2,02% pa.
Antall terminer til innfrielse: 8
Saldo per 08.06.2020: Kr. 1 052 743,-
Andel av saldo: Kr. 15 412,-
Første termin/første avdrag: 01.10.2007 (siste termin 01.04.2024)

Lånenummer: 12125999628, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 08.06.2020: 2,25% pa.
Antall terminer til innfrielse: 72.9998
Saldo per 08.06.2020: Kr. 10 703 554,-
Andel av saldo: Kr. 156 702,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 (siste termin 30.05.2038)

Andel fellesgjeld

Kr. 172 114,- per 08.06.2020.

Andel formue

Kr. 74 826,- per 31.12.2019.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring NUF. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 3 235 083,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 2 286 320,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2018 på kr. 710 841,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2018 kr. 5 041 318,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble på ekstraoridinær generalforsamling den 11.11.2019 vedtatt at vinduene skal byttes ut. Styret får fullmakt av generalforsamlingen til å ta opp lån på inntil kr. 5 500 000,- (fem millioner fem hundre tusen kroner) til utskifting av vinduer. Banken vil få pant foran innskudd, dette for å sikre lavest mulig rente.

Husdyrhold

Husdyr er bare tillatt etter avtale med styret og under forutsetning av at andre leieboere ikke sjeneres. Det søkes om dyrehold på eget skjema (fås av styreleder).

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 6 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Erik Danielsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.