#ROSENHOFF, Strømstadgata 4
2 840 000,-
Rosenhoffs smarteste 1-roms? Arealeffektiv mot rolig gate | Peis | God takhøyde | Fantastisk bakgård | Rolig og sentralt
 • Prisantydning: 2 840 000,-
 • Fellesgjeld: 159 393,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 014 528,-
 • Fellesutgifter: 2853,-

  Grunnpakke kabel-tv og internett, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 2 408,- Internett 213,- Kabel-TV 232,-
Beregnet totalkostnad:
2 840 000,- (Prisantydning) 159 393,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 999 393,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 014 528,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 32 m²
 • Bruksareal: 32 m²
 • Bruttoareal: 36 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1924
 • Gårdsnummer: 226
 • Bruksnummer: 60
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 182179308
 • Sist endret: 03.07.20 12:46
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 73%
  eier sin egen bolig
 • 96%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 47%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 99%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-20-0042

Adresse og matrikkel

Strømstadgata 4, 0569, Oslo, Gnr. 226 bnr. 60, andelsnr. 26 i Strømstadgata 4 borettslag med orgnr. 968118072 i Oslo kommune

Eier

Alexander Christian Rasch Pernille Angell Arnet

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett foran både juridiske og fysiske personer.

BRA/PROM

32 / 32 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1924

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 6.054 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.054,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 371 kvm. Eierform: Festet fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Bortfester er Oslo kommune og festetiden er 70 år og regnes fra 01.11.1951. Kommunen skal innen ett år før festetidens utløp gi festeren underretning om den på ny akter å bortfeste tomten. Festeavgiften for 2018 var kr. 114 568,-.

Borettslaget har en av Oslos beste bakgårder som er meget pent opparbeidet med flott beplantning, plen, busker, flere hyggelige sittegrupper og felles griller. Bakgården er perfekt til å invitere gode venner over på solrike sommerdager. I tillegg kan alle beboere søke om å få tildelt to pallekrager i parsellhagen, hvor man kan dyrke egne grønnsaker/vekster i.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Her får du muligheten til å kapre deg en pen og lys bolig med smarte løsninger! Beliggenheten gir gåavstand til flere populære områder! Boligen vender mot rolig gate, så her er det stille og fredelig. Det er god plass til sosiale soner. Vinduene er store med brede karmer som slipper inn naturlig lys. Dette sammen med den effektive løsningen og gode takhøyden(opptil 2,8m) sørger for en luftig atmosfære. Stuen har en hyggelig peis for kalde dager. En av Oslos beste bakgårder med hyggelige sittegrupper og fellesgriller hvor du kan nyte solrike dager. Boligen ligger tilbaketrukket og sentralt til "i hjertet av sjarmerende og populære Rosenhoff".

Romslig stue med hyggelig peis
Stilrent kjøkken som har godt med skapplass
Praktisk sovehems med garderobe
Pent og flislagt bad
Entré med garderobe
2 boder

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med sengeløsning, kjøkken, bad og gang/entré med garderobe.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 9 kvm med mulighet for vaskemaskin (innlagt vann og sluk), samt en loftbod på ca. 3 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger tilbaketrukket, stille og sentralt til "i hjertet av sjarmerende og populære Rosenhoff" og omtales ofte som en skjult perle, med god trivsel i nabolaget.

Rosenhoff er et boligstrøk i Bydel Grünerløkka i Oslo med parker, nyttige butikker og behagelig byliv lett tilgjengelig. Dette er en fredelig oase mellom Torshov, Grünerløkka og Sinsen. Mye lys og luft, samt godt tilbaketrukket fra trafikk. Fint turområde i Torshovparken. Spasertur til Grünerløkka med sitt pulserende byliv. Her har du et meget godt utvalg og noe for enhver smak. En mengde av gode restauranter og lunch-barer. Og et hav av butikker.

Sykkelstier nærmest sammenhengende til sentrum. Forøvrig fin turavstand til sentrum. For den treningsglade er det en kort spasertur til Elixia og Fitness Express, i tillegg til Tøyenbadet som ligger ca. 15 minutters gåtur unna. Storo Storsenter er nærmeste kjøpesenter. Kort vei til Ringen kino. På Torshov finner du bl.a. spisesteder og kafeer, som bl.a. Vertshuset Oskar Braaten, Trikkestallen og Åpent Bakeri. Torshov har også et spennende kulturtilbud, med blant annet kulturslottet Soria Moria som rommer musikkscenen Cosmopolite, Torshovteatret og bar/restaurant. I tillegg ligger Sandakersenteret litt lenger opp med bl.a. vinmonopol, apotek og bibliotek.

Kort vei til offentlig kommunikasjon, fra Rosenhoff holdeplass i Trondheimsveien går det både buss og trikk. Et viktig knutepunkt i kollektivtrafikken er Carl Berners plass, som ligger noen minutters gange fra leiligheten, her er det offentlig kommunikasjon som effektivt tar deg rundt i byen. Flybuss og t-bane fra Sinsen T-banestasjon.

Det er også flere grønne lunger i nærheten, blant annet Torshovparken, Torshovdalen, Sofienbergparken, Tøyenparken og Botanisk hage. Her er det gode rekreasjonsmuligheter, blant annet for jogging og sykling. Muselunden ligger også i nærheten, med fotballbane og frisbee-golf.

Carl Berner med alle sine tilbud og butikker ligger bare 500 meter unna leiligheten. Også urbane Grünerløkka ligger innen gangavstand (5-10 minutter). Her finner man alt man trenger av butikker, kaféer og restauranter. På kveldstid er Grünerløkka kjent for sitt pulserende uteliv.

Stue | Med hyggelig peis

Stuen er lys og romslig, samt er gulvet belagt med parkett. I 2014 ble det lagt gips på alle veggene og i 2019 ble det lagt gips i himlingen. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og generøse takhøyden på 2,8 meter, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig peisovn, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.
Videre er det laget en praktisk sovehems i stuen. Sengen er bygd opp på garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Du får og en naturlig plass til et skrivebord for når du trenger å ta med jobb eller skole hjem.. Leiligheten vender ut mot en meget rolig gate.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Stilrent kjøkken som fikk nye og mørke fronter i 2018, samt ny benkeplate i heltre med nedsenket og rustfri oppvaskkum. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet er stort og romslig så her er det plass til en spisekrok for hyggelige frokoster. Du finner integrerte hvitevarer som ventilator, komfyr med stekeovn og oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett.

Bad | Pent og flislagt

Pent og flislagt baderom fra 2002 med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjnisje med hånddusj, toalett, praktiske glasshyller, samt servant. Over servanten er det speil, vegghengt skap og stikkontakt. I himlingen er det elektrisk baderoms vifte. I kjellerboden er det opplegg for vaskemaskin.

Entré | Med garderobe

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg er entréen tilknyttet boligens garderobe/innvendige bod, så her er det godt med oppbevaringsplass. Veggene er malt i mørke farger og gulvet er belagt med parkett. Det er adkomst til boligen via portrom og felles oppgang.

Felleskostnader

Kr. 2 853 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv og internett, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader 2 408,-
Internett 213,-
Kabel-TV 232,-

Det er varslet en økning i felleskost/andel gjeld fra 1. Juli.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er i tegl/naturstein. Etasjeskillere er i trebjelkelag. Yttervegger er i murkonstruksjon, utvendig med pusset og malt fasade. Yttertak i trekonstruksjon tekket med takstein. Vinduer med isolerglass, karm og ramme er i tre. Gulvflatene består av parkettgulv, tregulv m.m.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 32 kvm, Bruksareal: 32 kvm, Bruttoareal: 36 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner, samt en hyggelig peis i stuen. Ellers er det gulvvarme på badet.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vann- og avløpsledninger i kobber, plast og støpejern.
- Varmtvannsbereder på 76 l fra 2000 plassert inne i benkeskapet på kjøkkenet.
- Sikringsskap plassert i gang/fellesareal.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friområde, vei, gangvei, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, allmennyttig formål, offentlig bygning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Vossegata 31 B med flere - Bastia Eiendom AS kjøpte eiendommen Torshaug av Statsbygg i 2005. Tomten ønskes nå utviklet som et urbant bomiljø med skoler, flerbrukshall, barnehager, svømmehall, omsorg+ boliger i tillegg til næringslokaler, handel , servering, samt offentlig og privat tjenesteyting. Torshaug skal få park og en rekke små og store møteplasser i utearealene mellom byggene på tomten.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202001384 for mer informasjon.

Dælenenggata - Det foreslås oppføring av nybygg med 1482 m2 BRA i 6 etasjer med takterrasse og kjeller, med boliger og aktivitetslokaler for 12-16 personer.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201901778 for mer informasjon.

Trondheimsveien 132 - Omsorgsbygg ønsker å rehabilitere og bygge om Sophies Minde til barnehage med inntil 28 avd. og etablere ca. 185 kontorplasser og bydelsfunksjoner for Bydel Grünerløkka. Man skal også rehabilitere «Sorgenfri» - bygningen for fremtidig bruk.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201817368 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1924/993773-1/105  Erklæring/avtale 05.04.1924 
Bestemmelser om brannvegg/-dør

1955/301345-1/105  Bestemmelse om gjerde 26.01.1955 
Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere

1955/401343-32/105  Festekontrakt - vilkår 26.01.1955 
festetid: 70 år. ÅRLIG AVGIFT NOK 2,308. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT. FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER. MED FLERE BESTEMMELSER
1956/418011-206/105   ** Prioritetsbestemmelse 21.11.1956 
PRIORITET VEKET FOR NOK 660.000,-. Pengeheftelser i festerett

1924/993856-5/105  Urådighet 03.06.1924 
BEGRENSING I RÅDERETT. Begrensning i råderett. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder feste

1955/401343-32/105  Festekontrakt - vilkår 26.01.1955 
festetid: 70 år. ÅRLIG AVGIFT NOK 2,308. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT. FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER. MED FLERE BESTEMMELSER. Gjelder feste

1956/418011-206/105   ** Prioritetsbestemmelse 21.11.1956 
PRIORITET VEKET FOR NOK 660.000,-.

2019/835379-1/200  Pantedokument 18.07.2019 08:40 
BELØP: NOK 31.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Rosenhoff Kvartal 3, org.nr. 968 118 072, består av 103 boliger og 1 næringslokale.
Styreleder er Kristine Kallset.
Forretningsfører er boligbyggelaget Usbl.
Borettslaget drivet et gratis fellesvaskeri i kjelleren i Vågebyvegen 17.
Alle beboere kan søke om å få tildelt to pallekrager i parsellhagen hvor man kan dyrke egne grønnsaker/vekster i.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 159 393,- pr. 21.04.20.
Andel fellesformue kr. 5 098,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 1 lån:
Lånenummer: 98207808644, OBOS-banken AS. 
Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 21.04.2020: 2.75% pa.
Saldo per 21.04.2020 er kr. 23 236 231,-
Siste termin 30.06.2044.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 76594954

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 956 662,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 1 052 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett foran både juridiske og fysiske personer.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal i alminnelighet være ro i leilighetene og komplekset fra 22.00 til 07.00.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret arbeider videre med salg av næringsarealene i Vågebyveien 23. Dette vil bli tatt opp igjen når fasadearbeidet er avsluttet.
Det er pågående fasadearbeider i borettslaget. Fasadeprosjektet nærmer seg avslutningen og vil trolig ferdigstilles i juli ifølge styret. Nedløp, vinduer og callinganlegg er tatt i sammenheng med fasadeprosjektet, og kostnadene ligger i den samlede rammen for prosjektet. Lånet er utbetalt.

Utført arbeid og rehabilitering:
2018: Utbedret noen pipeløp. Byttet noen vinduer på 3 loft. Det har blitt utført service på flere av dørpumpene.
- Utbedring av støttemuren.

I følge styret vil felleskostnadene øke med ca 15% fra 01.07.2020.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er ikke generell adgang til dyrehold i borettslaget. Alt dyrehold skal godkjennes av styret før anskaffelse. Godkjennelse skal også innhentes ved ny innflytting i borettslaget hvor dyr ønskes medbrakt. Se lagets husordensregler § 6 for mer informasjon.

Tilbehør

Kjøleskapet medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet med unntak av kjøleskap medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
 

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris kr. 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 4.800,- for 2 visninger. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Henrik Jensen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.