#TØYEN, Eiriks gate 18
4 650 000,-
Lekker & romslig hjørneleilighet fra 2004 | 5,4m2 balkong | Felles takterrasse | Heis | Fjernvarme inkl | Meget sentralt
 • Prisantydning: 4 650 000,-
 • Omkostninger: 121 940,-
 • Totalpris: 4 771 940,-
 • Ligningsverdi: 1 137 837,-
 • Fellesutgifter: 3509,-

  A-konto fyring og varmtvann, grunnpakke internett, vaktmestertjeneste, vakthold, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 3.234,- Dugnad 100,- Internett 175,-
Beregnet totalkostnad:
4 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 113 120,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 121 940,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 771 940,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 63 m²
 • Bruksareal: 67 m²
 • Bruttoareal: 73 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2004
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 619
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 182120818
 • Sist endret: 06.07.20 17:48
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 50%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 60%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 72%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0012

Adresse og matrikkel

Eiriks gate 18, 0650, Oslo, Gnr. 231 bnr. 619 snr. 74 orgnr. 987456256 i Oslo kommune

Eier

Eli Maritha Kåsa Carlsen Thor Kristian Valderhaug

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

67 / 63 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2004

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 4.203 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4.203,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 407 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Tomten er opparbeidet med busker, diverse beplantning, plenområder, hyggelige sittegrupper, sykkelparkering og asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning, da sameiet ikke har lån.

Beskrivelse

Delikat og lekker 3-roms hjørneleilighet i byggets 4. etasje. Bygget er fra 2004 så her får du en god standard og moderne materialvalg. Det er store vinduer fra flere kanter som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gode planløsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en herlig balkong hvor du kan nyte solrike dager. I tillegg har sameiet en felles takterrasse. Meget attraktiv på Tøyen i miljøgate med alt av servicetilbud og fasiliteter rett utenfor døra, samt kort avstand til flotte friområder.

- Romslig stue med 5,4m2 sørøstvendt balkong
- Lekkert kjøkken som har godt med skap- og benkeplass
- To gode soverom og garderobe på hovedrommet
- Delikat bad med opplegg for vaskemaskin
- Stor entré med garderobe
- Fyring og v.vann inkl.
- Felles takterrasse
- Heis
- Sentralt

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad, innvendig bod og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i underetasje på ca. 5 m2. Ellers er det en felles og låst sykkelbod i garasjeanlegget, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt og attraktivt til i en miljøgate på Tøyen, godt tilbaketrukket fra hovedvei.

Tøyen er en historisk og spennende bydel i sterk vekst. Tøyenløftet har ført til at området stadig blir mer attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området, samtidig som urbane detaljer som gatekunst og Øyafestivalen har gitt bydelen et nytt og spennende preg.

Nyskapende og trendy bar- og kafekonseptene har i løpet av de to årene valgt å etablere seg på Tøyen, som for eksempel Skatten, Postkontoret, Brutus bar, Grådi, Melt og cocktailbaren Human Mote.
Kort gange fra leiligheten ligger også Deichmanske bibliotek med svært god atmosfære og lange åpningstider. På Tøyensenteret vis a vis finner du også matvarebutikker, apotek, bar, kaféer, frisørsalonger, bakeri og post i butikk.

I tillegg til å være nær hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder i Tøyenparken, Kampenparken, Botanisk Hage, Sommerfrydløkken, Ruinparken og Middelalderparken med vannspeil. Det er heller ikke lange veien til store grøntarealer og den nye skulpturparken på Ekeberg. Om sommeren er det som sagt Øyafestivalen som finner sted der. I tillegg benyttes den fine parken til grilling, sol og lek om sommeren. 

En spasertur unna ligger også Sørenga med sine spennende tilbud og flotte omgivelser! Helt ytterst på Sørenga finner man Sjøbadet, et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng for fine sommerdager. Langs havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Le Meo Sushi, Restaurant Cargo, Bun`s Burger (ofte live musikk på fredager) og Evita espressobar. Rett ovenfor ligger også Barcode med et bredt utvalg av moderne kaféer, restauranter og butikker.

Kort gange fra leiligheten ligger også Grønland Basar, et hyggelig handlesenter med diverse forretninger som; vinmonopol, skredder og bokhandel. Tilbaketrukket fra Grønlands gater ligger også Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Det er også gangavstand til Karl Johans gate og Grünerløkka med sitt pulserende uteliv og kafeer.

Gangavstand til alt av offentlig kommunikasjon som buss og T - banestasjon, både på Grønland og Tøyen, er noen minutter unna. Og flere busser stopper i umiddelbar nærhet. Dersom du foretrekker å sykle fremfor kollektiv trafikk, er det mange bysykkelstativ i nærheten.

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg, samt er gulvet belagt med en pen tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys fra flere kanter i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige og sørøstvendte balkongen på 5,4 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning så du kan nyte solrike dager. Gulvet er av betong og rekkverket er i metall.

Kjøkken | Stilrent

Lekkert og stilrent kjøkken fra 2004 som har innredning fra Arens med slette fronter i matt og hvit utførelse, samt benkeplate i laminert utførelse med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Gustavsberg. I 2012 ble det satt inn en kjøkkenøy for ekstra oppbevaring og benkeplass. Mellom benkeplaten og overskapene er det hvite fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner hvitevarer som nedfelt keramisk platetopp og innebygget stekeovn fra Siemens (fra 2017), ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget fra Villavent, innebygget oppvaskmaskin fra Electrolux, samt integrert kjøleskap med frysedel fra Zanussi. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med tre-stavs parkett.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. Gulvene er belagt med tre-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet har et garderobeskap på ca. 2 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme. Badet ble oppgradert i 2018 med nytt blandebatteri på servanten og i dusjsonen, samt ble taket byttet i 2017. Baderommet inneholder dusjhjørne med skyvedør og to-greps armatur fra hansgrohe, høyskap ved dusjen for ekstra oppbevaring, toalett fra Gustavsberg med vegghengt skap over, samt servantskap med profilerte dører i matt hvit utførelse med nedsenket servant i kompositt materiale med ett-greps armatur fra hansgrohe. Over servanten er det innfelt speil og lysarmatur med stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. Over vaskemaskinen er det en praktisk hylle hvor du kan oppbevare vaskepulver og skyllemiddel. I himlingen er det avtrekksventil med mekanisk avtrekk ut av bygget.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Entréen er et fint knutepunkt som binder rommene sammen. Her kan man lettvint svinge seg fra rom til rom med praktisk samspill i planløsningen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et garderobeskap på 1,5 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Det er adkomst via felles trapperom eller heis. I tillegg har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har slett entrédør fra byggeår med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 40db.

Felleskostnader

Kr. 3 509 pr. mnd. Inkluderer a-konto fyring og varmtvann, grunnpakke internett, vaktmestertjeneste, vakthold, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader 3.234,-
Dugnad 100,-
Internett 175,-

Totale felleskostnader etter 01.07.20 er kr. 3.409,- da dugnadsgebyret bortfaller.

Etasje

4. etasje

Garasje / Parkering

Det er etablert et eget garasjelag under bygget. Dersom det er ledig plass kan det være mulighet for leie av garasjeplass, eller kjøp dersom noen ønsker å selge sin parkeringsplass internt i sameiet. Noen av parkeringsplassene har el-billader. Se sameiets hjemmeside for ytterligere informasjon; www.borghaven.com.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 137 837 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 096 212 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer, samt felles takterrasse. Grunnmur og bærende konstruksjoner er av betong og stålkonstruksjoner. Etasjeskillere er av betongelementer. Utvendige fasader med pussede overflater og fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon. Vinduer og balkongdør med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 73 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, to soverom, bad, innvendig bod og gang/entré.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ved utleie skal det meddeles styret. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Se sameiets vedtekter § 7 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. På badet er det gulvvarme.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
Sameiet praktiserer dugnadsgebyr.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Synlige vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast.
- Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner plassert på vegg i soverom A.
- Fordelerskap for vannbåren varme til radiatorer plassert på veggen i innvendig bod.
- Felles varmtvann.
- Sikringsskap plassert i innvendig bod med automatsikringer. Hovedbryter på 32Amp.
- Det er røykvarsler i leiligheten. Brannslange i benkeskap på kjøkkenet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til fellesområde, friområde, gatetun, vei, trafikkområde, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri, allmennyttig formål, boliger over og under lokk m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Eiriks gate 11 - Oppføring av balkonger.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201614799 for mer informasjon.

Kolstadgata - Bestilling av oppstartsmøte. Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata
for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2004/54965-1/105  Erklæring/avtale 13.08.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:28. Bestemmelse om veg. Overført fra: 0301-231/619. Gjelder denne registerenheten med flere

2004/54965-3/105  Erklæring/avtale 13.08.2004 
Best om rettigheter og plikter til fellesareal. Overført fra: 0301-231/619. Gjelder denne registerenheten med flere

2004/54965-5/105  Erklæring/avtale 13.08.2004 
Forbud mot innhegning. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten. Overført fra: 0301-231/619. Gjelder denne registerenheten med flere

2004/54966-1/105  Seksjonering 13.08.2004 
opprettet seksjoner: snr: 16
formål: Bolig
sameiebrøk: 393/80984
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1, 4, 5, 6, 8, 10, 11, 13, 15,98, 99, 100, 101, 102, 104, 106, 107, 109, 111, 112, 114, 115, 116, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 128, 129, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 140.

2005/84938-1/105  Resek/tilleggssek 09.12.2005 
seksjonsameieandeler: snr: 16
formål: Bolig
sameiebrøk: 393/80984

2005/84938-2/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 09.12.2005 
endring av formål/brøk: snr: 16
formål: Bolig
sameiebrøk: 393/100668

2006/485691-1/200  Resek/sammenslåing 11.10.2006 
sammenslåing av: snr: 92
formål: Bolig
sameiebrøk: 751/100668
sammenslåing av: snr: 93
formål: Bolig
sameiebrøk: 729/100668
sammenslått til: snr: 92
formål: Bolig
sameiebrøk: 1480/100668
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer

2004/54965-4/105  Erklæring/avtale 13.08.2004 
Overført fra: 0301-231/619. rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:619. rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:619 Snr:1-141. Bruksrett til grunn for reaparasjon og vedlikehold. Overført fra: 0301-231/619. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Borghaven Sameiet, org.nr. 987.456.256, består av 139 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon.
Styreleder i sameiet er Kristoffer Roheim Justad.
Forretningsfører i sameiet er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er BDO AS.
Styret arrangerer dugnad to ganger hvert år.

Selskapet har egen hjemmeside: www.borghaven.com.

Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med Langrind Eiendomsservice AS.
Sameiet har avtale med Proff Security om vakthold.
Sameiet har avtale med Royal Renhold om renhold av fellesarealene.
Borghaven Sameiet får levert fjernvarme fra Fortum.
Sameiet har en kollektiv avtale med Viken Fiber som leverer internett. Den enkelte seksjonseier må inngå egen avtale dersom det er ønskelig med TV.
Kostnad til fjernvarme (fyring/varmtvann) vil bli avregnet a-konto etter individuelle målere i den enkelte seksjon. A-konto avregning foretas en gang i året, eller ved eierskifte.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 28.05.20.
Andel fellesformue kr. 13.790,- pr. 31.12.19.

Sameiet har ikke lån p.t.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 83978938

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 469 562,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 193 500,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Garasjeplassene kan ikke selges ut av sameiet. De kan følge boligseksjonen ved salg eller selges internt i sameiet.
Det skal være alminnelig ro etter kl. 23.00.
Bruk av engangsgrill eller kulegrill på balkonger, plattinger foran leilighetene i 1. etasje og felles takterrasse er ikke tillatt.
Alle seksjonseiere skal ha like postkasseskilt.
De seksjoner som ønsker markise, må bestille denne hos Markisemannen slik at alle har lik markise.
Det er egne ordensregler for bruk av takterrassen.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført arbeid:
2019: Utført ENØK tiltak i garasjen med installasjon av sensorstyrt LED lys, som vil redusere energikostnadene betraktelig. Bytte sirkulasjonsledning i kjeller.
2018: Markering av parkeringsplasser og installert infrastruktur for EL-bil landing i garasjen og en del plasser fikk lader installert. Rengjort fasade. Det ble installert port i sidegangen på nr. 12. Styret har også gått igjennom alle
leverandøravtaler og reforhandlet der dette har vært nødvendig for å få ned både de faste og variable kostnadene.
2017: Rens av samtlige ventilatorkanaler samt kontroll av ventilatorhetter. Utredet risiko forbundet med setningsskader og utbedret varmekabler i alle takrennene.
2016: Ferdigstilt maling av oppganger, 10, 12 og 14.
2015: Malt oppgang 16
2014: Malt oppgang 18
2012: Utvendig postkasser flyttet inn i oppgang
2011: Elektromekanisk låssystem

Det skal monteres måler for fjernvarmeforbruk (oppvarming/radiator og tappevann) i vannfordelerskap i hver leilighet. Sameier og borettslag vi kan sammenliknes med, oppnår omtrent 20- 30% besparelse med individuell fakturering av fjernvarmeforbruk. Styret estimerer derfor at anleggets monteringskostnader vil være nedbetalt etter ca. 3-4 år for et normalt forbruk. Ved å ta smarte ENØK-grep kan hver beboer i tillegg redusere nedbetalingstiden ytterligere. Etter dette vil besparelsen på 20-30% utgjøre direkte besparelser som fjernes fra felleskostnadene. Pga. koronasituasjonen er det noe uklart når det blir mulig å starte opp med montering. Men styret håper at i løpet av sommerperioden så vil montering kunne startes. Seksjonens kostnad for dette er ca. kr. 4.500,- og vil bli betalt av selger.

Styret har fått utarbeidet en vedlikeholdsrapport i regi av Consea AS.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Ingen restriksjoner vedrørende dyrehold i vedtektene/husordensreglene.

Tilbehør

Inventar som ikke medfølger handelen:
Gardinstang i stue og hyllene i innvendig bod medfølger ikke handelen. I kjellerboden er det bare hyllen på høyre side rett innenfor døren som medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Fra egenerklæringsskjemaet:
- Observert sølvkre.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 17 390,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.