#NYE GAMLEBYEN, Inges gate 8A
4 700 000,-
Delikat, lys og moderne 3-roms | Solrik og stor uteplass | Gjennomgående | Kjøkken fra 2018 | Attraktivt og sentrumsnært
 • Prisantydning: 4 700 000,-
 • Fellesgjeld: 81 109,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 4 788 919,-
 • Ligningsverdi: 1 218 625,-
 • Fellesutgifter: 3642,-

  Grunnpakke kabel-tv og internett, nedbetaling av lån, vaktmestertjenester, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 3.037,- Kabel-tv 605,-
Beregnet totalkostnad:
4 700 000,- (Prisantydning) 81 109,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 781 109,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 788 919,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 65 m²
 • Bruksareal: 69 m²
 • Bruttoareal: 76 m²
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2004
 • Gårdsnummer: 233
 • Bruksnummer: 521
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 181475978
 • Sist endret: 09.07.20 11:02
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 89%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 61%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 61%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 16%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-20-0103

Adresse og matrikkel

Inges gate 8A, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 521, andelsnr. 5 i Baglerløkka Borettslag med orgnr. 988028053 i Oslo kommune

Eier

Gene Steffan Chalan Castro Caroline Anita Myhrvold

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

69 / 65 m²

Antall soverom

2
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2004

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 7.144 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 7.144,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 948 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Pent opparbeidet bakgård med internveier, plen, hyggelige sittegrupper og lekeapparater for de minste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) - dette gjelder Kun Husbanklånet. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 1.3 og 1.9.

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 3-roms fra 2004 som har blitt betydelig oppgradert i senere tid. Her er det fokus på god bokvalitet og moderne materialvalg. De store vinduene slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående og smarte løsningen sørger for en svært luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en solrik og stor uteplass hvor du kan nyte varme sommerdager! Her får du en unik kombinasjon av skjermet atmosfære i Nye Gamlebyen, med gangavstand til sentrumskjernens yrende liv.

Romslig stue med delikate farger fra 2019
Vestvendt uteplass
Moderne kjøkken med åpen løsning fra 2018
2 store soverom
Smart Home-belysning
Delikat bad fra 2004 som har blitt oppgradert i år.
Opplegg for vaskemaskin på badet
Entré tilknyttet boligens innvendige bod
Ingen forkjøpsrett

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med utgang til uteplass, kjøkken, to soverom, bad, innvendig bod, gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5,4 m2. Ellers er det sykkelparkering i bakgården, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Velkommen til Gamlebyen og Ekebergskrenten. Et attraktivt boområde med blanding av nybygg og eldre, historisk bebyggelse. Boligen ligger like ved idylliske Arctanderbyen, Norges eldste hageby, og trehusbebyggelsen i Baglerbyen. Her får du en unik kombinasjon av skjermet atmosfære i Ekebergskrenten, med gangavstand til alt av sentrumskjernens yrende liv.

Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der du blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. I dette området har de åpnet en rekke nye og trendy forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med musikk, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek skal bygges like ved Operaen. Tar du en tur ut ytterst på Sørenga finner du den flotte badeplassen som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Fra leiligheten kan du slenge deg på sykkelen, trille ned de slakke bakkene og ta et forfriskende kveldsbad. Det er også en liten spasertur til Grønland hvor du f.eks. kan besøke folkerike Teaterplassen, tradisjonelle Olympen m.m. Ekebergrestauranten byr på god mat og spektakulær utsikt.

Videre er det gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv. Her finner du koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte SATS/Elixia-sentre, samt treningssenter i Kværnerbyen. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpne Bunnpris, Nærbutikken eller KIWI. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg av alt du kan tenke deg.

Leiligheten har også tilgang til en rekke turmuligheter både på sommer- og vinterhalvåret. Fra boligen er det turstier ut til Ekebergparken. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. den anerkjente skulpturparken, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan du ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder hvor du kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner du blant annet Klosterenga park, Svartdalsparken m.m.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk i nærheten. Det er også kort vei til Oslo S og Bussterminalen med alt av kollektiv transport så her er det enkelt å reise hvor du måtte ønske.

Stue | Med solrik uteplass

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2019. Gulvet ble belagt med en-stavs parkett i 2018. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. I 2019 ble det lagt nye gulvlister i alle rom, montert smartovner fra Mill, samt fikk stuen plisségardiner. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Alle rommene foruten badet har fått IKEA smart Home-belysning.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige og romslige uteplassen. Denne vender mot vest, så her er det rikelig med sol. Uteplassen har god plass til utemøblement, grill og beplantning så du kan nyte varme sommerdager. Gulvet er lagt med heller og uteplassen er overbygget.

Kjøkken | Moderne fra 2018

Moderne og delikat kjøkken fra 2018 som har innredning med mørke og glatte fronter, samt benkeplate i massiv eik med nedfelt og rustfri oppvaskkum på 80 cm med ettgreps batteri. I benkeplaten er det innfelt skjult stikkontakt med to stikker og USB-port fra Evoline. Under overskapene er det belysning. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrerte og påkostede hvitevarer som induksjonstopp på 78 cm med booster og barnesikring, ventilasjonshette (fra Røros Hetta), oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøl- fryseskap. Kjøkkenet har både Aquastopp og waterguard. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging.

2 soverom | Lune og koselige

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. Hovedsoverommet ble malt i 2019 og soverom to i år. I 2018 ble gulvene belagt med en-stavs eikeparkett. Det er store vinduer som slipper inn naturlig med lys i rommene. I 2019 ble det montert lystette rullegardiner fra Oslo Solskjerming. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. I tillegg er det god plass til garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. I år fikk soverommene IKEA smart Home-belysning. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom fra 2004 med gulvvarme som har blitt oppgradert i senere tid. Baderommet inneholder dusjhjørne med innfellbare svingdører som fikk nye lister på dørene i år, vegghengt toalett, servantskap (fra 2020) med slette fronter og ovenpåliggende servant med servantbatteri (fra 2020). Over servanten er det integrert speil i vegg med overliggende lyslist. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg er entréen tilknyttet boligens innvendige bod, så her er det godt med lagringsplass. Veggene ble malt i moderne farger i år og gulvet ble belagt med en-stavs eikeparkett i 2018. Det er adkomst til leiligheten via heis og felles trappeoppgang. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert (B30 og dB35). Det ble montert ny ringeklokke i 2019.

Felleskostnader

Kr. 3 642 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv og internett, nedbetaling av lån, vaktmestertjenester, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader 3.037,-
Kabel-tv 605,-

Garasje / Parkering

Garasjesameiet har noen garasjeplasser og MC-plasser for utleie.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 218 625 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 387 051 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Fundamentert med betong til faste masser/fjell. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere i betong. Etasjeskillere i armert betong. Utvendig kledning av tegl og malt panel. 2-lags isolerglass vinduer fra byggeår. Innvendige dører av type lyse, glatte, malte dører fra byggeår. Dørene ble malt i 2020. Det er montert nye dørgrep i 2020. Flatt tak tekket med papp/folie.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2005 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 76 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner som har glassfronter fra 2018. Ellers er det gulvvarme på badet.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Varmtvannsbereder fra 2018 på ca. 120 liter er plassert praktisk til i hjørnet av kjøkkenet, med mulighet for inspeksjon gjennom skapdør skjult i kjøkkenet.
- Sikringsskapet er plassert i entre/vindfang med automatsikringer. Hovedsikringen sitter i hovedtavle i kjeller/fellesareal.
- Brannslukkingsapparat og to røykvarslere.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg og underjordisk anlegg. Reguleringsbestemmelse S-3226. Området forøvrig er regulert til lek, opphold, spesialområde bevaring, vei, gangvei, byggeområde for bolig med tilhørende anlegg m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ryenbergveien 13 C - Det
søker her i etterkant om den allerede utførte rivningen og oppføring av ny tilnærmet lik enebolig som den opprinnelige, og med vesentlig vis samme plassering som den opprinnelige eneboligen.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201609087 for mer informasjon.

Ribbunggata 15 - Tiltaket omfatter oppføring av en enebolig med garasje og avkjørsel, på en allerede bebygd eiendom.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201810385 for mer informasjon.

Baglerstredet 2 - Det søkes om å oppføre en tomannsbolig.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201918325 for mer informasjon.

Baglerstredet 4 - Hensikten med rivningen er mulighet for å utvikle eiendommen med ny boligbebyggelse.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201703135 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2005/14455-3/105  Best. om adkomstrett 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518, 519
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/14455-8/105  Erklæring/avtale 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:533 Bnr:2  
Bruksrett til grunn for rep. og vedlikehold. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/14455-9/105  Best. om vann/kloakkledn. 04.03.2005 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/23400-1/105  Pantedokument 15.04.2005 
BELØP: NOK 69.110.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 1087054. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/25528-1/105  Felles pantedok bor.innsk 25.04.2005 
BELØP: NOK 10.940.743. Panthaver: Andelseierne V/Obos Eiendomsforvaltning As Lnr.: 6942277. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1157800-1/200  Pantedokument 20.08.2018 10:55 
BELØP: NOK 4.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt

2005/14452-1/105  Registrering av grunn 04.03.2005 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:244

2006/21097-1/105  Grensejustering 24.03.2006 
Gjelder også veigrunn gnr 233 bnr 515 reg i GAB. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/14455-2/105  Best om garasje/parkering 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518, 519,520, 521
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-117
Felles garasjeanlegg. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten

2005/14455-4/105  Best om garasje/parkering 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518, 519,520, 521
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
Bruksrett til garasjeplasser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
 
2005/14455-5/105  Erklæring/avtale 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518, 519,520, 521
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
Bruksrett til boder. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan-og bygningsetaten
 
2005/14455-6/105  Erklæring/avtale 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518, 519,520, 521
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
Bestemmelser vedr fellesareal. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/14455-7/105  Best. om adkomstrett 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:244, 519, 520, 521
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:17  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/26890-1/105  Erklæring/avtale 28.04.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520, 521
Bruksrett. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om vann/kloakkledning

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Baglerløkka Borettslag, org.nr. 988.028.053, består av 51 andelsleiligheter.
Styreleder er Marcus Sigvard Steen-Gundersen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er BDO AS.

Borettslaget har egen hjemmeside: baglerlokka.herborvi.no

Selskapet er medeier i Baglerstredet fellesareal sameie med eierbrøk 51/113. Som følge av dette vil eierne ha et garantiansvar for den samlede gjeld i fellesarealsameiet.
Borettslaget har som de andre i Baglerbyen inngått en avtale med Baglerstredets Fellesareal om deling av vaktmestertjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 81.109,- pr. 26.05.20.
Andel fellesformue kr. 51.098,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 25.802.359,- pr. 26.05.20, og er tatt opp i Husbanken.
Renten på lånet utgjør 2,01 % pr. 26.05.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 0,-.
Restløpetiden er 10 år og 1 mnd.

Lån 2 utgjør totalt kr. .632.026,- pr. 26.05.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 2,3 % pr. 26.05.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 577,-.
Restløpetiden er 13 år og 5 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82333981

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 1 754 670,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 2 537 040,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være ro i borettslaget fra kl. 23.00 til kl 07.00.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret jobber nå med å bytte varmtvannsberederne i alle leilighetene.
Borettslag har fått utarbeidet en vedlikeholdsrapport levert av OBOS Prosjekt.

Større vedlikehold og rehabilitering som er utført:
2019: Fasaderehabilitering. Montert opplegg for lading av el-bil i garasjen.
2014: Lekkasjesikring av varmtvannsberedere. Sikringen vil redusere skadeomfanget betydelig og dermed borettslagets forsikringsomkostninger. Støvsikring av boder.
2010: Nye bodvegger.
2007: Nye postkasser vedtatt. Digital Kabel-tv vedtatt.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Se lagets husordensregler § 6 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 990,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.