#ROLIG PÅ BESTE GRÜNERLØKKA, Fossveien 16C
3 700 000,-
Meget tiltalende og klassisk 2-roms toppleilighet | 3m takhøyde | Peis | Klassiske detaljer | Lave felleskostnader
 • Prisantydning: 3 700 000,-
 • Fellesgjeld: 80 637,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 3 795 772,-
 • Ligningsverdi: 924 643,-
 • Fellesutgifter: 2804,-

  Inkl.: Kabel-tv, internett, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, betjening fellesgjeld, forretningsførsel, m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 700 000,- (Prisantydning) 80 637,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 780 637,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 795 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 43 m²
 • Bruksareal: 43 m²
 • Bruttoareal: 47 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1899
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 37
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 182000554
 • Sist endret: 28.07.20 10:40
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 51%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 64%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 19%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

16-20-0106

Adresse og matrikkel

Fossveien 16C, 0551, Oslo, Gnr. 228 bnr. 37, andelsnr. 1 i Fossv 16 Borettslag med orgnr. 950291737 i Oslo kommune

Eier

Erik Hagen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er forkjøsrett i Usbl. Denne parallellavklares.

BRA/PROM

43 / 43 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1899

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Tomt

Areal: 520 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader.

Beskrivelse

Lys og lekker 2-roms med klassiske detaljer. Gjennomgående leilighet med god standard og planløsning. Klassiske detaljer som takhøyde på 2,96 m, store vindusflater, originalt tregulv, fløydører, teglsteinsvegg, stukkatur og rosetter.

Denne leiligheten er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt og urbant med tilgang til alt Grünerløkka har å tilby, og samtidig bo rolig og tilbaketrukket med umiddelbar tilgang til grønne parker og turområder.

- God standard, klassiske detaljer og vedovn
- Delikat flislagt bad fra 2005 med opplegg til vaskemaskin
- Separat og pent kjøkken fra 2010
- God lagringsplass i 2 loftsboder
- Meget hyggelig og idyllisk bakgård
- Populært boligområde på beste Grünerløkka
- Kort vei til offentlig kommunikasjon

Innhold

Leiligheten er beliggende i 4. etasje og inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.

Leiligheten disponerer 2 boder på loft på 6 kvm og 3 kvm i gulvareal. Sykkelparkering i bakgård.

Beliggenhet

Boligen ligger perfekt til på beste Grünerløkka i populære Fossveien, med alle fasiliteter i umiddelbar nærhet. Fossveien er en gate med lite gjennomgangstrafikk, samtidig som den ligger svært sentralt. Det yrende livet på Løkka med populære restauranter og serveringssteder som for eksempel Bar Boca, NightHawk Diner, Parkteatret, AkuAku, Villa Paradiso, Bar Vulkan og Delicatessen er bare en kjapp spasertur unna leiligheten. Kort vei til handlemuligheter, post og vinmonopol. Samtidig er man tilbaketrukket fra støy og larm når man ønsker litt stillhet. Treningssenterene Fitness24Seven, Sats og Vulkan med egen klatrevegg, samt Ringen kino er like i nærheten. Vulkanområdet med spisesteder og Mathallen er også i kort gangavstand. Ønsker man å bevege seg til andre deler av byen går det både trikk og buss i nærheten. Ca. 100 meter til trikk buss-stopp ved Olaf Ryes plass og Birkelunden. Området byr også på flere "grønne lunger" bl.a. Kuba parken, Grünerhagen, Sofienbergparken, Olaf Ryes Plass og Birkelunden.

Entré

Lys og innbydende entré med plass til oppheng av ytterklær og plassering av sko. Original teglsteinsvegg og slipte tregulv. Callinganlegg med døråpner.

Stue

Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe, spisebord og annet ønsket møblement. Gode lysforhold fra store vindusflater. Klassiske detaljer som takhøyde på 2,96 m, originalt tregulv, fløydører, klassisk vedovn, stukkatur og rosett.

Kjøkken

Separat og pent kjøkken fra 2010. Kjøkkeninnredning fra Eidsvoll trevareprodukter med grå profilerte fronter og heltre benkeplate. Nedfeldt vask og ett-greps armatur. Integrert stekeovn, keramisk platetopp og oppvaskmaskin. Godt med skap- og benkeplass. Mekanisk avtrekk fra ventilator.

Bad

Delikat flislagt bad fra 2005 med varmekabler i gulv og downlights i himling. Inneholder klosett, dusjhjørne, servant på flislagt benk samt speil og belysning. Opplegg til vaskemaskin.

Soverom

Romslig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og annet ønsket møblement. God oppbevaringsplass i garderobeskap (medfølger).

Felleskostnader

2 804. Inkl.: Kabel-tv, internett, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, betjening fellesgjeld, forretningsførsel, m.m.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/ Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 924 643 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 328 715 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk bygård fra 1899. Bygget er fundamentert til antatt faste masser. Yttervegger i teglstein med utvendig fasade i puss. Grunnmur i betong/sparesteinsmur. For ytterligere informasjon henvises til tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen (vanlig på eldre bygårder). Det foreligger expeditions-dokument attestert i 1899.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 47 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, entré, soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring. Det er varmekabler på bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved felles oppsatte visninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rehabiliteres, rives og bygges i området. For ytterligere opplysninger om regulering, se reguleringskart med bestemmelser.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter i eiendomsrett
2059-1/105  Erklæring/avtale  
Rett til adkomst, vedlikeh. , plikt til utbedr. ett komm.
krav ( 30 år ). Fl. best.

1992/4274-1/105  Erklæring/avtale  
Rett til arkomst, vedlikeh., plikt til utbedr. etter komm.
krav (30 år). Fl. best.

2002/10741-1/105  Erklæring/avtale    
Bruksrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Fossveien 16. med org. nr 950 291 737 består av 24 andeler og 1 næringslokale. Forretningsfører er Usbl og revisoer KPMG.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andelens fellesgjeld er kr 80 637,- pr 26.05.2020
Andelens formue er kr 25 451 pr 31.12.2019

Lånenummer: DNB Boligkreditt, 12124608196
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 809 974,-
Siste termin: 30.09.2025
Term pr. år: 4
Andel av saldo: 29 545,-
Rente: Flytende, 2,25% pa.

Lånenummer: DNB Boligkreditt, 12135938368
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 1 404 655,-
Siste termin: 30.12.2042
Term pr. år: 4
Andel av saldo: 51 092,-
Rente: Flytende, 2,25% pa.

Andel fellesgjeld

80 637

Andel formue

25 451

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP586935

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generelt vedlikehold bør alltid påregnes.

Husdyrhold

Det er bare tillatt med hund eller katt etter godkjenning fra styret og under forutsetning av at andre leieboere ikke sjeneres.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sh@schalapartners.no eller SMS: 95 77 10 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Steinar Hånes

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.