#TØYEN/ENERHAUGEN, Sexes gate 2B
5 200 000,-
Klassisk 4-roms hjørneleilighet med flotte farger og detaljer | Peis | Stukkatur, rosetter god takhøyde, store vinduer
 • Prisantydning: 5 200 000,-
 • Fellesgjeld: 63 622,-
 • Omkostninger: 132 890,-
 • Totalpris: 5 396 512,-
 • Ligningsverdi: 1 191 349,-
 • Fellesutgifter: 4265,-

  Grunnpakke kabel-tv, varmtvann, vaktmestertjenester, nedbetaling av fellesgjeld, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Fellesutg. 4.008,- Kabel tv/dekoder 257,-
Beregnet totalkostnad:
5 200 000,- (Prisantydning) 63 622,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 263 622,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 070,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 132 890,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 396 512,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 77 m²
 • Bruksareal: 77 m²
 • Bruttoareal: 84 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1897
 • Gårdsnummer: 229
 • Bruksnummer: 133
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 177460444
 • Sist endret: 06.07.20 17:46
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 54%
  eier sin egen bolig
 • 12%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 52%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 90%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 15%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0007

Adresse og matrikkel

Sexes gate 2B, 0577, Oslo, Gnr. 229 bnr. 133 snr. 12 orgnr. 978707378 i Oslo kommune

Eier

Leif Erik Kleivene

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

77 / 77 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1897

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 10.537 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 10.537,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 508 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Gårdsrommet er pent opparbeidet med busker, diverse beplantning, sykkelparkering, hyggelig sittegruppe og steinlagte områder.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Attraktiv 4-roms hjørneleilighet i klassisk bygård. Boligen ligger i 4. etasje med en god takhøyde (opptil 3,13m), store vinduer med brede karmer og supre lysforhold! Leiligheten fremstår som moderne med praktiske løsninger og har en gjennomgående god standard. Her får du en kombinasjon av klassiske detaljer som stukkatur og rosett, samt stilrene løsninger som tidløs kjøkkeninnredning, peis, moderne fargevalg fra i år og god planløsning. Her bor du rolig og tilbaketrukket til på Tøyen/Enerhaugen med lite gjennomkjøring, samt ligger sentrum kort unna.

Luftig og stor stue med hyggelig peis
Stukkatur og rosett
Stilrent kjøkken fra ca. 2010
3 gode soverom med garderober
Omkledningsrom og 3 boder
Pent bad
Trivelig entré med garderobe
Vinduer fra 2015
V.vann og kabel-tv inkl
Hyggelig bakgård med sittegruppe

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder stue med peis, kjøkken, 3 soverom, omkledningsrom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod, en bod i felles trappeoppgang (med opplegg for vaskemaskin) og en kjellerbod. Ellers kan sykler og barnevogner oppbevares i bakgård, så her er det godt med lagringsplass. Sameiet er i prosess om å prosjektere oppgradering av bakgård, som blant annet vil inkludere skur for barnevogn, samt sykkelparkering.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i stille og rolige omgivelser på Tøyen/Enerhaugen, rett ved flotte Botanisk Hage. Dette er et trivelig og populært boligområde, i selve hjertet av Oslo.

Tøyen har i den siste tiden fått en oppløfting med flere restauranter, bakeri, småbutikker og bar/pub. Populære Postkontoret tilfører en urban scene hvor maten leveres av velrennomerte Cin Cin. I tillegg serverer Postkontoret nydelig ovnsbakt pizza. Videre byr Postkontoret på Shuffleboard, bar og diverse arrangementer som konsert m.m. Tøyen Torg byr også på andre kulinariske opplevelser med blant annet sushi, thai- og tyrkisk restaurant. Det er verdt å ta turen innom Skatten Oslo som byr på blant annet nordisk mat. I nabolaget finner du hyggelige kafeer som Grådi og Hjørnet Kro, Stockfleth`s og Carinas cafe som ligger i nabobygget. Rett i nærheten har du også Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende butikker og rike utvalg av restauranter, samt utesteder. Det er kort vei til Grünerløkka, Kampen, Carl Berner, Grønland og sentrum. Urbant byliv, spennende butikker, mange hyggelige spisesteder og fine parker i området. Kort vei til dagligvarebutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger m.m. Tøyensenteret og Tøyen T-bane skal renoveres.

En tur i nærområdet bringer deg gjennom et mangfold av bydelens særpregede grønne lunger og parker som Botanisk Hage, Middelalderparken, Tøyenparken med "Øyafestivalen", Ola Narr, og ikke minst Akerselva en liten spasertur unna, der gang- og sykkelvei fører helt opp til Maridalsvannet. For de som setter pris på turer i skog og mark er dette en ypperlig beliggenhet da turveien i Lodalen også er i nærhet.

En liten spasertur til Bjørvika finner du sommerrestauranten Sukkerbiten. Her kan du også besøke operahuset, eller ta en tur ut til den nye badeplassen på Sørenga. Det er også kort vei til Ekeberg hvor du kan ta en tur i den flotte Ekebergparken eller besøke Ekebergrestauranten som har kanskje Oslos beste utsikt.

Det er kort vei til offentlig kommunikasjon. Fra leiligheten er det kun få minutter til Tøyen T-bane stasjon, hvor alle t-banelinjer passerer. Det er også få minutters gåavstand til bussholdeplass. Flere busslinjer og trikkelinjer finner du også på Grünerløkka og Carl Berner som går i alle byens retninger. Det kort gange til Karl Johan og Oslo S som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Tøyen togstasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka.

Stue | Luftig med peis

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra i år. Gulvet er belagt med malt parkett. Det er store vindusflater som ble skiftet i 2015 fra flere kanter som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og generøse takhøyden opptil 3,1 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Ellers får du hyggelig utsyn over Sørli plass. I tillegg finner du sjarmerende stukkatur og rosett i himlingen! For det første er størrelsen perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig peis, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. Pipeløpet ble rehabilitert i 2012.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent og moderne kjøkken fra ca. 2010 som har innredning med glatte fronter i hvit høyglans, samt benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Mellom benkeplaten og overskapene er det hvite fliser. Under overskapene er det stikkontakter og muligheter for belysning. Kjøkkenet er stort og romslig og har mange kjøkkenskap på flere vegger. Her er det godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Du finner integrerte hvitevarer som ventilator over komfyr med belysning og oppvaskmaskin. Ellers er det frittstående hvitevarer som komfyr fra Gorenje og kjøleskap med frysedel fra Siemens. Veggene ble malt i freshe farger i år.

3 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har hele tre soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger fra i år. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Alle soverommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. I tillegg er hovedsoverommet tilknyttet boligens omkledningsrom, så her er det gode oppbevaringsmuligheter! Med tre soverom kan du fint bruke ett som gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Delikat flislagt

Delikat og flislagt baderom fra 2005. Badet inneholder dusjkabinett med to-greps armatur, toalett og vegghengt servant i rustfritt stål med ett-greps armatur. Over servanten er det speil, belysning og stikkontakt. I tillegg er det innebygde og praktiske hyller på badet for oppbevaring. I himlingen er det downlights og mekanisk avtrekksvifte.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og den generøse takhøyden! Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av seg yttertøy. I tillegg finner du et garderobeskap for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene har blitt malt i delikate farger i år og gulvet er belagt med malt parkett. Det er adkomst via gårdsrom til felles trappeoppgang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har profilert entrédør med kikkehull, sikkerhetslås og brannklasse B30 fra 1987.

Felleskostnader

Kr. 4 265 pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv, varmtvann, vaktmestertjenester, nedbetaling av fellesgjeld, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Fellesutg. 4.008,-
Kabel tv/dekoder 257,-

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 191 349 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 288 857 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Klassisk bygård over 5 etasjer,  samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner er i naturstein, teglstein og mur konstruksjoner. Etasjeskiller er av trekonstruksjoner. Saltak er av trekonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede murflater. Vinduer med karmer/rammer er med treverk med to-lags glass fra 2015.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 77 kvm, Bruttoareal: 84 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner ihht vedtektene.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med elektrisitet og en hyggelig peis i stuen.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vannrør av typen kobber og rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast.
- Fordelerstammen for vannrør og hovedstoppekran er bak inspeksjonsluke på badet.
- Det er felles varmtvann.
- Sikringsskapet i entré med automatsikringer. Hovedsikring og strømmåler plassert i hovedtavle.
- Røykvarsler i leiligheten tilkoblet felles varslingsanlegg. Brannslokkingsapparat med pulver fra 2020.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.
 

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.
 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, trafikkområde, friområde, byggeområde for boliger m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kolstadgata - Bestilling av oppstartsmøte - Bymiljøetaten er godt i gang med forprosjekt og reguleringsplan for oppgradering av Kolstadgata. Hensikten med oppgraderingen er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata og samtidig frigjøre arealer utenfor Tøyen skole. De frigjorte arealene skal kunne brukes av elever i skoletiden og være en møteplass for lokalmiljøet. Kolstadgata skal være godt tilrettelagt for opphold og fotgjengere, samtidig som fremkommeligheten skal være godt ivaretatt for sykkel og nyttetransport, som varelevering og renovasjon.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.

Sørligata 10 D-E - Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bodbygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stk. nye boenheter.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201708007 for mer informasjon.

Smedgata 41 C - Søknaden omfatter rivning av eksisterende verkstedbygning på eiendommen, og oppføring av et boligbygg på tre etasjer - med én boenhet i hver etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201716528 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1896/900789-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 09.06.1896 
Bestemmelse om benyttelse. Forbud mot generende bedrift. Overført fra: 0301-229/133. Gjelder denne registerenheten med flere

1985/78022-1/105  Best. om adkomstrett 16.12.1985 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Bestemmelse om garasje/parkering. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-229/133. Gjelder denne registerenheten med flere

1987/80571-3/105  Pantsettelseserklæring 02.12.1987 
BELØP: NOK 10.000. Panthaver: Sameiet. Lnr.: 1121928. PANTSETTELSESERKLÆRING. PRIORITET ETTER: 90% AV LÅNETAKSTEN, TIL ENHVER TID. Gjelder denne registerenheten med flere

1987/80571-2/105  Seksjonering 02.12.1987 
opprettet seksjoner: snr: 12
formål: Bolig
sameiebrøk: 79/1287
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 17 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Sexesgate 2, Orgnr.: 978.707.378 består av 17 seksjoner.
Styreleder er Lars Lomell.
Forretningsfører er Obos.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 63.622,- pr. 21.04.20.
Andel fellesformue kr. 9.558,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 1.040.687,- pr. 21.04.20, og er tatt opp i Obos
Renten på lånet utgjør 4,1 % pr. 21.04.20.
Kapitalkostnad er kr. 974,-.
Restløpetiden er 6 år og 2 mnd.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82875321

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et underskudd på kr. 36.419,-. Regnskapet for 2017 viste et underskudd på kr. 60.706,-.

Vedtekter / husordensregler

Hver seksjon har ansvar for å vaske ned trapp fra sin egen leilighet til og med neste avsats. Seksjoner i 1. etasje vasker også kjellertrapp. Trappevask skal foretas en gang i uken eller hyppigere ved behov.
Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har igangsatt prosessen med å fornye bakgården. Styret har søkt og fått innvilget støtte fra Oslo kommune til oppgraderingen. Sameiet har fått tildelt kr. 315.000,- av Oslo Kommune/Tøyenløftet i støtte til dette med krav om 50 % egenandel. Det ligger forslag til at hver boenhet må betale ca. kr. 32.000,-.
Arkitektfirmaet Bar Bakke har utarbeidet utkast til løsning og entreprenørfirmaet Braathen har gitt et tilbud på arbejdet.

Ellers driver sameiet jevnlig med vedlikeholdsarbeider. Andre tiltak som foreslås prioritert er brannsikkerhet av gården og oppfølging av rapport fra Mycoteam som påpeker behov for enkelte utskiftninger av treverk i kjeller og på loft.

Utført vedlikehold:
I 2015 ble vinduene skiftet ut.
I 2012 ble alle pipeløpene oppgradert.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Ingen restriksjoner ihht vedtektene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra egenerklæringsskjemaet:
- Defekte varmekabler i gulv. Undersøkt og påvist lokalt brudd i gulvet.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Robin Rodahl

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.