#BJERKE PANORAMA, Refstadveien 38
6 350 000,-
Romslig 4-roms I Solrik balkong I Takterrasse med fantastisk utsikt | Garasje I Fyring/varmtv inkl i felleskostn I Heis
 • Prisantydning: 6 350 000,-
 • Omkostninger: 163 570,-
 • Totalpris: 6 513 570,-
 • Ligningsverdi: 1 476 976,-
 • Fellesutgifter: 4479,-

  Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, forretningsførsel, tv/bredbånd, ákonto fjernvarme, garasje, felles forsikringer, vaktmestertjenester, renhold av fellesarealer, snømåking m.m.
Beregnet totalkostnad:
6 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 1 000,- (Administrative kostnader ved eierskifte) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 153 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 163 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 513 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 98 m²
 • Bruksareal: 102 m²
 • Bruttoareal: 108 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2012
 • Gårdsnummer: 84
 • Bruksnummer: 222
 • Finnkode: 171713227
 • Sist endret: 30.06.20 10:54
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 79%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 17%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 77%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 25%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

70-20-0003

Adresse og matrikkel

Refstadveien 38, 0589, Oslo, Gnr. 84 bnr. 222 snr. 30 orgnr. 998410177 i Oslo kommune
Seksjonsbrøk: 100/13567

Eier

Sivasuthan Vivekananthan Kalaivani Sivasuthan

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Eiendomsskatten utgjorde kr. 496,- for denne seksjonen i 2019.

BRA/PROM

102 / 98 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2012

Tomt

Areal: 8 184 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Beliggenhet

Flott beliggenhet i et svært populært og veletablert boligområde på Bjerke, like ved Årvoll, Tonsenhagen og Brobekk. Området har rolige og barnevennlige omgivelser med store grøntarealer mellom gårdene og i fellesarealene, samt kort vei til flotte turområder i nærområdet og marka. Området har et godt tilbud av kollektivtransport med t-bane på Sinsen samt bussholdeplass ved Aker sykehus og på Bjerke med gode bussforbindelser til Oslo sentrum. Flybussen har holdeplass ca. 4 minutter unna.

Det er flere matbutikker i området; Like i nærheten av bygget ligger Bjerke senter med Apotek, restaurant, Bibliotek og treningssenter. Coop Prix i Refstadveien samt Kiwi med 3 minutters gange og Rema 1000 med ca. 5 minutter med bil fra leiligheten.

Fra boligen har man Tonsenhagen- og Linderud senter med alt av servicefasiliteter samt det er en liten kjøretur til Storo senter. Området er rikt på aktivitetstilbud med tilknytning til Lillomarka med svært flotte turmuligheter hele året. Langrennsløyper med lys rundt Linderudkollen og fine alpinmuligheter i Grefsenkollen alpinanlegg på vinterstid. En liten tur unna ligger Bjerkedalen Park. Parken er på ca. 40 mål og består av bekk/vann, ballplass, barnehage og store, opparbeidede grøntområder. Her er det også en kafé.

Området Bjerke/Økern/Løren/Risløkka er et av de mer spennende i Oslo, da det foreligger store planer for området. Verdt å nevne er eksisterende Økern senter, som skal utvikles fra å være et kjøpesenter hovedsakelig basert på handel, til den gode fremtidsbyen med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, flerbrukshall, musikkskole samt et nytt badeland.

En svært god beliggenhet i en grønn og rolig bydel med nærhet til Oslo sentrum!

Entré

Entréen er lys og har god lagringsplass til sko og yttertøy i innvendig bod. Automatsikringer i sikringsskap plassert i entré.

Stue

Stor og lys stue med flere gode innredningsmuligheter. Gulvflatene er belagt med parkett og det er ellers lyse flater som er malt i 2020. De store vinduene sørger for godt med lysinnslipp til rommet og gjør at det føles luftig.

Kjøkken

Sigdal kjøkkeninnredning med ett-speils, lakkerte skapfronter og laminat benkeplate med 1 1/2 oppvaskkum. På bakvegg er det fliser og ventilator er installert over koketopp. Videre følger hvitevarer som stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Bad

Flislagt bad med gulvvarme fra 2012. Baderomsinnredningen er bestående av servant med underskap, innfliset speil med overlys, veggskap, vegghengt klosett og dusjnisje med glassdør/vegg. I dusjsonen er det to knuste fliser. Takstmann har foretatt fuktsøk på utsatte plasser og det er ikke unormale verdier.

Vaskerommet er også flislagt og har varme i gulv. Innredningen er bestående av servant, innfliset speil med overlys, vegghengt klosett og opplegg for vaskemaskin.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en sydvestvendt balkong på ca. 11 kvm. Balkongen er overbygget og den romslige størrelsen gjør den enkel å innrede med balkongmøbler. Det er montert strømuttak.

I tillegg til balkongen har sameiet en nydelig, felles takterrasse. På terrassen har du sol hele dagen og kan nyte en fantastisk utsikt.

Soverom

Boligen har tre soverom og på hovedsoverommet følger stor skyvedørsgarderobe med speilfront. Her er det god plass til dobbeltseng og nattbord. De to andre soverommene egner seg godt som barnerom eller gjesteværelse. Det følger garderobeskap på disse rommene også.

Felleskostnader

4.479,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, forretningsførsel, tv/bredbånd, ákonto fjernvarme, garasje, felles forsikringer, vaktmestertjenester, renhold av fellesarealer, snømåking m.m.

Fellesutgifter:
Fjernvarme akonto kr. 938,-
Felleskostnader flat fordeling kr. 616,-
Felleskostnader kr. 2.775,-

Felleskostnader garasje C-13 kr. 150,-

Telenor Norge leverer kabel-tv og internett til sameiet.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Garasjeplass merket med C-13 følger med leiligheten. Plassen er tinglyst som tilleggsdel i den ene næringsseksjonen (snr. 1) og betales gjennom de månedlige felleskostnadene.

Utleie av parkeringsplasser skal godkjennes av styret og plassen kan kun leies ut til beboere i sameiet. Godkjenning kan bare nektes dersom det er saklig grunn til det

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 476 976 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 317 112 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Høyblokk på 8 etasjer og kjeller oppført i betongkonstruksjoner med leilighetsskillende vegger og dekker i armert betong. Utvendige fasader med teglstein, liggende/stående beiset panel på balkonger. Flatt yttertak antatt tekket med papp/membran. Grunnmur i betong antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Vinduer med malte trerammer og to-lags isolerglass med produksjonsår 2012. Balkongdør med malte trerammer og to-lags isolerglass med produksjonsår 2012. Entrédør med kikkehull som er brann og- lydklassifisert type B30/40Db.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 28.02.2014 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 102 kvm, Bruttoareal: 108 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad/wc, vaskerom/wc, kjøkken, stue og tre soverom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt den har forsvarlige radonverdier.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med fjernvarmeanlegg med radiatorovner og gulvvarme på baderom og vaskerom.

 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, forretning, offentlig bygning/allmennyttig formål (barnehage) etter bestemmelsene i S-4266, datert 27.09.2006.

Det er nå iverksatt en høringsprosess rundt Bjerke Travbane som byutviklingsprosjekt. Mer om dette finnes på Plan og Bygningsetatens sider. Se også: http://www.okernloren.no/2019/09/07/si-din-mening-om-planprogrammet-for-bjerke/

Det foreligger en foreløpig plan om forsterkning vannforsyningens overføringssystemer i området. Se saksnummer 201915152 på plan- og bygningsetatens hjemmeside for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert åtte servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelsen (1971), garasje/parkering (1971) (1973), skjønn (1973), trafostasjon (1973), adkomstrett (2008), bestemmelse om rett til å leie 39 biloppstillingsplasser (2010), bestemmelse om rett til å leie 8 biloppstillingsplasser (2010) og vei (2013).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består totalt av 151 seksjoner, hvorav 4 er næringsseksjoner og de øvrige boligseksjoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ikke langsiktig gjeld.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP587022

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har avtale med Usbl om vedlikeholdsplan.

Det pt. ikke planlagt noen større vedlikeholdsarbeider som vil ha konsekvenser for felleskostnader og gjeld for 2020, ifølge styreleder.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt under forutsetning av at dette ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Dyr som er til vesentlig sjenanse, kan styret forlange fjernet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.


Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25% (minimum 40.000,-) av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Marius Wang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.