#GRØNLAND, Platous gate 4E
3 600 000,-
Gjennomgående 2-roms i klassisk gård | Peis | God takhøyde, teglstein og originale gulv | Rolig gate | Flott bakgård!
 • Prisantydning: 3 600 000,-
 • Fellesgjeld: 79 464,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 3 687 274,-
 • Ligningsverdi: 911 586,-
 • Fellesutgifter: 3083,-

  Inkluderer drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-tv/internett, vaktmestertjeneste, felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 600 000,- (Prisantydning) 79 464,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 679 464,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 687 274,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 54 m²
 • Bruksareal: 54 m²
 • Bruttoareal: 60 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1870
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 256
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 171754066
 • Sist endret: 03.08.20 11:41
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 55%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 63%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Finn.no: Visningstekst

Dersom du planlegger å delta på annonsert visning bes du som kunde om å gi beskjed i forkant til eiendomsmegler, trykk på påmeldingsknappen i annonsen.
Vi tilbyr også privatvisninger for de som ønsker det. Velkommen til en trygg visning!

Oppdragsnummer

17-20-0032

Adresse og matrikkel

Platous gate 4E, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 256, andelsnr. 23 i Platous gate 1-4 borettslag med orgnr. 957619398 i Oslo kommune

Eier

Øyvind Stormyrbakken

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

54 / 54 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1870

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

I 2019 brukte boligen 4.359 kWh.
I 2018 brukte boligen 4.919 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 366 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Felles, eiet tomt på 1 366 kvm. Gårdsrom er hyggelig opparbeidet med internveier belagt med belegningsstein, busker, trær, plenområder, og annen fin beplantning. Sykkelparkering og sittegrupper til bruk for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og sjarmerende 2-roms, med super beliggenhet i en rolig gate på Grønland, med kort vei til "alt"! Boligen er gjennomgående, med store vindusflater og fin takhøyde som gir mye lys og skaper en luftig romfølelse. Attraktive kvaliteter som originale tregulv, karakteristiske teglsteinsvegger, og koselig peis.

- Lys og romslig stue med peis
- Pent HTH-kjøkken med integrerte hvitevarer
- Nymalte overflater i 2020
- Bad med dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin
- Flott soverom med stor skyvedørsgarderobe
- Høy 1. etasje
- Romslig lofts- og kjellerbod
- Kabel-tv og bredbånd fra GET inkl.
- Varmtvann inkl.
- Ingen forkjøpsrett
- Lave omk. - ingen dok.avg.
- Veldrevet borettslag med hyggelig gårdsrom
- Kort vei til grønne parker, serveringssteder, butikker, treningssentre og et ypperlig kollektivtilbud

Innhold

Leiligheten ligger i høy 1. etasje og består av: Entré, gang, bad, soverom, stue og kjøkken.

I tillegg disponerer leiligheten én bod i kjeller med mål på ca. 8,9 kvm, samt én bod på loft med skråtak og gulvflate 8,8 kvm.

Beliggenhet

Platous Gate ligger sentralt og sentrumsnært til mellom Tøyen og Grønland. Spennende, urbant og attraktivt område som er i stadig positiv utvikling. Sentral og skjermet beliggenhet i en sidegate med gangavstand til Oslos bykjerne, samt Gamlebyen, Karl Johan og Grünerløkka.

På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene, som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand med trikk, t-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også her, som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa" som den kalles på folkemunne, ligger rett borti gaten og er et populært møtested på Grønland.

Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes på kaffebar, de forskjellige restaurantene og trendy barer/puber. Det kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, Bunnpris, Meny og diverse grønnsaksforretninger.

Grønland har et urbant byliv, spennende butikker, flere hyggelige spisesteder samt fine parker. Grünerløkka som ligger en liten gåtur unna er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Blant noen restauranter i området som er verdt et besøk finner vi: Villa Paradisio, Trattoria Popolare, Txotx, Aku Aku, Südøst, Delicatessen, Parkteateret og mange flere.

Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen.
Her finner du Dansens Hus med bar og uteservering, BAR vulkan, Smelteverket, Scandics Bar, BLÅ og flere spennende spisesteder på Mathallen, samt flere delikatesseforretninger.

På Tøyen har du blant annet Tøyen torg hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, tyrkisk på Anatolia, Skatten m.m. På Grådi serveres kanskje Oslos beste brunsj, mens Brutus byr på spennende retter med norske råvarer og naturvin.

Dersom man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken finner man blant annet Middelalderparken, Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. SATS på Kampen, Grünerløkka og på Bjørvika m.m.

For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Operaen, Naturhistorisk museum eller nye Munchmuseet. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i August, og ligger kun 10 min gange unna. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus.

Bjørvika ligger godt innen rekkevidde og kan by på flere anerkjente restauranter som Maaemo (åpnet nå i Februar), stock, Vaaghals og Nodee sky. I Bjørvika kan du også besøke Operahuset, eller ta en tur ut til den flotte badeplassen på Sørenga som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.

Kort gangavstand til Grønland T-bane, og ca. 150 meter til Tøyengata hvor buss 37 går hele døgnet. Rundt 7 minutters gange til henholdsvis Oslo Bussterminal og Oslos S. Alt av kollektivtrafikk er med andre ord i umiddelbar nærhet.

Entré og gang

Lys og arealeffektiv entré og gang med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Vegghengt hylle med knagger, samt plass til andre oppbevaringsløsninger. Downlights i himling, samt dørcalling med portåpner.

Stue

Hyggelig stue med god plass til både sofagruppe, tv-seksjon og spisebord. Store vindusflater og den gode takhøyden gir rommet en ekstra luftig romfølelse. Vedfyrt peisovn i hjørnet, som gir lun og god varme. Sjarmerende teglsteinsvegg bak peis.

Kjøkken

Kjøkken med pen og stilren HTH-innredning fra 2013 med hvite, slette fronter og fliser over laminat benkeplate. To stk overskap med frostet glass og belysning. Underlimt, nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Lysarmatur og stikkontakt under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med kjøleskap med fryser, samt nedfelt induksjonstopp og innebygget stekeovn fra AEG (sokkelskuffer under stekeovn), ventilator med belysning og kullfilter, samt integrert oppvaskmaskin fra Siemens. Lekkasjevarsler med magnetventil i benkeskap og komfyrvakt over platetopp montert.

Bad

Bad vurdert å være fra ca. 1985 med epoxybelegg på gulv og baderomsplater på vegg. Søyleservant i porselen med to-greps armatur, samt vegghengt speil med belysning og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med skyvedører og to-greps armatur. Frittstående toalett fra Porsgrund. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil på vegg med naturlig avtrekk ut av bygget. Varmeovn og brannslange på vegg.

Soverom

Flott soverom med hel teglsteinsvegg som gir et spesielt særpreg til rommet. God plass til dobbeltseng og nattbord, samt rikelig oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe (ca. 3,36 meter bredt) med speilfronter.

Overflater

Gulv: Slipte originale tregulv, samt epoxybelegg på bad.
Vegger: Malte flater og teglsteinsvegger i gang/entré, i stue og på soverom. Baderomsplater på bad.
Tak: Malte himlingsflater. Nedsenket platehimling med downlights i entré og i gang. Takhøyde opptil 2,66 meter.

Felleskostnader

3 083 pr. mnd. Inkluderer drift og vedlikehold, varmtvann, kabel-tv/internett, vaktmestertjeneste, felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 911 586 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 281 708 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Klassisk bygård over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur og bærende konstruksjoner av naturstein, teglstein og murkonstruksjoner. Etasjeskillere i treverk. Saltak i trekonstruksjoner( ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede overflater. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, dørpumpe, elektronisk dørvrider fra Yale og Brannklasse EI 30 og lydklasse 35db. Vinduer fra 1985 med to-lags glass. Frostet glass på bad og ekstra utvendig glassfelt i stue og soverom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse grunnet byggets alder. Det foreligger byggesaksdokument (uattestert) for vaaningshus fra 1880.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

En andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. Med godkjenning fra styret kan en andelseier overlate bruken av hele boligen til andre for inntil tre år, dersom andelseieren selv, ektefellen eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det, eller dersom vedkommende ikke fyller kravene til å være andelseier.
En andelseier kan ellers med styrets godkjenning overlate bruken av hele boligen til andre dersom
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdannelse, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle, eller slektninger i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen
- det gjelder bruksrett som noen har krav på etter ekteskapsloven § 68 eller husstandsfelleskapsloven § 3 annet ledd.
Godkjenning kan bare nektes dersom forhold hos den som bruken ønskes overlatt til gir saklig grunn til det.
Har laget ikke svart på søknad om godkjenning av brukeren innen en måned etter at søknaden er kommet frem til laget, er brukeren å anse som godkjent.

Andelseier som har overlatt bruken av boligen til andre, er fremdeles ansvarlig for bruken av boligen overfor laget, og plikter å gi styret melding om hvor man er å få tak i.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyrt ovn i stue.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Eiendomsskatt:
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.
 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, friområde (park), lett industri, kontor, forretning, verksted, bevertning, tomt for offentlig bygning m.m. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

- 14 gateparkeringer i Platous gate vil bli fjernet, til fordel for å etablere sykkelsti.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
1990/71306-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  23.11.1990 
Vederlag: NOK 1.018.946
KJØPER:Platousg 1-4 Borettslaget  
Org.nr: 957619398
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1873/916848-1/105  Bestemmelse om gjerde  02.12.1873 
 
1953/314728-1/105  Erklæring/avtale  13.10.1953 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1954/308569-1/105  Erklæring/avtale  08.06.1954 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. uthus for WC
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1965/505263-1/105  Best om garasje/parkering  27.03.1965 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1990/40330-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  04.07.1990 
BELØP: NOK 2.406.900
Panthaver:Mansås Regnskapsservice A/S  Lnr: 1088918
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1990/71308-1/105  Erklæring/avtale  23.11.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:253  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:254  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:254 Snr:1-30
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:257  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:305  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:345 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:346 Snr:1-7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:347  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:381  
Rett til adkomst m.v. samt rett til å anlegge og
vedlikeholde div. ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samt. fra Oslo kommune v/direktør for Eiendom og Utbygging.
 
2013/753715-1/200  Pantedokument  06.09.2013 
BELØP: NOK 3.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/1036820-1/200  Pantedokument  21.09.2017 15:28 
BELØP: NOK 1.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/680122-1/200  Pantedokument   23.04.2018 08:09 
BELØP: NOK 2.584.525
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1873/900129-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  02.12.1873 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA TØYENGT 17B - UTGÅTT
Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-230/253
Rettigheter i eiendomsrett
1989/18479-1/105  Best. om adkomstrett  22.03.1989 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:254 Snr:1-30
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:256  
Med flere bestemmelser
Slettes kun av Oslo kommune v/Boligdirektøren

Rettigheter på 0301-230/254/0/1,2
Rettigheter i eiendomsrett
1990/77697-1/105  Erklæring/avtale  20.12.1990 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:253  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:256  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:257  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:305  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:345 Snr:1 -15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:346 Snr:1 -7
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:347  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:381  
Rett til adkomst,vedlikeh. av ledninger, plikt til utbedr.
etter komm. krav (30 år) Fl. best. Kan ikke slettes uten
samtykke fra Oslo Kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Platousgate 1/4, org.nr. 957 619 398, består av 33 andelsleiligheter i tillegg til at borettslaget leier ut et næringslokale.
Forretningsfører er Brækhus Dege Eiendom AS og revisor er BDO.

- Veldrevet og hyggelig borettslag.
- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.
- Ingen forkjøpsrett.
- Vaktmestertjeneste utføres av MNP Service AS.
- GET er leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld: kr 79 463,78,- per 31.12.2019.
Andel formue: kr 22 727,70,- per 31.12.2019.

Borettslagets samlede langsiktige gjeld per 31.12.2019 er kr. 4 930 793,- fordelt på følgende lån:
- Handelsbanken, lånenr 29809, saldo per 31.12.2019 kr. 2 021 143,-
Lånet er et annuitetslån med terminlengde på 30 dager. Rentesats 3,40% per 29.10.19.
Innfrielsesdato 01.04.2048.
- Handelsbanken, lånenr 28225, saldo per 31.12.2019 kr. 2 909 650,-
Lånet er et annuitetslån med terminlengde på 30 dager. Rentesats 3,40% per 29.10.19.
Innfrielsesdato 01.10.2038.
Se borettslagets regnskap med noter for informasjon om borettslagets langsiktige gjeld.

Andel fellesgjeld

79 464

Andel formue

22 727

Forsikring

W.R. Berkley Insurance Norway Nuf, polisenummer: 201410
Forsikringen har egen dekning for skadedyr gjennom Norsk Hussopp Forsikring.

Regnskap

Sameiets resultatregnskap for 2018 viste et underskudd på kr 1.168.723,-. Disponible midler 31.12.2018 var på kr 730 084,-. Underskudd i borettslaget skyldes i all hovedsak investering i balkonger, som har en varig økt verdi for andelene som har nytt godt av dette. Underskuddet er dekket opp med lån tilordnet hver enkelt andel som har fått oppgradering.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Hver andelseier kan bare eie én andel, og kun fysiske personer kan være andelseiere.
Styret skal godkjenne nye andelseiere. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger saklig grunn for det.
Se også husordensregler/vedtekter for retningslinjer på borettslagets og andelseiers og borettslagets vedlikeholdsplikt, samt bygningsmessige arbeider.
Det må påregnes dugnad, og gjennomføring av trappe- og vindusvask.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Følgende ble diskutert/bestemt på årsmøte 07.05.2019:
- Styret kartlegger om det er behov for å bytte vinduer helt og hva årsaken til dette er.
- Styret må etablere tydelig rutine for fjerning av løv på taket til bryggerhuset. Da det er vrient å få tatt løvet på høsten er det ønskelig at dette gjennomføres i forbindelse med vårdugnad.
- Styret kartlegger om det er et problem med dårlig ventilasjon i verandadører for flere andelseiere, og foreslår tiltak ved behov.
- Styret innhenter tilbud på oppussing av trapper.

Iht. styret jobbes det med å få oversikt over nødvendig vedlikehold, men det er ikke planlagt pt. noen større kostnad rundt oppussing i år, som vil få følger for fellesutgifter. Den største ekstrakostnaden de siste årene har vært balkonger i 2018, som den enkelte andelseier selv betaler for (ikke relevant for denne leiligheten, da den ikke har balkong).

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig årsberetning og protokoll.

Husdyrhold

Ref. husordensregler; Vis normalt hensyn ved husdyrhold. Ikke la hunden løpe i bakgården uten tilsyn. Plukk opp etter hunden.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.
Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap plassert i felles trapperom. Automatsikringer og hovedsikring på 2x40Amp. Åpent elektrisk anlegg i leiligheten.
- Nytt sikringsskap, nye kurser på kjøkken og utbedring av mangler etter pålegg fra el-kontroll. Alt er utført av Tandberg Elektriske.
- Røykvarsler i leiligheten tilkoblet felles varslingsanlegg. Brannslukningsapparat med pulver fra 2012.
- Foretatt radonmåling (sist i 2012) med verdier under grenseverdi.
- Utført rapport i forbindelse med setningsskader etter bygging av Platous gate 6, alt er innenfor normale verdier.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastpris. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Steffen Usterud

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.