#Lodalen/Etterstad, Arnljot Gellines vei 35
2 350 000,-
Flott førstegangskjøp i Lodalen | Lys, luftig 2-roms | Nytt bad 2016 | Integ. hvitevarer | Varmtvann/fyring/fiber inkl
 • Prisantydning: 2 350 000,-
 • Fellesgjeld: 211 385,-
 • Omkostninger: 12 393,-
 • Totalpris: 2 573 778,-
 • Ligningsverdi: 641 214,-
 • Fellesutgifter: 2446,-

  inkludert fyring, varmtvann, grunnpakke kabel-TV/internett, trappevask, vaktmester, betjening av fellesgjeld, gårdsforsikring, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Beregnet totalkostnad:
2 350 000,- (Prisantydning) 211 385,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 561 385,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 583,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 12 393,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 573 778,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 33 m²
 • Bruksareal: 33 m²
 • Bruttoareal: 37 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1960
 • Gårdsnummer: 135
 • Bruksnummer: 15
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 166312021
 • Sist endret: 27.08.20 09:51
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 20%
  er barnefamilier
 • 19%
  er gift

 

Oppdragsnummer

16-19-0273

Adresse og matrikkel

Arnljot Gellines vei 35, 0657, Oslo, Gnr. 135 bnr. 15, aksjebrevnr. 23 i Nygårdkollen Boligaksjeselskap borettslag med orgnr. 933200000 i Oslo kommune

Eier

Christina Romsaas Kjernli

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

33 / 33 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1960

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 13 200 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Aksjeselskapet har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir aksjonær adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at aksjonær har inngått en egen avtale med aksjeselskapet. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil aksjonær få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30. mars og 30. september på aksjeselskapets felleslån.

Aksjeselskapet har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til aksjeselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Beskrivelse

<b>Velkommen til Arnljot Gellines vei 35 - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Fagsjef / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf 938 98 132) hos Schala & Partners:

Lys og luftig 2-roms med svært arealeffektiv planløsning samt moderne kjøkken og bad.
Leiligheten ligger i byggets tredje etasje med heisadkomst og inneholder entré med skyvedørsgarderobe, moderne bad rehabilitert i regi av aksjelaget 2016, separat kjøkken med lys, pen innredning (ny 2009) og alt av integrerte hvitevarer. Soverom vendt mot rolig bakgård, skjermet fra trafikk og støy. I Arnljot Gellines vei 35 bor man med nærhet til byens fasiliteter, samtidig som man er omgitt av flotte grøntarealer og turmuligheter.
Varmtvann, oppvarming, kabel-tv og fibernett er inkludert i fellesutgifter.

Aksjelaget har IN-ordning (individuell nedbetalingsordning av andel fellesgjeld) og er tilknyttet Sikringsordning. Fellesutgifter blir kr 1.934,- pr mnd ved innfrielse av andel fellesgjeld.
Husdyr er tillatt med søknad til styret - sikringsskap med automatsikringer - ingen forkjøpsrett eller dokumentavgift.
Flott førstegangskjøp - her kan du flytte rett inn - velkommen på visning!</b>

Innhold

Leiligheten ligger i byggets tredje etasje og inneholder følgende:
Entré, stue, kjøkken, bad / wc og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten:
- 1 kjellerbod, ca. 2,8 m².

Beliggenhet

Boligen ligger i grønne og svært barnevennlige omgivelser i øvre del av Lodalen med kort vei til barnehage, skoler, offentlig kommunikasjon, treningssted, idylliske parker, flotte idrettsanlegg m.m. Området forbindes med Etterstad via gangbro over togsporet, noe som gir enkel tilgang til flotte grøntarealer.

Fra eiendommen er det kort vei til Kværnerbyen som er en ny bydel under utvikling, sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga og er flott opparbeidet med parkmessig preg. Her er Alnaelva i dag gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for alle barn.

I nærområdet har man Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. I Vålerengaparken kan du nyte timer i solen eller ta med hunden på dressurkurs, da de hver onsdag arrangerer dette gratis. I nærområdet har du også Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka. Stiene er nylig pusset opp, og tar deg gjennom vakker natur.

Fra eiendommen har du kort vei til Oslo Sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 eller Kiwi. I nærheten ligger også Fyrstikktorget med et utvalg av butikker, postkontor, apotek, kafé og andre servicetilbud.

Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika. I tillegg til Operaen som står ferdig, er det planlagt nytt Deichmanske Bibliotek, gondolbane til Ekeberg, parker med sports- og lekemuligheter, og ikke minst har Sørenga fått et flott utendørs badeanlegg med strand, brygge og stupetårn. På Ekeberg er det fine tur- og rekreasjonsområder med Skulpturparken, rideskole og Ekebergsletta.

Nærmeste holdeplass er Etterstad Vest med busslinje 37 (nattruter også) og Helsfyr T-banestasjon. Det finnes flere bussforbindelser i Kværnerbyen, Galgeberg (20 og 37) og fra busstoppet i Konows gate (34, 70 og 74). Fra Galgeberg er det også nattruter. Fra Schweigaardsgate går trikk nr. 18 og 19.

Entré

Plass til oppheng av klær og plassering av sko. Stor, praktisk skyvedørsgarderobe med speilfront - pefekt til oppbevaring. Dørcalling med åpner. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert. Fliser på gulv, malte flater og himling.

Stue

Lyst, luftig rom med god plass til sittegruppe, spisebord, bokhylle etc. Takhøyden er målt til 2,47 meter. Laminat på gulv, malte flater og himling.

Kjøkken

Pent, tidsriktig kjøkken fra 2009 med hvite, glatte fronter og god skap- og benkeplass. Integrert stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøl -/ fryseskap. Ventilator. Vannstopper er montert. Parkett på gulv, malte flater og himling.

Bad

Pent, moderne bad rehabilitert i regi av aksjelaget 2016. Dusjnisje med innfellbare dusjdører, vegghengt toalett, servant med skap og speilskap. Fliser med varme i gulv, fliser på vegger og malt himling.
Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.

Soverom

Luftig soverom vendt mot rolig bakgård, skjermet fra trafikk og støy. Plass til dobbeltseng og kommode. Praktisk, vegghengt skap. Laminat på gulv, malte flater og himling.

Diverse om leiligheten og gården:

- Lys, pen 2-roms aksjeleilighet i 3. etasje med heisadkomst.
- Luftig stue med gode møbleringsmuligheter. God plass til sittegruppe, lite spisebord og reol.
- Kjøkkenet ligger separat fra stuen og har tidsriktig innredning fra 2009 med god skap- og benkeplass.
- Integrert stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøl- / fryseskap.
- Pent, moderne bad rehabilitert i regi av aksjelaget 2016.
- Takstmann har foretatt fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert.
- Soverommet vender mot rolig bakgård, skjermet fra trafikk og støy.
- Entrédør er brann- og lydklassifisert.
- Isolerglassvinduer fra 2016.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Leiligheten disponerer 1 kjellerbod, ca. 2,8 m².
- Varmtvann og oppvarming er inkludert i fellesutgifter. Dette gir svært lave strømutgifter.
- Det er installert fibernett i gården.
- Mulighet for parkeringsleie via styret. Parkeringsleie ligger på 200 kr pr. mnd.
- Felles sykkelrom og vaskeri.
- Selskapet har inngått IN-avtale gjeldende fra mars 2018 med mulighet for innfrielse av andel fellesgjeld.
- Ved innfrielse av andel fellesgjeld blir fellesutgifter pr mnd kr 1.934,-
- Boligselskapet har sikringsordning - avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader.
- Aksjeselskapet består av 196 leiligheter knyttet til aksjer.
- Regnskapet for 2018 viser et resultat på kr 3 394 218,-
- Årsresultat korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen er kr 2 519 311,-
- Veldrevet Aksjelag med svært god vedlikeholdshistorikk (se eget punkt under).
- Se boligaksjeselskapets hjemmeside på www.nkba.no for ytterligere informasjon.
- Vaktmester Bjørn Stenersen ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i boligaksjeselskapet.
- Get er leverandør av TV og internett til boligselskapet. Grunnpakken som er inkludert i felleskostnadene består av hjemmesentral med innebygget trådløs internettrouter - internetthastigheten er 250/250 mbit med mulighet til dobling av internetthastighet for hver enkelt til 500/500 mbit for kr 179/mnd. Strømmetjenesten HBO Nordic inkludert i grunnpakken.
- Det er et eget rom for barnevognsparkering i hver blokk. Rommet ligger i inngangsetasjen vis-a-vis heisene.
- Det er fellesvaskeri i alle blokker, som kan benyttes av alle beboere. Vaskeriene er utstyrt med to vaskemaskiner, tørketrommel og kaldrulle.
- Trapper og korridorer i hver etg. vaskes av eksternt firma. Dette er en del av fellesutgiftene og inngår i husleien.
- Nygårdkollen Boligaksjeselskap er medlem av Etterstad Vel, som arbeider for å fremme boligselskapenes felles interesser i nærmiljøet og bidra til et godt bomiljø. På hjemmesidene til Etterstad Vel finner du nyheter om det som rører seg i nærmiljøet.
- Husdyr er tillatt med søknad til styret.
- Boligen ligger i grønne omgiveler med kort gange til offentlig kommunikasjon, treningssted, idylliske parker og idrettsanlegg.
- Ingen forkjøpsrett eller dokumentavgift.
- Perfekt førstegangskjøp!

Felleskostnader

2 446 pr. mnd. inkludert fyring, varmtvann, grunnpakke kabel-TV/internett, trappevask, vaktmester, betjening av fellesgjeld, gårdsforsikring, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Herav:
Felleskostnader:   1.483 kr
Trappevask:             151 kr
Kapitalkostnader:     812 kr

Ved innfrielse av andel fellesgjeld blir fellesutgifter pr mnd kr 1.934,-

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Nygårdkollen Boligaksjeselskap disponerer et større antall parkeringslasser på området. Disse plassene leies ut fortløpende og følger ikke leiligheten dersom salg av denne. Ved framleie beholdes dog parkeringsplassen, som da kan benyttes av midlertidig leietaker. Det er viktig og bemerke at: Det er kun aksjonærer i Nygårdkollen Boligaksjeselskap som kan stå som leietakere av parkeringsplasser. Parkeringsplassen skal kun benyttes til registrerte biler i daglig drift og skal kun benyttes av beboere i selskapet og ikke som gjesteparkering.
Parkeringsleie ligger på 200kr pr. mnd, totalt 2.400kr pr. år.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 641 214 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 308 370 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Tradisjonell høyblokk fra 1960.
- Fundamentering i betong. Grunnforholdene er ikke undersøkt.
- Yttertaket, flatt, tekket med takpapp ellers tilsvarende.
- Felles trappegang, trapper i betongkonstruksjon. Heis.
- Etasjeskillere i betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger følgende ferdigattester:
- Arnljot Gellines vei 35 (tidl. 29 blokk A) - boligblokk - ferdigattest - datert 1971.
- Arnljot Gellines vei 35 (tidl. 29 blokk A) - utskifting innv VAV samt våtromsrehabilitering -
   ferdigattest.
- Arnljot Gellines vei 35 (tidl. 29 blokk A) - skifte av sluk - sluttnotat - (henlagt uten
   ferdigattest) datert 2008
- Arnljot Gellines vei 35 (tidl. 29 blokk A) - Rehab bad - ferdigattest - datert 2013
Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 33 kvm, Bruksareal: 33 kvm, Bruttoareal: 37 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré, stue, kjøkken, bad / wc og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Utfyllende informasjon samt søknadsskjema finnes på www.nkba.no.

Oppvarming

Radiatorer.
Ifølge styret: Oppvarming skjer med varmepumper med spissfyring på bioolje eller elektrisitet. Varmepumper ble ferdig installert i 2011 av Enøk Engineering AS. Oljebrenner ble bygget om til bioolje i 2019 av NEK AS. Ellers, varmekabler i badet.

Løpende kostnader

Fellesutgifter til aksjelaget, varmtvann, utvidelse kabel-tv og bredbånd, strøm, forsikringer (innbo m.m.).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Det har kommet inn forslag for etablering av boliger, næring og bevertning (Kullsyrebevertning) i Arnljot Gellines vei 1 og 3.

Arnljot Gellines vei 3 - Dialogfase - Etablering av boliger, næring og bevertning - Kullsyrefabrikken
Saksnummer: 201704752 - Reguleringssak
Mottatt sak: 20.05.2017
Status: Saken er avsluttet

Arnljot Gellines vei 1 - Planforslag til offentlig ettersyn - Detaljregulering - 22 nye boliger
Saksnummer: 201215904 - Reguleringssak
Mottatt sak: 03.12.2012
Status: Planforslag
For mer informasjon, se saksnummer; 201704752 & 201215904 hos Oslo kommune v/plan og bygningsetatens hjemmesider.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1914/900526-1/105 Forkjøpsrett
18.12.1914

1959/6179-1/105 Erklæring/avtale
28.05.1959
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1959/6478-3/105 Erklæring/avtale
04.06.1959
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Korrekt tinglysingsdato er 28.05.1959 og korrekt dokumentnummer er 6178 iht gammel grunnbok og pantebokskopi.

1959/1765-1/105 Bestemmelse om veg
17.09.1959
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde

1959/1765-2/105 ** Diverse påtegning
17.09.1959
Dato i grunnboken er blitt registrert feil ved konvertering. Dokumentet er registrert 17.02.1959.

1959/6177-1/105 Erklæring/avtale
28.09.1959
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1959/11744-1/105 Obligasjon
30.09.1959
BELØP: NOK 2.000.000
Panthaver:NYGÅRDKOLLEN BOLIGAKSJESELSKAP AS
Org.nr: 933200000
ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN
SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN
Sikkerhet for leieboerinnskudd

1962/4410-1/105 ** Nedkvittering
10.04.1962
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 1.900.400

1963/10109-1/105 ** Forhøyelse
17.08.1963
FORHØYET TIL NOK 2,076,518

1981/5379-1/105 ** Transport av panthaver
24.02.1981
Fra:Abc-Bank
Lnr: 1086573
Til:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE
Org.nr: 920058817

1988/40188-1/105 ** Prioritetsbestemmelse
17.06.1988
veket for: OBLIGASJON 1988/37585-1/105

2008/759885-2/200 ** Transport av panthaver
18.09.2008
Fra:Chr. Bank Og Kreditkasse Asa
Lnr: 1087021
Til: NYGÅRDKOLLEN BOLIGAKSJESELSKAP AS
Org.nr: 933200000

1963/1421-1/105 Skjønn
05.02.1963

2008/759885-1/200 Obligasjon
18.09.2008
BELØP: NOK 4.900
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE
Org.nr: 920058817
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av OBLIGASJON 11744/1959

2015/42319-1/200 Pantedokument
16.01.2015
BELØP: NOK 101.855.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Elektronisk innsendt

Grunndata:
1914/900525-1/105 Registrering av grunn
18.12.1914 Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:135 Bnr:3

1973/923028-1/105 Sammenslått med denne matrikkelenhet:
09.03.1973 GNR.135 BNR.25, 26 OG 27.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
 

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 196 leiligheter knyttet til aksjer. Nygårdkollen Boligaksjeselskap er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 933200000, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune.

- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning.
- Aksjeselskapets revisor er EY.
- Se boligaksjeselskapets hjemmeside på www.nkba.no for ytterligere informasjon.
- Vaktmester Bjørn Stenersen ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i
   boligaksjeselskapet.
- Aksjeselskapets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer
   86838464.
- Get er leverandør av TV og internett til boligselskapet. Grunnpakken som er inkludert i
   felleskostnadene består av hjemmesentral med innebygget
   trådløs internettrouter - internetthastigheten er 250/250 mbit med mulighet til dobling av
   internetthastighet for hver enkelt til 500/500 mbit for kr 179/mnd. Strømmetjenesten HBO
   Nordic inkludert i grunnpakken.
- Det er et eget rom for barnevognsparkering i hver blokk. Rommet ligger i inngangsetasje
   vis-a-vis heisene.
- Alle blokker har et eget rom forbeholdt hensetting av sykler .
- Det er fellesvaskeri i alle blokker, som kan benyttes av alle beboere. Vaskeriene er utstyrt
   med to vaskemaskiner, tørketrommel og kaldrulle.
- Trapper og korridorer i hver etg. vaskes av ekstern firma. Dette er en del av fellesutgiftene
   og inngår i husleien.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 211.385,- pr. 09.12.2019.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 25.314,- pr. 31.12.2019.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: OBOS02-98207436151
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: 73.520.220,-
Restløpetid: 36 år og 1 mnd
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente (16.12.2019): 3,10%

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

211 385,- pr. 09.12.2019.

Andel formue

25 314,- pr. 31.12.2019.

 

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86838464

Regnskap

- Inntekter:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 10 394 890,-.
Dette er kr 244 890,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak Garantiutbetaling for rehab. prosjektet på 110.000 kr og utleie inntekter. Andre inntekter består i hovedsak av Vaskeripenger, Utleieinntekter og parkering.
- Kostnader:
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 6 096 491,-.
Dette er kr 244 870,- høyer enn budsjettert og skyldes i hovedsak høyere driftskostnader enn budsjettert.
- Resultat:
Årets resultat på kr 3 394 218,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital

Vedtekter / husordensregler

- Det skal være ro i leiligheten fra kl. 23.00 til kl. 06.00.
- Det er ikke tillatt å holde eller passe hund og andre dyr uten samtykke fra styret.
- Framleie skal godkjennes av styret.
- Ønsker du å pusse opp leiligheten din, er det visse regler du må ta hensyn til. Oppussing av
   bad og kjøkken er søknadspliktig til styret.
- En aksjeeier har rett til å overdra sin(e) aksje(r), men erververen må godkjennes av selskapet
   for at ervervet skal bli gyldig overfor selskapet.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeider:
NKBA har deltatt på styremøter i Etterstad vel. NKBA har sammen med Lodalen Borettslag fortsatt oppfølgingen av byggesaken fra USBL.
Det har vært dialog mellom styret og kommunen for å få etablert ladestasjoner for elbiler i Arnljot Gellines vei.
Det er forhandlet ny avtale om skadedyrkontroll med virkning fra 1. januar 2020. Ny avtale innebærer årlige besparelser. Det arbeides med innhenting av tilbud på ombygging av fyrkjele til biodiesel ifm. oljeforbudet som inntrer fra nyttår. Oljefyren (evt elektrokjelen) benyttes kun til spissfyring. Ombygging evt. sanering forventes ferdigstilt i løpet av året.
Reklamasjoner for vvs- og fasadeprosjektene er blitt fulgt opp av styret og OBOS Prosjekt.
Det er kjøpt inn ny sentrifuge til blokk B.
Den gamle traktoren ble erstattet med ny på nyåret 2019.
Parkeringsplassene fikk ny oppmerking.
Styret fulgte opp det praktiske i forbindelse med adresseendringen for blokk A.
Styret har fulgt opp arbeidsgiveransvaret overfor vaktmester.
Styremedlemmer har deltatt på kurs i konfliktshåntering.

Vedtatt på generalforsamling Mai 2019:
- Nygårdkollen hagelag driftes gjennom kontingent fra aktive medlemmer (og eventuelle støttemedlemmer). Styret i Nygårdkollen hagelag fastsetter selv årlig beløp for kontingent. Ved planer om ekstraordinære investeringer som kommer hele aksjesameiet til gode vil det fremmes forslag til generalforsamling om økonomisk bistand.
- Nygårdkollen hagelag får tillatelse til å utvide dagens område i tråd med vedlagte illustrasjon. Plassering av trær og busker bestemmes i samråd med styret i NKBA.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2018 - 2019:
Installert brannvarslingsanlegg med seriekoblede røykvarslere tilknyttet alarmsentral i alle leiligheter og fellesarealer.
2018 - 2018:
Skiftet ut alle brannslukkere i leilighetene.
2017 - 2017:
Ny lekeplass
2017 - 2017:
Installert fibernett for TV og internett i alle leiligheter.
2015 - 2017:
Oppgradering av fasader. Etter isolering av blokkene, skifte alle vinduer til støydempede vinduer og balkongdører. Teglstein på vegger.
2015 - 2017:
VVS. Utskifting av vann og avløpsrør. Rehabilitering av baderom.
2015 - 2017:
Ventilasjonsanlegget ble renset
2014 - 2014:
Utvidelse av gangsti mellom blokkene, opparbeidet ny platting og sittegruppe ved lekeplassen.
2011 - 2012:
Nye heiser inkludert motorer og styresystem
2011 - 2012:
ENØK prosjekt: Installert væske til vann varmepumper, nye varmtvannsberedere, energioppfølgingssystem. I leilighetene ble radiatorkranene skiftet til termostatstyrte kraner.
2011 - 2011:
Asfaltert gangsti fra parkeringsplassen til gangbroen
2010 - 2010:
Elektrisk anlegg utskifting/oppgradering Det elektriske anlegget ble skiftet ut (ikke i beboerenheter). Nye vern (jordfeilautomater) og økt overbelastningsvern til beboerenheter. Det ble lagt nye stigeledninger, og tilrettelagt for at hver beboerenhet kan installere økt kapasitet.
2009 - 2010:
Installert døråpnere i alle utganger
2009 - 2010:
Rens av ventilasjonsanlegg, alle blokker
2007 - 2008:
Heisstolene pusset opp
2007 - 2008:
Inngangspartier pusset opp,
2007 - 2008:
Nye postkasser installert
2006 - 2006:
Oppganger pusset opp Oppgangene ble malt og dører inn til den enkelte leilighet ble skiftet ut
2005 - 2005:
Asfaltert parkeringsplassen
2003 - 2003:
Uteområde, rehabilitering av plener og beplantning

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde eller passe hund og andre dyr uten samtykke fra styret. Det skal søkes på fastsatt søknadsskjema. Hold av et større antall dyr i en bolig aksepteres ikke. Tillatelse må i hvert tilfelle godkjennes av styret på forhånd. Ved fremleie gjelder samme bestemmelser.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bm@schalapartners.no eller SMS: 93 89 81 32 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.


Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,60 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Bjørnar Mikkelsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.