#NYE GAMLEBYEN, Inges gate 8C
2 830 000,-
Pen, lys og romslig 2-roms | Vestvendt terrasse på 24m2 | Kvadratsmart | Garasje | Sentrumsnært!
 • Prisantydning: 2 830 000,-
 • Fellesgjeld: 650 699,-
 • Omkostninger: 6 545,-
 • Totalpris: 3 487 244,-
 • Ligningsverdi: 926 301,-
 • Fellesutgifter: 8206,-

  Grunnpakke kabel-tv, vaktmestertjeneste, garasje, drift av borettslaget, felles byggforsikring, nedbetaling av lån, kom. avg. m.m. Herav: Garasje kr. 300 Kabel-tv kr. 420 Kapitalkostn Husbanklån kr. 5.249 Fellesutgifter kr. 2.237
Beregnet totalkostnad:
2 830 000,- (Prisantydning) 650 699,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 480 699,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Dokumentavgift for garasje) 585,- (Tingl.gebyr skjøte - garasje) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 6 545,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 487 244,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 47 m²
 • Bruksareal: 47 m²
 • Bruttoareal: 53 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2005
 • Gårdsnummer: 233
 • Bruksnummer: 521
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 167106217
 • Sist endret: 26.05.20 08:53
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 89%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 61%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 61%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 16%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-19-0204

Adresse og matrikkel

Inges gate 8C, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 521, andelsnr. 7 i Baglerløkka Borettslag med orgnr. 988028053 i Oslo kommune

Eier

Linda Johannessen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

47 / 47 m²

Antall soverom

 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2005

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 9.636 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 9.636,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 948 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Opparbeidet tomt med plenarealer, gangveier, lekeapparater for de minste, busker, trær og annen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) - dette gjelder kun Husbanklånet. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 1.3 og 1.9.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 2-roms som sto ferdig i 2005 og som holder en gjennomgående god standard. Leiligheten er arealeffektiv med sin gode planløsning. De store vinduene slipper inn rikelig med lys og sørger for en luftig atmosfære. Stuen har utgang til en privat markterrasse på hele 24m2! Terrassen er vestvendt, så her får du gode solforhold.
Her får du en unik kombinasjon av skjermet atmosfære i Nye Gamlebyen, med gangavstand til sentrumskjernens yrende liv.

Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
Vestvendt markterrasse på 24m2
Stilrent kjøkken
Stort soverom med flere garderobeskap
Pent bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
Oppvarmet garasjeplass og bod på 5m2
IN-ordning (fellesutgifter kan reduseres til 2.957,-)
Gunstig Husbankfinansiering, rente p.t på 1,88%

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med markterrasse, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5 m2 og en parkeringsplass (nr. 40) i garasjeanlegget.

Beliggenhet

Velkommen til Gamlebyen og Ekebergskrenten. Et attraktivt boområde med blanding av nybygg og eldre, historisk bebyggelse. Boligen ligger like ved idylliske Arctanderbyen, Norges eldste hageby, og trehusbebyggelsen i Baglerbyen. Her får du en unik kombinasjon av skjermet atmosfære i Ekebergskrenten, med gangavstand til alt av sentrumskjernens yrende liv.

Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der du blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. I dette området har de åpnet en rekke nye og trendy forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med musikk, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek skal bygges like ved Operaen. Tar du en tur ut ytterst på Sørenga finner du den flotte badeplassen som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Fra leiligheten kan du slenge deg på sykkelen, trille ned de slakke bakkene og ta et forfriskende kveldsbad. Det er også en liten spasertur til Grønland hvor du f.eks. kan besøke folkerike Teaterplassen, restaurant Maaemo - begunstiget med tre stjerner i Michelinguiden, tradisjonelle Olympen m.m. Ekebergrestauranten byr på god mat og spektakulær utsikt.

Videre er det gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv. Her finner du koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte SATS/Elixia-sentre, samt treningssenter i Kværnerbyen. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpne Bunnpris, Nærbutikken eller KIWI. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg av alt du kan tenke deg.

Leiligheten har også tilgang til en rekke turmuligheter både på sommer- og vinterhalvåret. Fra boligen er det turstier ut til Ekebergparken. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. den anerkjente skulpturparken, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan du ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder hvor du kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner du blant annet Klosterenga park, Svartdalsparken m.m.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk i nærheten. Det er også kort vei til Oslo S og Bussterminalen med alt av kollektiv transport så her er det enkelt å reise hvor du måtte ønske.

Stue | Med solrik markterrasse

Stuen er lys og romslig og gulvet er belagt med en pen parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Det er brede vinduskarmer med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren til side, så blir hele stuen forlenget med den herlige markterrassen på hele 24 m2! Terrassen er vestvendt, så her får du supre solforhold. Du har svært god plass til utemøblement, grill og beplantning, så her kan du sint invitere venner over på besøk. Terrassen ble lagt i 2013 og består av terrassebord av tre.

Kjøkken | Stilrent

Innerst i stuen er det innredet et stilrent kjøkken. Kjøkkenet er fra Sigdal og har glatte fronter, samt benkeplate i laminert tre med nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Under overskapene er det lys og stikkontakt. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. Videre finner du integrert stekeovn samt induksjonstopp. Ventilatoren er tilkoblet felles ventilasjonsanlegg. Ellers er det opplegg for vaskemaskin og kjøleskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i lyse farger. Gulvet er belagt med parkett. Det er en stor vindusflate med bred karm som slipper inn naturlig lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. I en åpen bodløsning på soverommet er det satt inn ekstra garderobeskap som gir gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom fra byggeår med varmekabler i gulvet. Baderommet inneholder dusj på gulv med dusjdører samt dusjarmatur fra Oras, vegghengt toalett fra Laufen med innbygningssistærne fra Geberit, servantskap med glatte fronter og heldekkende servant med ettgreps armatur fra Damixa. Over servanten er det speil med belysning og stikkontakt på veggen. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på badet. badet har blitt oppgradert i senere tid som byttet dusjbatteri i 2014 og servantbatteri i 2019, utført av VB Martinsen og Brodahl AS.
Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med parkett. Leiligheten har entrédør av type Swedoor med brannklasse B30 og lydklasse 35db.

Felleskostnader

Kr. 8 206,- pr. mnd. Inkluderer grunnpakke kabel-tv, vaktmestertjeneste, drift av borettslaget, felles byggforsikring, nedbetaling av lån, kom. avg. m.m.
Herav:

Herav:
Garasje kr. 300
Kabel-tv kr. 420
Kapitalkostn Husbanklån kr. 5.249
Fellesutgifter kr. 2.237

Fellesutgifter for garasjen blir fakturert separat ved siden av fellesutgiftene.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Det følger med en parkeringsplass (plass nr. 40) i felles oppvarmet garasjeanlegg med ideell andel 1/72 i gnr 533 bnr 2. I tillegg kommer det fellesutgifter for garasjeplassen på kr. 300,- pr. mnd. Det er besluttet og prosess er startet for å fikse infrastruktur for el-billadere. Ladeboks må betales av den enkelte, og kan bestilles via styret i Garasjesameie.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 926 301 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 334 685 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygning over 4 etasjer, samt kjeller. Støpt grunnmur er fundamentert til faste eller komprimerte masser. Bærende vegger er i betong. Etasjeskiller av betong. Yttervegger i betong utvendig forblendet med tegl samt felter med trepanel. Yttertak av pulttaksform utvendig tekket med membran/papp. Balkongdør samt vinduer med rammer av tre og 2-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.12.2005 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 53 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.
Ved utleie av parkeringsplass har beboere i tilhørende boligbebyggelse fortrinnsrett til leie.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet og varmekabel på baderom.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Utstyr

- Vannrør av type rør i rør system. Avløpsrør av plast.
- Ventilasjonen er av type mekaniske ventilasjon.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert på vegg i entré.
- Leiligheten har 3 røykvarslere plassert i himling samt brannslange i benkeskap på kjøkkenet. Røykvarsler på soverom og i gang er tilkoblet alarmsentral, og fungerer kun ved videreføring av abonnement med Sector Alarm. Alarm i stue fungerer uavhengig av abonnement

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg og underjordisk anlegg. Reguleringsbestemmelse S-3226. Området forøvrig er regulert til lek, opphold, spesialområde bevaring, vei, gangvei, byggeområde for bolig med tilhørende anlegg m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ryenbergveien 13 C - Det
søker her i etterkant om den allerede utførte rivningen og oppføring av ny tilnærmet lik enebolig som den opprinnelige, og med vesentlig vis samme plassering som den opprinnelige eneboligen.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201609087 for mer informasjon.

Ribbunggata 15 - Tiltaket omfatter oppføring av en enebolig med garasje og avkjørsel, på en allerede bebygd eiendom.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201810385 for mer informasjon.

Baglerstredet 2 - Det søkes om å oppføre en tomannsbolig.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201918325 for mer informasjon.

Baglerstredet 4 - Hensikten med rivningen er mulighet for å utvikle eiendommen med ny boligbebyggelse.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201703135 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2005/14455-3/105  Best. om adkomstrett 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518, 519
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/14455-8/105  Erklæring/avtale 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:533 Bnr:2  
Bruksrett til grunn for rep. og vedlikehold. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/14455-9/105  Best. om vann/kloakkledn. 04.03.2005 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/23400-1/105  Pantedokument 15.04.2005 
BELØP: NOK 69.110.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 1087054. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/25528-1/105  Felles pantedok bor.innsk 25.04.2005 
BELØP: NOK 10.940.743. Panthaver: Andelseierne V/Obos Eiendomsforvaltning As Lnr.: 6942277. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1157800-1/200  Pantedokument 20.08.2018 10:55 
BELØP: NOK 4.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt

2005/14452-1/105  Registrering av grunn 04.03.2005 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:244

2006/21097-1/105  Grensejustering 24.03.2006 
Gjelder også veigrunn gnr 233 bnr 515 reg i GAB. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/14455-2/105  Best om garasje/parkering 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518, 519,520, 521
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-117
Felles garasjeanlegg. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten

2005/14455-4/105  Best om garasje/parkering 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518, 519,520, 521
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
Bruksrett til garasjeplasser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
 
2005/14455-5/105  Erklæring/avtale 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518, 519,520, 521
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
Bruksrett til boder. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan-og bygningsetaten
 
2005/14455-6/105  Erklæring/avtale 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518, 519,520, 521
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
Bestemmelser vedr fellesareal. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/14455-7/105  Best. om adkomstrett 04.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:244, 519, 520, 521
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:17  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/26890-1/105  Erklæring/avtale 28.04.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520, 521
Bruksrett. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om vann/kloakkledning

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Baglerløkka Borettslag, org.nr. 988.028.053, består av 51 andelsleiligheter.
Styreleder er Marcus Sigvard Steen-Gundersen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslaget har egen hjemmeside: baglerlokka.herborvi.no
Borettslagets revisor er BDO AS.
Borettslaget har som de andre i Baglerbyen inngått en avtale med Baglerstredets Fellesareal om deling av vaktmestertjenester.

Selskapet er medeier i Baglerstredet fellesareal sameie med eierbrøk 51/113. Som følge av dette vil eierne ha et garantiansvar for den samlede gjeld i fellesarealsameiet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 650.699,- pr. 20.12.19.
Andel fellesformue kr. 62.021,- pr. 31.12.18.

Sameiet har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 27.575.888,- pr. 20.12.19, og er tatt opp i Husbanken.
Renten på lånet utgjør 1,88 % pr. 20.12.19, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 5.249,-.
Restløpetiden er 10 år og 6 mnd.
Dette lånet har IN-ordning.

Lån 2 utgjør totalt kr. 3.724.032,- pr. 20.12.19, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 3,15 % pr. 20.12.19, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 420,-.
Restløpetiden er 13 år og 10 mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82333981

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 2 504 812,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 96 540,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være ro i borettslaget fra kl. 23.00 til kl. 07.00.
Boliger som ligger på bakkeplan har bruksrett til et begrenset område som skal være angitt på borettslagets situasjonsplan (kart).
Dersom garasjeplassen (sameieeiendelen) ønskes solgt uten at dette er i sammenheng med overdragelse/salg av eierseksjon/borettslagsleilighet i tilhørende boligbebyggelse, kan slik overdragelse bare skje til andre eiere av eierseksjon/borettslagsleilighet i samme eierseksjonssameie/borettslag som garasjeplassen var fordelt.
Så fremt feiing av parkeringsplassen er varslet av styret ved enten oppslag i garasjens inngangspartier eller ved e-post/SMS minst fjorten dager før dagen feiingen utføres, vil styret kreve kr 1 000 i gebyr fra den enkelte parkeringsplasseier dersom plassen ikke er ryddet som her nevnt.
Vedtektene og husordensreglene for borettslaget og garasjesameiet følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret planlegger å bytte varmtvannsberederne i alle leilighetene.
Borettslag har fått utarbeidet en vedlikeholds rapport levert av OBOS Prosjekt.
Borettslaget tok opp et rammelån på 4.000.000,- for nødvendig vedlikehold av borettslagets bygningsmasse i 2017/2018.

Hovedfokuset i 2018 har vært det pågående vedlikeholdet i borettslaget, et prosjekt som har krevd mye arbeid.  Prosjektet kom godt i gang i 2018 og i 2018/2019 ble det utført vedlikehold på bl. a. fasader, balkonger og tak.

Ellers har styret startet arbeidet med innhenting av anbud, for å få en oversikt over kostnadene forbundet ved å bytte alle varmtvannsberederne i borettslaget.

I posten drift og vedlikehold for 2019 var det beregnet kr. 2.500.000 til fortsettelsen av fasaderehabiliteringen.

Større vedlikehold og rehabilitering
2017: Installert automatiske strømmålere.
2014: Lekkasjesikring av varmtvannsberedere. Sikringen vil redusere skadeomfanget betydelig og dermed borettslagets forsikringsomkostninger. Støvsikring av boder.
2010: Nye bodvegger.
2007: Nye postkasser vedtatt innkjøpt på generalforsamling 08.05.07. Digital Kabel-tv vedtatt anskaffet på generalforsamling 08.05.07.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Se borettslagets husordensregler § 6 for mer informasjon.

Tilbehør

Kjøleskap, oppvaskmaskin, 2 stykk kjøkkenøy på hjul, tv-stativ, tv og bokhylle i stue medfølger ikke handelen.
Persienner medfølger handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. 
 

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 17 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning (betaler for 2). Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.