#CARL BERNER / RODELØKKA, Dælenenggata 3B
3 150 000,-
Lys og arealeffektiv 2-roms | Fyring & vv inkl.| Kort til off. kommunikasjon | Lave omk. - Ingen forkjøp!
 • Prisantydning: 3 150 000,-
 • Fellesgjeld: 58 830,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 3 216 640,-
 • Ligningsverdi: 768 857,-
 • Fellesutgifter: 2700,-

  Drift og vedlikehold, brensel, kabel-tv, kommunale avgifter, felles forsikringer, nedbetaling av fellesgjeld, renhold av fellesarealer, snørydding/gressklipping m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 150 000,- (Prisantydning) 58 830,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 208 830,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 216 640,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 39 m²
 • Bruksareal: 40 m²
 • Bruttoareal: 44 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 1
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1958
 • Gårdsnummer: 227
 • Bruksnummer: 72
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 166294484
 • Sist endret: 23.04.20 16:26
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er gift
 • 63%
  har høyskoleutdanning
 • 34%
  har inntekt over 400.000

 

Oppdragsnummer

17-19-0207

Adresse og matrikkel

Dælenenggata 3B, 0567, Oslo, Gnr. 227 bnr. 72, andelsnr. 32 i Dælenenggata 3 Borettslag med orgnr. 956491622 i Oslo kommune

Eier

Joakim Arntsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei, det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

40 / 39 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1958

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Tomt

Areal: 995 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Det er felles sykkelbod i oppgangen.

Beliggenhet

Sentral og attraktiv beliggenhet i etablert boligområde på Rodeløkka, midt mellom Carl Berners plass og Grünerløkka!

Herfra er det kort vei til alt byen har å by på, med noe for enhver smak. Gangavstand til Grünerløkka, Torshov, Løren og Tøyen med sine populære gatecafeer, restauranter og nisjeforretninger. Et lite steinkast unna er det dessuten til idylliske Rodeløkka med kolonihage og trehusbebyggelse. Også kort vei til Nydalen og Storo storsenter og sentrum med sitt brede tilbud av service, shopping og underholdning.

For de som ønsker å ta det med ro finnes flotte parker i nærheten. Ola Narr, Botanisk Hage, Torshovdalen, Torshovparken og Tøyenparken er alle innen rekkevidde. På Rodeløkka serverer de dessuten nydelige vafler i kolonihagen på søndager. Ønsker du en lengre tur er det koselige stier langs Akerselva fra byen og opp til Maridalen.

For de mer sporty kan man i tillegg til en joggetur i parken benytte seg av de mange treningssentrene rett i nærheten. Her finnes både flere SATS/Elixia-sentere, Bare trening og Fresh Fitness (på andre siden av gaten) innen gangavstand.

Tøyen med Øyafestivalen braker løs i august og X-games arrangement holdes rett i nærheten med kun 10 minutters gange.

Meget godt tilbud av offentlig transport i nærområdet. Carl Berner er et knutepunkt for kollektiv trafikk med trikk, buss, t-bane og flybuss. Det har blitt nytt miljøkryss med omregulering av trafikk og beplantning. Enkel adkomst til BI-Nydalen og Blindern.

Carl Berner T-banestasjon har direktelinjer til blant annet Nydalen, Blindern, Forskningsparken, Ullevål sykehus, sentrum m.m.

Entré

Entréen er lysmalt med dørcallinganlegg. Det er rom får å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy i gangen. I tillegg er det god plass i kott med garderobeinnredning.

Stue

Stuen er lys og luftig med store vindusflater som sørger for godt med naturlig sollys inn. Det er plass til både sofaløsning og spisebord med tilhørende møblement. Foruten bad og deler av stuen er det lagt slitesterkt laminat, ellers lysmalte overflater.

Kjøkken

Stilrent kjøkken med åpen løsning mot stue. Innredningen har hvite, profilerte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Mellom benkeplate og overskap er det laminerte plater og benkebelysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator med kullfilter og integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser fra Bosch. Lekkasjevarsler er installert.

Bad

Flislagt bad fra 2005 med downlights i himling. Baderomsinnredningen består av servant med servantskap under, speilskap med belysning over, toalett og dusjhjørne med dusjforheng. Det er også opplegg for vaskemaskin.

Soverom

På soverommet er det plass til stor seng og smart utnyttelse av plassen med skap hengt på vegg (2,00 meter).

Felleskostnader

2.700,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, brensel, kabel-tv, kommunale avgifter, felles forsikringer, nedbetaling av fellesgjeld, renhold av fellesarealer, snørydding/gressklipping m.m.

Herav:
Brensel 400,-
Felleskostnader 2.300,-

Get er borettslagets leverandør av TV-signaler og abonnement inngår i felleskostnadene. Borettslaget har også egen nettverkstilkobling i hver leilighet fra HomeNet som er tilkoblet via fiberkabel. Internett må bestilles av den enkelte andelseier.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 2 parkeringsplasser for beboere som leies ut på halvårsbasis, etter loddtrekning. Det annonseres 2 ganger i året ved oppslag eller infoskriv i postkassene.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 768 857 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 767 886 pr. 31.12.18
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 6.etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger av murkonstruksjon utvendig pusset og malt. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket papp/membran(ikke besiktiget). Leiligheten har entredør av tre med vindu. Vinduer og balkongdør i stue med to-lags glass fra 1989. Vindu på soverom med to-lags glass fra 2001.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 12.06.2004 for eiendommen.
Det foreligger ferdigattest for installasjon av brannalarmanlegg datert 24.04.2019.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 40 kvm, Bruttoareal: 44 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 40 kvm.
Primærrom: 39 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue/kjøkken, bad og soverom.
Sekundærrom: 1 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2,30 kvm.

Soverom på ca 4,3 kvm er medtatt i boligens primærareal grunnet dagens bruk. Rommet er vurdert til å ha en størrelse/utforming som begrenser tiltenkt funksjon.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarmet radiatorer tilkoblet varmesentral. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Det rives, bygges og rehabiliteres i området.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til eiendomsrett
2001/81093-1/105  Hjemmel til eiendomsrett  28.12.2001 
Vederlag: NOK 1.100.000
KJØPER:BORETTSLAGET DÆLENENGGT 3  
Org.nr: 956491622
 
Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

1939/405724-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  30.08.1939 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1942/407184-1/105  Erklæring/avtale  21.12.1942 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Med flere bestemmelser
 
1952/511132-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  04.09.1952 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1957/415994-2/105  Rettighet  16.11.1957 
Rettighetshaver:Postverket  
Lnr: 1177857
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
AVGIFT NOK
UOPPSIGELIG
KONTRAKTEN KAN OVERDRAS/FRAMLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
Overført fra: 0301-227/72
 
1965/503396-1/105  Obligasjon  04.03.1965 
BELØP: NOK 230.000
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
Overført fra: 0301-227/72
 
1965/503396-2/105   ** Prioritetsbestemmelse  04.03.1965 
Prioritet etter kr 2,570,000
1978/504655-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  14.03.1978 
Prioritet etter kr 150.000 Postsparebanken
 1995/3604-1/105   ** Tinglysing på nytt   20.01.1995 
 
1989/8111-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  08.02.1989 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr verandaer
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
2017/1257942-1/200  Pantedokument   10.11.2017 10:51 
BELØP: NOK 10.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884

Grunndata
1938/406368-2/105  Registrering av grunn   20.10.1938 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:461
 
Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 61 andelsleiligheter. Borettslaget Dælenenggata 3 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 956491622. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.


 

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207656143
Type: S
Restsaldo: 3.530.573,-
Restløpetid: 7 år 11 mnd.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 3,15%
Andel av saldo: 58.830,-
Kapitalkostnader: 776,-

Andel fellesgjeld

58 830 pr. 13.12.2019.

Andel formue

23 961 pr. 31.12.2018.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 515731

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I 2020/2021 har borettslaget planer om å pusse opp fasaden inkl. maling i ny farge, men beholde rekkverkene i fargen de har i dag. Det er ikke planer om å gjøre noe med glassfasaden i 3. - 6. etasje mot Dælenenggata, men alt som er av murpuss og karmer rundt vinduer og dører. Det kan bli behov for låneopptak for å gjennomføre oppussing. En kjøper må påberegne en økning i fellesgjeld evt. felleskostnader ved låneopptak.

Vedlikeholshistorikk:
•Installasjon av brannvarslingsanlegg for fellesarealene og endeleilighetene i 3. - 6. etasje.
•Installasjon av nødlys i fellesarealene.
•Montering av røykvarslere i alle leiligheter (unntatt endeleilighetene i 3. - 6. etasje).
•Utdeling av skumbaserte brannslukningsapparater til alle leiligheter.
•Montering av pulverbaserte brannslukningsapparater i fellesarealene i kjellerkorridorer, korridor i 2. etasje, vaskeri og fyrrom.
•Utskifting av oppgangsdørene + installasjon av elektronisk låssystem på disse.
•Utskifting og omplassering av postkassene. Bemerk: Etter omplasseringen har alle leiligheter i borettslaget postadresse Dælenenggata 3 A, 0567 Oslo.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter søknad innvilget av styret.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.