#NYDALEN / ELVEBREDDEN, Lillogata 5 M
7 800 000,-
BEKLAGER SOLGT ETTER DIREKTE BUD TIL SELGER. Lys, lekker og gjennomgående 3(4)-R med to solrike balkonger I Flott utsikt
 • Prisantydning: 7 800 000,-
 • Omkostninger: 213 820,-
 • Totalpris: 8 013 820,-
 • Ligningsverdi: 1 598 510,-
 • Fellesutgifter: 3285,-

  Kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Beregnet totalkostnad:
7 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 205 000,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 213 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 013 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 84 m²
 • Bruksareal: 84 m²
 • Bruttoareal: 92 m²
 • Etasje: 6
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2004
 • Gårdsnummer: 223
 • Bruksnummer: 23
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 166883497
 • Sist endret: 23.03.20 10:05
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 53%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 69%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 55%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-19-0344

Adresse og matrikkel

Lillogata 5 M, 0484, Oslo, Gnr. 223 bnr. 23 snr. 182 orgnr. 987409894 i Oslo kommune

Eier

Kristin Strømme Jens-Petter Arntzen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Eiendomsskatten faktureres direkte til eier av leiligheten og var i 2019 kr. 1 520,-.
 

BRA/PROM

84 / 84 m²

Antall soverom

2 (opprinnelig 3)

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2004

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Sameiet har fellesmåling på strøm. Sameiet er bundet av en felles strømavtale som pt. er gjennom LOS, og den enkelte seksjonseier kan ikke velge annen strømleverandør.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg. Direkte adkomst med heis. Garasjeplassen har meget god plassering i garasjeanlegget, rett ved heisen.

Tomt

Areal: 7 232 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet, pent opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering og brosteinsbelagte gangveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, spisekjøkken med utgang til balkong, to soverom (opprinnelig tre soverom) og baderom. Utvendig bod på ca. 2m².

I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 6m² og en garasjeplass med elbil-lader i kjeller. Direkte adkomst med heis.

Beliggenhet

Området er tilnærmet bilfritt, og oppleves som svært skjermet fra trafikk og støy. Nærområdet er preget av store, grønne fellesarealer og parkområder med plen, helleganger, diverse beplantning, sittebenker og to separate lekearealer. Svært barnevennlig med flere barnehager i umiddelbar nærhet.

Sameiet er lokalisert på ''Elvebredden''. Dette er et grøntområde med flere parkanlegg, og som navnet tilsier en beliggenhet rett ved Akerselva. Her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Den fineste og mest brukte ruten opp til Maridalen er utmerket for spasertur, jogging eller som start på lengre sykkelturer. Fine stisykkelturer videre i Lillomarka, Maridalen og Brekke.

Restauranter og Take Away som Jewel of India, Mat og Mer, Sagene Lunsjbar, Åpent bakeri, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen, Astral og Lofthus Samvirkelag fortjener å trekkes frem.

Nydalen ligger ca. 5 minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Godt Brød, Nydalen Bryggeri og Spiseri, Xeast og Cin Cin. Ta deg et deilig bad på Nydalen badeplass under sommerhalvåret. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små. Nydalsdammen med steinmolo og stupebrett ligger ytterligere 10 minutters gange (1.7 km) fra leiligheten og videre finner du Brekkedammen ved Frysja ovenfor dette igjen (3 km). Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 14 saler og nesten 2000 seter!

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000, kun 100 meter fra boligen. Norges råeste Meny finnes på Lillo Gård, samt ny Kiwi rett rundt hjørnet.

I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.

Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpress (100 m unna), SATS Elixia på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Det er meget godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), T-bane (4 og 5), diverse bussforbindelser (bl.a. 37 og 30), samt tog (Grefsen og Nydalen). Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3. Flybuss fra Storo.

Leiligheten sogner til Fernanda Nissens skole er en nyåpnet grunnskole i Nydalen. Nordpolen barne- og ungdomsskole åpnet høsten 2012 og huser ca. 900 elever. Det er flere barnehager i nærområdet. Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet. Velkommen!

Lys og praktisk entré

Du tar deg opp til leiligheten via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av leiligheten med sin gjennomgående gode og oppgraderte standard. I 2015 ble det lagt ny lekker enstavs eikeparkett på alle gulv, og de glatte veggoverflatene ble malt. I entréen har du god plass til sko og yttertøy i garderobeskap. Porttelefon.

Svært romslig og lys stue

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og herlig rom. Den gode størrelsen på rommet sørger for plass til stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og øvrige ønskelig møblement. God og moderne standard fra 2015 med lekker enstavs eikeparkett og glatte malte overflater. De store vindusflatene og den åpne løsningen mot kjøkkenet, sørger for rikelig med naturlig og gjennomgående lys.

Herlig balkong med kveldssol og fantastisk utsikt

Fra stuen har du utgang til en herlig overbygget balkong på ca. 4,5m². Her har du plass til sittegruppe etter eget ønske, og på sommeren har du deilig kveldsol til sent på kveld. Beliggenheten i 6. etasje sørger for fantastisk utsikt fra Holmenkollen og mot Grefsenkollen!

Fantastisk spisekjøkken med KVIK-innredning fra 2013

Leiligheten har et lyst og moderne spisekjøkken som ligger i en fin, åpen og sosial løsning med stuen. Stilren og moderne kjøkkeninnredning fra kvalitetsprodusenten KVIK som var ny i 2013. Det er god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite slette fronter og mørk laminert benkeplate. Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøleskap m/frysedel og vinskap fra Miele. Alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Kjøkkenet fungerer også som et herlig oppholdsrom da du midt i rommet har plass til et stort spisebord.

Stor og solrik balkong på ca. 12m²

Fra kjøkkenet har du utgang til en stor sydvendt balkong på ca. 12m². Dette er uten tvil den perfekte plassen for lange og late sommerdager! På balkongen er det god plass til ønskelige sittegrupper og grill. Beliggenheten høyt og mot syd sørger for sol fra tidlig morgen til ettermiddag på sommerstid. Hyggelig utsyn over sameiets pent opparbeidede bakgård. Fra balkongen har du også adkomst til en praktisk bod på ca. 2m².

Stort og innbydende hovedsoverom med utsikt

Hovedsoverommet er et stort og innbydende rom med god plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Store vindusflater med samme flotte utsikt som i stuen. Det er rikelig med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe med høyglans- og speilfronter.

Lyst og fint soverom II

Leilighetens andre soverom har adkomst fra kjøkkenet, og ligger fint adskilt fra hovedsoverommet. Dette rommet passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Plass til seng, kontorpult, og det er oppbevaringsplass i garderobeskap. Vindu som vender ut mot balkongen og sameiets bakgård.

Behov for tre soverom?

Leiligheten var opprinnelig en 4-roms leilighet med tre lyse og fine soverom. Selgerne har fjernet det ene soverommet til fordel av større stue og større hovedsoverom. Dersom det er behov for tre soverom, kan dette enkelt tilbakeføres ved å flytte på veggen til hovedsoverommet og etablere to nye lettvegger. Se også alternativ plantegning.

Lyst og pent flislagt baderom med varme i gulv

Leiligheten har et lyst og pent flislagt baderom med varme i gulv. Baderommet er utstyrt med dusjhørne med glassvegg, fritthengende servant med speil over og vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate, og det er svært praktisk utformet med to store vegghengte skap over. Downlights i himling.

Felleskostnader

Kr. 3 288,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Kr. 350,-/mnd. kommer i tillegg for felleskostnader garasje. Det sendes separate giroer for garasjen.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger per år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert 01.07.2019.

Etasje

6 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 598 510 per 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 754 635 per 31.12.2018.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Fundamentert på antatt fast grunn, grunnmur i betong, yttervegger i bærende betong/stålkonstruksjon, betong/betongelementer som etasjeskillere, fasader med spekket tegl, plater og noe panel, oppforet takkonstruksjon med papp/folietekking. Vinduer og balkongdører med doble isolerglass fra byggeår. B-30 inngangsdør med hvitt glatt dørblad. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Takstsenteret AS, datert 03.12.2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2006 på oppføring av boliger i Lillogata 5. Ferdigattesten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 84m², Bruksareal: 84m², Bruttoareal: 92m²

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning, to soverom (opprinnelig 3) og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. I henhold til vedtektene §4 og husordensreglene §10 skal utleie meldes til styret eller sameiets forretningsfører for registrering.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet med panelovner og varmekabler på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Integrert garderobeskap i entré/gang
* Skyvedørsgarderobe på hovedsoverom
* Garderobeskap på soverom II
* Panelovn i stue og soverom
* Porttelefon
* Sikringsskap med automatsikringer
* Varmtvannsbereder på 198 liter plassert i kjøkkeninnredning
* Heis
* Leiligheten disponerer garasjeplass med elbil-lader og bod i kjeller
* Kabel-TV og internett fra Get inkludert i felleskostnadene

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-3904 av 11.06.2002. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Forsterkning av vannforsyningens overføringssystemer - Bestilling av oppstartsmøte
Saksnummer: 201915152 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Sandakerveien 78 - Offentlig ettersyn - Bolig og næring
Saksnummer: 201703583 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Sandakerveien-Nycoveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate
Saksnummer: 201806521 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Sandakerveien 74 - Utvidelse av takoverbygg for utvendig bod barnehage
Saksnummer: 201906270 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Servitutter/heftelser tinglyst på eiendommen:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 12.04.1960, dagboknummer 506790. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 02.11.1960, dagboknummer 518321. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 21.11.1960, dagboknummer 519649. Bestemmelser om kloakkledning og om septiktank m.v.
* Bruksrett, tinglyst den 24.11.1961, dagboknummer 518160. Rettighetshaver: Oslo lysverker. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 12 02 1970, dagboknummer 502451.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.09.2004, dagboknummer 60098. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom. Plikt til å overdra veigrunn vederlagsfritt til Oslo kommune.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetshaver: Knr: 0301, Gnr: 523, Bnr: 1. 
* Erklæring/avtale, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Samme rettigheter og plikter til felles garasjeanlegg.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetshaver: Knr: 0301, Gnr: 523, Bnr: 1. Bruksrett til nødvendig grunn for rep. og vedlikehold.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Bestemmelse om gjerde.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetshaver: Knr: 0301, Gnr: 223, Bnr: 60. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 08.10.2004, dagboknummer 68884. Denne seksjonen har tilleggsdel - bygning.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 26.10.2004, dagboknummer 73105. Bestemmelse om gjensidig bruksrett og vedlikehold.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 06.03.2008, dagboknummer 193246. Rettighetshavere: Knr: 0301, Gnr: 223, Bnr: 60, Snr: 1-19. Bestemmelser om overvann- og spillvannanlegg, om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 14.09.2018, dagboknummer 1271698. Rettighetshaver: Knr: 0301, Gnr: 223, Bnr: 43.
* Seksjonering, tinglyst den 08.10.2004, dagboknummer 68884. Opprettet seksjoner. Snr: 182. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 83/13795. Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.

Rettigheter tinglyst på andre eiendommer:
* Bestemmelse om garasje/parkering, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetsgiver: Knr: 0301, Gnr: 523, Bnr: 1. Bruksrett til 140 parkeringsplasser og 120 boder.
* Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst den 01.10.2004, dagboknummer 67043. Rettighetsgiver: Knr: 0301, Gnr: 523, Bnr: 1. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 13.04.1989, dagboknummer 22897. Rettighetsgiver: Knr: 0301, Gnr: 223, Bnr: 44.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp inn til sameiets tomt. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Elvebredden Nedre Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 987 409 894, og består av 210 seksjoner.

Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning AS
Revisor: BDO AS.

Hjemmeside: www.elvebreddennedre.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen lån.

Andel fellesgjeld per 31.12.2018: Kr. 0,-.
Andel fellesformue per 31.12.2018: Kr. 26 570,-.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 6 401 240,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 5 646 098,-.
Årets resultat i 2018 var på kr. 790 480,-.

Disponible midler per 31.12.2018 var kr. 4 367 707,-.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage eller sjenanse for andre seksjonseiere/beboere/leietakere. Se også husordensreglene §9 for flere bestemmelser rundt dyrehold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Fastmontert knagg og vegghengt kommode i gangen medfølger ikke i handelen. Pendellamper og lampettene på soverommet medfølger heller ikke i handelen.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
 

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Erik Danielsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.