#HOLMEN, Arnebråtveien 59
4 300 000,-
Lys, pen & gjennomgående 3-R selveier I Solrik vestvendt balkong I Peis I Parkering I Utleie tillatt
 • Prisantydning: 4 300 000,-
 • Fellesgjeld: 33 344,-
 • Omkostninger: 106 990,-
 • Totalpris: 4 440 334,-
 • Ligningsverdi: 1 109 053,-
 • Fellesutgifter: 2764,-

  Fyring, grunnpakke kabel-TV fra Get, snømåking, gressklipping, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Beregnet totalkostnad:
4 300 000,- (Prisantydning) 33 344,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 333 344,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 820,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 106 990,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 440 334,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 60 m²
 • Bruksareal: 60 m²
 • Bruttoareal: 66 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1954
 • Gårdsnummer: 27
 • Bruksnummer: 1176
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 166898129
 • Sist endret: 01.04.20 17:17
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 84%
  eier sin egen bolig
 • 99%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 43%
  har bolig på over 120 kvm
 • 74%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 42%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-19-0343

Adresse og matrikkel

Arnebråtveien 59, 0771, Oslo, Gnr. 27 bnr. 1176 snr. 46 orgnr. 975506630 i Oslo kommune

Eier

Christoffer Hope Eva Helene Tyssedal

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/.

Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,75 mill.)

BRA/PROM

60 / 60 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1954

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Hver seksjon har anledning til å parkere ett kjøretøy på tunet. Det er oppmerkede frie plasser, plasser med motorvarmer og garasjer. Hver beboer får utdelt et parkeringskort i henhold til hvor man kan parkere.

Med seksjonen følger parkeringskort hvor man kan parkere på de oppmerkede frie plassene. Parkeringsplass med motorvarmer og garasjeplass er betalingsplasser og fordeles av styret etter venteliste. Se også vedlagte parkeringsregler for utfyllende bestemmelser.

Tomt

Areal: 16 550 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Sameiet har flotte grønne fellesarealer med gressplen, busker, trær og blomster. Lekeplass med sandkasse, huske, dukkestue og trampoline, og område med plass til å spille fotball, volleyball eller badminton rett i nærheten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong på 4,8m², kjøkken, baderom og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 3m² og ca. 11m².

Beliggenhet

Attraktiv og barnevennlig beliggenhet på Holmen, nær Gressbanen. Boligen har en solrik beliggenhet og det er kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og flotte rekreasjonsområder.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan bl.a. gjøres i Rema 1000 i Stasjonsveien eller Arnebråtveien. I tillegg ligger også Coop Extra med post-i-butikk på Makrellbekken og Huseby samt Matkroken og søndagsåpen Joker i gangavstand. Ønsker man ytterligere servicetilbud er Majorstuen, Vinderen og Røa i umiddelbar nærhet med et rikt utvalg butikker, cafeer, restauranter m.m.

Fritid:
Uteområdet på tunet er en drøm for store og små. Store grøntområder og små veier hvor barna spiller fotball, volleyball, koser seg i solen, leker boksen går, sykler/kjører sparkesykkel. Vinter er det aking, lage snøhuler og skigåing i selvlagde spor. 

Det er flere lekeplasser, fotballbaner, med Gressbanen i nærheten. Njårdhallen, tennisanlegg og Sats/ Elixia er også i umiddelbar nærhet. På vinterstid er det kort vei til Nordmarkas løypenett. Holmenkollen nasjonale skianlegg befinner er også en kort kjøretur unna med gode treningsmuligheter både med og uten ski på bena, samt begivenhetsrike arrangementer innen idrett og kultur. Kort vei til alpinsenteret i Tryvann Vinterpark (14 bakker/6 heiser), som har blitt betydelig oppgradert de senere årene. Ellers er det kort vei til Strømsdammen og Bogstadvannet med flotte badeplasser, roing og padling om sommeren, og skøyter og ski om vinteren. Bogstad kan også tilby trivelige turstier og hyggelige cafeer, samt en av landets flotteste golfanlegg.

Kollektiv muligheter:
Fra Holmen T-banestasjon (700 m) bruker linje 2 ca. 10 minutter til Nationaltheatret. I rushtiden er det avgang hvert 6-10 minutt. Busslinje 45 og 1N ligger 200 meter fra boligen og går til Majorstuen fra Arnebråtveien/Stasjonsveien .

Skoler og barnehager:
Nye Holmen skole og Steinerskolen ligger begge ca. 11 minutter gange fra boligen. Ellers er Voksen skole og Huseby skole også relativt nærme. For de eldste barna er Hovseter ungdomsskole og Persbråten videregående de nærmeste. Det er flere barnehager i området, nærmeste er Barnas barnehage som ligger ca. 6 minutters gange fra boligen.

Entré I Lys og praktisk

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré. Leiligheten har en gjennomgående god standard med eikeparkett på gulv og malte overflater. I entréen har du en praktisk nisje med plass til sko og yttertøy.

Stue I Stort og lyst oppholdsrom med peisovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et rom for både avkobling og hygge. Den gode størrelsen på rommet sørger for at du har plass til sofagruppe med salongbord, mediemøblement og TV, samt en spisebordgruppe. De store vindusflatene og balkongdøren slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse. Leiligheten holder seg god og lun med sentralfyr til radiatorer, og fyringen er inkludert i de lave felleskostnadene. I stuen har du også en pen peisovn som både varmer godt og setter den rette stemningen.

Balkong I Solrik og hyggelig sørvestvendt balkong

Fra stuen har du utgang til en hyggelig og solrik balkong på ca. 4,8m². Beliggenheten mot sørvest sørger for gode solforhold fra formiddag til kveld. På balkongen har du plass til sittegruppe etter eget ønske, og dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager.

Kjøkken I Lyst og praktisk separat kjøkken

Leiligheten har et pent, praktisk og separat kjøkken. Du har god skap- og benkeplass i kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter i høyglans utførelse og laminert benkeplate. Praktisk og lekkert med glassplate i benkeryggen. Det er rikelig med oppbevaringsplass i fire høyskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin som medfølger i handelen, samt plass til frittstående kjøleskap med frysedel. Praktisk barløsning som gir ekstra benkeplass, samt en hyggelig sitteplass.

Hovedsoverom I Lyst rom med fransk balkong

Hovedsoverommet er av god størrelse og har nyere eikeparkett på gulv, og lyse overflater. God plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt eventuelt kommoder for ytterligere oppbevaring. Svært hyggelig med doble balkongdører som åpner opp til trapp som tar deg videre ut til de koselige fellesarealene. På soverommet har du rikelig med oppbevaringsplass i garderobeløsning som er innebygget i nisje.

Soverom II I Barnerom, gjesterom, kontor eller en kombinasjon

Det andre soverommet er også et lyst og innbydende rom av god størrelse. Også her har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, kommoder, garderobeløsninger eller annet ønskelig møblement.

Baderom I Lyst og pent flislagt med varme i gulv

Leiligheten har et lyst og pent flislagt baderom med varme i gulv. Baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speil med belysning over. Dusjhjørne med innfellbare glassdører med frostet glassparti. Rommet er også utstyrt med vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Nedsenket himling med downlights.

Felleskostnader

Kr. 2 764,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fyring, grunnpakke kabel-TV fra Get, snømåking, gressklipping, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Det ble på ordinær generalforsamling 24.04.2019, vedtatt at felleskostnadene skal øke med 5% fra 01.01.2020. Hensikten med økningen er at sameiet forhåpentligvis skal være bedre rustet til fremtidige investering og vedlikehold uten å måtte ty til ytterligere kapitalinnhenting.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 109 053 pr. 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 992 591 pr. 31.12.2018.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger byggemelding fra 1952 på firemannsbolig, samt bygningskontrollapp (ferdig besiktiget) fra 1959. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og to soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Leietakere av seksjonen skal meldes til styret for registrering.

Oppvarming

Oppvarming med sentralfyr til radiatorer, ved og elektrisitet.

Sameiet har sentralfyr som går på bio-olje og elektrisitet. Anlegget ble oppgradert i 2015/2016. Kostnader dekkes av husleien. Varmen skrus på 1. oktober og skrus av 1. mai ved mindre været tilsier noe annet. Sameierne må selv sørge for å lufte radiatorene ved begynnelsen av fyringssesongen.

Vedfyring med peisovn i stuen.

Elektrisk gulvvarme på baderom.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-75GA av 25.10.1934. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stasjonsveien 38 - Gjenoppføring av støyskjerm
Saksnummer: 201710280 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Hemingveien 2 B - Påbygg enebolig
Saksnummer: 201909659 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Arnebråtveien 44 B - Påbygg, flytting av inngangsparti og delvis innbygging av veranda
Saksnummer: 201609224 - Byggesak
Status: Mottatt søknad om ferdigattest

Arnebråtveien 44 A - Utvidelse av balkong
Saksnummer: 201610153 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Lybekkveien 16 I - Bruksendring av kjeller til bolig
Saksnummer: 201910219 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Arnebråtveien 40 A - Bruksendring av garasje og deler av kjeller til boligformål
Saksnummer: 201615501 - Byggesak
Status: Rammetillatelse gitt

Sturlas vei 15 - Bruksendring av kjeller til bolig
Saksnummer: 201907187 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 28.01.1957, dagboknummer 1049. Bestemmelse om gjerde.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 10.06.1958, dagboknummer 6354. Bestemmelser om vann/kloakkledning og gjerde.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 19.05.1976, dagboknummer 10779. Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for: NOK 5,000.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 04.05.1982, dagboknummer 11809. Bestemmelse om rett til å skille ut tomter med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 20.10.1998, dagboknummer 61685. Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. nybygg støyskjerm. Kan ikke slettes uten samtykke fra Direktøren for Samferdsetaten i Oslo.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 30.08.2016, dagboknummer 779862. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Arnebråtveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
* Seksjonering, tinglyst den 19.05.1976, dagboknummer 10779. Opprettet seksjoner: Snr: 46. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 157/10000. Eiendommen er oppdelt i 56 seksjoner.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Holmentunet er et velholdt og veletablert boligområde som består av 56 seksjoner i 11 stk 2-etasjes murgårder på Vestre Holmen. Boligsameiet har store åpne grøntarealer og svært gode lys- og solforhold med sol til ca. klokka 21:00 i sommerhalvåret.

Holmentunet Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 975 506 630. Det ligger i bydel 7 Vestre Aker i Oslo med følgende adresser: Arnebråtveien 45B - 65. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Holmentunet Sameie er medeier i Fellesarealet Holmen (med rundt 15%), som omfatter området ved fotballbanen og barneparken, samt et mindre område i bekkedalen nedenfor broen som går til Holmen Stasjon, til sammen på 21 mål.

Sameiet har ingen vaktmester, men har leid inn ekstern tjeneste for gressklipping og snømåking. Sameierne i hvert bygg er selv ansvarlig for vask av gang og trapp som skal vaskes ved behov. Enkelte gårder har gått sammen om å spleise på vaskehjelp. Sameiet har en grunnavtale med Get. En basispakke er inkludert i husleien. Den enkelte sameier oppretter eget abonnement og evnt betale for oppgradering av grunnpakken.

Sameiet har egen hjemmeside: https://holmentunet.wordpress.com/

Reseksjonering
En ny oppmåling av samtlige seksjoner i sameiet høsten 2017, avdekket flere avvik mellom den opprinnelige seksjoneringen i 1976 og det som faktisk ble bygget. Styret ønsker å reseksjonere sameiet for å bringe den formelle organiseringen av sameiet i samsvar med den faktiske utførelsen.

Videre er det et ønske i sameiet om å selge den tidligere vaktmesterboligen som en egen boligseksjon. For å gjennomføre dette, må vaktmesterleiligheten reseksjoneres fra fellesareal til boligseksjon.

Reseksjoneringen vil medføre at sameiebrøkene endres og sameiet utvides med en ny seksjon. Styret fremmer til orientering samtidig et forslag om endring av beregningen av felleskostnadene slik at disse ikke lenger knytter seg til sameiebrøken. De forholdsmessige månedlige beløpet som betales i felleskostnader vil ikke bli påvirket av reseksjoneringen.

Se også vedlagte innkalling til ordinær generalforsamling 26.04.2019 for mer informasjon.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 01.12.2019: Kr. 33 344,-.
Andel fellesformue per 31.12.2018: Kr. 23 892,-.

Lånenummer: DNB-12131487582
Type: Serielån
Restsaldo: Kr. 2 138 007,-
Andel restsaldo: Kr. 33 344,-
Andel kapitalkostnader: Kr. 375,-
Rest løpetid: 10år 9mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 04.12.19: 4,2%

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 3 436 116,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 2 346 564,-.
Årets resultat på kr. 977 039,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen per 31.12.2018 var kr. 588 786,-.

Vedtekter / husordensregler

I henhold til vedtektene kan kun fysiske personer være seksjonseier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Balkonger. Total rehabilitering av samtlige balkonger.
2018/19: Ny elkjel er bestilt.
2018: Nedbanking av piper. Samtlige piper i sameiet er inspisert, og ved behov banket ned/bygget opp.
2017: Ombygging av varmeanlegg. Skifte eksisterende ekspansjonskar og ren av rør og radiatorer i varmeanlegget.
2015/16: Nytt varmeopplegg. Igangsatt høst 2015 ved Boligenergi som konsulent.

Husdyrhold

I henhold til sameiets husordensregler skal man søke om tillatelse til å holde hund og/eller katt. Før tillatelse gis sameieren innhente skriftlig samtykke fra de naboer som vil bli berørt. Se også vedlagte husordensregler, samt sameiets hjemmeside for utfyllende bestemmelser.

Diverse

Det er opplyst i prospekt fra 2014 (da eier kjøpte boligen) at det er opplyst i ett prospekt  datert august  2010 at trappen fra fransk balkong på hovedsoverom til hage skal rives. Samt at styret vil utarbeide felles retningslinjer for utforming av trapper i sameiet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning etter to inkluderte. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Zehra Catak

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.