#SKULLERUD, Skullerudskogen 9
2 215 000,-
Lys og luftig 2-roms topp- og endeleilighet | Balkong og garasjeplass | Varmtvann inkl. | Perfekt førstegangskjøp!
 • Prisantydning: 2 215 000,-
 • Fellesgjeld: 774 783,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 2 997 593,-
 • Ligningsverdi: 734 305,-
 • Fellesutgifter: 8565,-

  Drift og vedlikehold, varmtvann, kommunale avgifter, kabel-tv, felles forsikringer, forretningsførsel, nedbetaling av fellesgjeld, vaktmestertjenester m.m.
Beregnet totalkostnad:
2 215 000,- (Prisantydning) 774 783,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 989 783,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 997 593,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 41 m²
 • Bruksareal: 41 m²
 • Bruttoareal: 46 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2006
 • Gårdsnummer: 168
 • Bruksnummer: 145
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 166294487
 • Sist endret: 21.04.20 15:46
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 76%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 51%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 64%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 28%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

17-19-0205

Adresse og matrikkel

Skullerudskogen 9, 1188, Oslo, Gnr. 168 bnr. 145, andelsnr. 42 i Skullerudhagen Borettslag (Reg=2008.01.14 av kafj) med orgnr. 987327383 i Oslo kommune

Eier

Hege Bredeveien Steffen Lien

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Carl Berner sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

BRA/PROM

41 / 41 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2006

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Tomt

Areal: 1 288 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt opparbeidet med gressplen, prydbusker og diverse beplantning. Internveier belagt med asfalt.

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig område på Skullerud. Området er barnevennlig med flere lekeplasser for barn. I nærområdet finnes flere barnehager, barne- og ungdomsskole, golfbane, slalåmbakke, idrettslag, lysløyper, sykkelvei til flere kjente og populære badestrender som Hvervenbukta, Ingierstrand m.m. I tillegg ligger Oslo Klatrepark i nærheten med 8 utfordrende og morsomme løyper, med flere Tarzanhopp og mange Ziplines. Løypene varierer i både høyde og vanskelighetsgrad, så her er det noe for alle.

Kommunikasjon:
- T-bane linje 3 fra Skullerud til Jernbanetorget (bruker ca. 20 minutter).
- Busslinje 70 fra Langerud sykehjem (1 minutters gange fra leiligheten) som bruker omlag 20 minutter til Oslo sentrum.
- Studenter kan ta seg til Handelshøyskolen BI og Blindern ved å ta T-bane 3 fra Skullerud T til Tøyen T og deretter bytte til linje 6 Ringen.
- Flytoget fra Tollboden (Oslo sentrum) ca. 50 minutter i total reisetid fra boligen.
- Flybussen går fra Langerud Sykehjem.

Shopping:
- Lambertseter senter ca. 6 minutters kjøretur fra leiligheten med et bredt servicetilbud som bl.a. Symra kino, bibliotek, Meny, sportsbutikker, vinmonopol, klesbutikker og kaféer.
- Manglerud senter ca. 5 minutters kjøretur fra leiligheten med ca. 65 butikker: Meny, Rimi, Vinmonopolet og Posten etc.
- Bryn Senter ca. 5 minutters kjøretur fra leiligheten med Norges beste matvareforretning Ultra, H&M, Volt, BikBok, Cubus og mye mer.
- Oslo City kun ca. 20 minutter med T-bane fra Skullerud (holdeplass i nærheten av leiligheten). Her finnes overflod av shopping - og servicetilbud.
- Coop Extra (matbutikk) kun ca. 1 minutt gange fra leiligheten.
- Rema 1000 Skullerud (matbutikk) kun ca. 3 minutters gange fra leiligheten.
- Circle K Abildsø ligger 5 minutter unna.

Rekreasjon:
Nærhet til Østmarka med turterreng, lysløyper og badevann gir flotte turmuligheter sommer som vinter. Østmarksetra og Rustadsaga er et naturlig samlingspunkt i Østmarka. Nøklevann med mulighet for leie av kanoer og kajakker sommerstid. Idrettsanlegg på Haraløkka. Bøler bad med babysvømming. Tur- og rekreasjonsmuligheter i nærheten av Østensjøvannet med et rikt dyre - og fugleliv. Skullerudstua blir et naturlig samlingspunkt for mange, hvor det på vinterstid arrangeres diverse aktiviteter i regi Rustad idrettslag og Norges skiforening. Stort treningssenter på Skullerud, Skullerud Sport Senter ca 5 min. gange. Aktivt idrettsmiljø i Rustad idrettslag med fotball og ski. Oslo Klatresenter byr på hele 3250 kvadratmeter klatreflate fordelt på 3050 kvadratmeter gulvflate, med 160 taulinjer, og høyde opptil 18 meter. Og ikke nok med det; 1100 kvadratmeter buldre-areal.

Entré

Entréen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og har plass til yttertøy i åpen garderobe. Adkomst til leiligheten via personheis.

Stue

Lys og fin stue med god plass til både sofaseksjon og spisestue. De store vinduene fra flere vinkler slipper inn godt med naturlig sollys til rommet. Gulvflatene er belagt med pen parkett og resterende overflater er holdt i tidsriktige farger.

Kjøkken

Stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkkenet er av merke Norema og er fra 2006. Innredningen har glatte fronter og benkeplate av laminat med ned senket oppvaskkum. Mellom overskap og kjøkkenbenk er det benkebelysning. Ventilatoren er plassert under overskap med avtrekk over tak. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert stekeovn med platetopp fra AEG og frittstående oppvaskmaskin.

Bad

Badet er av god størrelse og har fliser på både vegger og gulv, samt gulvvarme og downlights i himling. Baderomsinnredningen består av servant med servantskap, innfelt speil med belysning over, toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin. Inventar er nytt i 2018.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en flott, usjenert balkong på ca. 6,3 kvm. Det er sol fra morgen og til ca. kl. 14:00. Her kan du enkelt å få plass til både utemøbler, grill, planter etc. Det er montert utebelysning og gulvflater er belagt med terrassebord.

Soverom

Soverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Smart planløsning med inngang på hver sin side av sengen, i tillegg til store garderobeskap som medfølger handelen. Det er forøvrig lagringsplass i egen bod på 2,90 kvm i kjeller.

Felleskostnader

8.565,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, varmtvann, kommunale avgifter, kabel-tv, felles forsikringer, forretningsførsel, nedbetaling av fellesgjeld, vaktmestertjenester m.m.

Herav:
Felleskostnader kr. 2.127,-
Kabel-tv kr. 360,-
Kapitalkost. lån 1 HUS601 kr. 6.078,-

Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg merket med nr 39.

Borettslaget har også gjesteparkering.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 734 305 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 643 497 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker hovedsakelig av betong og stålkonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har 2 stk Swedoor glatt entrèdører hvor en dør er i brannklasse B30 og lydklasse 40 dB med kikkehull og den andre døren er i brannklasse B30 og lydklasse 30 dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 05.03.2009 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 41 kvm, Bruksareal: 41 kvm, Bruttoareal: 46 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 41 kvm.
Primærrom: 41 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på 2,9 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og tilknyttet felles varmtvann. Gulvvarme på bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål/allmennyttig formål (helseinst.) etter bestemmelsene i S-3698, datert 02.12.1998.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

2006/33723-1/105 Hjemmel til eiendomsrett 15.05.2006
Vederlag: NOK 6.336.391
KJØPER:SKULLERUDHAGEN BORETTSLAG
Org.nr: 987327383

Heftelser
Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

2003/51117-12/105 Erklæring/avtale 18.08.2003
Bestemmelse om adkomstrett
Gjensidig rett til bruk av gangveiene gjennom eiendommene
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og
bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/51117-13/105 Erklæring/avtale 18.08.2003
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/51117-14/105 Erklæring/avtale 18.08.2003
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Felles ansvar og bestemmelse om skjønn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Vann- og avløpsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/298317-1/200 Felles pantedok bor.innsk 23.06.2006
BELØP: NOK 7.766.070
Panthaver:De Frmt. Andelseierne I Br.Laget, Jfr. Brl. § 2-11
Lnr: 10003930

Grunndata
2003/51116-1/105 Registrering av grunn 18.08.2003
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:43
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-168/43
Rettigheter i eiendomsrett

2003/51117-6/105 Erklæring/avtale 18.08.2003
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:145-147
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

Rettigheter på 0301-468/2
Rettigheter i eiendomsrett
2003/51117-8/105 Erklæring/avtale 18.08.2003
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:145
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:146
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:147
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten

Rettigheter på 0301-168/147
Rettigheter i eiendomsrett

2003/51117-11/105 Erklæring/avtale 18.08.2003
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:145
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Rettigheter på 0301-168/91, 0301-168/92/0/1-154, 0301-168/93/0/1-106
Rettigheter i eiendomsrett

2003/51117-15/105 Erklæring/avtale 18.08.2003
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:43
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:142 -150
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:468 Bnr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:468 Bnr:3
Bestemmelse om vann/kloakkledning
I den utstrekning Vann- og avløpsetaten finner det nødvendig
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Vann- og avløpsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-168/91
Rettigheter i eiendomsrett
2003/51118-2/105 Best. om vann/kloakkledn. 18.08.2003
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:43
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:142 -150
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:468 Bnr:2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:468 Bnr:3
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra partene samt fra Oslo
Vann- og avløpsverk

Rettigheter på 0301-168/150
Rettigheter i eiendomsrett

2005/10962-1/105 Erklæring/avtale 16.02.2005
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:43
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:145
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:146
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:168 Bnr:147
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/ Plan- og bygningsetaten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 48 andelsleiligheter. Skullerudhagen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 987327383. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

Du finner nyttig informasjon om borettslaget på deres hjemmeside: www.skullerudskogen.no/

Borettslaget har avtale om vaktmester/vasketjenester med Bygårdsservice AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HUS601-11495713
Type: A
Restsaldo: 29.442.888,-
Restløpetid: 12 år
Term pr. år: 2
Rente: Flyt, 1,89%
Andel av saldo: 774.783,-
Kapitalkostnader: 6.111,-

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 1.6 og 1.12 på borettslagets felleslån. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60.000,- pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Forutsatt at man har skattbar inntekt så får man på lik linje som et vanlig boliglån skattefradrag på andelens fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

774 783 pr. 10.12.2019.

Andel formue

18 514 pr. 31.12.2018.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6596096

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er pt. ikke planlagt noen større vedlikeholdsarbeider.

Større vedlikehold og rehabilitering
2018: Spyling av rør i alle leiligheter, samt byttet lamper i 2,3 og 4.etasje.
2017: Nedgraving av søppelkasser og utvidet med flere utendørs p-plasser.
2013: Maling av fasade.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboere. Dyre-hold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin, kjøleskap, lysekrone og prismelampe.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.


Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.


Ansvarlig megler:
Torfinn Sørvang

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.