#MAJORSTUEN, Kirkeveien 57
2 800 000,-
Lyst og attraktivt på Majorstuen v/Frognerparken | Balkong | Heis | V.vann og internett inkl.| Perfekt førstegangskjøp!
 • Prisantydning: 2 800 000,-
 • Fellesgjeld: 91 688,-
 • Omkostninger: 89 840,-
 • Totalpris: 2 981 528,-
 • Ligningsverdi: 754 734,-
 • Fellesutgifter: 2896,-

  Drift og vedlikehold, varmtvann, kommunale avgifter, felles forsikringer, internett, forretningsførsel, vaktmestertjenester, renhold av fellesarealer m.m.
Beregnet totalkostnad:
2 800 000,- (Prisantydning) 91 688,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 891 688,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 020,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 89 840,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 981 528,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 28 m²
 • Bruksareal: 28 m²
 • Bruttoareal: 31 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 1
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1932
 • Gårdsnummer: 215
 • Bruksnummer: 167
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 166364444
 • Sist endret: 20.04.20 14:55
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 48%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 17%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 93%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er gift

 

Oppdragsnummer

19-19-0350

Adresse og matrikkel

Kirkeveien 57, 0368, Oslo, Gnr. 215 bnr. 167 snr. 59 i Oslo kommune

Eier

Mia Kristin Go Hansen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

28 / 28 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet
 

Byggeår

1932

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Tomt

Areal: 1 020 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Beliggenhet

Boligen ligger i et sentralt og meget populært boligområde på Majorstuen som hovedsakelig består av klassiske bygårder fra slutten av 1890-tallet. Leiligheten vender mot borettslagets bakgård med skjermet internbeliggenhet, som er en stille og tilbaketrukket inn fra Kirkeveien. Her er det umiddelbar nærhet til et rikt servicetilbud, kaféer, restauranter, Colosseum kino og offentlig kommunikasjon. Det er også kort vei til flere populære treningssentre. Det er kun få minutters gange til Bogstadveien, som den siste tiden har fått et estetisk løft og fremstår som en attraktiv og moderne handlegate. Fortauene har blitt bredere, det er ny belysning og det er anlagt trivelige byrom med benker og beplanting. Bogstadveien, Majorstuen og Hegdehaugsveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, konditorier, restauranter og utesteder. Her finner man alt fra de store, rimelige kleskjedene, til de fasjonable motehusene som man ikke finner andre steder i byen.

Det er nærhet til idylliske Vestkanttorget, med koselig marked og yrende liv, samt juletreutsalg i desember. I tillegg er det kun et par minutters gange til Frognerparken med gode muligheter for tur- og parkliv, i tillegg til fotballbaner, tennisanlegg og populære Frognerbadet. For hyggelige søndagsturer anbefales turområdene på Bygdøy med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Boligen har også nærhet til Gimle Kino og flere treningssentre, bl.a. Elixia Colosseum park, vis-á-vis Colosseum Kino, med treningshall som gir muligheter for ballspill. Det er også kort gangavstand til Bislettbadet, samt både Slottsparken og St. Hanshaugen Park, noe som byr på gode rekreasjonsmuligheter.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Prix, Meny, Jacob`s, Kiwi og Vestkantmat. Ellers er det søndagsåpne butikker i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bogstadveien og Bygdøy allé et rikt og spennende utvalg av mote, interiør og spesialbutikker.

Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien fra Majorstuen ned forbi Slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på en liten gåtur.

Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og flere busslinjer trafikkerer stedet. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Frogner stadion og ligger ca. 1-2 minutter å gå fra boligen. Eiendommen har gangavstand til Majorstuen barne- og ungdomsskole, Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder og et godt utvalg av barnehager.

Entré

Entréen er lysmalt og har parkett på gulv. Det er rom for å henge fra seg yttertøy på knagger og sette fra seg sko ved døren/ i skoskap.

Sameiet holder nå på å installere en ny porttelefon i bygget. Med den nye porttelefonen kan man åpne hoveddøren for seg selv, samt åpne for besøkende - rett fra appen.

Stue

Stuen er lysmalt med downlights i himling og parkett på gulv. Utformingen gjør den enkelt å innrede med sofagruppe og tv-seksjon. Vindusflatene sørger for naturlig lys inn til rommet. Fra stuen er det utgang til en luftebalkong på ca. 1,40 kvm. Balkongen er nordvestvendt med sol senere på dagen.

Kjøkken

Stilrent kjøkken med åpen løsning mot stue. Innredningen har hvite, glatte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Mellom benkeplate og overskap er det fliser og benkebelysning. Ventilator er plassert i overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn fra Ikea, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser fra Bosch. Godt med skap og benkeplass, samt praktisk barløsning.

Bad

Flislagt bad fra 2006/07 i regi av sameie med gulvvarme og downlights i himling. Baderomsinnredningen består av servant, speilskap med belysning, toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Mekanisk avtrekksventil i himling.

Sovealkove

Leiligheten har alkoveløsning med plass til stor seng. Det er montert garderobeinnredning på vegg for bedre plassutnyttelse.

Felleskostnader

2.896,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, varmtvann, kommunale avgifter, felles forsikringer, internett, forretningsførsel, vaktmestertjenester, renhold av fellesarealer m.m.

Felleskostnader kr. 1.864,-
Lån VVS kr. 833,-
Kabel-tv kr. 199,-

Fibernett fra HomeNet (500/500 Mbps) via kollektiv avtale er inkludert i felleskostnadene.

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Sameiet har 10 parkeringsplasser som leies ut (kvartalsvis leie). Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører etter gjeldende priser ved tildeling av plass.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 754 734 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 717 042 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 6.etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttervegger av murkonstruksjon utvendig pusset og malt. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 1992.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" attestert 31/01-1933. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest datert 04.01.2007 for rehabilitering av bad.

Boligens areal

Primærrom: 28 kvm, Bruksareal: 28 kvm, Bruttoareal: 31 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 28 kvm.
Primærrom: 28 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad og alkove.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 1,20 kvm.

Sovealkove med egen skyvedører ca. 4,7 kvm er medtatt i boligens primærareal grunnet dagens bruk. Alkoven er vurdert til å ha en
størrelse/utforming som begrenser tiltenkt funksjon.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Gulvvarme på bad.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1875/927225-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 03.12.1875
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-215/167
Gjelder denne registerenheten med flere

1876/925038-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 15.12.1876
Overført fra: 0301-215/167
Gjelder denne registerenheten med flere

1895/992917-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
26.09.1895
Overført fra: 0301-215/167
Gjelder denne registerenheten med flere

1914/902282-1/105 Erklæring/avtale
18.06.1914
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-215/167
Gjelder denne registerenheten med flere

1965/508208-1/105 Skjønn 21.05.1965
Overført fra: 0301-215/167
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/780144-1/200 Pantedokument ved bytte av bank 30.08.2016
BELØP: NOK 2.300.000
Panthaver:DANSKE BANK
Org.nr: 977074010
Uomsettelig
Elektronisk innsendt

Grunndata
1975/511424-3/105 Seksjonering 13.06.1975
opprettet seksjoner:
snr: 59
formål: Bolig
sameiebrøk: 400/46300
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 87 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Sameiet har panterett for inntil kr 5.000,- i hver sameiepart for mulig udekkede forpliktelser overfor sameiet med prioritet etter de pantelån som er tinglyst på den enkelte seksjon.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet er et kombinert sameie som består av 84 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner. Sameiet Kirkeveien 57 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 976180968. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er Flattum & CO AS.

Sameiet har egen hjemmeside: http://www.kirkeveien57.no.

Sameiet har fellesvaskeri kjelleren.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 16.12.2019: 91.688,-.
Andel fellesformue pr. 31.12.2018: 14.236,-.

Lånenummer: 2OB986-98207363103
Type: A
Restsaldo: 8.071.282,-
Restløpetid: 10 år 8 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 4,25%
Andel av saldo: 91.688,-
Kapitalkostnader: 898,-

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 79489911

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Prosjekter fremover: Oppussing av fellesrommet i 6 etg. ut mot felles takterrasse, montering av sykkelstativ i kjelleren (sykkelrommet), ny vasketavle, samt utskifting av postkassene. Alle disse ovennevnte prosjektene vil bli dekket gjennom løpende driftskostnader.

Større vedlikehold og rehabilitering
2017 - Tilkobling til fjernvarme
2013 - Vindusutskifting
2006/07 - Våtromsrehabilitering

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt sålenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: me@schalapartners.no eller SMS: 98 03 91 50 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.990,-, makredspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eiendomsmeglerfullmektig
Marcus Egeland

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.