#LILLEBORG, Ivan Bjørndals gate 26
7 200 000,-
Sjelden mulighet i første rekke mot Akerselva | Meget pen 3-roms hjørneleilighet | Solrik balkong | Garasjeplass | Heis
 • Prisantydning: 7 200 000,-
 • Fellesgjeld: 6 782,-
 • Omkostninger: 188 970,-
 • Totalpris: 7 395 752,-
 • Ligningsverdi: 1 429 715,-
 • Fellesutgifter: 3060,-

  Garasje, kabel-tv fra Canal Digital, trappevask, vaktmestertjenester, DetLilleGrønne, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Beregnet totalkostnad:
7 200 000,- (Prisantydning) 6 782,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 206 782,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 180 150,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 188 970,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 395 752,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 75 m²
 • Bruksareal: 78 m²
 • Bruttoareal: 86 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2001
 • Gårdsnummer: 224
 • Bruksnummer: 377
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 166180177
 • Sist endret: 17.01.20 11:01
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 62%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 76%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-19-0334

Adresse og matrikkel

Ivan Bjørndals gate 26, 0472, Oslo, Gnr. 224 bnr. 377 snr. 30 orgnr. 984459920 i Oslo kommune

Eier

Kristin Dalberg

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør tre promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

78 / 75 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2001

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 920 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Tomten er fellesareal. Hele området blir vedlikeholdt av DLG som betales gjennom felleskostnadene.

Pent parkmessig opparbeidet fellesarealer rett ved Akerselva som oppleves som en oase av sameiets beboere. Representativt og ryddig med blant annet steinbelagte internveier, lekeplass, sittegrupper, sykkelstativ, gressplener, prydbusker og trær.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Meget pen 3-roms selveiet hjørneleilighet i første rekke mot Akerselva. Attraktivt sameie med skjermet og idyllisk beliggenhet på Lilleborg. Fantastisk sydvestvendt balkong med sol fra tidlig formiddag til sent på kveld.

Stilmessig er leiligheten meget tiltalende med sine moderne og stilrene linjer, samt smakfulle farge- og materialvalg. God standard - her kan du flytte rett inn!

Dette er en fantastisk leilighet for urbane mennesker, med eller uten barn! Her har du fordelen av å bo med umiddelbar nærhet til alt av fasiliteter, samtidig som du er skjermet i rolige omgivelser.

• Hjørneleilighet
• Første rekke mot Akerselva
• Pentflislagt bad
• Sydvestvendt og solrik balkong
• Heis
• Garasjeplass
• Kort vei til offentlig kommunikasjon
• Meget barnevennlige område

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entré, stue, kjøkken, to soverom, "walk-in-closet" og bad.

I tillegg disponeres bod i kjeller.

Beliggenhet

Meget idyllisk beliggende på Lilleborg med Akerselva som nærmeste nabo. Skjermet og rolig område som fremstår som en oase i en urban bydel. Behagelig atmosfære i et område med nyere bygningsmasse og rehabiliterte fabrikkbygninger.

Hyggelige og pent tilrettelagte fellesarealer på Lilleborg-området med belysning, gangveier, sittegrupper og lekeområder. Fellesarealer blir forvaltet av sameiet "Det Lille Grønne"(DLG). Inne på området Lilleborg lå tidligere restauranter som Lupo og kritikerroste Astral, nå skal Villa Paradiso overta lokalene og servere sine Italienske spesialiteter, i tillegg kan man oppleve kulturelle innslag på Det Andre Teateret. Hyggelige markedsdager på Lilleborg Torg hver første lørdag i måneden.

Særdeles godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), diverse bussforbindelser (bl.a. 20, 30, 37 (går hele døgnet), 54). Flybussen stopper både på Arkitekt Rivertz Plass, Vøyenbrua og Vogts gate, så det er gangavstand til flere stopp. T-banestasjoner på Storo, Nydalen og Sinsen med linje 4 og 5. Med Lilleborg som utgangspunkt så kommer man seg meget enkelt rundt om, både nord, syd, vest og øst med kollektiv transport. Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3.

Området langs Akerselva er og har vært i sterk positiv utvikling. Her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Med Sandaker/Bjølsen/Sagene/Torshov som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er marka, parkanlegg, handlegater, særegne butikker, restaurantbesøk, trenings- eller kulturtilbud som frister, her er mulighetene mange.

Restauranter som Mat og Mer, Hvaskjer, Bamboo (Asiatisk), Helt rått og Bjølsen Sushi (Sushi/Asiatisk), Sagene Lunsjbar, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen og fiskebutikken Laksen fortjener å trekkes frem. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus med ukentlige teaterforestillinger for barn. På Sagene Samfunnshus er også Oslo Yoga, en av landets største yogaskoler.

Nydalen og Storo ligger begge 15 minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Åpent Bakeri, samt Nydalen Bryggeri og Spiseri. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc.

I umiddelbar nærhet ligger flere dagligvarebutikker bl.a. Coop Mega, Rema 1000 og Kiwi.

I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.

Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpres, SATS Elixia og Oslo Yoga på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierhøgskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten. Nærhet til Ullevål sykehus.

Det er mange barnehager og skoler i nærheten som Maridalsveien barnehage, Åsenhagen barnehage og Åsenhagen åpen barnehage, Thor Olsens barnehage, Nordpolen FUS barnehage og Morgohjertas barnehage.

Av skoler finner Nordpolen skole (1-10) og Lilleborg skole (1-7).

Der den tomme Lagerbygningen på Lilleborg står i dag er det vedtatt å bygge skole og friluftsarealer. Se link fra bystyret for mer info; https://www.vartoslo.no/lilleborgtomta-pa-sagene-fra-sapekokeri-til-skole-og-friluftsidyll/?fbclid=IwAR1ALISfiB-Gbx9Aa4YjiCJtNV8olmr69H2NLT5hPQqfv7I-qGKYUJrbAcM

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet!

Lilleborg er kjent for godt naboskap og engasjement. Her er det godt oppmøte på dugnad og sosiale arrangementer.

Entré

Innbydende og romslig entré med oppbevaring i 2 meter skyvedørsgarderobe.
Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. God plass til sko og yttertøy. Dørcalling.

Stue

Lys og romslig stue med store vindusflater som gir mye lys og god romfølelse. God plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot stue med nye fronter og hvitevarer fra 2018. Kjøkkeninnredning med glatte fronter med benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur fra Oras. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Stikkontakter og benkeskapsbelysning med stikkontakter over kjøkkenbenk.
Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med fryser fra Electrolux. Oppvaskmaskin, stekeovn og induksjon platetopp fra AEG. Ventilator i overskap fra X-Line med avtrekk over tak. Vannrør av typen rør-i rør system og plast. Synlige avløpsrør av plast. Oso varmtvannsbereder på 116 liter fra 2001 er plassert
under kjøkkenbenk.

Bad

Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med påmontert taklampe. Gulvstående servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Mora. Speil, overbelysning og stikkontakt over servant. Gulvstående toalett fra Gustavsberg. Dusjhjørne med innfellbare glassdører med dusjarmatur fra Mora. Vannrør av typen rør-i rør system. Synlige avløpsrør av plast, støpejern og sluk i rustfritt stål. Avtrekksventil i himling styrt fra kjøkkenventilator. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badet ble oppgradert i 2018 med nye gulvfliser (flis-på-flis).

Balkong

Utgang fra stue til sydvest-vendt balkong på ca 9,3 m2 med stikkontakter og er belagt med terrassebord.

Soverom

Stort hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og oppbevaring i omkledningsrom.
Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv. Romslig soverom med mye oppbevaring.

Soverom 2

Romslig soverom med god plass til seng og oppbevaring i 1 meter garderobeskap.
Malt himling. Malte vegger. Parkett på gulv.

Felleskostnader

Kr. 3 060,- pr. mnd. inkluderer: Garasje, kabel-tv fra Canal Digital, trappevask, vaktmestertjenester, DetLilleGrønne, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Etasje

2. etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer garasjeplass i felles garasjeanlegg i kjeller. Direkte adkomst med heis. Garasjeanlegget er oppvarmet og infrastrukturen for el-ladning er klar.

Området ellers ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. Dette gjelder imidlertid kun gatene som er merket med beboerparkering.

For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 429 715 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 146 975 pr. 31.12.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Anticimex.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm
Bruksareal: 78 kvm
Bruttoareal: 86 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: "Walk-in-closet"

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varme i gulv på bad.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Utstyr

Sameiet har inngått avtale med kabel-TV leverandør om bruk av digital dekoder "Pluss+ HD zapper"("T-We Box Mini"). Dekoder er installert i leiligheten og skal kun disponeres og brukes i leiligheten den er distribuert til. Ved eierskifte skal dekoderen anses som en del av det faste inventaret i leiligheten, som overføres til ny seksjonseier. Ny seksjonseier må selv sikre at dette medfølger.

Adkomst

Enkel adkomst fra Ivan Bjørndals gate.

Regulering

Området er regulert for boliger med tilhørende anlegg. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. Reguleringskart og bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Offentlig ettersyn ref. 201310022 - Sandakerveien 56 - Detaljregulering boliger med mer.
Offentlig ettersyn ref. 200805956 - Sandakerveien 56 - Planforslag for reguleringsplan - kontor.
Offentlig ettersyn ref. 201401351 - Sandakerveien 52 - Bestilling av oppstartsmøte - Bolig.
Offentlig ettersyn ref. 201817449 - Treschows gate 16 - Tomten i front av leiligheten - her er det planlagt å bygge skole

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

- Leiligheten er en del av Sameiet Lilleborg B1, org.nr. 984459920.
- Sameiet består av 57 seksjoner
- Sameiet bytter forretningsfører fra 1.1.2020. Ny forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning
- Boliggård oppført i 2001 over 5 etasjer samt kjeller/garasjeplan.
- Felles brannvarsling.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang.
- Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
- Tilhørende leiligheten følger ideell andel i sameiet "Det lille grønne" (fellesareal).

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sparebank 1 Forsikring AS - Polisenummer: 2207278

Regnskap

Årsberetning, protokoll og vedtekter vedrørende sameiet Det Lille Grønne kan fås ved henvendelse til megler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

For oppdatert informasjon om vedlikeholdet i sameiet henvises det til sameiets årsberetning. Iht. protokoll fra årsmøte i 2019 foreligger det ingen planer i sameiet.

Husdyrhold

Det forutsettes at husdyr ikke er til sjenanse for øvrige naboer på noen som helst måte. Dette gjelder både i og utenfor leilighetene. Det gjøres oppmerksom på at hunder må holdes i bånd.

Tilbehør

Følger ikke leiligheten:
- Taklampe over kjøkkenbord
- Lysrekke i taket i gangen utenfor badet
- Knaggrekke på soverom, på vegg i "walk-in-closet" og i yttergang

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Erik Danielsen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.