#SAGENE, Kongsvingergata 1 A
4 900 000,-
Svært lys og romslig 3-R endeleilighet I Solrik vestvendt balkong I Vedovn fra 2013 I Attraktivt og veldrevet borettslag
 • Prisantydning: 4 900 000,-
 • Fellesgjeld: 350 985,-
 • Omkostninger: 15 135,-
 • Totalpris: 5 266 120,-
 • Ligningsverdi: 1 260 992,-
 • Fellesutgifter: 4106,-

  Kabel-TV og bredbånd (5/1mbit) fra GET, betjening av andel fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjeneste, fellesforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.
Beregnet totalkostnad:
4 900 000,- (Prisantydning) 350 985,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 250 985,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 266 120,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 73 m²
 • Bruksareal: 73 m²
 • Bruttoareal: 80 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1948
 • Gårdsnummer: 56
 • Bruksnummer: 16
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 166900021
 • Sist endret: 10.03.20 11:28
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 92%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 19%
  er barnefamilier
 • 17%
  er gift
 • 69%
  har høyskoleutdanning

 

Oppdragsnummer

19-19-0335

Adresse og matrikkel

Kongsvingergata 1 A, 0464, Oslo, Gnr. 56 bnr. 16, andelsnr. 135 i Voldsløkka Borettslag med orgnr. 948819392 i Oslo kommune

Eier

Stian Svelle Eva Bergmo Pettersen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i OBOS har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

73 / 73 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1948

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 11 011 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Borettslaget har egen vaktmester som ivaretar vedlikehold og løpende drift. Tomten og bakgården er spesielt pent opparbeidet og beplantet med grønne plener, planter, sittegrupper, griller og felles gangvei samt flere lekeapparater for barn. Den idylliske bakgården oppleves som en oase av borettslagets beboere.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder:
Entré, baderom, kjøkken, stue og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten 3 boder. To i kjeller på ca. 7,5m² og ca. 1,44m², samt en loftsbod med gulvareal på ca. 4,8m².

Tilgang til gratis fellesvaskeri, felles sportsbod og mulighet for barnevognsgarasje dersom det er ønskelig.

Beliggenhet

Området og bydelen er kjent for et rikt utvalg av kaféer og spisesteder hvor Kaffebrenneriet, Nord Bjølsen Bakeri, Mat&Mer, Sagene Lunsjbar, Trikkestallen, Grisen og Kaffe Gram er et lite utvalg som er verdt å nevne. Det er flere matvarebutikker i nærheten. Rema1000 finner du ca. 2 minutter unna. I Bjølsenhallen finner du Meny, Post i Butikk og apotek. Grønnsakshandleren Sagene torg og Coop Ekstra er heller ikke langt unna.

Området har en rik historie med kulturminner knyttet til Vøienvollen, Akerselva og Ullevål sykehus. Idylliske Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 er heller ikke mange minutter unna. Ny innendørs skatehall med tilliggende utendørs skateareal på Voldsløkka.

Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Nytt er også Oslo sommertid (festival) med blant annet Eminem som "headliner" i 2018. En helt ny kunstisbane som er åpen for alle, åpnet i 2017. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer. Følg turstien langs Akerselva, enten til fots eller med sykkel, og ta deg ett deilig bad på Nydalen badeplass. Kunstige kulper og små fossefall gjør dette til et spennende sted for store og små.

Det er også kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud. I mars 2018 åpnet SF Kino landets største og mest moderne Kino på Storo med 11 saler og nesten 2000 seter!

Kort vei til Damplassen og Ullevål Hageby med fontene, småbutikker, klesbutikk, blomsterbutikk, pizzarestaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakevarer og god kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. I tillegg kort vei til Ullevål Universitetssykehus.

Torshov er heller ikke lang unna, et område med mangfoldig og spennende kulturtilbud med blant annet kulturslottet Soria Moria på Torshov med konserter, bar/restaurant og teater.

For den treningsglade finner du bl.a. SATS Elixia på Sagene, SATS Storo/Nydalen, Evo Fitness Nydalen, Sagene Squash i Sagveien og Myrens sportssenter på Torshov -med tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret. Oslo Yoga ligger kun noen minutters gange fra leiligheten.

Bydelen har også en rekke både store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Eventyrfabrikken ved Myraløkka.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 (Helsfyr/Nydalen T), 54 (Tjuvholmen/Kjelsås stasjon), 20 (Galgeberg/Skøyen) og 34 (Tåsen/Ekeberg Hageby). Buss nr. 37 har avganger hele døgnet, nr. 20 og 54 har ekstra avganger natt til lørdag og søndag. Kort vei til trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov og t-bane linje 4 og 5 i Nydalen.

Utdanningsinstitusjoner som BI i Nydalen, Universitetet i Oslo (Blindern), Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Entré I Romslig og praktisk

Du ønskes velkommen inn i en romslig og praktisk entré med fliser på gulv. God plass til å sko i skoskap og plass til å henge yttertøy eller andre ønskelige garderobeløsninger. Porttelefon.

Stue I Lys og fin hjørnestue med moderne vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et rom for avkobling og hygge. Du forstår fort gleden av å bo i 4. etasje og på enden, da du får flere store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Alle vinduer og balkongdør ble byttet i regi av borettslaget i 2016. Stuen er av god størrelse med plass til både sofagruppe og spisebord. Naturlig plass til mediemøblement og TV (kabel-TV og bredbånd fra Get er inkludert i felleskostnadene). I hjørnet av stuen har du en moderne rentbrennende vedovn fra 2013 som varmer godt på kalde høst- og vinterdager. Pipeløpet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2016/17.

Balkong I Høyt, fritt og solrikt mot vest

Fra stuen er det utgang til en herlig vestvendt balkong med svært gode solforhold. Balkongen er på ca. 4 m² og har plass til både sittegruppe og grill dersom det er ønskelig. Hyggelig utsyn over borettslagets fine og grønne fellesarealer. Balkongen er en naturlig forlengelse av leiligheten og en ypperlig uteplass å nyte late sommerdager.

Kjøkken I Lyst og koselig separat kjøkken med spiseplass

Leiligheten har et lyst og koselig separat kjøkken. Fint vinylbelegg fra 2019 på gulv, som er svært praktisk og enkelt å rengjøre. Veggene er malt i en nydelig dus grønnfarge. Kjøkkeninnredning fra IKEA med lysmalte profilerte fronter og heltre benkeplate som var ny i 2019. Praktisk med hvite fliser i benkeryggen og belysning under overskapene. Kjøkkenet er utstyrt med avtrekksvifte fra 2019, samt plass til frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap m/frysedel. På kjøkkenet har du også plass til et hyggelig frokostbord.

Flere tilsvarende leiligheter har valgt å åpne opp mot stuen for å få en åpen stue- og kjøkkenløsning.

Hovedsoverom I Lyst og innbydende rom med stor skyvedørsgarderobe

Hovedsoverommet er et stort og innbydende rom med god plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Rikelig med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe med hvite fronter og speilfelt. Begge soverommene vender ut mot rolig gate og har idyllisk utsikt mot Hjemmets Kolonihager.

Soverom II I Perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor

Fint og lyst soverom, perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Soverommet er romslig og det er plass til seng, kontorpult samt oppbevaringsplass i innebygget garderobeskap. Vindu også her ut mot rolig gate og med idyllisk utsikt mot Hjemmets Kolonihager.

Baderom I Pent og tidløst, pusset opp i regi av brl. i 2008

Lyst og pent flislagt baderom, pusset opp i regi av borettslaget i 2008 med blant annet nytt sluk, membran, soilrør, fliser og sanitærutstyr. Baderommet ble ytterligere oppgradert i 2017 med nye varmekabler og gulvfliser. Gode oppbevaringsmuligheter i baderomsinnredning fra 2018 med heldekkende servant, speilskap, samt vegghengt skap. Rommet er også utstyrt med dusjhjørne med glassdører og gulvmontert toalett. Plass og opplegg til vaskemaskin. Downlights i himling.

Felleskostnader

Kr. 4 106,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV og bredbånd (5/1mbit) fra GET, betjening av andel fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjeneste, fellesforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Kapitalkostnader (renter og avdrag) på andel fellesgjeld utgjør ca. kr. 1 537,- av totale felleskostnader.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger per år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.10.2019.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 260 992 pr. 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 539 570 pr. 31.12.2018.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Bygget er oppført med grunnmur og bærende konstruksjoner i mur og betong. Etasjeskillere av betong. Yttertak av saltak konstruksjon utvendig tekket med takstein/papp (Ikke besiktiget). Pusset og malte fasader. Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse dB35 fra ukjent årstall. Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre og 2-lags glass fra 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2008 på rehabilitering av våtrom og rør.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 73m², Bruksareal: 73m², Bruttoareal: 80m²

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, baderom, kjøkken, stue og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Elektrisk oppvarming med panelovner og varme i gulv på baderom. Jøtul peisovn fra 2013 i stuen (pipeløp rehabilitert i regi av brl. i 2016/17).

Løpende kostnader

Felleskostnader, strøm, innboforsikring og abonnement til TV og internett (eventuelt oppgradering av pakker der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Fastmontert skoskap og knaggrekke i entré
* Skyvedørsgarderobe på hovedsoverom
* Innebygget garderobeskap på soverom II
* Jøtul peisovn fra 2013 i stuen
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trappeoppgang
* Røykvarslere, brannslange i kjøkkenskap og brannslukningsapparat
* Porttelefon

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kongsvingergata 1 A-D - Stavangergata 1 - 3 - Reparasjon av piper - Voldsløkka borettslag
Saksnummer: 201701991 - Byggesak
Status: Tillatelse gitt


Uelands gate 85 - Oppføring av skolebygg og rehabilitering av eksisterende bygg - Voldsløkka skole
Saksnummer201909681 - Byggesak
Mottatt sak18.06.2019
StatusRammetillatelse gitt

Sandefjordgata 4, 5 og Mogata 6 A-B - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201803195 - Byggesak
Status: Søknad om endring under behandling

Stavangergata 28 - Oppføring av kunstverk - EXTRA - Oslo skatehall
Saksnummer: 201919422 - Byggesak
Status: Mottatt søknad

Stavangergata - Endring av trafikkmønster - Detaljregulering
Saksnummer: 201719253 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Voldsløkka idrettspark - Bestilling av oppstartsmøte - Idrettsanlegg
Saksnummer: 201814722 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Ny vannforsyning til Oslo - Huseby vannbehandlingsanlegg
Saksnummer: 201708944 - Reguleringssak
Sakstype: Foreløpig plan

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 26.03.1949, dagboknummer 3618. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Best. om vann/kloakkledning, tinglyst den 04.10.1949, dagboknummer 1824.
* Obligasjon, tinglyst den 27.01.1953, dagboknummer 1149. Beløp: NOK 414.100. Panthaver: Oslo Bolig og Sparelag Al.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 09.12.1986, dagboknummer 80598. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger med flere bestemmelser.
* Pantedokument, tinglyst den 01.06.2016, dagboknummer 484652. Beløp: NOK 61.170.000. Panthaver: Obos-Banken AS.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Voldsløkka Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948819392, og består av 165 andelsleiligheter

* Vaktmester som ivaretar den daglige drift og løpende vedlikehold i borettslaget.
* Borettslaget har barnevogngarasjer som kan disponeres etter søknad.
* Borettslaget har eget styrerom i Mogata 2 C og egen hjemmeside, se www.voldslokka.herborvi.no.
* Fasade-rehabiliteringen i borettslaget ble tildelt OBOS-prisen for 2018.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207535109
Type: Annuitet
Restsaldo per 01.11.19: Kr. 57 298 387,-
Andel restsaldo per 01.11.19: Kr. 350 985,-
Andel kapitalkostnader per 01.11.19: Kr. 1 537,-
Rest løpetid: 26år 6mnd
Term per år: 12
Type rente: Flyt
Rente per 01.11.19: 2,65%

Andel fellesgjeld

Kr. 350 985,- per 01.11.2019.

Andel formue

Kr. 32 693,- per 31.12.2018.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 8 024 692,-.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 5 098 833,-.
Årets resultat i 2018 var på kr. 1 722 774,-.

Borettslagets disponible midler per 31.12.2018 var kr. 5 330 414,-.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget planlegger i 2020 å istandsette grunnen rundt blokkene.

Rehabilitering og større vedlikehold
* 2018-2019: Nytt inngangsparti (Det nye inngangspartiet blir moderne, men drar samtidig veksler på den opprinnelige inngangspartiets utforming. Det nye inngangspartiet vil styrke byggets karakter av etterkrigsfunksjonalisme.)
* 2018: Ny brannvarsler i samtlige leiligheter
* 2016/17: Fasaderehabilitering og isolering, samt utskifting av alle vinduer og balkongdører / Oppganger rehabilitert og det er montert nye postkasser
* 2012: Oppgradering av lekeplass / Skiftet til elektronisk nøkkelsystem for fellesdører / Utskiftning til branndører på kjeller og loft
* 2011: Skiftning av avløpsrør under alle blokkene / Skiftet ødelagte veggplater på fasaden / Feiing av piper
* 2011: Reparert akutte rørskader / Snøfangere montert på takene over alle oppganger / Kollektiv digitalpakke fra GET
* 2009: Satt opp barnevogngarasjer (32 stk.) / Nye callingapparater / Utført pålagt EL-kontroll fra INFRATEK.
* 2008: Våtromsrehabilitering ferdigstilt / Ny asfalt i Kongsvingergt. og Stavangergt
* 2007: Våtromsrehabilitering igangsatt / Rens av ventilasjonskanaler / Beskjæring av trær / Gelendere i alle trappehus / Innkjøp av traktorklipper
* 2006: Innkjøp av nye hagemøbler, samt barnesklie og huske / Innkjøp av nye tørketromler
* 2004: Maling av vinduer og kjellervinduer
* 2002: Nye stoppekraner i kjellere / Ny vindussikring i oppgangene
* 2001: Oppussing av oppgangene / Utskifting av utgangsdører til leilighetene
* 2000: Oppgradering av felles antenneanlegg
* 1998: Oppussing av fellesvaskeriene og innkjøp av nye vaskemaskiner
* 1994: Opprusting av uteareal / Montering av nye sykkelstativ, samt planting av busker rundt disse / Legging av heller og planting av hekker foran alle leilighetene i 1. etasje.
* 1992: Rehabilitert balkonger / Pusset og malt fasade.
* 1991: Nytt elektrisk anlegg i alle leilighetene og fellesrom, herunder vaskerier, inkl. nye stigeledninger / Nye tak

Husdyrhold

Det er tillatt å holde hund og katt etter godkjenning fra styret og etter undertegning av en erklæring om ansvar for dyret og renhold i forbindelse med dyreholdet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: zc@schalapartners.no eller SMS: 90 50 09 06 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning etter to inkluderte. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Zehra Catak

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.