#TÅSEN, Maridalsveien 284
4 600 000,-
GJENNOMGÅENDE 3-R TOPP-/HJØRNELEILIGHET | Vestvendt balkong | Oppusset | Utsikt | Populært nabolag | Barnevennlig
 • Prisantydning: 4 600 000,-
 • Fellesgjeld: 86 309,-
 • Omkostninger: 8 285,-
 • Totalpris: 4 694 594,-
 • Ligningsverdi: 1 258 275,-
 • Fellesutgifter: 3255,-

  renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, trappevask, kabel-tv (Viken Fibernett:grunnpakke med pr. i dag, 21 tv-kanaler og internettilgang), drift og vedlikehold.
Beregnet totalkostnad:
4 600 000,- (Prisantydning) 86 309,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 686 309,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 8 285,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 694 594,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 67 m²
 • Bruksareal: 67 m²
 • Bruttoareal: 73 m²
 • Etasje: 3
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1950
 • Gårdsnummer: 58
 • Bruksnummer: 170
 • Finnkode: 166321805
 • Sist endret: 10.03.20 11:30
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 76%
  eier sin egen bolig
 • 93%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 20%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 91%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 34%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-19-0189

Adresse og matrikkel

Maridalsveien 284, 0872, Oslo, Gnr. 58 bnr. 170, andelsnr. 49 i Nygård Borettslag med orgnr. 948473429 i Oslo kommune

Eier

Kari Marthe Braaten-Aandahl Vegard Strand Aandahl

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja, beboere i borettslaget har fortrinnsrett foran øvrige obos medlemmer. Forkjøpsrett er utlyst i forkant for en rask avklaring etter budaksept. Meldefrist var 17.12.2019.

BRA/PROM

67 / 67 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1950

Energimerking

Oransje - F

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca.9000 kwh per år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 5 158 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Borettslaget har flotte utearealer med grillplass og grøntområde. I tillegg er det kort vei til park med fotballbane, volleyballnett og lekeapparater.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

- Lys og attraktiv 3-r hjørneleilighet med vestvendt balkong
- Fin utsikt fra både stuen og balkong i 3. etasje
- Gode solforhold på balkongen fra ca. kl. 13:30-21:15 om sommeren
- Kjøkken oppgradert med nye fronter, benkeplate, kum, ovn og platetopp i 2017
- Nytt gulv i 2018/2019. Samtlige vegger/tak ble malt og nye lister gulv/tak
- Påkostet bad med nyere servant, speil og armatur i 2019
- Takhøyde er ca 2,6M i stuen
- To boder i kjeller på ca 2,4m², og 2,6m², samt loftsbod med skråtak på ca 8,5 m². Felles sportsbod og tørkeloft. Felles vaskeri i nabooppgang med store maskiner og stort tørkerom, samt opplegg for egen maskin på bad om man ønsker.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles oppgang
- Populært borettslag i idylliske omgiveler på velrennomerte Tåsen
- Godt tilbud med barnehager, skoler og offentlig kommunikasjon i nærheten
- Kort vei til marka med blant annet hyggelige turstier og skiløyper.
- Gangavstand til fasiliteter som Storo storsenter, Odeon kino, Tåsen senter, Nydalen Bryggeri, kafeer og restauranter i Nydalen.
- Ny lekeplass i parken rett ved

Innhold

Stue:
Lys og tiltalende stue med ekstra mye vindusflater med utsikt mot fjorden. God plass til både sofa- og spisegruppe, videre utgang til solrik balkong. Koselig vedovn som gir ekstra varme.

Balkong:
Flott vestvendt balkong med gode solforhold fra ca. kl. 13:30-21:15. Balkongen er på ca. 4 m² og har et hyggelig utsyn over borettslagets tomt, nærområde og parken. Perfekt sted for avslapning med fin utsikt i et rolig bomiljø.

Kjøkken:
Velutstyrt og romslig kjøkken fra 2003 som ble oppgradert i med nye fronter, benkeplate, kum, ovn og platetopp i 2017. Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter.

Bad:
Badet er pusset opp i regi av borettslaget i 2001 med ny servant i 2019. Badet inneholder dusjhjørne med skyvedører i glass, wc, servantskap med benkeplate og toppmontert rundt kum, ett-greps blandebatteri, belyst av speilskap på vegg, belysning og opplegg for vaskemaskin (kran i servantskap).

Hovedsoverom & soverom II:
Begge soverommene er av god størrelse. Det er godt med oppbevaringsplass i innebygde gulv-til-tak-skap, i tillegg vegghyller med skapdører oppunder taket. Det andre soverommet fungerer optimalt som gjesterom, barnerom eller for utleie til en venn for skattefrie leieinnteker ved å selv bo i hovedsoverommet. Østvendte soverom gir svalere temperatur på sommeren.

Entrè/gang:
Et godt førsteinntrykk med entré, som har god plass til yttertøy i åpen garderobeløsning. Gangen fungerer som et bindeledd i boligen og her har man tilgang til alle rom. Dørcallingsanlegg.

Beliggenhet

Innbydende og gjennomgående 3-roms leilighet med en flott intern beliggenhet i borettslaget. Vestvendt balkong med gode solforhold og flott utsikt over nærområdet. Leiligheten ligger stille og rolig plassert, 3. etasje. Nygård Borettslag er omsluttet av store grøntarealer og ligger på høydedraget rett ovenfor Blåsbortparken. Parken kan friste med flotte grøntarealer og flere lekeapparater for barn. Mange gode barnehager i nærområdet, og borettslagets barn har prioritert plass i Bukkene Bruse barnehage som ligger i Nygård Terrasse 10, samt kort gangavstand til populære Tåsen barneskole.

Kort vei til Nydalen, som i tillegg til sitt kollektivtilbud, kan friste med kaféer, restauranter og lunsjbarer. Som blant annet Godt brød, Baker Hansen, Nydalen Sushi, Starbucks, Peppes Pizza og Nydalen Bryggeri for å nevne noen. Ellers kort vei til Storo Storsenter med sine 130 butikker og restauranter, samt Tåsen nærsenter med matbutikk, apotek, legesenter, fysioterapeut og treningssenter m.m.

Mange grønne lunger i umiddelbar nærhet. For den treningsglade er det kort vei til gode rekreasjonsmuligheter langs Akerselva med sine idylliske turstier som tar deg ned til sentrum, eller opp mot marka og Maridalen med flotte turområder. Voldsløkka ligger like i nærheten og er et populært friområde med blant annet fotballbaner, lekepark, sandvolleyballbaner og tennisbane. Mange flotte gang- og sykkelstier som man kan følge fra Maridalsvannet til Bjørvika, samt hyggelige bademuligheter som Nydalsdammen, Brekkedammen, Stilla/Kjelsås og Sognsvann for å nevne noen. Det er også kort vei til Sognsvann med flotte tur- og sykkelstier, samt flere treningssentre i nærområdet som bl.a. SATS på Storo og i Nydalen, samt Myrens Sportssenter med squash, klatrevegg og golfsimulator på Torshov. Gangavstand til Handelshøyskolen BI, samt kort vei til flere andre skoler som universitetet på Blindern og OsloMet.

Offentlig transport:
Området har meget god offentlig kommunikasjon med både buss- og t-bane i gangavstand fra boligen. Få minutters gange til nærmeste T- banestasjon på Tåsen (t-bane 5) og i Nydalen (t-baner 4 og 5). Buss 54, 23 og 24 går i umiddelbart nærhet, kort avstand til buss 34 og 37. Det er også kun 3 minutter til holdeplassen for Flybussekspressen.

Felleskostnader

3 255 pr. mnd. renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, trappevask, kabel-tv (Viken Fibernett:grunnpakke med pr. i dag, 21 tv-kanaler og internettilgang), drift og vedlikehold.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 12 garasjeplasser i Maridalsveien 305-307 som leies ut etter oppslag ved ledighet. Øvrige garasjer håndteres av eget garasjelag. Ellers gode parkeringsforhold i omkringliggende gater. Borettslaget har i løpet av 2019 etablert elbil-ladestasjoner utenfor Nygård Terrasse 2, kun for borettslagets beboere.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 258 275 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 529 788 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk fundamentert med betong til antatt faste masser. Konstruksjoner i betong/ murverk, etasjeskillere i betong. Yttervegger utvendig pusset og malt. Takkonstruksjon av typen saltak antatt tekket med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 31/01-1995, for arbeidets art: Fasadeendring - Blokk A.
Det foreligger melding om ferdig byggearbeid datert 28/02-1958, for arbeidets art: Innredning av hobbyrom i kjeller.
Det foreligger ferdigattest for tiltaksart: Endring/reprasjon av bygningstekniske installasjoner.
Det foreligger ekspedisjons-dokument datert 22/07-1948, angående: Våningshus.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 73 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseier kan med godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Hovedregelen er at andelseier har bodd i boligen minst ett av de siste to årene, og at utleie da kan godkjennes for opp til tre år. Se borettslagets vedtekter for mer informasjon.

Soverom 2 kan leies ut for gunstig skattefri inntekt om man selv bor i boligen.

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming av leiligheten, i tillegg til vedfyrt ildsted i stuen. Varmekabler på baderom.
 

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i oppgang.
- Elektriske panelovner som kan styres med app.

Adkomst

Adkomst til boligen via felles oppgang. Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan S-360 og ligger i område som er regulert til byggeområde for boliger.

I henhold til Plan og bygningsetatens hjemmeside for planinnsyn er følgende planer under arbeid i nærområdet til eiendommen:
- 201505624 - Maridalsveien 292 - Ønske om å rehabilitere deler av bygningsmassen, samt omregulere til boligformål.
- 201508729 - Maridalsveien 300 - Omregulering fra kontor til skole

I henhold til Plan og bygningsetatens hjemmeside for saksinnsyn er følgende saker påvist i nærområdet til eiendommen:

Se plan og bygningsetaten sine sider for saksinnsyn for nærmere informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld og rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse vil følge eiendommen.

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:
- Tinglysningsdato: 28.07.1970- Bestemmelse om vannledning og flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
- Tinglysningsdato: 16.07.1986- Rettigheter ifølge. skjøte - Bestemmelse om blant annet anlegg og vedlikehold av ledninger. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Private stikkledninger for vann og avløp fra eiendommen og ut til kommunens hovedledning.

Borettslag

Nygård borettslag er registrert med organisasjonsnummer 948473429 og består av 72 leiligheter. Borettslaget fordeler seg på følgende adresser: Maridalsveien 284-286, samt nr 305-311 og Nygård Terrasse 2-12. Forretningsførselen ivaretas av OBOS eiendomsforvaltning. Husdyrhold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere. Borettslaget er velholdt og har jevnlig utført vedlikehold. Se egen liste fra styre som ligger vedlagt salgsoppgaven. Borettslaget leier også ut eget lokale til Bukken bruse barnehage. Barn i borettslaget har i tillegg prioritert plass foran andre søkere til barnehagen (med unntak av søsken til barn som allerede går i barnehagen).

- Gratis fellesvaskeri
- El-billadestasjon
- Gode inntekter fra utleie av arealer til 4 selskaper. Maler, rørlegger, bokfirma og barnehage.
- Sykkelparkering
- Tørkeloft
- Store grøntområder mellom blokkene

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget er registrert med følgende lån:
EIKA1-152020266
Restsaldo: 6979013
Rest.løpetid: 8 år 8 mnd
Annuitetslån med flytende rente på 3,15%.

Andel fellesgjeld

86 309

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6656869

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Signaler fra styret om at felleskostnadene vil justeres med konsumprisindeks i 2020.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ej@schalapartners.no eller SMS: 93 03 76 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.
 

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Erik Bryn Johannessen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.