#VIKA, Observatoriegata 10
4 500 000,-
Lys og rålekker 3-roms hjørneleil. i 5. etasje med heis! Himmelrik utsikt over taktoppene på Vika. Fjernvarme inkl.
 • Prisantydning: 4 500 000,-
 • Fellesgjeld: 180 731,-
 • Omkostninger: 21 543,-
 • Totalpris: 4 702 274,-
 • Fellesutgifter: 3498,-

  Fjernvarme, grunnpakke kabel-tv, vaktmestertjeneste, trappevask, felles byggforsikring, drift av laget, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 3.198,- kabel-tv 300,-
Beregnet totalkostnad:
4 500 000,- (Prisantydning) 180 731,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 680 731,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 1 500,- (Gebyr til sameiet) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 3 583,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 810,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 21 543,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 702 274,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 51 m²
 • Bruksareal: 51 m²
 • Bruttoareal: 56 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1952
 • Gårdsnummer: 209
 • Bruksnummer: 248
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 167035595
 • Sist endret: 08.09.20 11:05
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 45%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 43%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 94%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-19-0197

Adresse og matrikkel

Observatoriegata 10, 0254, Oslo, Gnr. 209 bnr. 248, aksjebrevnr. 28 i As Observatoriegaten 10 borettslag med orgnr. 930475432 i Oslo kommune

Eier

Kjetil Kolltveit

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

51 / 51 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje 
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1952

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 104 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.
Pent opparbeidet bakgård med heller av betong, samt markterrasse av tre og blomsterkasser med diverse beplantning. Bakgården har hyggelige sittegrupper og sykkelparkering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker 3-roms hjørneleilighet med nordisk stil i 5. etasje med heisadkomst. Leiligheten har blitt modernisert i senere tid, så her får du en gjennomgående god standard. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn lys. Dette sammen med den smarte løsningen og gode takhøyden (opptil 2,54m), sørger for en luftig atmosfære. Pågående sak i boligselskapet om balkongutbygging i 2020. Pen bakgård som ble oppgradert i 2018.
En fantastisk beliggenhet for de som ønsker å bo svært sentralt, men allikevel skjermet for trafikk og støy på Vika.

-Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
-Flott utsyn over taktoppene
-Moderne kjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer
-2 fredelige soverom med garderobe
-Bad fra 2010 med opplegg for vaskemaskin
-Kvadratsmart
-Heis
-Fyring og v.vann inkl
-2 boder

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder stue, kjøkken, 2 soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten to boder. En kjellerbod på ca. 2,1 m2 og en loftsbod med gulvflate på ca. 3,3 m2. Ellers er det felles sykkelparkering, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Midt i mellom Solli Plass, Vikatorget og Fillipstad Brygge finner man Observatoriegata 10. En sentral og populær beliggenhet i Vika rett ved Tjuvholmen og Aker Brygge. En fantastisk beliggenhet for de som ønsker å bo svært sentralt, men allikevel skjermet for trafikk og støy. Her bor man i umiddelbar nærhet til alt av fasiliteter.

Det er noen minutters gange til Tjuvholmen med utesteder, butikker, Kaffebrenneriet, Hanami, Pascal, Bølgen&Moi og mange andre spennende tilbud. Kort vei til steder som Solli Plass, Gimle, hvor man finner ærverdige Gimle kino, og Aker Brygge, hvorav sistnevnte blant annet kan by på alle de fasiliteter du kan tenke deg, inkludert caféer, restauranter, treningssentre, populære forretninger og vinmonopol. Nærhet til flere prisvinnende restauranter som Hos Thea, Aymara, Enoteca og Skaugum, samt søndagsåpne dagligvarebutikker i umiddelbar nærhet. I tillegg til nærmeste matvareforretning er det flere ulike matbutikker i nærområdet. Flere treningssenter som Sats like ved.

Det er flere parker og rekreasjonsområder i nærheten; Rett utenfor døren har du parken Ankerhagen. Ellers ca. 5 minutters gange til Slottsparken som er et naturlig samlingspunkt på sommerstid med store grønne sletter. Gang- og sykkelvei til Bygdøy med sine hyggelige skogsveier og badestrender langs Frognerstranda. Fine turmuligheter ved Frognerkilen, Bygdøy og Skarpsnoparken, samt kort vei til Frognerparken, Frogner Stadion (med blant annet skøytebane på vinteren) og øvrige rekreasjonsområder på Skillebekk.

Av utdanningsmuligheter er det kort vei eller gode transportmuligheter til blant annet Bjørknes, Tannlegehøyskolen, Høgskolen i Oslo, Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI og Veterinærhøyskolen. God offentlig kommunikasjonsmuligheter i området som tar en til alle byens hjørner. Fra Solli Plass går det buss, trikk og taxi. Nasjonalteateret er også i nærheten med alle typer offentlig kommunikasjoner som tog, flytog, trikk, buss og bane. Ta en titt på www.ruter.no for nærmere beskrivelser over hvilke tilbud som passer deg. Det er mange sykkelstativer med bysykkeltilbud i nærheten. Bysykkel er et godt alternativ til kollektiv transport gjennom sommerhalvåret.

Stue | Lys og luftig

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg, samt er gulvet belagt med en-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen og gode takhøyden på ca. 2,54 meter, sørger for en luftig atmosfære. Det er brede vinduskarmer med plass til pynt og dekor. Ellers får du flott utsyn fra vinduene over taktoppene. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
Balkongutbygging ble vedtatt på generalforsamlingen 14. mai 2018. Det ligger an til at søknadene sendes tidlig i 2020 som ett-trinnsøknader (kun 3 ukers behandlingstid hos etaten). Når svar på søknadene foreligger, vil styret informere aksjonærene og kalle inn til ekstraordinær generalforsamling med 2 ukers varsel i mars, slik at evt. bygging kan igangsettes før sommeren. Det presiseres at dette er en søknad og derfor ikke godkjent p.t. Kostnadene for balkongutbyggingen skal fordeles på de leiligheter som får balkong.

Kjøkken | Stilrent

Stilrent kjøkken som har innredning fra 2015 med slette og hvite fronter, samt benkeplate av tre med nedfelt oppvaskkum av kompositt fra Kvik med ett-greps armatur fra Grohe. Over kjøkkenbenken er det hvite fliser, benkeskapsbelysning og stikkontakt. I 2015 ble det og lagt opp nye sikringer for kjøkkenet, samt vann og avløp. Kjøkkenet har delvis åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. Du finner integrerte hvitevarer som nedfelt induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap med fryser og ventilator med kullfilter. Kjøkkenet har komfyrvakt og lekkasjevarsler. Veggene er malt i moderne farger og gulvet er belagt med en-stavs parkett.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i smakfulle farger. Gulvene er belagt med en-stavs parkett. Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn rikelig med naturlig lys. Ettersom leiligheten ligger i byggets 5. etasje, er det stille og fredelig på rommene. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet har en skyvedørsgarderobe med speil på 1,5 meter og soverom 2 har et garderobeskap på ca. 1 meter, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom fra 2010 med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjsone med innfellbare dører i glass, dusjarmatur fra Gustavsberg tilkoblet hånddusj, vegghengt toalett fra Jika, vegghengt servantskap i hvit slett utførelse og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Damixa. Over servanten er det speilskap med belysning og stikkontakt på veggen. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet.

Entré | Et godt førsteinntrykk!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og den gode takhøyden. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med fliser som det er varmer i deler av gulvet. Det er adkomst via felles trappegang med heis, samt har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull.

Felleskostnader

Kr. 3 498,- pr. mnd. Inkluderer fjernvarme, grunnpakke kabel-tv, vaktmestertjeneste, trappevask, felles byggforsikring, drift av laget, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader 3.198,-
kabel-tv 300,-

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 8 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong. Yttertak er av saltaksform. Utvendige fasader i pussede og malte flater. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2013.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Aksjeeieren kan, med samtykke fra styret/forr.fører, overlate bruken av boligen til andre. Samtykke kan bare nektes når det foreligger saklig grunn. Se lagets vedtekter § 7-2 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med radiatorer tilkoblet felles varmesentral. Det er varmekabler på badet og i deler av gulvet i gangen.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Utstyr

- Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.
- Vannrør av typen rør-i-rør og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast.
- Stoppekraner plassert i inspeksjonsluke på badet.
- Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i felles gang.
- I 2015 ble det ny belysning og nye stikkontakter for alt utenom bad.
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-3468. Området forøvrig er regulert til friområde, fellesområde, tomt for offentlig bygning, vei, fortau, kollektivfelt, jernbane, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri, forretning, kontor, offentlig eller allmennyttig formål m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Reichweins gate 4 - Oppføring av balkong / fransk balkong
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201612620 for mer informasjon.

Hansteens gate 12 A - Tidligere boligareal som ble bruksendret til kontor i 2008, skal nå tilbakeføres til bolig. Ny bolig blir på 89m2. Det søkes også om oppføring av balkong mot bakgård tilsvarende de eksisterende balkongene.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201807960 for mer informasjon.

Løkkeveien 15 - Ruseløkka skole. Det er søkt om oppføring av nytt skolebygg på eiendommen.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201718749 for mer informasjon.

Munkedamsveien - Nationaltheatret - Filipstad - Detaljregulering. Det foreslås å regulere kollektivfelt fra Nationaltheatret (Johanne Dybwads plass) til Filipstad for å bedre kollektivtrafikkens fremkommelighet.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201215336 for mer informasjon.

Trekanttomten - Vika - Bestilling av oppstartsmøte. Norwegian Property ASA ønsker å omregulere Trekanttomten i Vika for å kunne etablere kongress-og hotellanlegg, kontor, handel/bevertning. To eiendommer i sørvestre del av sentrum, kalt "Trekanttomten" og "Bryggeporten", ønskes utviklet til hotell- og kongressenter, med ca. 500 hotellrom og et auditorium for 3000 personer. Det foreslås et sentralt plassert kongressanlegg med auditorium som i tillegg til å huse kongress- og konferansefasiliteter og utstillingsarealer, skal være en ny stor arena for konserter, idretts- og kulturarrangementer i Oslo sentrum.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201910164 for mer informasjon.

Fjordbyplanen - Fjordbyen er et prosjekt som ønsker å frigjøre dagens arealer ut mot sjøen og benytte disse til fremtidsrettet byutvikling med bolig, rekreasjon og næring på en slik måte at byen åpnes mot fjorden.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 200504456 for mer informasjon

Områderegulering for gater og byrom i sentrum. Områderegulering for gater og byrom i sentrum er forslag til en langsiktig juridisk bindende plan som skal tilrettelegge for utvikling av de offentlige rommene i Oslo sentrum i tråd med målene for Program Bilfritt Byliv. Ved å prioritere gående, syklende, barn, unge og eldre foran privatbiler i Oslo sentrum frigjøres gateareal, som kan tas i bruk på nye måter. Disse områdene skal gjøres attraktive og tilrettelegges for ulike typer byliv, opphold og aktiviteter. Framkommeligheten for myke trafikanter skal forbedres betraktelig.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201618254 for mer informasjon

E18 og Ring 1 på Filipstad - Detaljregulering. Statens vegvesen Region øst foreslår å regulere E18 på Filipstad under lokk, med forlenget Ring 1 som bygate oppå dette. Planforslaget er en detaljering av alternativ 1 i forslag til områderegulering for Filipstad. Videre inngår Havnepromenade og hovedsykkelvei, kollektivfelt og et ekstra felt på Frognerstranda for å kunne tømme tunnelen.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201305991 for mer informasjon.

Filipstad - Planarbeid for reguleringsplan/områdeplan i Hans Jægers kvartal - Hjortnesterminalen.
Filipstad er en viktig del av Oslos ansikt mot fjorden, og Fjordbyplanens visjoner er lagt til grunn for områdereguleringen. 2900 boliger, næringsbygg, kafeer, restauranter, sjøbad, en stor park, hotell, barnehage, skole og E18 i tunnel. Dette har lenge vært visjonen for den gamle containerhavnen på Filipstad helt vest i Oslo havn. Planforslaget sikrer allmennheten tilgang til fjorden, skaper gode fysiske og visuelle forbindelser til omkringliggende områder, tilbyr gode offentlige byrom og rekreasjonsmuligheter, blant annet i form av en stor fjordpark. Med dette kan Filipstad være en arena for større arrangementer og temporære aktiviteter, og planen ivaretar muligheten for store publikumsattraksjoner. Når spaden kan settes i jorden er p.t. ikke bestemt.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 200906549 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1875/926970-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 23.02.1875 
Bestemmelse om benyttelse

1876/924998-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 28.03.1876 
Bestemmelse om benyttelse. Overført fra Hansteensgt 22

1951/302147-1/105  Obligasjon 02.08.1951 
BELØP: NOK 1.000.000. Panthaver: OBOS Eiendomsforvaltning AS Org.nr: 934261585

1953/300089-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 10.01.1953 
veket for: OBLIGASJON 1953/300085-1/105
veket for: OBLIGASJON 1953/300087-1/105
veket for: OBLIGASJON 1953/300088-1/105
1981/505788-1/105   ** Tinglysing på nytt 11.06.1981 
2011/269009-1/200   ** Tinglysing på nytt 06.04.2011 

2014/57147-1/200   ** Transport av panthaver 21.01.2014 
Fra: DNB BANK ASA. Org.nr: 984851000. Willendorf AS Org.nr: 974169282

2014/971002-1/200   ** Transport av panthaver 07.11.2014 
Fra:LINDORFF AS. Org.nr: 974169282 Til: OBOS Eiendomsforvaltning AS Org.nr: 934261585

2015/906667-1/200  Pantedokument 02.10.2015 
BELØP: NOK 18.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Uomsettelig. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. 
 

Aksjelag

As Observatoriegaten 10, Orgnr.: 930.475.432 består av 108 leiligheter knyttet til aksjer.
Styreleder er Bjørn-Tomas Horsdal.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Aksjeselskapets revisor er PricewaterhouseCoopers AS, ved statsautorisert revisor Cato Grønnern.

Laget har egen hjemmeside: http://observatoriegata10.wordpress.com

Get er for tiden aksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 180.731,- pr. 17.12.19.
Andel fellesformue kr. 20.931,- pr. 31.12.18.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 15.394.920,- pr. 17.12.19 og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 3,4 % pr. 17.12.19, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 923,-.
Restløpetiden er 26 år og 3 mnd.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6649401

Regnskap

Regnskap for 2018 viste et overskudd på kr. 161 298,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr 900,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Mellom kl. 23.00-07.00 skal det være ro i gården.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Montering av balkonger ble vedtatt på generalforsamling 14.05.18. Låneopptak fordeles på de som evt. får balkong. Det ligger an til at søknadene sendes tidlig i 2020 som ett-trinnsøknader (kun 3 ukers behandlingstid hos etaten). Når svar på søknadene foreligger, vil styret informere aksjonærene og kalle inn til ekstraordinær generalforsamling med 2 ukers varsel i mars, slik at evt. bygging kan igangsettes før sommeren. Det presiseres at dette er en søknad og derfor ikke godkjent p.t.

Større vedlikeholds- og rehabiliteringsarbeider
2018: Oppgradering av belysning i trappeganger og korridorer, samt nødlys i kjeller og på loft. Oppgradering av bakgård.
2017: Legging av vanntett membran på bakgårdsareal.
2016: Oppgradering av uteareal mot gate Beplantning og oppgradering av gårdens forhageareal mot Observatoriegata og Hansteens gate. Fasadebelysning montert.
2015 - 2016: Nedsenkede kontainere for husholdningssøppel og papir etablert på gårdens areal på gateplan i Observatoriegata. Ytterpuss og isolasjon skiftet for hele fasaden på for- og bakside.
2014: Alle boder i kjeller skiftet til stålboder.
2012: Lamper i fellesarealer og callinganlegg skiftet. Kontrollert el.installasjoner i fellesarealer og ca. halvparten av leilighetene.
2010: Baderomsrehabilitering, inkl. ny soil. Skiftet 14 brannskap
2009 - 2011: Heisenes tekniske utstyr skiftet, beholdt heisstol. Én heis i 2009, den andre i 2011
2009: Nye vaskemaskiner og tørketromler

Husdyrhold

Det må søkes til styret vedr. dyrehold. Se lagets husordensregler § 14 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,8 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,- og markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Robin Rodahl

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.