#GRØNLAND, Breigata 20
2 570 000,-
Pen og lys 3-roms hjørneleilighet | 25m2 privat og solrik takterrasse m/utsikt | 1,98% rente | Heis | Ingen forkjøp
 • Prisantydning: 2 570 000,-
 • Fellesgjeld: 2 094 950,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 4 672 760,-
 • Ligningsverdi: 1 242 967,-
 • Fellesutgifter: 15756,-

  Fjernvarme, 2 megabyte via Lynet, vaktmestertjeneste, trappevask, drift av borettslaget, nedbetaling av lån, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
2 570 000,- (Prisantydning) 2 094 950,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 664 950,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 672 760,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 62 m²
 • Bruksareal: 64 m²
 • Bruttoareal: 70 m²
 • Etasje: 6
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2009
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 470
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 166439413
 • Sist endret: 19.05.20 12:18
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 90%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 74%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 84%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 28%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-19-0185

Adresse og matrikkel

Breigata 20, 0187, Oslo, Gnr. 230 bnr. 470 snr. 3, andelsnr. 79 i 4 blocks borettslag med orgnr. 992820462 i Oslo kommune

Eier

Aksel Louis Legouy Kvaal

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

64 / 62 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2009

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 1.800 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 1.800,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 788 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal. Felles tomt for borettslaget opparbeidet med gressplen, tær, prydbusker, lekeapparater for de minste, sykkelparkering og asfalterte internveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lys og pen 3-roms beliggende høyt og fritt til i 6. etasje. Leiligheten ligger på hjørnet av bygget med store vindusflater som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen har balansert ventilasjon som sørger for et godt inneklima. En fantastisk forlengelse av leiligheten er en privat takterrasse på 25,5m2 med utsikt mot Barcode og Bjørvika!
Her vil du bo sentrumsnært på Grønland og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler.

- Kvadratsmart og luftig 3-roms hjørneleilighet med flott utsikt
- Privat takterrasse på hele 25 kvm med fantastiske solforhold
- V.vann, fyring og internett inkl
- Heis
- Ingen forkjøpsrett
- Gode kollektivmuligheter

Innhold

Leiligheten ligger høyt til i 6. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, 2 soverom, bad, garderobe og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod. Ellers er det felles sykkelparkering, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Leiligheten har en super sentral beliggenhet i et etablert boområde på Grønland, rett ved Tøyen og med Grünerløkka kun en liten spasertur unna. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler. Grønland er et meget populært område hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Det kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, søndagsåpen Bunnpris, Meny og diverse grønnsakforretninger.

Grønland har et urbant byliv, spennende butikker, flere hyggelige spisesteder samt fine parker. Grünerløkka som ligger en liten gåtur unna, er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen.

På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, t-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også på Grønland som for eksempel Oslo Mekaniske, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er også rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa", ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber.

Dersom man ønsker en gåtur, eller en avslappende dag i parken, finner man blant annet vakre Botanisk Hage rett opp i gata. Tøyenparken og Sofienbergparken med sine flotte parkmessige fasiliteter, er perfekt for late sommerdager.
Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter i nærområdet. For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Naturhistorisk museum. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i august. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus. Det er også kort gange til sentrum.

Bjørvika ligger godt innen rekkevidde og her du kan besøke Operahuset, eller ta en tur ut til badeplassen på Sørenga som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.

Nærmeste T-banestasjon og alle 6 linjer finner du på Grønland. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, t-bane og buss i alle byens retninger.

Stue | Med takterrasse

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg som har blitt overflatebehandlet i senere tid. Gulvet er belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren. Da blir hele stuen forlenget med den herlige takterrassen på 25,5 m2. Her er det masse plass å boltre seg på! Det er meget god plass til utemøblement, grill og beplantning. Terrassen er sørvendt, så her får du fantastiske solforhold og en utsikt mot Barcode og Bjørvika. I 2019 ble det plantet klatreplante på terrassen. Her er det utebelysning for en hyggelig atmosfære. Gulvet er belagt med terrassebord

Kjøkken | Åpen løsning

Lyst og pent kjøkken med glatte fronter og benkeplate av tre med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Ikea. Det er laminerte plater med metallbeslag mellom kjøkkenbenk og overskap. Over kjøkkenbenken er det lysarmatur med stikkontakter. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen. Perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager. I senere tid har benkeplate blitt byttet ut og kjøkkenet ble utvidet med en 60 cm seksjon. Du finner hvitevarer som kjøleskap med fryser fra Samsung, integrert oppvaskmaskin fra Bosch, integrert stekeovn og induksjon platetopp fra Ikea, samt ventilator i overskap fra Franke med sentralavrtekk. Veggene har blitt malt i senere tid og gulvet er belagt med parkett.

To soverom | Stille og fredelig

Boligen har to soverommet av gode størrelser. I senere tid har rommene blitt malt i tidsriktige farger. Gulvene er belagt med parkett. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement.

Leiligheten ligger i 6. etasje, og det sørger for begrenset innsyn og støy. Det er plass til garderobeskap bak døren på hovedsoverommet. Soverom to har et garderobeskap på ca. 1 meter som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Plass til 140 cm seng. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. Egner seg også fint til utleie.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med gulvvarme. På badet finner du dusjhjørne med innfellbare glassdører (fra 2015) med dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj, toalett fra Gustavsberg, vegghengt servantskap i slett hvit utførelse med benkeplate (fra 2018) av laminat og nedsenket servant (fra 2018) fra Duravit med ett-greps armatur. Over servanten ble det montert nytt speilskap i 2018 med innfelt lys. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. I himlingen er det mekanisk avtrekk.

Entré | Tilknyttet garderoberom

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg er entréen tilknyttet boligens garderoberom på ca. 2 m2, som sørger for svært gode oppbevaringsmuligheter. Veggene er malt i moderne farger fra senere tid og gulvet er belagt med parkett. Det er adkomst via felles trappegang med heis. Eller har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35 dB med kikkehull og dørpumpe.

Felleskostnader

Totalt kr 15 756 pr. mnd.


Fjernvarme, internett, vaktmestertjeneste, trappevask, drift av borettslaget, nedbetaling av lån, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
- Lån (renter og avdrag): 10.477,-
- Fjernvarme 792,-
- Felleskostnader 4.487,-

Av Lån er ca. 7000 avdrag og ca. 3477 renter. Rentene rapporteres automatisk inn til Skatteetaten og kommer som fradrag under punkt «3.3.4/4.8.2 Andel av kostnad/gjeld i boligselskap» på Skattemeldingen. Borettslaget har lån med rente på 1.98% i Husbanken.

Fjernvarme har ikke vært målt per leilighet, men blitt delt per brøk de siste 10 årene. Det ble nylig avregnet for perioden 01-01-2017 til 30-06-2018 (18 mnd) som førte til en tilbakebetaling på kr 6 042,- kroner fra borettslaget til eier. Snittet brukt på leiligheten i denne perioden har vært kr 456,- per måned, istedenfor kr 792,- pr. mnd som stipulert i felleskostnadene.

Etasje

6 etasje

Garasje / Parkering

P-hus med adkomst fra borettslaget. Drives av Aimo Park. Selger har leid p-plass utenom normal arbeidstid (fri parkering i U2-U4 i helg og kveld/natt, ikke 8-16) for kr 700 per måned. Det har i følge selger fungert optimalt for en som er borte på hverdager 8-16. Kombinerer veldig bra med lademuligheter i U4. I U4 er det 22 p-plasser med 3,6 kW ladere der man kun betaler for strøm brukt gjennom Fortum. 2 kr/kWh. Dette gir fullt batteri hver morgen for en rimelig pris

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 242 967 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 474 680 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 7 etasjer, samt underetasje. Gulv mot grunn er av betong. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og skillende dekker hovedsakelig av betong og stålkonstruksjoner. Yttervegger av pusset og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjonen utvendig tekket med takpapp/membran. Terrassedør og vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 2016 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3.2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarme.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Utstyr

- Vannrør av typen rør-i rør system fra byggeår. Avløpsrør av plast fra byggeår.
- Fordelerskap med stoppekraner er plassert på vegg i entré.
- Balansert ventilasjon for et godt inneklima.
- Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Overlastningsvern er på 32A.
- Kursen til platetoppen ble oppgradert i 2016 til 25A.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles sentral og brannslukkingsapparat i pulver fra 2015.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse med tilhørende anlegg, kontor, forretning og bevertning. Reguleringsbestemmelse S-4177. Området forøvrig er regulert til fellesareal, spesialområde bevaring, tomt for offentlig bygning, vei, gangvei, offentlig trafikkområde, byggeområde for bolig med tilhørende anlegg, bevertning, kontor, forretning, offentlig eller privat tjenesteyting, barnehage, garasje, lett industri m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering - Kontor- og næringsbygg. Oslo Areal AS foreslår å omregulere Christian Krohgs gate 2 fra forretning, kontor, allmennyttig formål (undervisning og bevertning) til forretning, kontor, bevertning, undervisning, hotell/overnatting og gangvei. Det foreslås å rive all eksisterende bebyggelse, for så å oppføre et nybygg som vil gi en dobling av nåværende bruksareal.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714751 for mer informasjon.

Urtegata 9 - Planforslag til politisk behandling - Oppføring av kontor og undervisning. Eiendomsspar arbeider nå med reguleringsplanen for Urtegata 9, som omfatter ca. 50.000 BTA kvadratmeter, med kontorlokaler fra og med plan 2, og utadrettet virksomhet i byggenes plan 1. Prosjektet består av tre bygg, Veksthuset, Fabrikken og Drivhuset.  Fabrikken er et rehabiliteringsprosjekt, mens Veksthuset og Drivhuset vil være nybygg. Byggene vil til sammen kunne gi området inntil 3.500 nye kontorplasser.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201500149 for mer informasjon.

Grønland 12 - Bruksendring fra kontor til barnehage.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201918110 for mer informasjon.

Grønland 12 og 12 B - Bruksendring. Søknaden gjelder bruksendring fra forretning og kontor til hotell. Det blir i alt 50 hotellrom fra andre til fjerde etasje. Eksisterende restaurant i første etasje opprettholdes, men får en hotellresepsjon i lokalet.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201613898 for mer informasjon.

Grønland 14 - Etablering av parkeringsplass.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201918681 for mer informasjon.

Grønland 16 - Bruksendring av kontorbygg til hotell. Det søkes om bruksendring av undervisningsbygg til hotell. Det skal etableres 34 nye hotellrom, hvorav fire er universelt utformet. Byggets bruksareal er 1085,6m2.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201803492 for mer informasjon.

Grønland 24 - Oppføring av nytt bygg. Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan. Bebyggelsen utgjør 687 m² BRA.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718006 for mer informasjon.

Grønland 24 - Rivning av eksisterende garasje og skur.
Planstatus: Rammetillatelse gitt.

Jensens have - Oppføring av ballbinge.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201603499 for mer informasjon.

Norbygata 12 - Tilbygg, ombygging og rehabilitering av industri/kontorbygg. Tiltaket er første ledd i en fullstendig transformasjon av kvartalet. Omsøkt tiltak skal inngå som en av flere komponenter i et byromkonsept med åpning av en passasje gjennom kvartalet. Konkret omhandler søknaden ombygging og rehabilitering av eksisterende industri/kontorbygg i
åtte etasjer og tilbygg på byggets nordvestgavl i hele byggets høyde.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201814712 for mer informasjon.

Norbygata 12 og Urtegata 9 - Rivning av parkeringshus med ramper.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201901824 for mer informasjon.

Urtegata 9 - Norbygata 12 - Innvendig rivning av kontorbygg.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201816873 for mer informasjon.

Urtegata 9 - Innvendig rivning av kontorbygg.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201812657 for mer informasjon.

Grønlandsleiret - Oppføring av boligblokk. Grønlandsleiret 16 ligger på Grønland i Bydel Gamle Oslo, og er i dagens situasjon en ubebygd tomt. Omsøkt tiltak omfatter en utvikling av eiendommen ved oppføring av en kombinert forretnings- og boligbygning på 7 etasjer samt kjeller og takterrasse.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2009/359727-1/200  Pantedokument 20.05.2009 
BELØP: NOK 48.715.000. Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere Lnr.: 10023303. Overført fra: 0301-230/470. Gjelder denne registerenheten med flere
2009/855116-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 10.11.2009 
veket for: PANTEDOKUMENT 2009/706057-1/200
veket for: PANTEDOKUMENT 2009/706072-1/200

2009/706072-1/200  Pantedokument 23.09.2009 
BELØP: NOK 92.616.000. Panthaver: HUSBANKEN Org.nr: 942114184. Overført fra: 0301-230/470. Gjelder denne registerenheten med flere

2009/969158-6/200  Erklæring/avtale 16.12.2009 
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/parkeringsanlegg. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: 0301-230/470. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/762513-1/200  Pantedokument 14.05.2018 13:09 
BELØP: NOK 1.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt

2010/196669-1/200  Seksjonering 16.03.2010 
opprettet seksjoner: snr: 3
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 36052/41630
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget 4 Blocks, org.nr. 92.820.462, består av 98 andelsleiligheter.
Styreleder er Tone Lien.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er BDO AS.
Selskapet 1 Hjelpende Hånd ivaretar vaktmestertjenester for borettslaget.

Borettslaget har egen hjemmeside: www.4blocks.no
Borettslaget har en kollektiv avtale om bredbånd, 2 megabyte via Lynet gratis for alle.
Boligselskapet har avtale med ISTA om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av ISTA AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. ISTA AS avregner faktisk energiforbruk pr. år mot innkrevd á kontobeløp. Avregning skjer årlig med virkning fra 1.1.2017, pr. hvert års 1.7. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesning via egen påloggingsside.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 2 094 950,- pr. 13.12.19.
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 31.12.18.

Sameiet har 4 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 37.642.545,- pr. 13.12.19, og er tatt opp i Handelsbanken.
Renten på lånet utgjør 1,98 % pr. 13.12.19, med fast rente.
Kapitalkostnad er kr. 2.357,-.
Restløpetiden er 20 år og 2 mnd.

Lån 2 utgjør totalt kr. 79.396.715,- pr. 13.12.19, og er tatt opp i Handelsbanken.
Renten på lånet utgjør 1,98 % pr. 13.12.19, med fast rente.
Kapitalkostnad er kr. 4.872,-.
Restløpetiden er 20 år og 8 mnd.

Lån 3 utgjør totalt kr. 51.070.009,- pr. 13.12.19, og er tatt opp i Handelsbanken.
Renten på lånet utgjør 1,98 % pr. 13.12.19, med fast rente.
Kapitalkostnad er kr. 3.263,-.
Restløpetiden er 19 år og 8 mnd.

Lån 4 utgjør totalt kr. 942.321,- pr. 13.12.19, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 3,2 % pr. 13.12.19, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 111-.
Restløpetiden er 9 år og 5 mnd.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 1809818

Regnskap

Regnskapet for 2018 viste et overskudd på kr. 6 805 414,-. I budsjett for 2019 var det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 7 085 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det er ikke tillatt å lede avtrekk fra ventilator/vifte til felles ventilasjonsrør eller ut til yttervegg.
Det skal være ro i leilighetene i tidsrommet mellom kl. 23.00 og 07.00.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret jobber med ny løsning for renovasjon (under bakkeplan) og brannsikkerhet. Ny renovasjonsløsning er p.t. ikke mulig ihht. styreleder.
Det vil sannsynligvis bli mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld fra 2. halvår 2020, forutsatt at generalforsamlingen våren 2020 samtykker.

Ellers har det blitt utført følgende vedlikehold i 2018/2019:
- Nytt gjerde mellom 4 Blocks og Breimokvartalet.
- Reparasjon av postkasser i B12, B18 og B20.
- Reparasjon av callinganlegg.
- Ny dør på takterrassen i B12 og B20.
- Bygget om inntak av fjernvarme for å hindre legionellasmitte

Eller var det planlagt følgende vedlikehold:
- Vask og maling av rekkehus.
- Maling av trappeoppganger og inngangspartier i B12, B18 og B20.
- Flislegging av trapper i B12, B18 og B20.
- Styret har besluttet å først pusse opp gang nr. 20 som et pilotprosjekt før de gjennomfører de andre oppgangene i nr. 12 og 18.
- Belysning i bakgården jfr lysplan tilsendt fra OBOS.
- Nøkkelsystem for tekniske rom og for vaktmesterrom, samt el-tavlerom.
- Vurdere utbygging av inngangsparti i nr. 12.

Kameraovervåkning er iverksatt fra juni 2019.

Ordinær generalforsamling 14.5.2020 (foreløpig dato).

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre brukere av eiendommen. Det skal heller ikke være mer enn to husdyr pr.husstand. Se borettslagets vedtekter § 4.1. og husordensregler § 3 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra egenerklæringsskjema: Det foreligger en rapport på søk etter skadedyr i borettslaget. Ingen funn i leilighetene. Funn i næringsdelene i 1. etasje og pågående saneringsarbeid.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Mats Ergo

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.