#GRÜNERLØKKA, Fossveien 16 A
4 400 000,-
BEKLAGER SOLGT ETTER DIREKTE BUD TIL SELGER Klassisk og nydelig 3-R I Originale tregulv I Stukkatur, rosetter
 • Prisantydning: 4 400 000,-
 • Fellesgjeld: 108 400,-
 • Omkostninger: 15 735,-
 • Totalpris: 4 524 135,-
 • Ligningsverdi: 1 019 132,-
 • Fellesutgifter: 3675,-

  Kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.
Beregnet totalkostnad:
4 400 000,- (Prisantydning) 108 400,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 508 400,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 300,- (Medlemsskap BRL) 300,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 735,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 524 135,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 57 m²
 • Bruksareal: 57 m²
 • Bruttoareal: 62 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1899
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 37
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 167011289
 • Sist endret: 08.06.20 22:52
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 51%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 64%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 19%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

19-19-0323

Adresse og matrikkel

Fossveien 16 A, 0551, Oslo, Gnr. 228 bnr. 37, andelsnr. 14 i Borettslaget fossveien 16 med orgnr. 950291737 i Oslo kommune

Eier

Ane Muladal

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av Usbl, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget og har meldefrist 07.01.2020

BRA/PROM

57 / 57 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1899

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 520 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Flott opparbeidet gårdsrom med heller, singel, beplantning, sykkelparkering og sittegrupper, samt ildsted til bruk for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder:
Entré, kjøkken, stue, baderom og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten to boder. En kjellerbod, samt en loftsbod med gulvareal på ca. 6m².

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet på Grünerløkka. Kort vei til flere fine parker som f.eks Sofienbergparken, Birkelunden, Kubaparken og Grünerhagen. I Fossveien 16 har du alt av fasiliteter rett utenfor døren, samtidig som du bor i tilbaketrukkede omgivelser.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel Südøst, Nighthawk Diner, Delicatessen, Mucho Mas, Villa Paradiso eller de populære utestedene Parkteatret, Fru Hagen, Ryes og Blå. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

Rett på andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er kun noen få meter unna leiligheten, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også EVO og SATS i umiddelbar nærhet. Ringnes Park med kino, Sats/Elixia og Meny ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Det er få meter fra nærmeste trikkestopp (Olaf Ryes Plass) hvor trikk 11, 12 og 13 går, fra Toftes gate finner du busstopp for 30-bussen og fra Sannergata busstopp kan du ta buss nr. 21 og 33. Kort vei til Telthusbakken hvor du finner holdeplass for 54- og 34-bussen. Det er enkelt å ta seg til sentralbanestasjonen som har tog, flytog og diverse bussforbindelser. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker, også søndagsåpne.

Lys og fin entré med porttelefon

Du ønskes velkommen inn i en lys og fin entré med plass til sko og yttertøy. Når du entrer leiligheten forstår du fort gleden av sjarmen som hører med i en klassisk leilighet. Gjennomgående med lysmalte originale tregulv, god takhøyde på opptil 2,9 meter og masse lysinnslipp fra de store vindusflatene.

Nydelig og romslig stue med flere lekre klassiske detaljer

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et rom som oser av sjarm med mange klassiske og fine detaljer. Rommet har lysmalte originale tregulv, lyse overflater og en kontrastvegg malt i en nydelig farge. Det er fantastisk takhøyde på ca. 2,92 meter, og taket omkranses med nydelig original stukkatur og lekker rosett. Beliggenheten i fjerde etasje, og med to store klassiske vindusflater mot sør gjør at lyset flommer inn. Stuen er av god størrelse (ca. 19m²) med plass til både stor sofagruppe, mediemøblement og en spisebordsgruppe. I hjørnet har du en klassisk støpejernsovn som er et nydelig møbel i seg selv, men også varmer godt på kalde høst- og vinterdager.

Sjarmerende separat kjøkken med moderniseringsbehov

Sjarmerende separat kjøkken med malte tregulv, lyse overflater og downlights i himling. Kjøkkeninnredning med lyse profilerte fronter og mørk heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Fine fastmonterte hyller som både er dekorative og gir ekstra oppbevaring. Plass til frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap m/frysedel (hvitevarene medfølger i utgangspunktet ikke i handelen).

Lyst og innbydende soverom med stukkatur og rosett

Fra stuen har du lekker original to-fløyet dør med profilerte fronter inn til det ene soverommet. Også i dette rommet har du de samme fine detaljene som i stuen, flott original stukkatur og nydelig rosett i himling. Det er god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, garderobeløsninger og for eksempel en kontorpult.

Dersom du ikke har behov for to soverom, vil dette rommet også være en fantastisk fin spisestue hvor du kan invitere til mange hyggelige selskap!

Klassisk soverom II som vender mot rolig bakgård

Det andre soverommet er også av god størrelse og med nydelige klassiske detaljer. God takhøyde, lysmalte tregulv, kontrastvegg med original teglstein og lekker stukkatur i himling. Stor vindusflate som vender ut mot rolig bakgård sørger for en god natts søvn. Det er plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt rikelig med oppbevaringsplass i garderobeskap.

Lyst baderom med opplegg til vaskemaskin

Leiligheten har et lyst baderom med fliser på gulv, strietapet på veggene og panel i himling med downlights. Baderomsinnredning med glatte fronter, heldekkende servant, og vegghengt speil over. Dusjnisje med flislagte vegger, innfellbar glassdør og veggmontert hånddusj. Baderommet er også utstyrt med gulvmontert toalett og opplegg til vaskemaskin.

Felleskostnader

Kr. 3 675,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV og bredbånd fra Get, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag) utgjør ca. kr. 986,- av totale felleskostnader.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger per år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2020.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 019 132 per 31.12.2018.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 668 875 per 31.12.2018.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård oppført 1899 over fire etasjer i tillegg til kjeller og loft. Bærende konstruksjoner av mur, tegl og stål. Etasjeskillere av tre. Fasaden er pusset og malt. Leiligheten har inngangsdør fra Scanflex AS, med kikkehull og sikkerhetslås. Vinduer med to-lags glass fra 1979.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 57m², Bruksareal: 57m², Bruttoareal: 62m²

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, baderom og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med klassisk støpejernsovn i stuen. Elektrisk oppvarming med panelovner.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

* Porttelefon
* Fastmontert knagghylle i entré
* Støpejernsovn i stuen
* Fastmonterte hyller på kjøkken
* Garderobeskap på soverom II
* Panelovn på baderom
* Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré
* Røykvarsler og brannslukningsapparat
* Varmtvannsbereder på baderommet
* Leiligheten disponerer to boder, en i kjeller og en på loft
* Kabel-TV og bredbånd fra Get inkludert i felleskostnadene

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Helgesens gate 1 A-B - Tilbygg, påbygg og bruksendring fra skole til boliger - Tidligere adresse Fossveien 19
Saksnummer: 201008548 - Byggesak
Status: Tilsyn gjennomført

Grünerhagen park - Oppføring og flytting av lysmaster, etablering av kunstgressdekke
Saksnummer: 201806547 - Byggesak
Status: Igangsettingstillatelse gitt

Nordre gate 2 - Opparbeidelse av hage til uteservering - Restauranthuset Nedre Foss gård
Saksnummer: 201910876 - Byggesak
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Fellesobligasjon for bor.innskudd, tinglyst den 28.01.1982, dagboknummer 501119. Beløp: NOK 985.000. Panthaver: Andelseierne i borettslaget.
* Pantedokument ved bytte av bank, tinglyst den 29.11.2012, dagboknummer 1016606. Beløp: NOK 1.730.000. Panthaver: DNB Bank ASA.
* Pantedokument, tinglyst den 29.01.2018, dagboknummer 375080. Beløp: NOK 1.500.000. Panthaver: DNB Bank ASA.

Borettslaget har følgende tinglyste rettigheter på andre eiendommer:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 11.01.1991, dagboknummer 2059. Rettighetsgiver: Gnr. 228, bnr. 30 i Oslo kommune. Rett til adkomst, vedlikehold, plikt til utbedr. ett komm. krav (30 år). Fl. best.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 23.01.1992, dagboknummer 4274. Rettighetsgiver: Gnr. 228, bnr. 213, snr. 1-20 i Oslo kommune. Rett til adkomst, vedlikehold, plikt til utbedr. ett komm. krav (30 år). Fl. best.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 18.02.2002, dagboknummer 10741. Rettighetsgiver: Gnr. 228, bnr. 212 i Oslo kommune. Bruksrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Borettslaget Fossveien 16 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950 291 737, og består av 24 leiligheter og 1 næringslokale. Forretningsførselen er utført av Boligbyggelaget Usbl.
 

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12124608196, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 17.12.2019: 3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 24
Saldo per 17.12.2019: Kr. 877 276,-
Andel av saldo: Kr. 42 182,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 (siste termin 30.09.2025)

Lånenummer: 12135938368, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 17.12.2019: 3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 93
Saldo per 17.12.2019: Kr. 1 422 078,-
Andel av saldo: Kr. 68 377,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2018 (siste termin 30.12.2042)

Andel fellesgjeld

Kr. 110 558,- per 17.12.2019.

Andel formue

Kr. 44 952,- per 31.12.2018.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring NUF. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Inntektene i 2018 var til sammen kr. 889 452,-.
Kostnadene i 2018 var til sammen kr. 1 694 117,-.
Årsresultatet i 2018 ble et underskudd på kr. -859 635,-.

Borettslagets disponible midler per 31.12.2018 var kr. 709 026,-

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Husdyrhold

I henhold til husordensreglene er det bare tillatt med hund eller katt etter godkjenning fra styret og under forutsetning av at andre leieboere ikke sjeneres.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cu@schalapartners.no eller SMS: 92 30 59 23 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,75 % av salgssummen, minimum kr. 35.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Carl Uthus

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.