#PANORAMAUTSIKT PÅ ULLERN, Silurveien 43
3 500 000,-
Lekker 2-roms med heis | Garasje* | Solrik balkong | Varmtvann/fyr inkludert | Bad rehab + oppgradering el-anlegg 2018
 • Prisantydning: 3 500 000,-
 • Fellesgjeld: 60 367,-
 • Omkostninger: 19 150,-
 • Totalpris: 3 579 517,-
 • Ligningsverdi: 846 828,-
 • Fellesutgifter: 3221,-

  Felleskostnader inkluderer; Varmtvann, fyring, forsikring, kabel-tv/internett, vedlikehold/drift fellesareal, avdrag, renter, gebyrer og kommunale avgifter fellesareal.
Beregnet totalkostnad:
3 500 000,- (Prisantydning) 60 367,29 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 560 367,29 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 3 375,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 8 125,- (Transportgebyr) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 19 150,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 579 517,29 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 46 m²
 • Bruksareal: 46 m²
 • Bruttoareal: 51 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1961
 • Gårdsnummer: 28
 • Bruksnummer: 729
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 166777079
 • Sist endret: 25.03.20 12:11
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 81%
  eier sin egen bolig
 • 96%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 15%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 82%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

16-19-0255

Adresse og matrikkel

Silurveien 43, 0380, Oslo, Gnr. 28 bnr. 729, aksjebrevnr. 37 i Ullernbyggene II AS borettslag med orgnr. 910735535 i Oslo kommune

Eier

Carl Fredrik Rehn

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

46 / 46 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1961

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 2.000 - 3.000 kWh pr. år.

Tomt

Areal: 3 495 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Felles tomt for borettslaget. Tomt opparbeidet med busker,trær og diverse beplantning. Sykkelparkering og sittegrupper. Asfalterte og hellelagte internveier.

Beskrivelse

Pen, velholdt 2-roms aksjeleilighet med heisadkomst. Leiligheten ligger i byggets andre etasje og har store vindusflater som gir en flott utsikt med lite innsyn. Stuen ligger i delvis åpen løsning til kjøkkenet og bidrar til en sosial planløsning. God plass til sittegruppe, spisebord og reol. Tidsriktig bad rehabilitert i 2018, samme år ble el-anlegget oppgradert i leiligheten (dokumentsjon foreligger) samt leiligheten generelt overflate-oppusset.

- Utgang fra soverom til sør-øst vendt balkong på ca. 3,5 m².
- Eget, praktisk omkledningsrom
- Leiligheten disponerer to boder
- Mulig å ta over garasjeleie. Leiepris er p.t kr 700,- pr. måned.
- Ingen dokumentavgift eller forkjøpsrett
- Leiligheten er beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Ullern/Ullernåsen.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, omkledningsrom, bad, soverom, stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Utgang fra soverom til sør-øst vendt balkong på ca. 3,5 m².

I tillegg disponerer leiligheten to boder;
- 1 bod i 1. etg på ca. 1,9 m².
- 1 bod i 2. etg på ca. 2,2 m².

Leiemulighet av garasjeplass i felles garasjeanleggkan videreføres.

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Ullern/Ullernåsen. Barnevennlig og tilbaketrukket. Grønne fellesarealer med hyggelig lekeplass med klatrestativ, sklie, husker m.m. Fotballbane som islegges til skøytebane vinterstid. Grillplass med benker og bord. Ullernbyggene 2 AS er et aksjelag med høy trivselsfaktor og som av beboerne beskrives som et godt sted å bo!

Sentral og attraktiv beliggenhet, i en rolig vei på Ullern rett ved offentlig kommunikasjon. Boligen har umiddelbar nærhet til Ullernåsen T-banestasjon (linje 3) . T-banen tar ca. 8 minutter ned til Majorstuen og 12 min til Jernbanetorget.

Fra leiligheten er det ca. 10 minutters gange til nærbutikk ved Åsjordet t-bane hvor det også er tannlege. Fysioterapi, treningsstudio og legevakt vest finnes i Silurveien 2. En kort biltur til CC Vest storsenter med et komplett servicetilbud med alt man måtte trenge.
Flotte muligheter for tur og rekreasjonsmuligheter i Mærradalen, både til fots og på ski. Fra eiendommen kan man gå gjennom Mærradalen til Bogstad og videre innover i Sørkedalen. Det er kort vei til bade- og turmuligheter på Bygdøy, Fornebu og Sollerudstranda. Lysaker brygge ligger en kort søndagstur unna med et godt utvalg av kafeer og restauranter.

Entré

God plass til oppheng av klær og plassering av sko. Fra entréen har man direkte adkomst til et romslig omkledningsrom med store garderobeskap - flott for oppbevaring. Entrédør med kikkehull, sikkerhetslås og Brannklasse B30 og lydklasse 35db. Sikringskap er plassert i felles oppgang med automatsikringer (Ny innmat fra 2018). Gulvflater med en stavs laminat, malte flater og himling.

Stue

Lys, luftig stue med store vindusflater med svært hyggelig utsikt - ingen innsyn. Stuen har god plass til sittegruppe og stort spisebord. Gulvflater med en stavs laminat, malte flater, malt himling med nedsenket "lyskasse" med downlights.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning til stuen og skaper en sosial planløsning. Kjøkkenet er utstyrt med profilerte, malte fronter og god skapplass. Benkeplate i laminert utførelse, nedsenket oppvaskkum, flis mellom benkeplate og overskap. Lysarmatur og stikkontakt under overskap. Innebygd komfyr med keramisk koketopp fra Gram, ventilator med belysning og kullfilter. Innebygd oppvaskmaskin fra Siemens, frittstående kjøleskap med frysedel fra Gorenje. Elektrisk anlegg på kjøkken ble fornyet 2018. Laminat på gulv, malte flater og himling.

Bad

Pent, tidsriktig bad totalrenovert 2018. Nedsenket dusjsone med foldedører i glass, vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit, servanskap med skuffer i høyglans, hvit utførelse, nedsenekt servant i porselen med ett-greps armatur. Speilskap med stikkontakt og lysarmatur på vegg over servant. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Avtrekksventil på vegg med mekanisk avtrekk ut av bygget. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malt, nedsenket himling med downlights.
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom, dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom

Soverommet har god plass til dobbeltseng og nattbord. Gulvflater med en stavs laminat. Skyvedør mellom soverom og stue.

Utgang fra soverom til sør-øst vendt balkong på ca. 3,5 m². Betongdekke belagt med treheller. Rekkverk av metall og fasade plater. God plass til sittegruppe, beplantning m.m.

Felleskostnader

3 221 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer; Varmtvann, fyring, forsikring, kabel-tv/internett, vedlikehold/drift fellesareal, avdrag, renter, gebyrer og kommunale avgifter fellesareal.

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Selger opplyser om at det vil være mulig å videreføre garasjeleie i bygget, jf godkjenning fra styret. Leiepris er p.t kr 700,- pr. måned.

Det er per 13. Nov 2019 installert fire ladebokser på utsiden av garasjeanlegget til bruk. Selger bruker disse selv for lading av elbil. For å få tilgang til ladestasjonene må beboere ha en RFID,-brikke, som koster kr. 200,-. For ladingen (bruk av strøm) faktureres brukerne 40 kr pr mnd etterkuddsvis hvert kvartal, dvs 120 kr 4 ganger pr år, uavhengig av hvor mye den enkelte faktisk lader. Styrets ambisjon er å holde disse kostnadene lave, dvs til selvkost, men prisene kan økes i fremtiden. Pr i dag foreligger det imidlertid ingen planer om å øke disse kostnadene. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 846 828 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 822 759 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 5.etasjer. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong og stålkonstruksjoner. Etasjeskiller av betong. Hovedsaklig flatt tak belagt med papp/ membran( ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede overflater. Leiligheten har slett entredør med kikkehull, sikkerhetslås og Brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer og balkongdør med to-lags glass fra ukjent årstall. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 16.11.19.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende dokumenter foreligger:
- Silurveien 43 - Hobbyrom 2 etg - Ferdigattest - 1970.
- Silurveien 43 - Boligblokk - Arkivkort (attestert) - 1967

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 51 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, omkledningsrom, bad, soverom, stue med delvis åpen kjøkkenløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret kan aksjeeieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil 3 år dersom aksjeeieren selv, hans ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg og elektriske varmekabler på bad.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-576 av 24.11.1954. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 04.11.19) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Oppføring av nye boliger - Silurveien 18 - 20 - Detaljregulering til off. ettersyn - Boliger
Det skal bygges tre boligblokker i småhusplanen, i stasjonsnært område. Se Oslo Planinnsyn Ref: 201718857.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1962/15406-1/105  Bestemmelse om veg  
30.11.1962 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/21015-1/105  Obligasjon  
26.09.1977 
BELØP: NOK 8.500
Panthaver:Prytz Anne Sofie  
Lnr: 1098457
ANFØRT PRIORITET:
ETTER NOK 4.000.000 ELLER DEN TIL ENHVER TID NØDVENDIGE PANT
GJELD PÅ EIENDOMMEN
 
1977/21016-1/105  Obligasjon  
26.09.1977 
BELØP: NOK 8.500
Panthaver:Dahl Aslaug  
Lnr: 1098458
ANFØRT PRIORITET:
ETTER NOK 4.000.000 ELLER DEN TIL ENHVER TID NØDVENDIGE PANT
GJELD PÅ EIENDOMMEN
 
1999/16790-1/105   ** Diverse påtegning  
07.04.1999 
Mortifisert 06.04.1999 i sak 98 - 336A, autorisert kopi
utstedt samme dag.
 
1981/14069-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
05.06.1981 
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
 
2016/973002-1/200  Pantedokument  
24.10.2016 
BELØP: NOK 4.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Uomsettelig
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
1961/12116-1/105  Registrering av grunn  
28.09.1961 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:608

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Selskapets navn er Aksjeselskapet Ullernbyggene 2. Selskapets formål er drift av eiendommen gnr. 28, bnr. 729, Silurveien 43 i Oslo. Forretningsførselen er utført av Borge Forvaltning AS. Aksjelaget består av 51 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.

Det er aksjeselskapet som eier eiendommen, mens aksjonærene eier aksjer i selskapet. Aksje i selskapet gir aksjonær borett til en nærmere bestemt bolig. Aksjonærene har ikke personlig ansvar for boligaksjeselskapets gjeld, men aksjeselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjonærene gjennom månedlige fellesutgifter (husleie). Interessenter oppfordres til å sette seg inn i boligaksjeselskapets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Det praktiseres dugnadsgebyr p.t. kr 400,- som faktureres de som ikke deltar i varslede dugnader.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 60 367,29,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 27 293,67,- pr. 31.12.2018.

Selskapet har per d.d. Serielån med lånnr 1213.36.70317 med endelig innfrielse i 2036. Rentesats 3,95%. Rest 3 060 000,-.

Andel fellesgjeld

60 367,29,- pr. 31.12.2018.

Andel formue

27 293,67,- pr. 31.12.2018.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 82737086

Regnskap

Selskapets årsresultat for 201 8 ble et overskudd stort kr. 26.738,- mot et overskudd på kr. 542.140,- i 2017. Årets resultat overføres til annen egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Det opplyses at eiendommen står ovenfor større vedlikeholdsprosjekter, som vil bli vurdert tas samlet eller fordeles utover de neste årene. Dette gjelder utskiftning av fyringsanlegg, rensing av ventilasjonsanlegg.

Ombygging av boder i 2. etg. til ny utleieleilighet: Styreleder og forretningsfører informerte om saken. Man ser for seg muligheten til å gjøre om 11 boder i 2. etasje til en ny leilighet som kan leies ut. Eksisterende boder vil bli flyttet til 1. etasje, slik at ingen vil miste bodplass. Det bør kunne bygges en to-roms leilighet på ca 50 kvm.som kan gi ca. 12.000,- (eller mer) i månedlig inntekt. Det foreligger ennå ikke noe detaljert forslag med kostnadsvurdering. Saken ble diskutert og det var stor interesse for dette. Styret ble enstemmig bedt om å fortsette med utredning av saken.

Styreleder opplyser: Aksjelaget planlegger to rehabiliteringsprosjekter neste år. Ventilasjonsanlegget skal oppgraderes og aksjelaget skal installere bergvarmepumpe. Laget har en kontantbeholdning tilsvarende mer enn 50% av investeringen i bergvarmepumpeanlegget og mener begge prosjektene kan realiseres uten at fellesutgiftene økes. Med bergvarmepumpe vil faste kostnader bli redusert og inntektene i selskapet vil øke noe, bl.a planlegges innredning av en utleieleilighet til i gården. På fem års sikt er det derfor rom for en reduksjon i fellesutgiftene i Silurveien 43.

Husdyrhold

Dyr må ikke holdes uten styrets samtykke. Leieboerne bes særlig å passe på at hunder ikke tilsviner foran inngangsdør og i oppganger. Hunder skal holdes i bånd på selskapets eiendom.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.
Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,15 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anders Sveen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.