#LILLEBORG/TORSHOV, Ivan Bjørndals gate 12
6 450 000,-
Innholdsrik 4-roms selveier med ettertraktet beliggenhet | 2 bad | Heis+garasje | Balkong
 • Prisantydning: 6 450 000,-
 • Omkostninger: 177 570,-
 • Totalpris: 6 627 570,-
 • Ligningsverdi: 1 558 038,-
 • Fellesutgifter: 3170,-

Beregnet totalkostnad:
6 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 163 750,- (Dokumentavgift) 5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 177 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 627 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 83 m²
 • Bruksareal: 83 m²
 • Bruttoareal: 91 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2003
 • Gårdsnummer: 224
 • Bruksnummer: 380
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 162853615
 • Sist endret: 01.07.20 13:30
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 98%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 62%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 76%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

66-19-0183

Adresse og matrikkel

Ivan Bjørndals gate 12, 0472, Oslo, Gnr. 224 bnr. 380 snr. 18 orgnr. 986030492 i Oslo kommune

Eier

Christiane Kringlen Fiske

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

83 / 83 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2003

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 10600 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 10.600,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Beskrivelse

Innholdsrik og innbydende 4-roms selveier beliggende i et meget populært sameie på Lilleborg, rett ved Akerselva. Leiligheten er gjennomgående og fremstår som svært stilren og velholdt. Planløsningen er effektiv med en stue med åpen kjøkkenløsning, to delikate bad og tre soverom av god størrelse. Leiligheten har store vinduer i alle rom som gir både godt med lys og en god romfølelse. Leiligheten fremstår som moderne og tiltalende med sine stilrene innredninger, praktiske løsninger samt tidsriktige fargevalg. Alle veggflater, himlinger og gulvflater ble malt i 2018.  Boligen holder en gjennomgående god standard, og har nybyggfasiliteter som heis og garasje

Boligen ligger i byggets 3. etasje og med gangavstand til alt du måtte trenge. Her bor du både sentralt, men rolig til uten trafikkstøy!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder: Entré, kjøkken/stue, tre soverom og to bad.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6,3 m2, samt garasjeplass i kjeller foran bod.

Beliggenhet

Denne flotte leiligheten ligger skjermet og idyllisk til på ettertraktede Lilleborg like ved Akerselva i bydel Sagene. Rolig område som fremstår som en oase i en urban bydel. Flotte turområder i umiddelbar nærhet, med gangvei og turstier langs idylliske Akerselva. Her kan du vandre opp til Maridalsvannet, eller i motsatt retning ned til Oslo sentrum. Behagelig atmosfære i et område med nyere bygningsmasse og rehabiliterte fabrikkbygninger.

Hyggelige og pent tilrettelagte fellesarealer på Lilleborg-området med belysning, gangveier, sittegrupper og lekeområder. Fellesarealer blir forvaltet av sameiet "Det Lille Grønne". Inne på området Lilleborg finner du i dag populære bakeriutsalget Kolonihagen ved vannspeilet. På sommerstid kan du nyte kaffekoppen eller ferske bakevarer i solen ved vannspeilet..

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Det Andre Teateret, Soria Moria, en rekke spisesteder; Sagene lunsjbar, Åpent Bakeri, tapas, sushi og kafeér. Vertshuset Grisen og Trikkestallen er to velkjente spisesteder med uteserveringer sommerstid. Gode handlemuligheter med butikker som Sultan frukt og grønt marked, REMA 1000, Kiwi og slakter Strøm-Larsen samt døgnåpne Deli de Luca og 7-Eleven i nærheten. Søndagsåpne butikker som Bunnpris i Presidentgata. 10 minutter unna ligger Storo Storsenter med butikker og serveringssteder, et flott alternativ til sentrum. Flere parker i nærmiljøet med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter som Torshovparken og Torshovdalen. Akerselva med omkringliggende grøntområder i gangavstand fra leiligheten.

Kort vei til Oslo sentrum, og enkel adkomst til Blindern og BI Nydalen. I tillegg er det kort gangavstand til offentlig kommunikasjon, 3 trikkelinjer (11, 12 og 13), 3 busslinjer (37 som går døgnet rundt samt 20 og 54).

Entré

Innbydende og romslig entré. God plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Godt med oppbevaringsplass i garderobeskap. Dørcalling. Fra entré er det inngang til alle rommene i leiligheten.

Stue

Lys og luftig stue med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Plass til sofagruppe med tilhørende tv-møblement og spisegruppe. Det er åpen løsning til kjøkken, som gjør dette rommet svært sosialt og hyggelig. Utgang til en solrik balkong som utvider stuen på en fin måte.

Kjøkken

Delikat og tidløst kjøkken som ligger i åpen løsning til stuen. Kjøkkeninnredning er fra ikea og ble satt inn i 2008. Flott Innredning med hvite høyglans fronter, malt benkeplate i treverk med nedfelt oppvaskkum og ett-greps armatur. Flislagt vegg over kjøkkenbenk, og belysning under overskapene. Det er integrerte hvitevarer som induksjonstopp fra Miele, komfyr, microbølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra Ikea. Downlights i himling over kjøkkendel.

Det er gjort en del oppgraderinger på kjøkkenet. Koketopp, stekeovn og microbølgovn ble montert inn i 2018. Oppvaskkum og armatur ble byttet i 2019, videre ble det montert ekstra benkeplate i 2018.

Stor kjøkkenøy som er praktisk og sosial, her kan du fint plassere barkrakker. Det er et svært innholdsrikt kjøkken, med godt med skap- og benkeplass.

Bad 1

Pent, flislagt bad med dusjhjørne, servantskap med skuffer, samt frittstående toalett. Speil over servant med belysning og stikkontakt. Opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv.

Bad 2

Pent toalettrom fra 2018 med servantskap med skuffeinnredning, speilskap med belysning og frittstående toalett. Flislagt gulv med gulvvarme og tapetserte vegger. Direkte adkomst fra hovedsoverom.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en solrik balkong på ca. 9 kvm vendt mot en rolig bakgård. Her har du sol fra 12-20 på sommeren.Balkongen er romslig med god plass til utemøblement og grill. Det er tillatt å grille med elektrisk- eller gassgrill. Den hyggelige balkongen utvider stuen på en fin måte. Det er stikkontakt, lys, varmelampe og solskjerming på balkongen.

Soverom

Hovedsoverommet er pent og romslig og gir en skikkelig hotellfølelse. Her har du god plass til stor dobbeltseng og tilhørende nattbord. Godt med oppbevaringsplass i garderobeskap. Fra dette rommet er det direkte adkomst til et av leilighetens to bad.

Soverom 2

Soverom 2 er av god størrelse. Her får du fint plass til dobbeltseng om ønskelig. Godt med oppbevaringsplass i garderobeskap. Overflater malt i en lun farge sikrer en god natt søvn.

Soverom 3

Soverom 3 er også av god størrelse. Dette brukes i dag som TV-stue/gjesterom. Dette rommet kan du fint møblere etter eget ønske eller behov. Flott hjørnevindu med godt lysinnslipp.

Felleskostnader

3 170 pr. mnd.
Inkluderer blant annet kabel-tv (Canal Digital), trappevask, garasje, DLG (fellesområde), forretningsførsel, sameieforsikring og off.avgifter/renovasjon.

Etasje

3. etasje

Tomt

Areal: 911 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Fellesarealene er pent opparbeidet med asfalterte internveier, belegningsstein/heller, belysning, sittegrupper, lekeapparater, gressplen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Det medfølger bruksrett til en parkeringsplass i felles oppvarmet garasjeanlegg. Mulighet for gjesteparkering på gateplan og i garasjeanlegg.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 558 038 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 608 935 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4. etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og yttervegger av tegl-/murverk. Etasjeskillere av betong. Utvendige fasader forblendet med spekket tegl. Flatt tak tekket med papp (Ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer fra byggeår med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør fra byggeår med to-lags glass og karmer/rammer av tre.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex, datert 05.11.2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 29.12.2003. Følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 91 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie tillatt. Skal meldes til styret.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Elektriske varmekabler i baderomsgulv.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2001/60215-1/105  Best. om adkomstrett   05.10.2001 
 Bnr.377,378,379,380,381 og 382 skal rett til gangatkomst.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten,
Overført fra: 0301-224/380
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiets navn er Sameiet Lilleborg B4, og omfatter eiendommen G. nr. / B. nr. 224/380 i Oslo kommune og har adresse Ivan Bjørndals gt. 10, 12 og 28.

Sameiet består av 30 Boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Forretningsfører er Regnskapspartner 1 Oslo.

Sameiet har en fellesavtale med Canal Digital for TV signaler.

Hjemmeside: http://www.lilleborger.no/b4/wordpress/

Fellesgjeld / lånevilkår

Kortsiktig gjeld på kr 7.918,-.

Forsikring

Sparebank 1 Skadeforsikring AS Polisenummer: 2200258

Regnskap

Årsregnskapet for 2018 er satt opp under forutsetning av fortsatt drift, og det bekreftes at forutsetningen om fortsatt drift er tilstede.

Årsresultatet ga et overskudd på kr 26 177. Det samlede årsresultatet er lavere enn budsjettert. Dette er på grunn av endring i andel gjeld fra DLG, grunnet låneopptak til EL-bil infrastruktur.

Driftsinntekter var 1 151 356, som budsjett.
Driftskostnader var 1 007 685, som busjett.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdshistorikk:
 • Kontroll av brannklokker (utført sommer 2018)
 • Boning av trappeoppganger (utført sommer 2018)
 • Diverse reperasjoner på heiser som har stått
 • Gjennomført vellykket test av løsning for rehabilitering av balkonger.
 • Installasjon av infrastruktur for ladepunkter for EL-bil er gjennomført i regi av DLG.


Styret skal fremover jobbe med følgende oppgaver:
 • Balkonger: utbedring er foretatt/foretas i disse dager
 • Fortløpende vedlikehold

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så langt dyreholdet ikke kan være egnet til å være eller er til ulempe eller sjenanse for andre seksjonseiere, andre brukere av leiligheter i sameiet eller sameiet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
 • Taklampe over spisebord på stuen
 • Skapseng på det ene rommet

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.
 

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Lene Brekken

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.