# KALBAKKEN, Nordtvetveien 7
3 300 000,-
Pen 4-roms med balkong og trappefri adkomst | Fyring og varmtvann inkl | Mulighet for p-plass | Ingen forkjøp!
 • Prisantydning: 3 300 000,-
 • Fellesgjeld: 64 897,-
 • Omkostninger: 7 810,-
 • Totalpris: 3 372 707,-
 • Ligningsverdi: 833 140,-
 • Fellesutgifter: 4454,-

  Fyring og varmtvann, trappevask, kabel-TV/internett, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, betjening av andel fellesgjeld, drift og vedlikehold m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 300 000,- (Prisantydning) 64 897,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 364 897,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 372 707,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 70 m²
 • Bruksareal: 70 m²
 • Bruttoareal: 76 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1963
 • Gårdsnummer: 92
 • Bruksnummer: 68
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 173740841
 • Sist endret: 11.08.20 10:04
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 90%
  eier sin egen bolig
 • 88%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 99%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 31%
  er barnefamilier
 • 34%
  er gift

 

Oppdragsnummer

16-19-0268

Adresse og matrikkel

Nordtvetveien 7, 0952, Oslo, Gnr. 92 bnr. 68, andelsnr. 98 i Øvre Grorud Borettslag med orgnr. 955004310 i Oslo kommune

Eier

Askar S Suleimanov

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

70 / 70 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1963

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 90 365 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2035, Festeavgift: 148632
Tomten er fellesareal. Fellesarealene er pent opparbeidet med store grøntarealer, variert vegetasjon, sittegrupper, grillplass, fotballbane og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier.

Tomten er festet med Norges Statsbaner som bortfester. Festetiden er 75 år fra 01.01.60. Årlig festeavgift for hele selskapet er pr. tid. på kr. 148 632,-. Denne avgiften blir betalt gjennom felleskostnadene. Økning av festeavgiften må påregnes i fremtiden. Festen ble regulert sist i 2011 og neste gang er i 2021.

Fellesarealene er pent opparbeidet med store grøntarealer, variert vegetasjon, sittegrupper, grillplass, fotballbane og lekeapparater samt asfalterte gang- og stikkveier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Borettslaget har ikke IN-ordning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder: Entré/gang, bad, 3 soverom, stue/kjøkken og wc. Utgang fra stue/kjøkken til innglasset balkong på ca. 7,5 m².

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 2 m² og 1,5 m², merket nr. 04 og skap i felles kjølerom.

Beliggenhet

Leiligheten har god beliggenhet i et veletablert, populært og barnevennlig boligområde på Kalbakken i Oslo.

Kort vei til skoler, barnehager, butikker, servicetilbud, svømmehall, treningssenter, idrettsanlegg, rideskole og offentlig kommunikasjon. For den turglade er det blant annet gangavstand til Lillomarka, med flotte tur- og bademuligheter. Her er det flotte turområder sommer og vinter. I gangavstand finner du også idylliske Vesletjern med badeplasser, sittebenker, ildsteder og stier. Herfra går det turløype inn til Alunsjøen og Breisjøen. Gangavstand til Nordtvet skole og Flaen barnehage.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Joker, Rema 1000 eller på Meny på Kalbakken. Ytterligere servicetilbud finnes på Linderud, Grorud og Stovner senter som har et godt tilbud av forretninger etc.

Entré

Praktisk og romslig entré med plass til å henge fra seg yttertøy i hverdagen. I entréen finner du klesstativ, speil og knaggrekke. Flislignende laminat på gulv, malte strie og malt himling.

Stue

Pen stue som oppleves som lys og luftig grunnet store vindusflater. Stue og kjøkken er av åpen løsning og oppleves som et sosialt oppholdsrom. Rommet har en smart planløsning med flere muligheter og har god plass til ønsket møblement. Gulvet belagt med laminat, lyskasser med downlights. Fra stuen har du utgang til balkong.

Kjøkken

Leiligheten har et moderne, pent kjøkken og byr på rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen og innredningen består av profilerte, sprøytelakkerte fronter, vitrinedører, heltre benkeplate med nedfelt kum. Flisfelt på vegg over benk. Ventilator med avtrekk koblet til avtrekksventil på vegg. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap.

Bad

Romslig og funksjonelt baderom fra 2003-2007, totalt modernisert i regi av borettslag. Badet har flislagt gulv og vegger med termostatstyrte varmekabler i gulv. Avtrekksventil i himling. Videre er badet utstyrt med servantskap, speil og dusjhjørne med buede svingdører. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i himling.

WC: Separat wc med flislagt gulv og termostatstyrte varmekabler i gulv.
Avtrekksventil i himling. Veggmontert servant/håndvask. Speil på vegg over servant. Veggmontert klosett.

Balkong

Fra stuen er det adkomst til en sydøstvendt balkong med hyggelig utsyn over nabolaget og fellesområder. Balkongen er på ca. 7,5 m² med plass til utemøblement. Balkongen er innglasset og kan skyves til side og åpnes.

Soverom

Leiligheten har tre gode soverom. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord og tilhørende skyvedørsgarderobe.

Soverom II er også av god størrelse med plass til seng og annet garderobeløsning. Rommet har laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Rommet passer ypperlig som gjesterom eller kontor.

Soverom III benyttes i dag som barnerom. Men kan utmerket brukes som gjesterom.

Felleskostnader

4 454 pr. mnd. Fyring og varmtvann, trappevask, kabel-TV/internett, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, betjening av andel fellesgjeld, drift og vedlikehold m.m.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 162 garasjer og 157 parkeringsplasser med motorvarmer samt 71 plasser uten motorvarmer. Garasjer og parkeringsplasser leies ut etter ansiennitet. Utlysning av ledige garasjer/parkeringsplasser skjer på borettslagets hjemmeside og ved oppslag i oppgangene. Ledige garasjer og parkeringsplasser lyses ledig hver måned og det er per dags dato ledig garasjeplass og parkeringsplass på hjemmesiden. For leie av parkeringsplass med motorvarmeuttak er prisen kr. 100 pr. mnd, samt et innskudd på kr. 2.000,- og avgift for dokumentbehandling kr. 200,-. For parkeringsplass uten motorvarmer er leieprisen kr. 50,- pr. mnd og avgift for dokumentbehandling kr. 200,-. For leie av garasje er prisen kr. 200,- pr. mnd, samt innskudd på kr. 15.000,- og avgift for dokumentbehandling kr. 400,-.

Borettslaget har ikke lademulighet for elbil og det henvises til offentlig ladestasjon i Gangstuveien.

Hver andelseier kan kun disponerer enten 1 garasjeplass eller 1 parkeringsplass.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 833 140 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 999 305 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Bygningen ble oppført i 1963 etter byggetidens byggeforskrifter. Støpt såle, antatt fundamentert på fast grunn eller komprimerte faste masser. Grunnmur i betong. Yttervegger i betong. Fasader forblendet med fasadeplater. Utfyllende bindingsverk på balkonger med utvendig kledning. Vinduer og balkongdør med trerammer og isolerglass, merket produksjonsår 1987. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Thomas Tandberg, datert 20.03.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 76 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, 3 soverom, stue/kjøkken og wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av bruker. Ulovlig overlating av bruk kan føre til salgspålegg av boligen.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet og varmt forbruksvann fra fjernvarmeanlegg.
Gulvvarme (kabler) på bad og wc. Borettslaget ble koblet til fjernvarme i 2011.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-970, datert 10.04.1962. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser (datert 17.03.20) ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1961/6309-1/105  Erklæring/avtale  
26.05.1961 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1961/6838-1/105  Erklæring/avtale  
06.06.1961 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1961/11671-1/105  Erklæring/avtale  
06.09.1961 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Korrekt dok.nr. er iflølge tinglysingsgjenparten : 11071/1961.
 
1962/417-1/105  Best om garasje/parkering  
11.01.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1962/4513-1/105  Best om garasje/parkering  
12.04.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1962/4514-1/105  Best om garasje/parkering  
12.04.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1962/4515-1/105  Best om garasje/parkering  
12.04.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1962/4516-1/105  Best om garasje/parkering  
12.04.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1963/7275-1/105  Best om garasje/parkering  
14.06.1963 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1963/7276-1/105  Best om garasje/parkering  
14.06.1963 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1965/5997-1/105  Erklæring/avtale  
06.05.1965 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom
 
1965/7399-1/105  Bestemmelse om vannledn.  
02.06.1965 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Med flere bestemmelser
 
1966/9537-1/105  Erklæring/avtale  
05.07.1966 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:92 Bnr:75  
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1966/10679-6/105  Festekontrakt - vilkår  
01.08.1966 
festetid: 75 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 9,456
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
 
1970/11164-1/105  Best om garasje/parkering  
30.06.1970 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1970/13997-1/105  Best om garasje/parkering  
24.08.1970 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1970/16213-1/105  Best om garasje/parkering  
28.09.1970 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1970/17508-1/105  Erklæring/avtale  
16.10.1970 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom
 
1971/7367-1/105  Best om garasje/parkering  
28.04.1971 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
Pengeheftelser i festerett
1966/10679-6/105  Festekontrakt - vilkår  
01.08.1966 
festetid: 75 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 9,456
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
Gjelder feste
 
1967/18033-2/105  Obligasjon  
16.12.1967 
BELØP: NOK 5.773.200
Panthaver:Obos Eiendomsforvaltning As  
Lnr: 1130170
ANFØRT PRIORITET:
TIL ENHVER TID ETTER INNTIL NOK 23.216.900 TIL HUSBANKEN
Gjelder feste
 
1991/47321-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
12.09.1991 
veket for: OBLIGASJON 1988/64862-1/105
 
1992/9694-1/105   ** Transport av panthaver  
19.02.1992 
Fra:Norske Boligbyggelags Landsforbund Al  
Lnr: 1118520
Til:Obos Eiendomsforvaltning As  
Lnr: 1130170
 
1993/16654-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
21.04.1993 
veket for: OBLIGASJON 1993/12818-1/105
 
1998/70830-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
01.12.1998 
veket for: OBLIGASJON 1998/70828-1/105
 
2002/52741-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
15.08.2002 
 
veket for: PANTEDOKUMENT 2002/52740-1/105
1991/61807-1/105  Erklæring/avtale  
19.11.1991 
Kontrakt ang.nettstasjon nr.677 hvorved Oslo Lysverker har
rett til å føre kabler/ledninger ut fra stasjonen til andre
konsumenter, best. om rett til adgang m.v.
Gjelder feste
 
1998/70828-1/105  Obligasjon  
01.12.1998 
BELØP: NOK 22.430.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 1087054
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2002/52740-1/105  Pantedokument  
15.08.2002 
BELØP: NOK 77.100.000
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag  
Lnr: 1087116
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1960/14027-1/105  Registrering av grunn  
08.11.1960 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:92 Bnr:3
 
1962/12736-1/105  Registrering av grunn  
16.10.1962 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:92 Bnr:70
 
1965/12620-1/105  Registrering av grunn  
16.09.1965 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:92 Bnr:75

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslag er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Borettslag

Borettslaget består av 544 andelsleiligheter. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Øvre Grorud Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 955004310, og ligger i bydel 10 Grorud i Oslo kommune.

Borettslaget har egen hjemmeside: www.ovregrorud.no.
Borettslaget har garasjer og parkeringsplasser som leies ut etter ansiennitet. Utlysning av ledige garasjer/parkeringsplasser skjer på borettslagets hjemmeside; www.ovregrorud.no
Borettslaget har avtale med Økonomiske Løsninger om vask av trapper, ganger og kjellere.
Det er fellesvaskeri i alle blokkene, unntatt Nordlisletta 9 og 13 og Nordtvetveien 5. For å bruke vaskeriet kjøper man polletter fra vaktmestertjenesten. Pris per pollett er 20 kr. Vaskeriene skal brukes i henhold til instruks og retningslinjer fastsatt av styret og vaktmestertjenesten.
Telenor (tidligere Canal Digital) er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 64 897,- pr. 01.03.2020.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 18 096,- pr. 31.12.2019.

Borettslaget har to lån;
Lånenummer: EIKA1-152026935
Type: Annuitet
Restsaldo: 32.178.642,-
Restløpetid: 7 år 8 md.
Term pr. år: 12
Avdr.frihet til og med: 01.02.2021
Estimert endring etter avdragsfrihet: 644,-
Type rente: Flyt
Rente pr. 16.03.20: 2,85%

Lånenummer: HUS601-114335003
Type: Serie
Restsaldo: 4.205.554,-
Restløpetid: 3 år 10 md.
Term pr. år: 2
Type rente: Flyt
Rente pr. 16.03.20: 2,04%

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

Festetomt utgjør 0 kr av boligens formuesverdi og 2.653 kr av gjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

64 897

Andel formue

18 096

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6607357

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 29 301 338, ingen vesentlige avvik i forhold til budsjett kr 29 151 000,-.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 21 901 041,- mot budsjettert kr. 23 111 300,-. Dette er kr 1 210 259,- lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kostnader til større vedlikeholdsarbeider. Enkelte større vedlikeholdsprosjekter er satt på hold i påvente av en fullstendig vedlikeholdsplan for bygningsmassen.

Resultat:
Årets resultat på kr 6 500 121,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. I 2018 er lånene nedbetalt med kr. 4 610 892,-

Vedtekter / husordensregler

Ifølge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Styreleder opplyser pr. mail 22.03.20: Styret jobber med utredning av kommende rehabiliteringstiltak nå, men ingen avgjørelser er tatt, og tiltak som ikke faller inn under vedlikehold vil behandles av generalforsamlingen. Vi har et pågående prosjekt med bytte av dører/ramper i høyblokkene, men ellers er det ingen større prosjekter som utføres for øyeblikket. Vi har for øyeblikket ingen planer om å øke husleien.

Større tiltak og rehabilitering:
2017 - Installert system for automatisk vannpafylling og rensing av varmtvannsystemet.
- Vinduer og balkongdører malt utvendig.
- Utbedring og forankring av teglsteinsvegger på høyblokkene.
- Påbegynt rens av ventilasjonskanaler til leiligheter og vaskerier i alle blokkene.
2018 - Installert 1 søppelbrønn og 1 papirbrønn ved Nordlisletta.
- Ferdigstilt rens av ventilasjonskanaler til leiligheter og vaskerier i alle blokkene.
2019 (til og med mars 2019) - Gjennomført vedlikeholdsspyling av avløpsrør fra samtlige leiligheter og vaskerier ut i det offentlige avløpsnettet.
- Gjennomført en enkel kontroll i samtlige leilighetene i forhold til vann, avløp, ventilasjon, røykvarslere, brannslukningsutstyr og rømningsveier.

Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt når dette er i henhold til gjeldende lover, forskrifter, vedtekter og andre relevante bestemmelser som gjelder for dyreholdet og så lenge dette ikke er til sjenanse eller ulempe for borettslaget eller beboere.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, markedspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Ansvarlig megler:
Anders Sveen

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.